Odotusajan virheitä..

Katsoin eilen "kauhuelokuvaa", kummiskin ohjelmaa jossa oli rajuja kohtauksia ja nyt mietin että miten se vaikuttaa 32 vkl olevaan masuvauvaani... Olin naapurissani kylässä enkä kehdannut enää ns. peruuntua kun menin jo heidän mukaansa katsomaan elokuvaa, enkä tiennyt millaisesta elokuvasta on kyse.. Tunsin pitkälle yöhön kauheaa syyllisyyttä ja olin siten aika rauhatonkin. Mitä mieltä haitoista??

1.8.2013
anne_0
anne_0

no veikkaan, että ainua johon vauva tuossa reagoi, oli nimenomaan siun ahdistuksesi:)  ja ahdistuneita äitejähän on maalima pullollaan! toiset ahdistuu itkuun saakka veloista, toiset parisuhderiidoista, toiset työtilanteesta, homeasunnoista, kuolleesta koirasta jne jne.

pääasia lienee se, ettei  äidin ahdistus olisi jatkuvaa. sillä normirajoilla olevista tunnekuohoista vauvat selviää hyvin vain  liikkumalla ehkä levottomammin:)

no  panic! tuskin  aiheutit loppuiän traumoja masuasukillesi:)

1.8.2013
Blanco
Blanco

niins siis en meinannu että se katsominen olis vaarallista vaan et jos joka kerta ahdistuu, niin vauva voi yhdistää sen musiikin ahdistukseen ja sit reagoida siihen myöhemmin. äänet siis suodattuu läpi ja varmasn äidin reagoiminen ääneen, mutta se mitä äiti näkee, niin tuskin :)

1.8.2013
Mummy83
Mummy83

tuskin se näkeminen ja kerrasta, mut eri asia jos aina katsois samaa ja ahdistuis siitä.

katoin tytön odotusaikana loppuvaiheessa paljon Gilmoren tyttöjä ajan kuluksi, monta tuotantokautta. Sit ku tyttö synty, ni hän lopetti aina itkun ja kaiken muun ku kuuli sen tunnarin :) sit ku oli tarpeks vanha, ni pysähty aina tunnarin ajaksi katsomaan tvtä :) vieläkin tunnistaa sen melodian.

samaten odotusaikana kuuntelin mp3sella aina kouluun ja töihin mennessä ja pidin samaa soitolistaa. sikiö tykkäs etenki yhdestä Nickelbackin biisistä ja potki aina sen tahtiin. :) samalla tavalla ku se tuliradiosta tai jostain ni alko aina jalka tytöllä vipattamaan :)

1.8.2013
Mummy83
Mummy83

ei se vauvaan mitenkään vaikuta, onhan sitä kaikkee jännää ihan arkielämässäkin. Meilläkin on kolme lasta niin kyllä siinä kaikenlaisia tykytyksiä välillä tulee :D

1.8.2013
riu
riu

No eipä masuvauvat pienistä hormoonipyrähdyksistä kärsi. Saattaa olla hetken levottomampi mutta tasoittuu kun äiteen adrenaliinitasot laskee.

Pahempi on jatkuva stressi jota voi kokea työssä tai vapaallakin esimerkiksi huonossa parisuhteessa.

Ota nyt vaan rauhallisesti :)

1.8.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...