kertokaa mitä hyötyä ruokalistasta.?

Minulle myötänään ehotellaan, että minun pitäisi tehdä ruokalista viikoksi tai usiammaksi. Mutta minusta se tuntuu jotenki tökeröltä.   Kertokaa nyt hyvät naiset, että mitä hyötyä siitä on.! Että ehkä itsekkin innostuisin kokeilemaan asiaa.

29.7.2013
Tiixi89
Tiixi89

No toi ruokalista viikolle ois ihan jees jos täytyiskin tehä vaan yks ruoka päivässä, mut kotona kun oon niin kaks pitää tehä niin joskus jaksan miettiä muutaman päivän eteenpäin. Eniten hommassa ärsyttää se kun jotain päätät mitä teet niin sit tuleekin jotain kivaa ohjelmaa et mennään johonkin tai ulkoillaan pidempään niin sithän siinä mitään pitkään valmistuvia ruokia enää tehä! Et seuraavan uunin kun hommaan niin siinä täytyy olla ehdottomasti AJASTIN!!! Saa laatikkoruuat hyvin tehtyä uuniin ja on valmista kun tullaan syömään, voi olla pois pidemmänkin ajan!

30.7.2013
Lintu4
Lintu4

Meillä meni aiemmin hirveesti ruokaa roskiin kun pilaantu, nyt jotenkin pysyy kartalla paremmin mitä jääkaapissa on ja koska niistä tehdään. Mä taas oon niin laiska, etten jaksa joka päivä kahta ruokaa tehdä kokonaan, siks teen usein kahden päivän annoksen. Ja esimerkiks makaronilaatikko vaan paranee kun sen seuraavana päivänä paistaa pannulla :)

30.7.2013
marjaana
marjaana

mie oon taas semmonen tyyppi, että en syö samaa ruokaa kahta päivää peräkkäin. Aika hyvin sitä on oppinu tekemään meijän perheelle sopivia määriä tässä ajan oloon :D Hyötykäytän myös mahdolliset jämät, perunamuussin tähteet mennee lihapullataikinaan taikka rieskoihin jne. mutta muussina en syö kahta päivää. Ei se siinä kohtaa enää maistu X)

Miun ruuat on melkein aina mieliteon mukaan, niin ehkä siks se ruokalista tuntuu niin vaikeelta toteuttaa noin niin ku ajatuksen tasolla :D

30.7.2013
riu
riu

mie innokkaana tulin lukemaan jos miustakii ois tullu käännynnäinen mutta ei... en vieläkään vakuuttunu :D En tiiä siitä rahansäästöstäkään kun se ruoka nyt maksaa minkä maksaa? Mie suunnittelen korkeintaan seuraavan päivän ruuan, ja silloinkin saattaa mieli muuttuu kesken kaiken. Mites työ listan suunnittelijat, entä jos sattuukin vaikka tekemään jotakii ruokaa mieli kesken listan?

30.7.2013
riu
riu

Mä teen aina vähintään viikoksi ruokalistan. Samoista syistä mitä täällä on jo tullutkin; monipuolisuutta ruokiin, ei tuu heräteostoksia.. Varsinkin nyt kun meen taas kouluun ja töihin helpottaa kun on valmiiksi mietitty ruoat ja esim. jos koulupäivä on neljään asti niin suunnittelen edelliselle päivälle keiton jota sitten syödään kahtena päivänä.... Meillä käydään kerran viikossa kunnolla kaupassa ja sitten toinen kerta hakemassa maitoa yms.

30.7.2013
marjaana
marjaana

Mä olen monen monta kertaa miettiny et pitäis tehdä joku ruokalista ku tuntuu et meidän eväs on kovin yksipuolista. Eli jauheliha kastike on vaan niin ylihelppo ratkasu tehdä vaikka kaksi kertaa viikossa.

Ruokalistalla saisi monipuolistettua syömisiään. Kun vähän miettisi, että haluanko todella syödä 3 päivää putkeen spagettia ja jauhelihakastiketta ja sit seuraavat 3 päivää taas ensi viikolla...

30.7.2013
misukka
misukka

Meillä ei ole kotona käytössä ruokalistaa, mutta päivällisen valmistamisen helpottamiseksi olen seurannut päivähoidon sekä koulun ruokalistaa, että välttyisin saman ruuan tekemiseltä ja tarjoamiselta.

29.7.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...