Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Helmikuisten hehkua :)

Alotetaas kirjottelu tänne ihan omaan lokeroon, kun sellanen kerta saatiin :)

3.8.2013
Hennu86
Hennu86
3-year-old toddler

Moikka! neiti on nyt 6vkoinen ja eilen käytiin lääkärineuvolassa. Hyvin kasvaa ja kehittyy. Mitat on: 5290g ja 58cm, neitokainen on siro vaikka painoa ja pituutta on tullutkin hyvin. Ihanat pullukkaposketkin :D Täysimetyksellä ollaan ja mukavasti menee. Ensimmäinen ulkomaanmatkakin tehtiin Tukholmaan viikonloppuna, ja hienosti meni sekin :) Ihanaa kevättä kaikille mammoille 3

20.3.2014
Mindiliini
Mindiliini

Täällä kaikki ok. Poika on nyt 1kk ja 4päivän ikäinen. Hymyilee ja katselee tosi tarkkaavaisena kaikkea ympärillä olevaa. 1kk neuvola oli maanantaina ja painoa oli 4410g ja pituutta 56,5cm jos en väärin muista. Pipokin oli kasvanut monta senttiä syntymän jälkeen. Iho meillä kuoriutui kokonaan ja nyt alkaa olemaan siisti. Öljyäminen ja ruskovillan vaatteet auttoi. Täysimetyksellä mennään, maitoa ainakin riittää. Alussa sitä tuli siis 300-500ml ylimääräistä per päivä! Nyt maidontulo on tadaantunut ja en joudu enää pumppaamaan/lypsämään ylimääräisiä. Liivinsuojia menee kamalasti. Käytössä on kestot ja kertakäyttöiset, jos muut on pesussa. Lisäksi ostin mamma pradsit, jotka on silikonisrt liivinsuojat, ei näy paidan läpi jne. Toimivat muuten, mutta koska maitoa tulee edelleenkin hieman liikaa, on paidat kastuneet niitä käyttäessä muutamaan otteeseen, etenkin imettäessä kun toinen rinta vuotaa. Kohtutulehdus täällä oli ja nyt sekin hoidettu antibioteilla. Vuoto ollut parin viikon ajan niukkaa ja rusehtavaa.

18.3.2014
carata
carata

Hei kaikki. Miten teillä on sujunut? Onko kaikki jo synnyttäneet? Meillä oltiin tänään 1kk neuvolassa, aika menee ihan liian nopeasti. Meille on tullut 3cm lisää pituutta ja painoa +800 g syntymäpainoon verrattuna. Meillä kuitenkin tippui paino sairaalassa -300g. Poika on jo pari päivää keskustellut ahkerasti ja kova seurailemaan mitä ympärillä tapahtuu. Mitat tänään 56cm ja 4595g. Iso poika siis 3

18.3.2014
kittieh
kittieh

Tjaa, helmikuuta jäljellä muutama hassu tunti joten ei tullut tänne helmivauvaa.

The force is strong with this one.... or stubborness. :D

28.2.2014
Laty
Laty

Mulla on häntäluuta leikattu, koska on ollut syntyessä hieman liian pitkä ja näin ollen haittasi istumista. Yksi nikama siitä poistettiin ja istuminen teki pitkään kipeää. Lääkäri suositteli makaamaan mahdollisimman paljon, jottei häntäluu rasittuisi, mutta eipä sitä ala aste ikäisenä uskonut, kun piti päästä tekemään kaikkea. Ajan kanssa siis.

28.2.2014
carata
carata

sitä ne sano sairaalassa. saattaa olla pitkään kipeä ja että pitää olla varovainen että ei kaadu tai mitään ja mene pahemmaksi.

28.2.2014
kittieh
kittieh

Kittieh ystävällä oli samankaltainen tapaus kun sai vauvansa. Lääkäri oli sanonut vain että jollei heitä säteilykipua muualle niin pitää vain odotella kotona. Tämä siis hänen tapauksessaan. Itse epäili että häntäluun pää olisi murtunut jollain tavalla koska ei oikein missään asennossa tuntunut olevan hyvä, muttei sitä koskaan kuvattu tms.

Viime yönä muutaman surkean supistuksen antoi, kestivät noin 50 sek. ja loppui kuin seinään. Aamulla tosin ei sängystä meinannut ylös päästä kun oli lonkat jumittuneet yön aikana ilkeästi.

28.2.2014
Laty
Laty

mun häntäluu on koko ajan kipeä. Liikkuminen/istuminen ei onnistu kunnolla. Ei pysty nauramaan/aivastaa/yskiä ilman että sattuisi häntäluuhun. Saattaa mennä kauan että parantuu. Kyllä tässä ihan ok ollaan näiden kipujen kanssa. Tietty noi tikit lisää kipua. En tosiaan tiedä mitä tapahtui mutta ponnistusvaiheessa tuolle häntäluulle tapahtui jotain.

28.2.2014
kittieh
kittieh

Laty olen edelleen raskaana eikä vauva anna merkkejä tuloa joten odotellaan ja odotellaan kovasti synnystä täällä päässä!

28.2.2014
aro_arazu
aro_arazu

Latylle ja aro_arazu:lle tsemppiä ja toivottavasti ei tarvitse käynnistellä! :/ 

Kittieh kurjaa, että sulla oli noin rankka synnytys :( Suosittelen puhumaan paljon neuvolassa asiasta jos siltä vaan tuntuu! Ite jätin esikoisen jälkeen puhumatta ja ne pelothan alko nostaa päätänsä mitä lähemmäs tän tytön synnytys läheni. Ootko kamalan kipeä? Jaksamisia kovasti!

Täällä oli eka neuvola ja kaikki oli hyvin :) neiti on nyt 8vrk ja paino oli 10g vajaa syntymäpainon. Oma painokin on hyvässä laskussa! -10kg on viikossa lähteny...loput 15kg vielä tiputettavissa xD Muuten arki pitää kovin kiireisenä, ettei ehdi koneella paljoa piipahtaa.

Hyviä vointeja kaikille!

27.2.2014
Hennu86
Hennu86
3-year-old toddler

Kittieh, millä tavalla häntäluu meni?

27.2.2014
Laty
Laty

Carata, tuosta syystä toivoin (ja edelleen toivon) mahdollisimman "luomu" synnytystä, kun on tuo kokemus jo nk. Lääketieteellisestä synnytyksestä.

Taitaa tämä vauva mennä maaliskuulle. Esikko tuli viikoilla 40+1 ja tämän kanssa ollaan nyt viikoilla 40+4. Verenpaineet ovat hyvät eikä minkäänlaisia merkkejä siitä että olisikaan tulossa vielä.

Vieläkö aro_arazu olet yhtenä kappaleena?

27.2.2014
Laty
Laty
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...