Autismi ilman kehitysvammaisuutta

Morjens kaikille. Meidän tytöllä, nyt 3,5v, on aivan valtavia raivokohtauksia. Olen niistä aiemmin kirjoittanutkin. Menee ihan suunniltaan pukeutumistilanteissa, jopa hakkaa päätään lattiaan. Tuli mieleeni jostain lukemani tieto, että autisteista 75% on kehitysvammaisia, mutta loput eivät. Voisiko tuollainen kiukku - joka jatkunut jo todella kauan - olla yksi esimerkki ei-kehitysvammaisesta autismista? Naapuritkin ovat joko vihaisia tai hyvin huolissaan tytön kovasta huutamisesta.

7.8.2013
odottaja
odottaja

Kiitos vastauksista. Muut autismin kriteerit eivät varmaankaan täyty, eli ilmeisesti on sitten tosi kovaa uhmaa. Samantyyppistä kuin Monsterin tytöllä. Täytyy sitten jatkaa tuota kiinni pitämistä. Saa nähdä, miten päiväkodin aloitus vaikuttaa!

7.8.2013
odottaja
odottaja

Paha uhmaikä, sanoisin minä.

Kannattaa siinä mielessä hengähtää, että tuskin lapsellasi on autismia kuin myöskään kehitysvammaisuutta. Kumpaankin jälkimmäiseen seikkaan ja mahdollisuuteen olisi  jo neuvolassa tartuttu. Nimenomaan siis tutkimuksillisin keinoin.

7.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä voisin väittää kans et on tosi uhmainen... mä oon ollu pienenä ihan mahdoton ja täysin terve. . tappelin aina Isin kans ku se ei antanut periks niin et oksensin ja saatoin huutaa tajun kankaalle ja hakkasin päätä lattiaan. . Kukaan ei periksi mulle antanu mut äidin kans en tapellu ku se oli niin hyvä juonittelemaan. Kannattaa siis ehkä kokeilla sitä juonittelua jos se toimis

7.8.2013
teeko
teeko
3 years, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...