7vuotiiaan pojan pään heijaus ennen unen saantia

Eli, poika on nyt 7 ja puoli vuotta. Vauva aikana oli paljon "autistisia piirteitä" , jotka ovat kehityksen myötä vähentyneet. Samoiten reilu 4v poika ei ottanut katsekontaktia, saatika puhunut yhtään ymmärrettävää lausetta. Diaknoosia ei ole saanut. Tällähetkellä puhuu hyvin (kiitos monen monta vuotta toiminut puheterapeutti), eikä oireilua ole paitsi henkisellä puolella, jonka vuoksi otti extra vuoden eskaria ja siirtyy vasta nyt ekalle luokalle. Henkistä kypsymättömyyttä on paljon. Minua huolestuttaa vauva-ajalta jäänyt pään voimakas heijaus puolelta toiselle ennen nukahtamista. Eli tilanne on se ettei poika "pysty" nukahtamasn ilman sitä. Eikä kukaan voi nukkua pojan kanssa samassa huoneessa. Olen asiaa miettinyt paljon, miten saan sen loppumaan. Pelottaa miten "pärjää" myöhemmin jos se ei lopu. Ennen kesää lasten psygologi päätti laittaa lähetteen lääkärin kautta neurologille joka tutkisi mahdollisrn adhdeen. Itse en sitä allekirjoittaisi. Kertokaa omia kokemuksia, vinkkejä ja neuvoja.

16.7.2013
baby pumpkin
baby pumpkin
newborn baby

Tuli mieleen että mun serkkupoika 10v. on myös vauvasta asti heijannut päätä nukahtamiseen asti. On lievästi autistinen ja adhd..

1.1.2014
HannnaK
HannnaK

Toivottavasti aloittaja on saanut lapsensa tilanteeseen selvyyttä,

31.12.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mella_ vauvana ei suostunut nukhatamaan ennenkuin heijjattiin voimakkaasti kehdossa, sitterisdä, sylissä.. vaunuihin nukahti vain jos vauhti oli taroeeksi kova tai tie möykkyinen.. pinnasänkyyn siirtyessä sitten jatkanut tåtä pään heijjaamista. Samoin kun ruokailunkn kanssa vauvasta asti mikään määrä ei riittänyt ja edelleenkn syö kuin iso mies, ja tuntuu ettei osaa lopettaa kun vatsa on täynnå.

18.7.2013
baby pumpkin
baby pumpkin
newborn baby

Tipihii: unileluja on sängyssä useammat kappaleet. Heijausta kestäå niin kauan kuin uni tulee ja jos herää esim vessaan yöllä, heijjaa itsensä taas uneen. Niin itsekkin ooen sitä miettinyt onko oikein "pakottaa" eroon siitä... :/ ja ihan mielellään nukkuu itsekseen. Meillä muuten kans räpäyttelee silmiä.. voisikohan se liittyä tähän.

18.7.2013
baby pumpkin
baby pumpkin
newborn baby

Cmh90: minkä ikäisenä loppui? Ja muistatko miksi teit niin?

17.7.2013
baby pumpkin
baby pumpkin
newborn baby

Voi sentään :/

Onpas kurjaa itse kullekin tuollainen ongelma.

Jotain pakko-oireisuutta oisko tuo sitten?

17.7.2013
misukka
misukka

Misukka: pään vatkaaminen on niin voimakasta ettei kukaan muu saa nukuttua. Olen itse yrittänyt nukkua hänen vieressään eikä siitä mitään tullut. Koko sänky hytkyi. Nyt meille isommat pojat muutti samaan huoneeseen kerrossänkyyn, niin tousennon hankala nukkua tuon takia kun sänky natisee ja hytkyy. Eilen mentiin sen kauttta että kiellettiinn poikaa heilumasta ja nukahti sitten puolentoista tunnin itkun jälkeen.

17.7.2013
baby pumpkin
baby pumpkin
newborn baby

Mä voisin myös uskoa tuon että on jäänyt tavaksi. Mutta ilmeisesti jotain neurologistakin voi olla taustalla.

Miksi samassa huoneessa ei voi nukkua muita? Eikö nukahtaminen onnistu jos joku muu on samassa huoneessa?

Toivottavasti ne nyt tutkisi sitten muitakin vaihtoehtoja kuin adhd:n.

17.7.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...