mitkä on mielestänne minimineliöt ja makkarimäärä?

tossa kun on nyt taloista ollut puhetta, niin on hyvin huomannut monella olevan eri vaatimuksia asunnon makkarimäärissä ja neliöissä. Meillä kun on parraimmillaan 5 lasta + 2 aikuista samaan aikaan tässä töllissä, joissa neliöitä ei ole kuin 72-74m2 ja YKSI makkari. likoille rakennettiin aikanaan parinkymmenen neliön aitta parvella, jotta saisivat oman "huoneen", mutta siitä tulikin lähinnä kymppitonnin vaatekaappi. nyt neidit on lentäneet jo pesästään  pääpiirteittäin, mutta pitkään ehittiin asustella siten, että myö nukuttiin miehen ja nuorimmaisen kans makkarissa, ja 4  muuta lasta olkkarissa  sohvilla ja tarpeen vaatiessa ilmapatjalla. tähän vielä hurtat ja muut elikot päälle, eli jokainen neliö on kyllä käytössä! vaikka makkareita tarvittaisiin kipeästi lisää, niin mahotonta tähän rakentaa  ja uutta ei ilje ostaa. meneehän tämä toistaiseksi sitten näinkin. todennäkösesti jossain vaiheessa makkari muutetaan lastenhuoneeksi ja myö  muutetaan miehen kans sänkyinemme olkkariin. sit vain toinen sohvista pittää heivata poies.  mut ehkä pojatkin on siinä vaiheessa jo tarpeeksi vanhoja ottamaan aitan  käyttöönsä kun  likat ei sitä enää tarvi. mikä teillä olisi pienin mahdollinen tilamäärä/makkarimäärä  teidän perheeseenne suhteutettuna jossa kuvittelisitte voivanne asua?

23.7.2013
Blanco
Blanco

Meillä vanhin tyttö valittaa, kun ei ole omaa huonetta. Lapsilla yhteinen lastenhuone. Mutta toisaalta: hakeutuvat usein nukkumaan vierekkäin (kaksi vanhinta), niin että yhteinen huone antanee turvaakin. Mutta näyttäisi oma huone olevan in.

27.7.2013
odottaja
odottaja

Meillä on paritalon puolikas, joka on n.80 neliöö. Kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, erillinen wc, sauna, kylppäri/kodinhoitohuone, eteinen ja tuulikaappi. Lisäks on oma lämmin varasto. Tällä hetkellä asutaan kolmistaan tässä, eli minä, mies ja tyttö 11kk. Sopiva nyt, mut jossain vaiheessa käy pieneks, kun uuden tulokkaan la on 02/14. Eikä siis tietoa, onko kaksoset vai yksi vai mitä :) Toiveissa olis tyttö, jotta voisivat sovussa jakaa huoneen, mut melkoinen poika olo on. Saas nähdä.

26.7.2013
carata
carata

ite pidän hyvänä että kaikille kouluikäisille omat huoneet (tarviivat omaa rauhaakin) ja vanhemmille oma. pieniä lapsia menee kolmekin yhdessä huoneessa jos tarvii.

mutta kyllä 2 isoakin lasta per huone menee jos koti on semmoinen missä haluaa asua.

oma haaveeni on että meillä olisi maalla oma talo, teineille ulkorakennuksessa huoneet/huone. ja talo olisi tilava.

mieheni asui lapsuutensa talossa jossa oli 3 makuuhuonetta, vanhemmilla oma huone, ja 8 lasta jakoivat loput tilat, eli 2 makkaria, yläkerran aulatilat, ja alakertaankin mahtui sohville. kellään ei ollut oikein mitään omaa paikkaa missä sai olla rauhassa, niiden äiti sanoikin että elämä oli kuin susilaumassa. ja aika villiä se olikin (6poikaa ja 2tyttöä).

25.7.2013
mustikka88
mustikka88

Balnco, en vaan käsitä miten pärjäätte noin pienessä + itse en antaisi kenenkään nukkua sohvalla koska sängyt on sitä varten. Ei siis mitään heniklökohtaista, kukin tekee niinkuin haluaa ja tälläisen kotikasvatuksen mä oon saanut. :)

Mutta mutta, ehdottomasti pienin missä suostun asumaan on tämä nykyinen. Meitä on äiti, iskä, L 2v, iso koira ja kissa. Neliöitä rivarikämpästä löytyy 78 ja makkareita kaksi. Älyttömän kätevä tilaratkaisu mikä on osasyy siihen että näin pieni riittää + iso vaatehuone ja varasto.

Ollaan ostamassa omaa taloa kunhan vaan saan itseni valmiiksi ensin, ja hakusessa on omakotitalo kahdessa kerroksessa vähintään neljällä makkarilla (tai kolmella joista yksi on niin iso että sen saa keskeltä kahtia). Jos ei mieluista löydy niin sit pitää varmaan alkaa kattelemaan talopaketteja.. :D Isännän isä rakentaa paraikaa Alavudelle (Seinäjoelta n. 40min) juuri sellaista omakotitaloa minkä mä haluaisin, se on vaan aivan liian kaukana. Neliöitä reilu 180, kaks täyttä kerrosta, avara alakerta ja neljä makkaria ylhäällä. Terassia ja parveketta yhteensä yli 60 neliötä. Se olis siinä se.

25.7.2013
RJ89
RJ89

meillä väliaikaiskämppä 65neliöö ja pohja ihan sieltä... 2 aikuista ja 4 pikkulasta. varastoa ei ollenkaan, keittiö on vain kolmen neliön kokoinen koppi! voi sitä ihanuutta, kun pääsemme omaan kolme kertaa isompaan taloon, jossa on avarat tilat. toivottavasti "seinät katuu päälle"-tunne helpottaa xD

24.7.2013
äipsyli
äipsyli

Meillä on nyt asuinneliöitä 74 ja sit huikea ulkovarasto (josta kokonaistilavuudesta kolmanneksen vie öljysäiliö) jotta kokonaisneliöitä on 123.

Kämppä on 3h, keittiö, sauna. Sit on autotalli ja ulkovarasto. 2 makkaria siis. On tässä huomannut, että lapset nukkuisi paremmin jos niillä olisi omat huoneet, nyt ne herättää toisensa ku toinen alkaa härvätä aamusta. Mut kyllä tämä vielä välttää. Silloin kun kolmatta odotin ni mietittiin et mitenkä järjestellään kämppää uusiksi että saahaan kaikki mahtumaan mutta eipä siitä tullut ajankohtaista. Mut visiot on suhtkoht selkeät. Isompi makuri (meidän) muuttuu lastenhuoneeksi johon menee sit 2 tai 3 lasta ja pienempi jää meille tai yhdelle lapselle. Jos makurit menee lapsille ni meidänpunka siirtyy olkkariin ja olohuone pienenee puolella.

Tämä ratkaisu siihen saakka et joskus joku kaunis päivä saadaan rakennettua se uusi isompi mökki siihen tontin kulmalle. Sitä päivää odotellessa.

24.7.2013
misukka
misukka

Meillä on nyt minimineliöt; 104neliöö ja virallisesti tää on 4h+k+s+pukuhuone. Ja meillä siis neljä lasta. Ollaan tehty hiukan omia säädöksiä tänne (tosin vaan väliaikaisia kun on vuokrakämppä); alakerrassa kun on keittiö ja saunaosasto niin tuosta pukuhuoneesta on tehty olkkari (sopivasti keittiön vieressä). Yläkerran olotilasta on tehty esikoiselle huone väliaikaisseinillä. Kaks nuorinta jakaa huoneen, mutta ei pidemmän päälle tuokaan onnistu kun näillä on kuus vuotta ikäeroa. 

Ihanne meidän perheelle olis 7mh; olis jokaiselle lapselle oma makkari, meille oma makkari, työhuone ja vielä jäis yks huone vapaaks jos vielä lisäännytään.

Mä en liioin halua nukkua olkkaris (oon sitäkin tehny) enkä kovin ison lapsen kans nukkua samas makkaris. Aikoinaan kun olin vielä yksin lasten kans (3lasta) niin asuttiin kolmios ja se oli kyllä ihan minimi (tyttö 2v ja poika 3v samassa huoneessa..HUOH!)

24.7.2013
marjaana
marjaana

Me asuttiin rakennusaikana 2 aikuista + 2 lasta ja koira 79 neliön kolmiossa...siihen varmaan sovittaisiin hätätapauksessa näiden kolmenkin lapsen kanssa, mutta vain väliaikaisesti :) Kaipaan avaruutta ja "tyhjää" tilaa...

23.7.2013
Myy76
Myy76

Ihanne ois jos jokaisella lapsella ois oma huone:) Mutta uskoisin, että pärjäisi niinkin, että olisi kaksi lasta samassa huoneessa, mutta ei useempaa.

Meillä tällä hetkellä rivarikolmio, 80neliöö. Yksi lapsi joka vielä vauva, niin ei kiirettä muuttaa :) Toinenkin vielä menee tässä asunnossa, mutta sitten jos/kun kolmas alkaa tehdä tuloaan niin sit kyllä olis jo muutto isompaan:)

Sehän se ois kun olis 4 makkaria ja rakennuslupaa että vois laajentaa tarvittaessa:D

Siitä en kuitenkaan tinkisi, että miehen kanssa makuuhuone ihan vaan kaksin käytössä. En kyllä olohuoneeseen menisi nukkumaan, enkä mielellään lapsia nukuttais samassa huoneessa, ellei ihan pakko ole :)

23.7.2013
Tii03
Tii03

meit on kolme ja kerrostaloasunto, 86m3 ja kolme makkaria, joista yks on vierashuone. kyl me tälleen voitais asua tuon yhden huoneen verran vähemmän, mut se on hirveen kätsy ku meillä käy paljon /usein viikonloppuvieraita ja joskus on viikonki verran kylässä :)

mut kyl se kaks makkaria tarttis olla et tytöllä olis oma huone leluilleen, kaksio tulipieneksi, ku asuttiin sellaiessa ekat 2 v ku tyttö synty.

23.7.2013
Mummy83
Mummy83

up!

23.7.2013
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...