Uhmaa vai jotai muuta?

Meijän 2,5 vuotias likka ei suostu enää käymään nukkumaan. Iltasatua luin tunnin. Istuin vieressä puol tuntii. Ja nyt oon antanu viel huutaa sen reulun puol tuntii jo. Kerran kävin rauhallisesti sanomassa et nukkumaan pitäis käydä. Se rauhottui mut sit alko taas huuto. Näin on ollu jo kohta viikon. Ei enää hermot kestä. Jos se nukkuu päikkärit niin on viel kauheampaa huutoa iltaisin. En enää keksi et mitä tää on. Neuvoja?

16.7.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Voit toki ottaa vauvan mukaan nukutukseen ja jos se toimii ni mikäs siinä. Etenki jos toimii noin hienosti et vauva nukahtaa nopeammin ni voit sanoa, että kato nyt ku veikkakin jo nukahti ja viet sen sänkyynsä nukkumaan.

Mut mä ehkä lähtisin ekana siitä et etukäteen ku puhutte nukkumaan menosta ni sanotte et vauvakin menee ihan kohta nukkumaan ja isi ja äitikin menee ihan kohta omaan sänkyyn nukkumaan. Teette selväksi että kukaan ei jää kukkumaan vaikka esikko nukahtaakin. Ja vaikka vauva kukkuisi pitkälle yöhön ni annatte esikoisen ymmärtää että ei se pikkuveli ei jää teidän kanssanne kukkumaan vaan sekin menee nukkumaan heti perään kun siskokin on saatu peiteltyä ja nukahtamaan.

17.7.2013
misukka
misukka

Pitäisköhän kokeilla jos se on sitä mustasukkasuutta et otan vauvan mukaan nukutukseen. Poju nukahtaa yleensä aina alakertaan yöunille ennen ku likka. En oo sitä vieny ylekertaan samaan aikaan ku pelkään et sit poju ei saa nukuttua ku toinen keikkuu ja huutaa. No hyvä tietää ainaki et tää voi olla jokin vaiheki.

17.7.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Haa. Teillä on ihan pikkuinen vauva siellä. Esikoinen voi olla hitusen mustis siitä että vauva jää teidän kanssa olemaan kun hänen pitää mennä nukkumaan. Hän yrittää nyt estää sen ettei hän vaan jää mistään paitsi.

Vaikka mustistelua ei ehkä muuten näykään niin aina se siellä on ja voi näkyä erityisesti nukkumaanmenotilanteissa. Esikoisen täytyy aina saada vahtia sitä pienempää ettei se vaan saa enempi huomiota kuin hän. Meilläkin mustistelu näkyi ihan ekana nukkumaanmenossa. Muuten esikko silitteli ja paijasi vauvaa mutta auta armias kun hänen piti mennä jonnekin muualle kuin missä äiti ja vauva oli....

17.7.2013
misukka
misukka

Tuo on vaihe joka menee ajastaan ohi kyllä. Nyt se ei sinua lohduta mutta näitä tulee ja menee.

Meillä 2v3kk poika huutanut iltaisin kuukauden päivät, vähän päälle. Hakee huomiota että lohduteltaisi ja koettaa vetkuttaa nukkumaan menoa. Kuluneella viikolla on jäänyt kiltisti omaan sänkyyn nukkumaan ilman karjumisia.

Johdonmukaisesti vaan kerrot jo ennen nukkumaan menoa että kohta on uniaika ja mennään nukkumaan. Teette iltatoimet ja laitat lapsen nukkumaan. Ei se lapsonen rikki mene jos vähän karjuukin. Kunhan ei ole mitään oikeaa hätää hällä. Kyllä sen erottaa kun huuto on huomion hakua tai oikea paniikki-itku. Molemmat voi olla korviahuumaavia voimakkuudeltaan. Ja kun olette päättäneet miten toimitte, ni pysytte siinä. Jos alatte lepsuilemaan ja hyysäämään niin lapsi oppii että huutamalla saa periksi sen mitä haluaa. Ja pian teillä karjutaan kaikesta kun asiat ei mene hänen mielensä mukaisesti.

17.7.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...