Vaivaisenluun leikkaus

Moikka. Oliskos kellään tietoa siitä, miksi vaivasenluita ei nykyisin leikata? Mulla on molemmissa jaloissa isot vaivaisenluut. Tähän asti olleet pelkästään rumat, mutta nyt toinen alkaa jo tuottaa kipua kävellessä. Terveyskeskuksessa omahoitaja ei laittanut leikkausjonoon, suositteli vain varpaidenerottajien käyttöä yöllä.

21.7.2013
odottaja
odottaja

Joo, multa on siis leikattu oikeasta jalasta (2008), oikein muisti Maaru.

Olin 2005-06 toimintakauden työssä päiväkodissa. Mulla kipeyty kävellessä.

Sitten 2006-07 odotin meidän toista lasta, olin siis raskaana, kun kävin yksityisellä ortopedillä, joka laittoi kunnalliseen jonoon. Raskaana ja imettäessä ei leikata. Mulla on kummassakin jalassa, nyt tullut oikeeseen jalkaan vähän uudestaan.

Päiväkirurginen toimenpide, spinaalipuudutusn(lantiosta alaspäin puudutus), heräämössä pitää olla, ja muutamia tunteja siellä tarkkailussa. Toisen henkilön pitää potilas hakea, ja kotona pitää olla aikuinen henkilö läsnä leikatun lisäksi (turvatoimenpide tai joku sellainen, ymmärsin). Mulla oli kipulääkkeenä aluksi 800 mg Burana 3x/pv. Se ei riittänyt. Sitten oli Panacod, sitten oli Axrocia (tulikohan oikein kirjoitettua tämä). Mulla oli kantakenkä ja kyynärsauvat.

Aluksi  sain sairaslomaa 2 viikkoa, sitten kävin uudelleen terveyskeskuksessa, kaikkiaan sairaslomaa oli 5 viikkoa, muistaakseni. Tikit poistettiin terveyskeskuksessa. Meillä nuorempi lapsi oli leikkauksen aikaan hieman yli 1-vuotias. Mies oli kesälomalla, lisäksi meillä oli perhetyöntekijä muutaman viikon, joka ulkoili nuoremman kanssa. Edes omalla pihalla en ulkoillut lapsemme kanssa, tuossa päiväkodin pihalla oltiin sitten miehen ja lapsen kanssa myöhemmin. Vanhempi lapsi oli mummolassa.

1.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...