Vauvan kakasta keskustelua

Onko muilla kokemusta kummallisesta vauvan kakan hajusta ja koostumuksesta? Elikkän meillä 4kk ikäinen poika on täysin tissimaidolla. Välillä kakka oli ihan myrkyn vihreää, tämä saatiin korjattua sillä, että pumppasin täysiä suihkutissejäni ennen imetystä vähän tyhjemmäksi. Sen jälkeen kakka muuttui normaaliksi kellertäväksi. Mutta oltiin reissussa ja pumppaaminen loppui, kakka alkoi haisemaan todella voimakkaalle ja pahalle, mutta on edelleen yleensä kellertävää. Nyt kakka on kuitenkin haissut pahalle jo useamman viikon ja on niin löysää, että kun kakkaa tulee kunnolla, mikään vaippa ei pidä sitä sisällä. Kakkaa myös tulee kerralla melkoinen määrä. Nyt tietenkin pelkään allergiaa yms. Neuvolan lääkäriltä on ihan turha edes kysyä kun ei viimeksikkään osannut sanoa yhtään mitään. Onko muilla kokemusta?

14.7.2013
minn
minn
2 years, 11-month-old toddler

En ole oikeastaan pumpannut reissun jälkeen juurikaan, koska maitoa ei ole enää ollut niin paljon ylimääräistä eikä siis ole enää niin täysiä tissejä. Suihkuna tulee vielä joskus imetyksen alussa, mutta monesti yritän puristaa niitä pois mikäli tuo poitsu vain malttaa sen verran odotella. Jotenkin tuo allergia sopis muuten, mutta ku vauva on yleensä todella hyvän tuulinen, ei juurikaan itke. Eilen illalla kitisi melkein tunnin ja sen jälkeen kakkas aivan tosi ison löysän kakan ja sitten vasta pääsi nukkumaan. Ihan selvästi siis kakka vaivasi. Luulen, että tuo eilen iltainen kärtyäminen saattoi johtua herneistä mitä olen syönyt pari päivää, mutta kakka on ollut löysää ja haisevaa jo useamman viikon. Pitää alkaa tarkkailemaan mitä syö.

Nestehukkaan en jotenkin uskois, koska vauva on tosiaankin pirteä ja touhukas, pissaa tulee hyvin, syö hyvin eikä muutenkaan vaikuta kuivalta.

Kivaa tämä vauvan kakan analysointi :)

15.7.2013
minn
minn

Oletko sä nyt jatkanut sitä pumpaamista reissun jälkeen? Tuo, että suihkuaa paineella aiheuttaa helposti ongelmia kun menee ilmaa niin paljon pienen masuun siinä sivussa.

Tuleehan pienellä pissaa hyvin? Nestehukkakin voi löystyttää kakkaa, niin hullulta kuin se kuulostaakin.

Ja ummetus voi olla sellainen myös, että kerää kovemman tulpan eteen ja sitten kun tulpan saa pois ni loppu onkin löysää.

Voi toki olla myös allergiaa eli sun kannattaa ehkä kokeilla jättää joitakin helposti allergisoivia ruoka-aineita pois sun ruokavaliostasi. Josko apu löytyisi sitä kautta. Muut saa sulle kertoa ne ruoka-aineet joita kannattaa välttää. Itse ei ole tarvinnut onneksi vältellä mitään imetyksen aikana. Kahvi, kaali, herneet taisi nyt ainakin olla.

15.7.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...