Välilihaleikkaus

Sain lapsen ja synnytys meni hyvin, mutta välilihaleikkaus ei ole vieläkään parantunut. 2kk jo synnytyksestä. Onko muilla samoja kokemuksia?

2.8.2013
mari8521
mari8521

Mulla ei oo kokemusta tosta välilihanleikkauksesta, kun en oo päässy alakautta synnyttämään, mutta meillä neuvolantäti otti multa sektiohaavasta tikit pois kotikäynnillä ja tosiaan paineli ja kokeili miten kohtu on palautunut :)

8.9.2013
AlliU
AlliU

Tikru en ole ihan varma mutta luulisin että kaikkialla synnytyksen jälkeisellä äitiysneuvolakäynnillä/kotikäynnillä neuvolan täti tarkistaa myös äidin mahdolliset tikit ja kohdun palautumista. Mulla ainakin oli näin.

8.9.2013
alexsandra
alexsandra
11-month-old baby

tuo sulaminen itelläki kävi mielessä. Eikö neuvolatäti ne tarkista sillä kotikäynnillä? Tänään nähtävästi ollu parempana jo kun ei ole valitellut kipua

8.9.2013
tikru87
tikru87

Tikru mulla paraneminen kesti oikeastaan jälkitarkastukseen asti. Kokoaikaiset kivut kesti parisen viikkoa. Ensin helpotti välillä mutta sitten alkoi kirististämään kun tikit alkoivat sulaa. Parin viikon jälkeen sattui lähinnä esikoista 15kg nostellessa.

Voisin kuvitella että teilläkin olisi kyse tuosta sulamisesta mutta jos yhtään epäilyttää niin kannattaa soitella äitiysneuvolaan.

8.9.2013
alexsandra
alexsandra
11-month-old baby

Nostanpa tämän ku viitti uutta tehä. miten nopeaa yleensä paranee tuo tikkaus ja onko mitään keinoa lieventää nuita pitkiä "pistoja". meinaan vaan ku tuo meiä äiskällä viikon ollu ja nyt sanonu että on parina päivänä pahentunu kipu.

7.9.2013
tikru87
tikru87

En kyllä ajatellut että synnytys saa aikaan pahaa. kaikki kaverit ovat selvinneet synnytyksestä ilman mitään leikkausta ja tikkausta. Torstaina gynelle ja sitten toivottavasti se saa jotain aikaan kipuun.

6.8.2013
mari8521
mari8521

Mulla oli jälkitarkastus 2 viikkoa sitten ja sanoi että parantunut hyvin. Mainitsin kyllä että kiristää/hiertää. Viime viikolla kävin lääkärillä ja sama lääkäri oli. Nyt katsoi että hän varaa ajan gynelle, että sinne on jäänyt joku aukko mitä ei olla laitettu kunnolla kiinni.. Tosi kivaa! Tuntuu ettei kätilöt osaa laittaa tikkejä!

5.8.2013
mari8521
mari8521

Mulla oli 2vk esikoisesta koko ajan kipeä ja tuntui oudolta.. Se oli joku automatka kun tuntui napsahdus ja ilmeisesti yli tikki päätti antaa periksi ja sen jälkeen ei ollut mitään kipuja tai kiristystä :) Tosin siinä kohdalla tuntui pitkään 2 pattia, ilmeisesti "reunat" jotka eivät suostuneet kiinnittymään.. Tosin mut tikkas harjoittelija, niin en ihmettele jos on vähän ylimääräistä koittanut tikkailla :D

2.8.2013
Jnia
Jnia

Mulla oli toisen synnytyksen jälkeen välilihanhaava todella kipeä ja pärjäsin vain särkylääkkeiden avulla. Kun synnytyksestä oli 2kk eikä tilanne helpottanut, varasin ajan yksityiselle gynelle. Siellä selvis että haavalla oli paljon arpikudosta, joka aiheutti paineen tunnetta ja kipua. Gyne poisti arpikudosta siinä paikallispuudutuksessa ja kivut hävis samantien. Bakteeritulehduksen sain tosin pari viikkoa myöhemmin, mutta se hoitui antibiooteilla jotka sain jälkitarkastuksessa. Eli jos haava kovasti vaivaa ja on kipeä suosittelen käymään lääkärissä.

2.8.2013
piglet82
piglet82
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...