ilmakivääri hässäkkä, kiitokset

kiitos kaikille tuesta, asiasta tehty ilmoitus ja homma vireillä. syyllinen jotuu kärsimään. Jouduin poistamaan keskustelun.... mutta Kiittis 3

5.8.2013
minzimartta
minzimartta

Joo kumman monimutkaisia on nuo poliisien jutut, eikä niitä koskaan voi tavallinen kansalainen ymmärtää. Ja paljon on kummia aukkoja jne, mutta eihän poliisit itse niille mitään voi.

11.11.2013
aadasisko
aadasisko

Maarua, mä kävin poliisin kyydissä näyttämässä paikankin, mutta kun tämä soitti mulle jatkosta, niin se olikin se ettei asialle mitään tehdä. Kysyin eikö puhuttelua lapsille/tietoa aikuisille, vastaus oli ettei asialle tehdä mitään. Eli joudun vastaamaan tuohon, että valitettavasti kyllä jättää tutkimatta.

11.11.2013
aadasisko
aadasisko

En tiedä miksei asiaa tutkittu enempää, todistajat oli, panos oli sen annoin poliisille ja sinne jäi, rattaat oli mukana kun kävin ilmoituksen tekemässä, lapset oli mukana, itse olin asiallinen mutta järkyttynyt, ammattiauttajalla kävin puhumassa. Olen pettynyt kyseiseen tutkijaan ja syyttäjään... On poliiseissa hyviäkin, en sitä sano. Poliiisi joka kirjasi rikosilmoituksen oli ihanan ymmärtäväinen ja asiallinen, tukea koin saavani häneltä. Jäi sellanen olo koko tapahtumasta, ettei nyt vaan voi mitään, valitettva tapahtuma. Ja tuntui että olen ainoa jonka mielestä asiaa ei pidä painaa villasella. Olen miettinyt kävisinkö puhumassa ampujalle kun hänet näen. Mikä hänen reaktio olisi haukkuisko minut jostain syystä (silloin suuttuisin todella) pyytäisikö hän anteeksi, Se olisi mukavaa vaikka tuskin ikinä anteeksi antaisin. Mutta tietäisin hänen olevan edes pahoillaan, koska ei vastuuseen joutunut. Kuinka monta muuta hän vielä satuttaa tai on satuttanut.

11.11.2013
minzimartta
minzimartta

Meitä päin ammuttiin kanssa - mutta poliisi ei tehnyt mitään, sanoi suoraan ettei se mitään hyödytä! Ja kyseessä alaikäiset, jotka ampui ikkunasta ohimeneviä... Tästä on jo aikaa.

11.11.2013
aadasisko
aadasisko

Sama tapaus tämä on, olin silloin niin shokissa ja tapahtuma oli perjantaina,poliisille soitettiin lauantaina ja poliisit käski tulla arkena käymään. Silloin kirjoitin että nuoria ihmisiä. En tiennyt oliko allaikäisiä, nyt tiedän henkilön ja pari muuta samasta porukasta. Poliisit totesivat viimeksi ettei ampujasta voida olla varmoja, tai edes milloin on ammunta sattunut. Kysyivät olisiko joku voinut ampua kotipihalla joskus muulloin. Siis mitä ei meidän pihalla ainakaan ammuta eikä säilytetä rattaita (omakotitalo). Poliisit eivät tuntuneet edes ymmärtävän suoraa suomea kun kerroin että vauva on ollut rattaissa ampuma hetkell. KÄRÄJILLE EI JUTTU EDES MENE. NIIN PETETTY OLO..kyse kuitenkin pientä lasta kohti ammuttu... Ilmakiväärillä.. Ja jos jollakin on vaan ehdotuksia miten tälläisestä selviän, niin kerro toki. Eipä vielä ole auttanut mikään.

10.11.2013
minzimartta
minzimartta

Mulla mennyt tämä kokonaan ohi! Kirjoitus varmaan poistettu silloin tms! ..Mutta aivan kamalaa! Jotenkin sitä olettaisi olevansa tuollaisessakin paikassa turvassa, mut ei näköjään. Ja aivan hullua, että tekijällä itselläänkin lapsia. Se, että tekijä ei tule ottamaan vastuuta teoistaan, on naurettavaa. Tässä taas huomaa sen, millainen hyvinvointivaltio tämä meidän ihana maa on. Jos nainen raiskataan, on se naisen viha. Hän on joko antanut olettaa antavansa, näyttänyt siltä, että antaa tai on liikkunut vastuuttomasti pimeällä mennessään kotiin. Harvoin täällä kukaan saa tuomiota, jonka ansaitsisi. Jos toaiaan asia on niin, että alkoholin alaisena tuosta ei tule mitään ja kai senkään takia, kun kenellekkään ei sattunut mitään niin ÄÄÄÄÄ! Mitä järkeä siinä on? Pitääkö aina osottaa, että jotain sattuu? Pistää vihaksi.

10.11.2013
carata
carata

Unohtu kirjoittaa, Ei ollu alaikäinen eikä joudu vastuuseen. :( tiedän tekijän ja näen häntä n. viikottain. tuskin muistaa mua/meitä. ilmeisesti oli silloin humalassa.. en pelkää häntä mutta vihaan sydämeni pohjasta... miten sairas pitää olla että ampuu vauvaa kohden... tiedän että sillä miehellä on lapsi tai lapsia... en ymmärrä.

10.11.2013
minzimartta
minzimartta

Olen pahoillani, että jouduin poistamaan alkuperäisen viestin. LYHYESTI. HUOMATKAA! Lapseni 1v istui rattaissa siihen asti kunnes poliisit tulivat ja noutivat aseen! Olin perheeni (minä ja 2 1/2 v ja 1 v lapseni)ja tuttavieni kanssa grillaamassa kerrostalon pihalla. siinä kuulimme muutamia ilmakiväärin ampumisen ääniä (5-7). Emme todellakaan epäilleet heidän ampuvan meitä kohden. Kun huomasimme että viereisessä kerrostalossa oli joukko nuoria aikuisia juhlimassa ja ammuskelu tuli sieltä, Tuttava soitti poliisit ja poliisit kävi noutamassa aseen pois. Seuraavana aamuna siistin vaunuja ja huomasin 2 reikää läpi asti kankaissa. (n. 10cm siitä missä lapseni pää on kun hän istuu rattaissa) ja "panoksen". Menin poliisin juttusille ja rikosilmoitus kirjattiin. minulta kyseltiin ja vastailin kysymyksiin. Ampuja oli aluksi tunnustanut tekonsa ja myöhemmin sanonut ettei tehnyt sitä... mieleni niin tekisi huutaa koko maailmalle ampujan nimi koska se ansaitsee sen.. ensin hän tunnusti ampuneensa ja myöhemmin sanoi ettei tehnyt sitä... mitä poliisit tarvii lisää???.. (sillä ampujalla on itelläänkin tenava) oon ihan rikki vieläkin pelkästä muistelusta, eikä apu vaan ole auttanut... arjesta on selvittävä silti vaikka..... :(

10.11.2013
minzimartta
minzimartta

Luin juuri tapauksesta (Suomessa), jossa poliisi oli selvittänyt roskakatoksen palon. Tekijät noin 10-vuotiaita. ja heillä korvausvastuu.

19.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nostan tätä, vaikka alkuperäinen ketju on poistettu.

(Täällä Libessä on niin monitaitoista väkeä, joten hyvä saada eri näkökulmia tähän asiaan).

5.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toivotaan kuitenkin, että prosessi etenee suotuisasti.

Epäillyn tuntomerkit on kuitenkin poliisin tiedossa.

5.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä, jos on näin virtuaalisestikin voinut olla tueksi.

Kovasti voimia toivotan edelleen, prosessi voi jo pelkässä poliisin esitutkintavaiheessa olla pitkä.

Syyttäjällä tapaus voi myös kestää pitkään.

Jutun tutkinnanjohtajaan voit olla yhteydessä, mutta varaudu, että epäiltyä/epäiltyjä ei aivan heti saada poliisin kuulusteluun. Poliisilla on kyllä siihen keinonsa, ja aikarajansa. Voi kuitenkin olla, ettei epäilty tule heti poliisin ensimmäisestä kehotuksesta kuulusteluun.

5.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...