Apua ja vinkkejä, miten touhulle loppu?

Meidän poika (täyttää elokuus 5v) on kiltti, ihana ja fiksu poika, tykkää oppia uutta, osaa lukea ja laskea, keskittyy touhuihinsa. Useimmiten uskoo ja on puhuttavissa asioista, mutta tietenkin huomaakin vähän löytyy, tottakai! Mutta ongelmana on siskon pojan (täyttää lokakuus 8v) kanssa oleminen, siskon poika opettaa meidän pojalle kaikkia tyhmiä sanoja ja tekoja, tätä siis tapahtuu aina, kun ollaan samassa paikassa (ja ollaan aika usein). Meidän poika ei ees tiedä, mitä kaikki sanat ees tarkoittaa ja puhuu ne meidän aikana, jolloin aina sanotaan, ettei tuommoista puhuta yms. ja aina mein poika kertoo mistä kuullut, eikä sitä kyllä ole vaikea itse arvata ees! Mutta eilen mittani tuli niin täyteen ja olin erittäin kiukus, en varmaan koskaan ole ollut niin vihainen! Olimme kaupassa, jossa siis oli sisko ja hänen poikansakin (kun olen yksin kolmen lapseni kanssa kaupassa, ei ole mitään ongelmaa). Hänen poika saa aina mennä omia menojaan siellä. Mä annoin ohjeet autossa omalle pojalleni (jotka siis pitää aina antaa, jos siskon poika on samassa paikassa), sanoin, että kulkee mun kanssa, eikä mene siskon pojan kaa minnekkään. Noh, jollakin hetkellä poikani livahti käymään siskon pojan työnä leluhyllyllä, tuli hetken päästä takaisin, kuten myös siskon poika, he sanoivat, että joku oli sotkenut lelulimaa kaupan lattioille, mä tiesin heti että mistä on kyse, että kuka on sotkenut, kysyttiin asiasta monet kerrat, pojat vain kielsivät. Pääsimme autolle poikani kanssa, juttelimme vielä autossa asiasta ja hän kertoi, että sen teki siskon poika, oli ottanut sen ilman leluhyllystä ja avannut ja kaadellut pitkin kaupan lattiaa. Varmistelin ja kysyin, että eihän mun poika tehnyt semmoista, niin ei kuulemma. Luotin hänen sanaansa! Kerroin asiasta siskolleni, joka otti asian puheeksi poikansa kanssa ja hän oli myöntänyt ja kertonut, että oli siis yksin sen sotkenut. Pääsimme mummulaan, jolloin mulla tuli niin raja vastaan, mä pojille huusin itkun kanssa, että käyttäytyisivät kunnolla. Mä en halua, että mun pojasta tulee sellainen kuin siskon poika on!!! Mä kielsin jo heidän yhteiset leikit, mutta miten mä voin olla koko ajan vahtimassa heidän tekojaan (tai oikeestaan siskon pojan tekoja ja sanoja yms..) ja muutenkin, kun paljon nähdään.. Mut mä en vaan aina jaksaisi murehtia, että mitähän kamalaa tällä kertaa meidän poika oppii... Ja siis tosiaan, kun meidän poika ei ole sellainen ilman siskon poikaa, ei koskaan! Mitä mä teen??? Enkä siis voi luottaa siihen, että siskoni tekis jotain asialle... Pitääkö vaan yksinkertaisesti kieltää poikien yhteiset leikit ja yhdessä olo?? Auttakaa!!

4.7.2013
surkelo
surkelo

No nyt on muuttaneet uudelle paikkakunnalle, joten ei kauheasti oo kavereita ehtinyt saamaan, kun ei koulutkaan ole viel alkaneet.. Ja kun kerta kotona pelien ääres istutaan.. Tuskin kukaan kotoa tietää tulla hakeen ;/

4.7.2013
surkelo
surkelo

Minusta silleen jännä, koska poika on ollut jo vuoden koulussakin. Tuon ikäiset pojat ja tytöt on yleensä kiinnostuneita oppimisesta.

Miten hänellä on kavereita?

4.7.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

On ollut pitkän aikaan, vuosia!

4.7.2013
surkelo
surkelo

Onko tää siskos poika ollu aina tuollanen vai voisko johtua juurikin tästä uudesta miehestä, että nyt sitten kokeilee rajoja oikein kunnolla? Tuli vaa mieleen et ilmeisesti poika on ollu pitempään äitinsä kanssa kaksistaan ja saanut tällöin kaiken huomion, mutta nyt ei enää olekaan kaiken keskipisteenä.

4.7.2013
miima_
miima_

Niinpä.
Todellakin toivon, että tulisi hyvinkin äkkiä loppu typeryyksille!

Kiitti teille vastauksista.. :) vähän helpottaa mieltä, kun saa puhua tai siis kirjoittaa asiasta.. Ressaa vaan tällänen touhu ja kun tuntuu, että kukaan muu ei ota sitä minään, mutta mä haluan mun pojasta ja muistakin lapsistani hyvin käyttäytyviä!!!!

4.7.2013
surkelo
surkelo

No hyvä sentäs et tukee miestä tossa kurinpidossa. :)

Ovat kovin vähän aikaa yhdessä asuneet että en ihmettele jos jannu vielä uhoilee ettei usko. Mut kunhan vuosikin kuluu ni eiköhän ole säännöt iskostuneet päähän. Kunhan yhdessä pitävät jöötä ja pysyvät samanvertaisina kasvattajina.

Voihan se olla, että jannulle menee viestiä perille silläkin että kiellät poikia leikkimästä yhdessä kunnes käytös paranee. Kerrot sen sille siskosi pojalle. Että se on rangaistus hänelle etteivät saa leikkiä yhdessä.

4.7.2013
misukka
misukka

Ovat kyl puhuneet, että miestä on uskottava ja hyvin se mies kyllä sanoo pojalle, kuten juuri tuosta pelaamisesta, että pihalla ollaan, kun on hieno ilma, eikä silloin istuta sisällä koneella.. Mitenkään kovin hyvin poika ei usko, muutakuin sitten, jos siskoni sanoo ihan tosissaan kans, että nyt pois ja pihalle ja että miestäkin on uskottava, ja sisko sanoi miehelle, että ei muuta kuin nostaa sitten vaan poika pois koneelta, jos ei muuten usko! Että tukee kyl miestä tuossa, että mieskin saa ja pitää pitää kuria pojalle, koska siellä asuvat!


Hoh.. Voin vain toivoa, että poika oppisi käyttäytymään ja että hänelle asetettaisiin enemmän rajoja! Ja siihen asti voin vain pitää oman poikani erossa..

4.7.2013
surkelo
surkelo

Kurja kuulla :/

Noh , se pojan uskominen sen miehen sanomisiin riippuu taas täysin siskostasi. Jos hän antaa pojalle vinkkiä ettei uutta meistä tarvitse uskoa ja kuunnella ni niin ei tule käymään ja ongelmat lisääntyvät. Pulaanhan poika joutuu ennemmin tai myöhemmin tuolla menolla. Huomiota ja rajoja hän nyt jo käytöksellään hakee. Miksi siskosi ei ymmärrä että rakkaus on rajoja. Nyt pitäisi ottaa itseään ja poikaa niskasta kiinni jotta paha kierre saadaan katkaistua vielä tuossa vaiheessa kun ongelmat eivät ole isoja. Ihmettelen jos se uusi mies jaksaa katsella pojan  käytöstä kovin kauaa. Tai mistäs sitä koskaan tietää kun en lainkaan tunne koko ihmistä. Vaikuttaisi, että kuitenkin yrittää jotain kuria pitää. Toivottavasti siskosi ymmärtää antaa tukensa uudelle miehelleen.

4.7.2013
misukka
misukka

Tätä on jatkunut jo todella kauan. Muutosta tuskin siskon pojalla tulee..
Ja ihan oikein Misukka luit rivien välistä.. Valitettavasti..
Siskoni on ollut tähän saakka yksinhuoltaja, nyt kolmisen kuukautta sitten löysi hyvän miehen, jonka luona he nyt asuvat, ja siis heillehän on tulossa vauva (pari päivää sit kirjottelin siitä unesta, on siis samasta siskosta kyse)
Eli siis sisko on ollut aika lujilla poikansa kans, välillä meni paremmin ja välillä huonommin. Sisko on kyllä ihan hyvä äiti, rakastava, mutta kuria ja rajoja vois kyllä asettaa kieltämättä enemmän, paljon enemmän.
Heillä mennään vähän sieltä mistä aita on matalin, eli siis päivät poika kuluttaa pelaamalla, joko tietokoneella, wiillä tai käsikonsolilla, eikä mitään ikäisilleen soveltuvia pelejä pelkästään vaan ihan K18 pelejäkin.
On siis kyllä melko mahdoton poika, mun ei tartte sen kans kauaa olla, kun mun alkaa olla hermo hyvin tiukalla.
Osaapa hän välillä käyttäytyä ihan nätistikkin, mutta useimmiten näin ei ole..

Rangaistuksenahan siis meidän poika eilisestä sai pelikiellon, eli pelipäivänä lauantaina ei pelata.
Ja toivoisin/toivon, että siskoni tekisi saman, kieltäisi pelaamisen joksikin aikaa, mutta olen melko varma, että jo jopa eilen illalla on pelaamisen kotonaan jatkunut. :(

Meillä kans on sanottu pojalle, että jos ei hän tiedä, että mitä jokin sana tarkoittaa, niin silloin hänen ei tarvitse sellaisia puhuakkaan.

Mut miten mä voin siskolleni tästä ees jutella, että hänen poikansa käytöksen pitäis muuttua hurjasti.. Siskoni tietää kyllä asiat, mutta silti edelleen menee sieltä mistä helpommalla pääsee, vetoaa siihen, ettei hän jaksa aina olla kieltämässä yms... Jotenkin, vaikka kamala näin sanoakin, niin toivoisin, että joskus vielä tulee jotain sellasta vastaan pojan käyttäytymises tms., että siskoni huomaisi, että olisi vaan pitänyt pitää kuria enemmän.. Ja luulen, että tuleekin tuolla menoa..

Mutta tosiaankin, taitaa olla ainut keino pitää meidän poika siskon pojasta erossa, ei tässä varmaan muu auta.. Harmillista, sillä siskoani kyllä tahtoisin nähdä usein..

Ja siis en verran vielä, että pojasta huolehditaan muuten kyllä hyvin, paitsi että tuon käyttäytymisen kanssa päästetään liian vähällä.. Mutta jos tuo että asuvat nyt sen miehen työnä ja siitä miehestä tulisi 'isä' tuolle pojalle, niin auttaisi vähän.. Vaikka poika on kyllä sanonut, ettei hän usko mitä se mies hälle sanoo.. :/ Huoh..

4.7.2013
surkelo
surkelo

Ja sit tuosta isomman ideoinnista. Meitin 7v on kiltti mut sit ku pitää päästä näyttämään jollekin toiselle ni sit katoo järki. Pikkuveljelle supattaa milloin mitäkin ideoita että tää 2v tekis ja saisi ryöpytyksen. Vielä ei ole sisäistänyt että me aikuiset kyllä nähdään mistä ne pikkuveikan jutut tulee. että se kaatuu omaan niskaan kuitenkin. Ja auta armias ku on melkein samanikäinen kaveri ni sitten kaikkoaa käytöstavat ku keksii kaiken maailman töllöilyt millä sais korostettua sitä omaa erinomaisuuttaan.

Et paha sano kuinka fiksusti se sun siskosi poikakin osaa käyttäytyä muuten. Vaikka rivien välistä voi lukea ettei kuria juuri tunneta ja saa tehdä aika pitkälti mitä huvittaa.

4.7.2013
misukka
misukka

Ja noihin sanoihin meillä on sellainen sääntö, että sellaisia sanoja ei saa käyttää mitä ei tiedä et mitä ne tarkoittaa. Aina kun kuullaan joku sana esikon suusta ni kysytään et tietääkö mitä se meinaa. Jos kieltää ni kerrotaan mitä se tarkoittaa ja sanotaan että vastaisuudessa ei kyseistä sanaa haluta kuulla.

4.7.2013
misukka
misukka

No voi itku sentäs. Siinä sä olet oikeassa että et voi vaikuttaa kuin oman lapsesi toimintaan. Jos siskosi ei tee lapsensa käytökselle mitään niin sun vaihtoehtosi on valitettavan vähissä.

Tuommoinen töllöily tarttuu älyttömän nopeasti ja kaikki järkevyys kaikkoaa fiksunkin lapsen päästä kun toinen vaan töllöilee ja pitää hauskaa.

Mä olen aina teroittanut meidän pojalle että jos joku moista tekee ni se itse ei saa siihen osallistua koska se on äärettömän huonoa käytöstä ja väärin.

Itse en ole vielä keksinyt keinoa millä tuommoisen 7 vuotiaankaan päässä saisi pidettyä säännöt kun joku muu törttöilee. Se on se kaveri(e)n painostus aina vahvempi kuin oma tahto vielä pitkän aikaa. Pitkälle teini-ikään saakka. Valitettavaa.

Viimeisenä vetona mä tekisin kyllä sen, että kieltäisin lapsia leikkimästä yhdessä ellei sen toisen käytös muutu.

4.7.2013
misukka
misukka

Huomaa= siis uhmaa !!

4.7.2013
surkelo
surkelo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...