Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

syyskuisten loppuraskauden ajatuksia :)

tässäpä olisi uutta ketjua jonne näitä loppuajan mietteitä ja tuntemuksia saapi purkaa :)

5.8.2013
lenkkari
lenkkari

mä nykyään herään öisin kamalaan maha kipuun, kramppaavaan ja vihlovaan kipuun :// mitä lie tarkottanee toikin sitten.. kaupan kassallakin vihlas jumalottoman kovasti..

21.8.2013
emäntä82
emäntä82

tervetuloo mukaan vaan uudetkii kirjottelijat :)se olis sitte keskiviikko taasen ja miulla tällä erää kasassa 39+1...tänään tuli myös täällä vähän tuota kuuluisaa limatulppaa...mutta eipä tässä mitään isompia odotuksia ole...eiköhän tuo tuu kun aika on sopiva...huomenna olis se neuvola iltapäivästä...ja tänää meinasin että jos kävis pyörähtämässä tuossa lähi kirpparilla...josko sinne pystys käveleen sentää vaik ei mitään hääppöstä hommaa enää tosiaan ole...tietty ruuanlaittoa ja saunan lämmitystä tälle iltaa ohjelmassa...siinäpä ne miun suuret suunnitelmat tällekkin päivää ;Dalkaa olemaan muuten tämäkin ketju jo aikamoisissa lukemissa,että josko taasen joku laittas jossaki välissä uuden ketjun missä jutustelut jatkuu :)

21.8.2013
lenkkari
lenkkari

Moikka,

en oo kauhean aktiivisesti täällä oleskellut, mutta nyt kun äippäloma alkoi niin täällähän on koko ajan. 

RV 37+2 tänään, eilen irtos limatulppa. Viikko sitten oli lääkärineuvola, 1cm auki, kohdunkaulaa 1½cm ja kohdunsuu pehmeä. Lapsi kiinnittynyt ja pää tuntui hyvin.

Varsinaisesti kipeitä supistuksia ei oo ollut, jomottaa vaan inhottavasti koko ajan. Tänään ihmeen väsynyt. Ei jaksa mitään stressiä ottaa, aikaisemmat synnytykset käynnistynyt yöllä eli joka aamu kun herään niin tiedän ettei tänään ainakaan mitään tapahdu. Tai on parempi ajatella niin ;)

21.8.2013
Nailfairy
Nailfairy

NeeluLeelu, mulla oli tos viikonloppuna samanlaista.. Eka tuli huono olo, sit alko maha kramppaan ku sattu niin paljon ja sit istuttiinki vessassa.. Meni kyl ohikin sit yhtä nopeesti ku oli tullut.. Maha on edelleen kipee ja kramppailee välillä, tiedä siitä sit..

Tää meidän masukki on muutaman päivän ollut tooooosi vilkas.. Maanantaina tais olla sillai ettei ku ihan pieniä hetkiä ollu "hiljaa".. Muuten potkii ja möyrii meneen minkä ehtii.. Taitaa olla kääntyny jo raivotarjontaankin, ku jaloilla potkii oikeen puolen kylkiluita.. Sekin selviää ens viikolla neuvolassa.. Kolmen viikon väli tulee neuvolakäynteihin, mut tuskin tuo mitään haittaa ku kaiken pitäs olla suht ok..

kävely alkaa täällä vaikeutua, sisäreisiin tai johki sinne suuntaan alkaa kävellessä tuntua kipua.. Siis se kipu tuntuu jotenki hassusti luissa tai jänteissä.. Tai jossain..

21.8.2013
Nannah90
Nannah90

sitähän minäkin aattelin kyllä jokaisella pitää olla hetki edes omaa aikaa :D pitää jutella vielä siskon kanssa että millo hällä olis vapaata :))

20.8.2013
emäntä82
emäntä82

emäntä juu ehottomasti meet siskos kanssa sinne elokuviin...sie oot varmasti sen ansainnu ja välillä ihana päästä ihan aikuisessa "tyttöporukassa" jonnekki vaikka vaan lyhyeksikin aikaa ja miusta on ihan oikeus ja kohtuus että mies saapi sen hetken kantaa vastuuta lapsista...harvoin niitä tilanteita kumminkin on millonka mies oikeesti on itekseen niitten lasten kanssa... :) kyllä jokainen joskus kumminkii tarvihtee sitä omaakin aikaa,ja sitteppä sitä jaksaaki taas vähän paremmin :)

20.8.2013
lenkkari
lenkkari

joku kyseli maidontulosta, mulla ainakin tullu jo pitemmän aikaa tietty ei siitä oo kauaa kun viimeks imetin, mutta typy sai rintaraivareita niin sillähän se loppu neidin puolelta imeminen, nyt kun käy esim. saunassa sillo ruiskahtaa maitoa (kuuma tietty tekee sen) :D

sitte alinalle pakko vastailla vaikka en nyt sen parempi oo neuvomaan, usein miehenkin kanssa sukset ns. ristissä, mutta klisee vastaus juttelejuttelejuttele miehesi kanssa :)

mulla myös kuramaha enteilly synnytystä mutta viimeksi kun oli "paskat housussa" oli kyllä ihan mahatautia XD mutta joo esim. sairaalassa kun ollu synnyttelemässä niin on tullu sillo salin puolelta vessaan juostu juurikin kuran takia.

Omanapa; mietin eilen että oiskohan ihan törkeetä jos jättäsin miehelleni lapset joku ilta (lypsyn jälkeen) hoitoon ja lähtisin isomman siskoni kanssa ennen kun vaavi syntyy niin elokuviin? mies närkästy ajatuksesta, kun hän haluais mukaani mieluiten, mutta kun ei ole lomittajaa lehmille ja vieläpä se että harva meillä haluaa koko lapskatrasta vahtia paria tuntia.. aattelin olevan itselleni vaihtelua kotiäidin arkeen ja saisin päivän loputtua muutakin kun lasten yöunille laittoa :D minusta ajatus olisi oikein suotuisan ihana, mies taas ei tykkää tästä :// viimeks miehen kanssa käyty hääreissulla reipas 3vuotta sitten elokuvissa..

ei mies mustis ole ja mutta se ei ole niin sidottu lapsiin kuin minä 24/7 ja mies pääsee aina menemään minne haluaa ilman lapsia (vaa eipä oo kyllä lähteny) mutta niinku vaikka pellolle tai kylille ilman lapsia, minun aina otettava katras mukaan. vaan neuvola ajat joskus käyn ilman lapsia, sillo yritän hiukan viivytellä ettei tarttis heti männä kotiin kaupoilla ym.. taas jos aatellaan toisin päin itepähän oon valinnu lapset :))

20.8.2013
emäntä82
emäntä82

NeeluLeelu,miulla oli tuon nelosen kohalla kun synnytys supparit alko täydellä voimalla heti niin juoksutti myöskin vessaan ja maha tyhjeni...tämä siis tosiaan vasta itselleni tapahtui kun synnytys tosiaan käynnistyi ja siitä se reilu tunteroinen niin vauva jo syntyi...nuitten kolmen muun muksun kohalla ei mitään tuommoista ole ollut :)

täällä edelleen yhdessä kasassa ollaan ;D torstaista neuvolaa sitten jos vaikka alkas ootteleen...

päätä särkee...josko tuo aamukahvi vaikka auttas...toivotaan ainakin...sitte ulos lasten kanssa ja ruuan laittoon...toisiks vanhin kerhoon puoliltapäivin ja vanhin muksu tuossa juuri tekee lähtöä kouluun...sellassia...

20.8.2013
lenkkari
lenkkari

Hei vaan kaikille taas pitkästä aikaa :) Pikaisesti tulin kyselemään kokemuksia onko kenelläkään ennakoinut synnytystä vatsan sekaisin meno? Menin illalla nukkumaan ja vähän aikaa nukuttuani heräsin hirveään pahoinvointiin. Sittenpä sitä pitikin juosta vessaan ja siellä sitä rampattiinkin useampaan otteeseen. Voi olla kyseessä tietysti jostakin vatsa pöpöstä mutta kun enää ei tunnu oireita olevan. Ja en tiedä mistä sen olisin saanut kun ei lapsillakaan ole mitään ollut, enkä syönytkään mitään erikoista. Olen vaan joskus kuullut että näin voisi käydä ennen synnytystä. Supisteluja ei ole nyt kyllä vielä ainakaan ollut.
Ei tarvitsisi vauvan vielä kyllä syntyä. Ja minulla kun sectio edessä niin mielummin saisi pysyä sinne asti kun suunniteltu sectio tulee olemaan.

20.8.2013
NeeluLeelu
NeeluLeelu

Juttele Alina noista tuntemuksistasi myös neuvolassa.. Mäkin oon välillä kateellinen mun miehelle kun se vaan ilmoittaa et mä meen käymään tos kapakassa.. Mä vihaan sitä et näistä ei sovita etukäteen vaan ilmoitetaan 5min ennen ovesta poistumista se saa mut tosi äkäiseksi... Mee mukaan jos teillä ei aiempia lapsia ole tai hommaa hoitaja jos on lapsia ennestään.

19.8.2013
kisu8
kisu8

maanantai huomenta kaikille :)

ja vettä tulee jälleen kerran taivaan täydeltä....

kiva kuulla sinustaki Alina pitkästä aikaa...mie luulen että tietyllä tapaa nuo sinun aatokset kuuluu asiaan ja luultavasti toiset ihmiset joutuu käymään asioita enempi läpi kuin toiset ja kait se vaan tosiaan kuuluu siihen äidiksi kasvamiseen ja oman paikkansa hakemiseen :) toivottavasti helpottaisi viimestään sitten kun vauva syntyy...oletko koittanut vauvan isälle puhua siitä mitä tunnet/käyt läpi?josko se auttaisi sinua sekä myöskin häntä tietyllä tapaa asettumaan toisen asemaan...mutta jos tuntuu että asiat eivät muutu ja koet edelleen olevasi yksin myös parisuhteessa niin ehkä olette kasvaneet erillenne ja silloin tietysti teet itse omat ratkaisusi mitkä ovat parhaaksi sinulle ja pienelle ... toivottavasti saat asit kuitenkin tavalla tai toisella kuntoon :) todella kurjaa jos koet myös ystäviesi kanssa olevasi yksin...kyllähän äiodiksi tuleminen muuttaa kaveri piiriä toisilla kovinkin ja toivonkin että löytäisit jonkun sellaisen kaverin itsellesi joka kenties olisi suht samassa tilanteessa kuin sinäkin...itse olen ainakin huomannut että nuo ystävät ketkä ovat lasten myötä tulleet ovat ne kaikkein läheisimmät...heidän kanssaan helppo käydä asioita läpi kun ovat itsekkin kokeneet suht samoja juttuja :)

mieskin lähti aamulla töihin neljän viikon kesäloman jälkeen...jotenka arkeen totuttelua tavalleen täälläki senkin suhteen...vaikka ei tuo isommin kotona lomallakaan ollut,vaan harrastuksen parissa aika pitkälti oli ja nukkui pitkään...

millään en meinannut illalla saada unta...ajatukset olivat taas synnytyksessä ja mietinkin että olisiko sittenkin pitänyt mennä johku pelkopolille juttelemaan nuista kaikista juttuloista...että olisko jotennii auttanut ettei tulisi tuommoisia olotiloja...vauvakin potki ja hakkas käsillä hirveesti kun ite koitti saada unenpäästä kiinni,tuntu kuin olisi tosiaan tullut mahan läpi kokonaan...liekkö sitä sitten alkaa vaan olemaan jotennii niin loppu ja odottaa pienen syliin saamista että sekin pahentaa kaikkea ja tekee kovin kärsimättömäksi ja rauhattomaksi kaiken suhteen...

19.8.2013
lenkkari
lenkkari

Tervehdys kaikille! Olen ollut lähes koko kesän poissa eetteristä syynä toiselle paikkakunnalle muutto ja väsymys väsymys väsymys:) nyt yritän opetella rauhoittumisen jaloa taitoa sen sijaan, että vauhkoan jatkuvasti ja stressaan mitä kaikkea on vielä tekemättä ennen vauvaa.
Oli kiva tulla lukemaan teidän kuulumisia nyt kun loppu alkaa todenteolla häämöttää. Eikö ole uskomatonta, että nyt mennään jo viimeisiä viikkoja kun yhdessä jännättiin ekoja ultria ja kummallisia nipistyksiä alavatsassa:)!
Täällä kaikki on sujunut hyvin. Oireita on mutta kaikki aivan normaaleja ja asiaankuuluvia. Pieni potkii ja melskaa toisina päivinä rankasti ja sitten taas lähinnä hiljaisuudessa tuumailee toisina. Maitoa on tihkunut jo kesäkuusta asti, heinäkuussa välillä vähemmän ja nyt taas vähän enemmän. En edes tiennyt että monelle näin käy mutta tulipa tuo huomattua ihan käytännössä:D
Henkisellä puolella onkin sitten ollut pientä tasapainon hakua. Kärsin melkoisen kovista yksinäisyyden tunteista ajoittain. Ei johdu siitä että olisin yksin - minulla on useampi hyvä ystävä - mutta muutos omassa elämässä saa joko näkemään muut uudessa valossa ja/tai muut käyttäytymään eri tavalla. Pari läheistä ihmistä on selvästi vetäytynyt pois, joka saa tosi surulliseksi. Lisäksi olen kokenut, että avomies joka on ollut raskaudesta todella innoissaan viettää elämäänsä kuin en olisi raskaana. Ei ole paljoa käynyt ulkona mutta koen vaikeaksi katsella hänen ja ystäviensä baari-statuksia facebookissa kun istun otse kotona. Tuntuu, että kenenkään muun elämä ei ole muuttunut raskaudestamme ja olen lapsen kanssa tyystin yksin lopulta. Kaikille muille, erit.miehelleni, vauva on valinnainen asia johon voi keskittyä arkisin ja viikonloppuisin mennä miten huvittaa.
Rakastan vauvaa hurjasti jo nyt - enemmän kuin ketään koskaan - ja tiedän että pärjäisimme myös kaksin. Mutta en sitä tietenkään haluaisi - tahtoisin ehjän perheen. Välillä yksinäisyys on vaan niin musertavaa, että haluaisin jakaa tavarat ja tehdä pelin selväksi jottei tarvisi enää murehtia toisen menoja. Kuulostaa kauhealta..ja oikeasti ei ole kyse siitä että mies menisi ihan joka viikonloppu. Siksi taistelenkin itseni kanssa onko minulla oikeutta tuntea näin vai olenko täysin kohtuuton..
Vaikea selittää...oletteko kokeneet mitään vastaavaa tuntemusta?
Kait tässä on nyt törmäyskurssilla entinen elämäni ja uusi rooli jossa aiemmin olisin voinut tehdä pelin selväksi ihan vaan siksi että voin itse vähän huonosti ja nyt minun pitääkin kestää toiselta paljon enemmän koska minulla on velvollisuus pitää vauvan perhe kasassa.
Ihanaa, että jollain on jo lapsivettäkin tullut:) itselläni ei ole vielä merkkejä syntymästä pientä alaselkäkipuilua ja hieman voimakkaampia supistuksia lukuunottamatta:)

18.8.2013
Alina82
Alina82
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...