Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

vauvarokosta..

tietääkö kukaan voiko vauvarokko tulla kuumeettomana? tai ihan pienellä lämpöilyllä? ja onko se tarttuva tauti? ku musta toi meijän lapsi näyttää nyt samalta ku kaverin lapsi näytti ku sillä toi rokko oli, mut meil ei kyllä tolla pojalla oo kuumetta ollu, ainakaan sellasta että sen ois huomannu.. ja kaverin  pojalla se oli siis viime viikolla ja me nähtiin just sinä päivänä ku sille pojulle nous illalla kuume..

13.7.2013
tuvitus
tuvitus

Yleensä tuo on kolmen päivän kuume ja sit näppylät. Meillä tytöllä oli just tällä viikolla maanantaista keskiviikkoon kuumetta. Nyt eka kuumeeton päivä ja illasta oli päänahka, selkä ja rinta pienellä näppylällä. Epäilen siis vauvarokkoa. Joillekkin ei kuulemma tule kuumetta ollenkaan, mut voi olla vatsa löysällä ja kiukkuinen... Nekin yleisiä oireita. Itämisaika tolla on 5-15 pv ja luulenpa, että meidän tyttö sen nappasi itselleen, kun käytiin terveyskeskuksessa toteamassa mun korvatulehdus.

10.10.2013
carata
carata

Meillä kuume oli kestänyt 5 pvää- 40.5 sen jälkeen tuli näppylän ja kuume loppui, näppylät katosivat 2 päivän päästä

10.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

Meillä oli vähän aikaa sitten vauvarokko ja lääkäri sano et toisille tulee pahempi ja toiset sairastaa sen tietämättään eli tosi lievästi.

Meillä se alko juhannus lauantaina ku tytölle nousi 40.8 asteen kuume. Hyökättiin kysiin ja siellä otettiin veri- ja virtsatesti (kyl meinas usko loppua kun miten saat lapselta pissitestin kun ei suostu juomaan mitään). Nuori lääkäri oli joka käski sit maanantaina soittaa omalle lääkärille tk:hon kun oli virtsassa verta. Veritestit sillon ok. No tiistaina sit tk:hon lääkärin luo joka epäili vauvarokkoa kun kuumetta vielä oli (4 päivää yhteensä). Pissitestiin uudestaan kun se veri piti selvittää. Tk:n labraan mentii ja laitettiin se pussi, saatiin pissi, mut oli myös tullu kakka, eiku uus pussi ja kaikenlisäks se Labra oli menossa kiinni ni käskettiin menemään kysille. No eiku suoraan sinne ja yrität tyttöä juottaa, saatiin tulee ja seuraavana päivänä soitto tk:hon tuloksista. Verta ei ollu enää mut tulehdus niin uudestaan pissitestiä ottamaan. Et jos on pissitulehdus ni ne haluaa kunnon varmistuksen ennen ku määrää lääkkeen. Keskiviikkona tuli jo ne näpyt kesti torstaihin. Torstaina mentiin siis sinne varmistus Pissitestiin ja maanantaina käskettiin soittaa tuloksista. No maanantaina soitin ni jotain siinä pississä on mut ne ei tiliä mitä ni jätettiin siihen. Käskettiin vaan seurata ku ei tolla mitään kummempia oireita/vaivoja ollu/oo. Tiiäppä sit mitä se pissi homma oli, mut vauvarokko oli varma.

Ei ollu kyllä mitään ihanaa rampata kysin ja tk:n väliä ja ne pissipussit on kyl helvetillisiä ku revitään ne alapäästä ku niissä on kunnon liima et pysyy.

Hyvä jos teil on lievänä eikä tämmösenä kuin meillä.

14.7.2013
piipa83
piipa83

ja nyt ei oo ihottumaa juuri ollenkaa enää näkyvissä.. eli varmaan oli sit se vauvarokko :)

14.7.2013
tuvitus
tuvitus

Meilläki oli kolme päivää kauheen kiukkunen ja eilen tosiaan tuli ihottuma ja on mun mielestä saman näköstä ihottumaa, ku kaverin lapsella oli.. eli varmaan meilläki sit meni se vauvarokko noin..

14.7.2013
tuvitus
tuvitus

Vauvarokon toinen nimitys on kolmen päivän kuume jonka päätteeksi tulee ihottumaa tai joillekin vain kirjava iho. Ei se kuume välttämättä mikään kauhean korkea ole, kesäsäillä pientä lämpöilyä ei ehkä aina edes huomaisi.

13.7.2013
Jopster
Jopster

mut eiks se kuume tuu yleensä eka ja sit toi tauti loppuu siihen ihottumaan..?

13.7.2013
tuvitus
tuvitus

kuume ei välttämättä heti tuu :)

13.7.2013
Mella_
Mella_

apuaa, vai onko tolla meijän pohalla nyt vaan jotain muuta ihottumaa :o

13.7.2013
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...