Help!

Minulla on nyt n. 3,5kk ikäinen tyttö joka on tähän asti ollut täysin rintamaidolla. Korviketta saanut vain jos olen ollut pois kotoa, esim. kauppareissulla ja sitäkin vain n. 2-3dl. Eli mielestäni hyvin vähän. Pyrkinyt olemaan aina kotona lapsen kanssa tai ottanut sitten kauppaan mukaan häntä ja syöttänyt sitten tarvittaessa. Olen myös pumpannut rintamaitoa ja tarjonnut sitä pullosta, tai pistänyt miehen antamaan. Yhdessä vaiheessa en saanut rintapumpulla pumpattua maitoa rinnoista, sitä tuli vain vauvalle kun imetin. Nyt en ole koittanut, että saisinko pumpattua. Juhannuksena tarjosin pullosta korviketta, mutta ei suostunut millään syömään. Siinä vaiheessa minusta tuntui, että en voi olla pois kotoa laisinkaan tai juoda edes yhtä siideriä (ensimmäinen siideri synnytyksen jälkeen), jos ei äitin tissit ole vauvan lähellä. Esikoistani imetin 3kk asti, koska tuntui, että maito loppui aivan tyysti. Hänelle annoin korviketta vauvana enemmän. Nyt sitten sellainen tunne, että ei haluaisi ollenkaan antaa korviketta vaan imettää vain! Meillä olisi nimittäin mieheni kanssa ystäväpariskuntamme häät heinäkuun lopulla ja ne eivät ole lastenjuhlat. Ajattelin ensin, että en mene ollenkaan ettei pikkuneidin tarvitse olla ilman äitiä ja tissiä. No, mieheni sanoi kun se olisi meidän ensimmäinen vapaa-aika kahden synnytyksen jälkeen, että en voi jättää menemättä. Olemme jättämässä meidän tyttöjä mummolaan hoitoon ja minua pelottaa, että maidontuloni loppuu jos olen n. 18h imettämättä. Rintapumpun otan kyllä häihin mukaan, että saan pumpattua ylimääräisen maidon pois, ettei rinnat kovin täyty. Pelkään vain että maito loppuu. Mutta eihän se periaatteessa lopu jos pumppaan ylimääräistä pois. Tarvitsen tähän teidän muidenkin kommentteja ja vastauksia. Yksin en uskalla moiseen suostua jos ei kukaan muu äiti anna vinkkiä / rohkaisua! =) Kiitos kaikille vastauksista jos nyt sellaisia saan! :)

9.7.2013
Mippe90
Mippe90
3 years, 5-month-old toddler

Äitini oli menossa tänään kaupunkiin ja pyysin tuomaan häntä rintakumeja! Eilen posahti nimittäin yks kaks mieleen, että en ole vielä sillä kokeillut. Käykö siinä vaan pian niin, että lapsi ei pian huoli sitten tissiäkään?

14.7.2013
Mippe90
Mippe90

Pullosta syöttäminen vol 2.

Tänään yritettiin uudelleen. Tänäänkään ei tuottanut tulosta. Kokeilin tänään ostettua uutta pulloa, ei huolinut. Pikku neidin siirsin sitteriin ja hain keittiöstä pikkulusikan,nokkamukin ja toisenlaisen pullon. Lusikalla kun annoin, niin joitakin lusikallisia tyttö sylki pois suustaan ja joitakin nieli. Siinä vaiheessa aloin huomaamaan, niinkuin tyttökin huomasi, että tästähän hei lähtee nälkä. "Hiljeni" ns. Ei ollut sellaista nälkäistä huutoa. Kokeilimme nokkamukia, silläkin onnistui ihan hyvin. Samalla lailla sylki ja nieli välillä. Kolmatta pulloa kokeilin mutta siitä ei huolinut.

Mummo oli myös antamassa ja kokeilemassa tänään syöttämistä, ei huolinut pullosta. Mummo tokasi syöttöjen jälkeen neidille, että höpö höpö! Meidän neiti se nauraa hörähti vain ääneen :D

Eli ehkä aavistuksen verran onnistuneempi olo, kun kuitenkin 20ml meni maitoa :D Ja kun huomasi lusikalla ja nokkamukilla antamalla, että hänhän huolii sitä paremmin.

Palkitsin tytön hyvästä suorituksesta tissimaidolla omasta tissistä! :) Kyllä oli tyytyväinen! :)

11.7.2013
Mippe90
Mippe90

Pumppailin tänä iltana maitoa pienelle ja pistin isännän syöttämään pullosta sillä välin kun kävin esikoisen kanssa saunassa. Eihän se siitä pullosta suostunut millään syömään, pitkän yrittämisen jälkeen! Minäkin kokeilin, mutta ei auttanut. Meidän neiti ei syö tuttia, auttaisiko pullosta syöminen jos opetan hänet syömään tuttia?

Tuntuu vähän pahalta, kun pieni neiti ei suostu syömään pullosta. Minun menoni häihin siis jää pian väliin. :/ Mummolaan vienti hoitoon ennen häitä ja hän jos antaisi pullosta, niin pitäisi melkein yrittää niinkin. Tuntuu näin ekan illan jälkeen niin toivottomalta. :/

10.7.2013
Mippe90
Mippe90

Korvike ei ehkä kelpaa koska se maistuu erilaiselta kuin sinun rintamaitosi. Voisit pumppailla etukäteen talteen maitoa jota mummi voi pienelle tarjota.

Mun vinkkini tuohon syömättömyyteen on hörppyytys. Jostain nokkamukista tai teelusikalla. Meillä ihan pienenä upposi maito teelusikasta tarjoamalla. Työlästähän se toki on mutta vaivan väärti jos vaihtoehto on ettei syö lainkaan.

10.7.2013
misukka
misukka

Okei, täytyypä mummolle kertoa sellaisia ohjeita! :) Ja jotkuthan sanoo, että lapsi voi syödä korviketta pullosta paremmin, jos sitä joku toinen on antamassa kuin oma äiti. Lapsi aistii tietenkin sen jos äiti syöttää jotain muuta maitoa ja vaikka sillä olisikin niissä tisseissä parempaa maitoa! :)

No ovat kyllä läheisiä enkä haluaisi millään jättää juhlia väliin.

Meidän neiti on vielä niin kilttikin, että nukkuu öisin 10-12 syömättä ollenkaan välillä. Menee illalla nukkuun klo 21 aikaan ja herää sitten aamulla 7-9 aikaan, normaalisti siinä 8 aikaan. Eli korviketta tulisi saamaan hyvin vähän. Eikä yön jäljiltä rinnatkaan ole olleet kovin suurina kun ei yön aikaan ole imettänyt. Enköhän minä häihin uskalla mennä noilla sinun vinkeillä ja rohkaisulla! :)

Kiitos =)

10.7.2013
Mippe90
Mippe90
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...