Miehen työtapaturma

Heippa. Tässä on nyt käynyt niin että mieheni oli vakavassa työtapaturmassa. Työpaikalla sai kiehuvaa vettä/syövyttäviä aineita päälleensä, koko kasvot, selkä, niska, rintakehä, ja koko oikea käsi paloi. Ambulanssin saivat vasta 10-15 minuuttia tapahtuman jälkeen soitettua kun työpaikan "vastaava" kysyi häneltä hänen ollessaan kylmässä suihkussa "jos hän haluaa ambulanssin paikalle". :O Ambulanssi ei löytänyt paikalle, 10min ajomatka kesti 30min. Tässä vaiheessa minulle soitettiin kun ambulanssi oli paikalla, ja ei osattu sanoa muuta kuin "ambulanssi on nyt täällä, muuta ei tiedetä" Itse soitin äitilleni ja hän tuli hakemaan minut, ja lapset. Mentiin hänen työpaikalle, ajattelin että pakko saada auto ainakin kotiin. Tämä kesti meille n. 45min että oltiin paikalla. Silloin ambulanssi lähti paikalta. Aikaa oli mennyt siihen että riisuivat vasta nytten hänen vaatteet ja pistettiin suoneen lääkkeet. Onnettomuudessa painekattila oli räjähtänyt hänen päälle. Työvaatteina oli työpaikan t-paita ja essu, tyyliin puutarhahanskat.   Nyt on tapahtumasta n. 2viikkoa, ja on päässyt kotiin. Selvisi kakkos asteen palovammoilla ja vielä ainakin 3 viikkoa hoidetaan haavoja sairaalassa.   Mietin, mistä kaikesta voi hakea korvausta? Työnantaja on hoitanut kaikki onnettomuuden jälkeen asianmukaisesti, poliisit kävi, työsuojelvirasto kävi. Vakuutuksesta saatu pyyntöpaperit.   Hyvä ettei minulla käynnistynyt synnytys, laskettu aika syyskuun alussa. Huh huh.

4.8.2013
Nailfairy
Nailfairy

Nosto.

9.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tsemppiä teille toivotan minäkin. Toivottavasti miehesi jaksaa olla sairaalassa kärsivällinen. Ilmeisesti siis pääsee pois ennen synnytystä, jos ei käynnisty ennenaikaisesti?

7.8.2013
odottaja
odottaja

työsuojelu kyllä katsoo jos työnantajan puolesta on jotain virheellistä ja he kyllä vievät asiat hanakasti eteenpäin. korvausta voi hakea ihan kaikesta vaatteista haavoihin

5.8.2013
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Mies oli jokunen vuosi sitten pyörän kanssa kolarissa. Korvausta haettiin kaikesta ja melkein kaikesta sitä saatiin. Vaatteet, kellot, korut, kengät/ kaikki mitä päällä oli ja meni rikki. Korvausta haettiin lääkkeistä ja haava teipeistä ja sidoksista, rasvoista jne. Kivusta ja särystä haimme. Vuoden päästä hommasta haavat ja arvet kuvattiin ja haettiin vielä kosmeettisesta haitasta. Eipä tuosta miehestä enää bikini kuviin olisi. Matkakirvarvaukset, ambulanssi ja sairaalalaskut. Kaiken korvasi vakuutus.

5.8.2013
carata
carata

Minun mies oli pysynyt varsin rauhallisena tilanteessa, mutta silti minusta tollasissa tilanteissa ei kysytä lupia mitä/miten tehdään. 

Ihmettelin miksi minulle ei heti hätäkeskukseen soitettua soitettu, tässä oli vastaukset.

-vmp ei ollut toimittanut yhteystietoja

-mieheni oli sanonut että älkää soittako (vaikka hänen mukaan oli sanonut että soittakaa mutta ei saa huolestuttaa)

-henkilökunta oli kiinni tilanteessa

 

Ok, jos olivat siinä kaikki niin kiinni, mutta mielestäni puhelu minulle ei olisi kestänyt niin kauan, ja olisin päässyt paikalle ennen kuin ambulanssi olisi lähtenyt.  Pelästyin tapahtuneen jälkeen, mitä jos olisi miehelläni shokki tilassa vaikka sydän pettänyt. En olisi tavannut miestäni viimeistä kertaa pienen "oho" virheen takia.

5.8.2013
Nailfairy
Nailfairy

Yrityksen omistavat kaksi henkilöä, jotka eivät olleet paikalla. Suihkukopissä kävi puoliso kysymässä tilannetta ja jos tarvitsee soittaa ambulanssin paikalle.

Lääkärin lausuntoa en tiedä, mutta uskomme että se että eivät riisuneet vaatteita heti pois saattaa olla syy että selkään ja niskaan tuli pahimmat vammat joita nyt hoidetaan seuraavat 3viikkoa. Eli, jos tämä nyt sitten pitää paikkansa kun syövyttävistä aineista oli kyse, ja henkilökunta ei osannut reagoida oikeaopppisesti niin kyllä se vaikutti että ambulanssi tuli myöhässä paikalle kun he riisuivat häneltä vaatteet.

Minusta vaikka on pieni yritys (henkilökuntaa alle 20) olisi henkilökunnalla pitänyt olla riittävä koulutus vastaavan tilanteen sattuessa. 

Työnantaja oli miehelleni sanonut seuraavana päivänä että tämä painekattila korjataan sellaiseksi että sitä ei voi avata vahingossakaan niin kauan kuin ohjelma pyörii.

5.8.2013
Nailfairy
Nailfairy

Vaikuttiko se että ambulanssi tuli myöhässä miehen kuntoon? 

Entä näkikö työnantaja onnettomuuden ja ymmärsikö täysin kuinka paha tilanne oli?

4.8.2013
napero24
napero24

Pari kertaa oon lukenut tän.

Mun silmään siinä on (prosessissa siis) työnantajaa kohtaan ainakin 2 virhettä. Virheellinen suojavaatetus työasuna. Toinen seikka on se, ettei ambulanssia kutsuttu välittömästi paikalle.

Oikeusprosessihn tuosta saattaa tulla, ja työnantajalle sakkoja.

Kolmas virhe on se, ettei ambulanssi osannut tulla lyhyintä tietä onnettomuuspaikalle.

Pikaista toipumista miehellesi, vaikka toipuminen on pitkä prosessi.

4.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huih! Neuvoa en osaa, toivotan vaan tsemppiä teille!

4.8.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...