Näin eilen jotain jota en olisi halunnut nähdä!

Olin eilen juhlimassa kavereideni kanssa ja aloitimme iltamme yö kerhossa ja silmät osui naiseen joka ryyppäsi ja tanssi ihanan pienen mahansa kanssa hieraisin kyllä silmiäni,että näinkö väärin ja kysyin ystäviltäni että olenko väärässä..Ei en ollut vaan tämä nainen oli RASKAANA! Marssin tiskille ja kysyin ensimmäisenä baari mikoilta,että onko heillä itsellään lapsia ja milllä omallatunnolla he myyvät tälle raskaana olevalle naiselle viinaa vastaukseksi sain,ettei nainen ollut raskaana johon tokaisin,että 2 lasta synnyttäneenä mä kyllä todella erotan raskaana ja ei raskaana olevan naisen..Asia jäi sitten vaivaamaan mua ja menin kysymään suoraan naiselta,että oikeastikko hän haluaa vahingoittaa lastaan juomalla alkoholia johon nainen mulle sanoi,ettei asia mulle kuulu sanoin,että eikö sun kannattaisi ennemmin olla kotona tai lopettaa juominen vauvan hyvinvoinnin vuoksi ja kyllä sain haukut,mutta rouva laittoi takin päälle ja lähti ja kas kummaa kohta käveli arvon rouvan mies ja tuli minuun käsiksi..että näin!   Just pari kuukautta sitten katoin tv5 dokumentin jossa naiset joivat raskaana ollessaan pullollisen viiniä ja vodkaa ja tässä samassa sarjassa lavastettii nainen kadulle ´´mahan´´ja kalja pullon kanssa ja katsottiin kuinka ihmiset reagoi ja puuttuu tollaseen käytökseen..valitettavaa,mutta vain muutama puuttui...Järkyttävää miten ihmiset on noin välinpitämättömiä ja totta maar mä työnsin nokkani tohon eiliseen tapahtumaan..tuli ihan järkyttävän paha mieli kun katsoi ensin sivusta!! :S

1.7.2013
Shamyra
Shamyra

järkyttävä tilanne:( mikä saa naisen tekemään noin pienelle elämälle joka kasvaa sisällään???

itse varmaan purskahtaisin itkuun jos olisin ollut paikalla...

16.9.2013
celina87
celina87

Mäki myönnän et kävin sillon ku esikoista ootin ni tyttökaverini kanssa hänen SEURANAAN kuppilassa. En juonnu ku limua kylläkin.

Mut tuohon Shamyran huomioon otan sen verran kantaa että mä en oo raskaana ja näytän ku oisin. Mulla kahen jälkeen sitä mahaa on ja se näyttää (varsinki jos on just syönny tai juonnu) ihan siltä ku oisin kantavana. Et ei aina kannata siihen ulkonäköön kattoa liikaa.

20.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
2-month-old baby

Itsekin myönnän että oon tän raskauden aikana käynyt kavereiden kanssa ulkona pitämässä hauskaa, tosin oon tanssimisen jättänyt väliin mut se et on hauska meininki ja pääs laulaa karaokee niin se riitti mulle aivan loistavasti ja siis täysin holittomana menolla :)

20.8.2013
Outii
Outii

Mä nyt takerruin tuohon johannapoksin heittoon et "Mitä raskaana oleva ylipäätään edes tekee baarissa?"
Yhtä lailla raskaana olevalla on oikeus käydä ulkona kavereitten kans kuin ei-raskaana olevan. En mä ainakaa pidä sitä pahana, jos ei viihdy neljän seinän sisällä yhdeksää kuukautta. Toki se alkoholi saa kyllä siinä vaiheessa jäähä pois kuvioista.
Ja niinkuin PuhOuu jo sanoikin tuon et ihan turhaa jeesustelet ku ite veät tupakkia. Pahe se on sekin. Ja jos rupeaa miettimään et kumpi on oikeesti pahempi tulevalle lapselle; se et äiti vetää joka päivä tupakan vai se et kerran raskausaikana kännin päälle, nii kyllä mun mielestä tupakointi on huomattavasti pahempi.

20.8.2013
miima_
miima_

Mun on ihan pakko näin baarimikkona kommentoida tähän että luojan kiitos itseni kohalle ei ole tullut raskaana olevaa naista ympäripäissään tilaamaan drinkkiä, tai ainakaan niin että olisin tiennyt että kyseinen lady olisi raskaana. Kauheetahan se on kun näkee joitakin mammoja jotka dogaa/käyttää muutakin kun pulkkaa raskaana ollessa, en ymmärrä miten ihmisen omatunto kestää semmoista tai miten voi saattaa toisen ihmisenalun vaaraan omalla toiminnallaan. Tohon Shamyran juttuun on hieman vaikea kommentoida kun tosiaan ei voi 100% tietää onko toinen oikeesti ollut raskaana, vai onko sillä ollut jokin sairaus taustalla esim.maksakirroosi aiheuttaa semmosen "raskausmahan" ihan niin miehelle kuin naisellekkin. Tai jotain muuta traagista on sattunut. Ja mun mielest nykypäivänä on silleen että jos odottava äiti juo/käyttää huumeita tai mitä vaan tommost vauvalle vaaraksi aiheutuvia aineita niin sos.viranomaiset voi ottaa sen huostaan heti sen synnyttyä, koska silloin ei katsota että äiti itse ei kykene hoitamaan lasta lapsen tarpeiden mukaisesti. Jos äiti ei siis edes yritä olla selvänä. Nää on aina näit ikuisia kysymyksiä, että kannattaako puuttua vai ei. Jos joku oma kaveri olisi jurrissa raskaana, niin aivan varmasti puuttuisin, mutta ventovieraasta kun ei voi ikinä tietää mitä siellä taustalla on.

19.8.2013
Outii
Outii

Ei kaikki raskaana olevat juo alkoholia vaikka olisivatkin baarissa, mutta on näitä selkeästi humalassa hoippuviakin valitettavasti näkynyt.

Eräs pariskunta oli kuulemma lähtenyt synnyttämään kesken baari-illan ja molemmat sekä tuleva isä että äiti täysin humalassa. Järkyttävää ja surullista. =(

23.7.2013
Sulppu
Sulppu

Ehkä portsarin täytyy kovettaa itsensä samalla tavalla kuin esim. sosiaalialan ammattilaisten. Portsarit ym. baarissa töissä olevat eivät saa alkaa murehtia kenenkään asioita liikaa.

11.7.2013
odottaja
odottaja

Niin tässä ei käy kyllä ollenkaan selväksi että oliko se oikiasti raskaana tai oliko se ees päissään.. sehän saatto olla vaikka kuskina.. ei se tarkota että ku raskaaksi tullee että nelijän seinän sissään pittää jäähä.. jos mie olisin ollu toi kyseinen nainen ja joku olis tullu saarnaana iliman että se tietää a että oonko raskaana ja b että oonko ees juonu mie olisin sanonu suoraan kyllä että suksihan vi..uun siitä ku et mistään mittään tiiä.. en koe että pittää ventovieraille mittään selon tekoa alakaa tekkeen! voihan se olla että se siksi lähti sieltä baarista ku joku tullee juopoksi ja huonoksi äitiksi haukkuun ilman syytä (jos siis olis selvinpäin) raskaus aikana muutenki noi hormoonit hyrrää ja voi pienemmästäki tulla paha mieli.. TUTKITAAN ENNENKU HUTKITAAN NAISET!

9.7.2013
HamsterMama
HamsterMama

Minä itse näytän siltä kuin olisin raskaana rv:llä 30 (ja synnytyksestä on aikaa 5,5vuotta) ja jos joku tulisi baarissa kysymään "Oletko raskaana?!?" Vastaisin ihan samalla tavalla kuin aloittajan "valistama" naishenkilö. Saattasin jopa kopata otsaan moista kyselijää!!

3.7.2013
BadHobbit
BadHobbit

Samaa mieltä taikatytön kanssa...mutta meitä on ihmisiä erilaisia ja jokainen tekee omat valintansa,mutta en kyllä kadu pätkääkään vaikka työnsin nokkani asiaan :) ja ei,en ole vastaan hauskanpitoa vaikka raskaana onkin eihän se elämä siihen lopu,mutta päihteiden käyttö ei siihen kyllä kuulu ja toivon sydämestäni että tuo vauva selviää kaikesta..Ja edelleen olisihan nainen sanonut että anteeksi mutta sä olet nyt väärässä,mutta ei..ja tuo mies kyllä heitettiin portsareitten toimesta ulos.Toivottavasti kärähtää jossakin vaiheessa touhuistaan!

1.7.2013
Shamyra
Shamyra

Shamyra: teit ihan oikein. Lisäksi sait varmasti itsellesi olon, että "ainakin tein jotakin". Olisin tehnyt itse samoin - ja saamastasi kohtelusta viisastuneena ehkä paennut paikalta, että nainen tai poikaystävä ei kovasti hermostu.

1.7.2013
odottaja
odottaja

oho aika moni teistä ei siis puuttuisi asiaan? Ja jos nyt joillekin jäi epäselväksi se,etten minä ollut tuolloin itse nauttinut vielä mitään ja ei en räyhännyt vaan puhuin ystävällisesti ja loin naiseen ystävällisiä katseita ja nainen oli langan laiha ja mahaa oli ja napakin pullahtanut ulos että en kyllä ole erehtynyt ja kai nainen olisi maininnut,ettei ole raskaana..ja voi kyllä erotan myös hunaltuneen ihmisen! Ja se jos mikä on välinpitämättömyyttä jos ei ystävällisesti "puuntu" vaikka moni niin täällä väittääkin ettei puuttumatta jättäminen olisi välinpitämyyttä...ja naurettavaa,että moni meistä soittelee ja tekee turhia lastensuojelu ilmotuksia vaikkei asiasta useimmissa tapauksissa edes ole kuullut tai tiedä muuta kuin että sieltä kuuuluu jatkuvasti itkua! Minä jötän mieluummin tuollaiset asiat puuttumatta ja puutun mieluummin näkemääni.

1.7.2013
Shamyra
Shamyra

Taikatytölle: ihan kaikki eivät ole paatuneita. Olen huomauttanut raskaudenaikaisesta tupakoinnista muistaakseni kahdelle naiselle. Kaksi vastasi: "ei kuulu sulle", mutta yksi irvisti ja sanoi: "Tiedän". Tuntui siis herkemmälle tapaukselle. Ja voihan huomautuksen tehdä nätistikin, esim. "Anteeksi, että puutun asiaan, mutta tiedätkö, mitä kaikkea tupakka/alkoholi tekee sikiölle?"

1.7.2013
odottaja
odottaja

No minä ainakin vastaisin että ei kuulu sulle jos joku tulisi jotain hyvin yksityistä kyselemään tai etenki sättimään jostain. Olettaisin että kyseinen ihminen ymmärtäisi moisesta poistua paikalta.

1.7.2013
misukka
misukka

Naisen kommentti "ei kuulu sulle" kyllä viittaa siihen, että arvio osui oikeaan. Juuri tuolla tavalla on reagoinut pari raskaana olevaa naista, kun he ovat polttaneet tupakkaa ja olen siitä heille huomauttaunut. Tämä baarissa oleva nainenhan olisi voinut tiuskaista: "En ole raskaana!"

1.7.2013
odottaja
odottaja

Melkoisen uhkarohkean tempun kyllä teit.

Mä jäin miettimään AMP:n sanoja ja itsellä rv 19 menetetyn lapsen jälkeen vatsaa oli pitkään sen näköisesti että raskaana olisin. Mahaa on ollut sellaisen kyseenalaisen verran esikoisen synnytyksestä lähtien eli 7 vuotta.

Mä en ole sellainen että hukuttaisin surunu viinaan mutta moni muu on erilainen ja hyvinkin voisin uskoa että vastaavan menetyksen kokeneena lähtisi vetämään perseet jotta asian saa mielestään.

Tavallaan arvostan, että olit huolissasi syntymättömästä vauvasta mutta voitko todella olla 1000% varma että kyseinen nainen ei ollut juuri menettänyt pienokaistaan ja oli siksi baarissa. Samoin baarissa tosiaan myydään alkoholittomia drinkkejä jotka näyttävät ihan aidolta.

Mieheltä asiatonta käydä käsiksi mutta suoraan sanottuna hieman kerjäsit sitä kun noin kävit naisen päälle kuin yleinen syyttäjä.

1.7.2013
misukka
misukka

Ihan oikein, että menit sanomaan. Vastaanotto vain oli tylyä. Hyvä, että edes joku sivustaseuraaja kantaa vastuuta, kun odottava äiti itse ei siihen pysty. (Jos oli raskaana.)

1.7.2013
odottaja
odottaja

heh samaa mieltä olen muiden kanssa että oletko varma että oli raskaana :D? mielestäni vastaus vaikutti kuitenkin enemmän kypsän naisen vastaukselta kännirähisijälle, kuin siltä että olisi raskaana ja itsekäs, olisin toiminut aivan samoin ja jättänyt tuollaisen aivan omaan arvoonsa ja sanonut ettei se sinulle kuulu ja ajatellut että luule mitä luulet. ja baarimikollahan ei ole tuollaista vastuuta asiakkaistaan tietenkään, äidillä se vastuu vauvasta on. kyllähän baarimikot alkoholisteillekin tarjoilee eikä ketään kiinnosta heidän elämä ja sen vaikutukset muihin.

minulle sanoi aikoinaan kaverini kun odotin esikkoa rv10, että sullahan on jo hieno maha, ja grammaakaan en ollut lihonut ja mahani ei todellakaan ollut kasvanut senttiäkään kun vauvakin on silloin vasta nuppineulanpään kokoinen niin mistähän se maha sitten kasvoi?? :P nyt toisessa raskaudessa, vuoden välillä, yksi luokkakaveri sanoi nähneensä raskauteni heti koulun alettua rv9, mikä on vielä mahdottomampaa ja kilot varmasti oli vain edellisestä raskaudesta kun mulla jäi siitä 10kg.. minulla on oikeasti mennyt kauan ennen mahan kasvamista ja vaatteiden kiristämistä ja sf mittakin ollut molemmissa raskauksissa alakäyrillä ja esikko alle 3kg, joten rv9-10 kukaan ei ole raskausmahaani voinut nähdä mutta kyllä vaan muka näkivät heti kun kerroin asiasta.

 

minullakin vaan oli aiemmin semmoinen peruspömppis ja myöhemmin esikon jättämät kilot jotka näytti raskausmahalta.. tässä raskaudessa olen lihonut 4kg ja olen viimeisilläni joten jos joku rv9 näki mun raskausmahan niin huhhuh, jälleen maha kasvaa alakäyrilläkin eikä turvotustakaan ole kummastakaan ollut, mulla vaan on semmonen maha =).. ja rv30 eräs tuttu sanoi että sellaista se alkuraskaus on-kun kerroin sen hetkisistä vaivoistani eikä hän tiennyt viikkojani x) joten kaikkea voi kuvitella :D

 

 

on varmasti ollut naiselle iso asia väittää hänen olevan raskaana jos hän ei olekaan ollut joten laittaisin minäkin mieheni asialle ja joka tapauksessa loukkasit hänen yksityisyyttään... äidit ja muut tekevät kuitenkin tässä maailmassa paaaaljon pahaa kokoajan lapsille ja kasvattavat lapsia päin peetä ilman rajoja ja rakkautta muullalaillakin, enkä tarkoita että no voi voi, en minäkään halua kenenkään lapselle jo kohdussa huonoja lähtökohtia elämään, mutta miten saat heparit tuollaisesta asiasta josta tiedät vaan osan?? jos hän olisi raskaana voisi selvästi kusipäisenä ihmisenä tehdä noin, tottahan se on ettei asia sinulle kuulu :P ja muutenkaan maailma ei ole niin mustavalkoinen enkä tarkoita että tuollainen olisi mitenkään raskaana hyväksyttävää jos oikeassa olit.. on kuitenkin eri asia jos jokin on hyväksyttävää tai jos se on ymmärrettävää.. en yritä puolustella mutta mietin itse jos naisella oli esim jotain kamalaa tapahtunut lähipiirissä ja suomalaisittain hän hukutti surun viinaan eikä välittänyt yhden ryyppykerran vaikutuksista vauvaansa, surullisena ei aina ajattele kovin terävästi eikä tuo solvaaminen tunnu oikealta kun en tiedä heidän lähtökohtiaan.. tuskin hän kuitenkaan oli mikään päivittäinen kanta-asiakas (vaikka tiedän että alkoholia ei juoda raskaana yhtään enkä itsekään joisi)tai mistä tiedät mitä hän oikeasti joi?? olen itsekin istunut raskaana baarissa-juoden kolaa joka ei toivottavasti kenenkään silmään näyttänyt miltään rommikolalta ja pelkkä energiajuoma voi näyttää kaljalta jne.. (vaikkei sitäkään saisi juoda raskaana, tiedän) mm värikkäät drinkit nyt vasta onkin asia erikseen ja miksei kirkkaat voisi olla spriteakin.... onhan hän voinut juhlia ilman viinaa... ja voihan hänellä olla takana vaikka tuore raskaudenkeskeytys josta vielä mahaa ja siksi haluaa juoda, niin en menisi puuttumaan.... tai turvotusta, tai turvottava sairaus, tai ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä kohtukuolemaan jne.. eihän kohtukuolemassakaan synnytystä käynnistetä heti ja menisin minäkin sellaisen uutisen kuultuani juomaan...

 

voi myös olla että hän on juuri synnyttänyt, mulla ainakin maha pysyi kaaaauan... ja jos minulle tulisi joku huutamaan kun tekisin noin niin asia menisi kyllä toisesta korvasta pihalle ja nopeaa koska lähimmäiset usein parhaiten auttaa ja tuommoinen huutelu on todella alentavaa ja jos muutenkin tietää tekevänsä väärin tai vaikkei niin uskoisikaan, ei tuo auta mitään ja nolaat itsesi ja naiselle iskee vaan lisäahdistus mikä ei auta ketään..

 

anteeksi nyt vaan mutta tämä on vain minun mielipiteeni, puutuit väärin naisen yksityisyyteen olit oikeassa tai et :/ ... vaikka hän tuhoaisikin vauvansa terveyden, ei se ole mitään yleistä omaisuutta johon saa puuttua, vaan kuuluu myöhemmin sosiaalitoimelle tms...

1.7.2013
AMP91
AMP91

Ei millää pahalla, mut mua rupes vaa naurattaa tää juttu. Et oo tosissas et menit baarimikkoa syylistään?! Mietipä vähä kuinka paljo sieltä tiskin takaa näkee ihmisestä ja kuinka kauan siinä on aikaa tuijotella asiakasta + pitäskö sun mielestä jokaselta vähä pyöreä mahaselta naiselta ruveta kyseleen ettei se vahingoissakaan oo raskaana. Eikä sitä oo laissa kielletty ettei paksuna olevalle sais myyä.
Kyllä mä ainakin hermostuisin jos joku täysin tuntematon tulis mua valistamaan mistään asiasta. Eikä yks paukku mitään vahinkoa tee, tämän on lastenlääkäri sanonu. Ja niinku Riu jo kysyki, nii mistä tiesit et tää nainen joi ees mitään alkoholijuomia + et kuin paljo se oli juonu.

1.7.2013
miima_
miima_

anteeksi nyt vaan, mutta ootko sataprosenttisen varma että se oli raskaana??? Koska hyvin moni lapsia synnyttänyt luulee miusta samaa, vaikka en todellakaan ole. Toki siinä nyt ois voinu käsirysyt jättää välistä... Ja mistä tiiät että vaikka ois ollukkii raskaana ja juonu vaan limujuomia?

1.7.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...