Näin eilen jotain jota en olisi halunnut nähdä!

Olin eilen juhlimassa kavereideni kanssa ja aloitimme iltamme yö kerhossa ja silmät osui naiseen joka ryyppäsi ja tanssi ihanan pienen mahansa kanssa hieraisin kyllä silmiäni,että näinkö väärin ja kysyin ystäviltäni että olenko väärässä..Ei en ollut vaan tämä nainen oli RASKAANA! Marssin tiskille ja kysyin ensimmäisenä baari mikoilta,että onko heillä itsellään lapsia ja milllä omallatunnolla he myyvät tälle raskaana olevalle naiselle viinaa vastaukseksi sain,ettei nainen ollut raskaana johon tokaisin,että 2 lasta synnyttäneenä mä kyllä todella erotan raskaana ja ei raskaana olevan naisen..Asia jäi sitten vaivaamaan mua ja menin kysymään suoraan naiselta,että oikeastikko hän haluaa vahingoittaa lastaan juomalla alkoholia johon nainen mulle sanoi,ettei asia mulle kuulu sanoin,että eikö sun kannattaisi ennemmin olla kotona tai lopettaa juominen vauvan hyvinvoinnin vuoksi ja kyllä sain haukut,mutta rouva laittoi takin päälle ja lähti ja kas kummaa kohta käveli arvon rouvan mies ja tuli minuun käsiksi..että näin!   Just pari kuukautta sitten katoin tv5 dokumentin jossa naiset joivat raskaana ollessaan pullollisen viiniä ja vodkaa ja tässä samassa sarjassa lavastettii nainen kadulle ´´mahan´´ja kalja pullon kanssa ja katsottiin kuinka ihmiset reagoi ja puuttuu tollaseen käytökseen..valitettavaa,mutta vain muutama puuttui...Järkyttävää miten ihmiset on noin välinpitämättömiä ja totta maar mä työnsin nokkani tohon eiliseen tapahtumaan..tuli ihan järkyttävän paha mieli kun katsoi ensin sivusta!! :S

1.7.2013
Shamyra
Shamyra

järkyttävä tilanne:( mikä saa naisen tekemään noin pienelle elämälle joka kasvaa sisällään???

itse varmaan purskahtaisin itkuun jos olisin ollut paikalla...

16.9.2013
celina87
celina87

joo kyllä mäkin oon käyny viimeksi heinäkuun alussa baarissa..tanssimista kun rakastan!! ihan vesilinjalla menin..ysäribileissäkin tuli käytyä..hyvin paljon oon kuskina ollut kavereille raskauden aikana..juhannuksenakin ajeltiin kalajoelle.. ihan eri asia ois se jos polttasin tupakkia ja joisin..vaan EI. EI kuulu tapoihin olla itsekäs ihminen. ja mielestäni raskaus ei ole sairaus tai tauti ;) tietenki kaiken oon tehny omaa kehua kuunnellen ja nyt on tilanne se että ei pysty edes lenkillä käymään kun paikat on alkanu jo kypsyyn..ihanat 2 kuukautta tulee olemaan kun mitään ei saa tehdä

4.9.2013
sipe23
sipe23

Mäki myönnän et kävin sillon ku esikoista ootin ni tyttökaverini kanssa hänen SEURANAAN kuppilassa. En juonnu ku limua kylläkin.

Mut tuohon Shamyran huomioon otan sen verran kantaa että mä en oo raskaana ja näytän ku oisin. Mulla kahen jälkeen sitä mahaa on ja se näyttää (varsinki jos on just syönny tai juonnu) ihan siltä ku oisin kantavana. Et ei aina kannata siihen ulkonäköön kattoa liikaa.

20.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
15-month-old baby

Itsekin myönnän että oon tän raskauden aikana käynyt kavereiden kanssa ulkona pitämässä hauskaa, tosin oon tanssimisen jättänyt väliin mut se et on hauska meininki ja pääs laulaa karaokee niin se riitti mulle aivan loistavasti ja siis täysin holittomana menolla :)

20.8.2013
Outii
Outii

Voi voi. .sillonku olin vielä "voimissani" kävin kyllä raskaana ollessa paikallisessa soittoruokalassa laulamassa karaoke illoissa. Sieltä baaritiskiltä saa tilattua holtitonta limua tms..

Humala ei kuulu mahaa kasvattavan tehtävälistalle.

20.8.2013
satumamma
satumamma

Mä nyt takerruin tuohon johannapoksin heittoon et "Mitä raskaana oleva ylipäätään edes tekee baarissa?"
Yhtä lailla raskaana olevalla on oikeus käydä ulkona kavereitten kans kuin ei-raskaana olevan. En mä ainakaa pidä sitä pahana, jos ei viihdy neljän seinän sisällä yhdeksää kuukautta. Toki se alkoholi saa kyllä siinä vaiheessa jäähä pois kuvioista.
Ja niinkuin PuhOuu jo sanoikin tuon et ihan turhaa jeesustelet ku ite veät tupakkia. Pahe se on sekin. Ja jos rupeaa miettimään et kumpi on oikeesti pahempi tulevalle lapselle; se et äiti vetää joka päivä tupakan vai se et kerran raskausaikana kännin päälle, nii kyllä mun mielestä tupakointi on huomattavasti pahempi.

20.8.2013
miima_
miima_

Mun on ihan pakko näin baarimikkona kommentoida tähän että luojan kiitos itseni kohalle ei ole tullut raskaana olevaa naista ympäripäissään tilaamaan drinkkiä, tai ainakaan niin että olisin tiennyt että kyseinen lady olisi raskaana. Kauheetahan se on kun näkee joitakin mammoja jotka dogaa/käyttää muutakin kun pulkkaa raskaana ollessa, en ymmärrä miten ihmisen omatunto kestää semmoista tai miten voi saattaa toisen ihmisenalun vaaraan omalla toiminnallaan. Tohon Shamyran juttuun on hieman vaikea kommentoida kun tosiaan ei voi 100% tietää onko toinen oikeesti ollut raskaana, vai onko sillä ollut jokin sairaus taustalla esim.maksakirroosi aiheuttaa semmosen "raskausmahan" ihan niin miehelle kuin naisellekkin. Tai jotain muuta traagista on sattunut. Ja mun mielest nykypäivänä on silleen että jos odottava äiti juo/käyttää huumeita tai mitä vaan tommost vauvalle vaaraksi aiheutuvia aineita niin sos.viranomaiset voi ottaa sen huostaan heti sen synnyttyä, koska silloin ei katsota että äiti itse ei kykene hoitamaan lasta lapsen tarpeiden mukaisesti. Jos äiti ei siis edes yritä olla selvänä. Nää on aina näit ikuisia kysymyksiä, että kannattaako puuttua vai ei. Jos joku oma kaveri olisi jurrissa raskaana, niin aivan varmasti puuttuisin, mutta ventovieraasta kun ei voi ikinä tietää mitä siellä taustalla on.

19.8.2013
Outii
Outii

Viime talvena kattelin ohjelmaa, mikä kerto raskaudesta ja vauvaan aiheuttavasti haitta tekiöistä (tupakka, alkoholi, stressi...). Siinä kerrottiin, että nikotiini voi pahimmassa tapauksessa irrotta istukan kohdunseinämästä, mikä on taas kriittinen tila niin äidille kuin vauvallekin. Alkoholin haittavaikutuksista puhutaan paljon, mut tupakkan kaikista haittavaikutuksista ei välttis ees tiedetä. Mulle tuo tieto tuli ainakin uutena.19.8.2013
Mörmö
Mörmö

Ei kaikki raskaana olevat juo alkoholia vaikka olisivatkin baarissa, mutta on näitä selkeästi humalassa hoippuviakin valitettavasti näkynyt.

Eräs pariskunta oli kuulemma lähtenyt synnyttämään kesken baari-illan ja molemmat sekä tuleva isä että äiti täysin humalassa. Järkyttävää ja surullista. =(

23.7.2013
Sulppu
Sulppu
3 years, 4-month-old toddler

Ehkä portsarin täytyy kovettaa itsensä samalla tavalla kuin esim. sosiaalialan ammattilaisten. Portsarit ym. baarissa töissä olevat eivät saa alkaa murehtia kenenkään asioita liikaa.

11.7.2013
odottaja
odottaja

No ohan se, minä nyt käsitin tuosta kisun kommentista, että hää tarkotti että poke ovella sanois sille raskaana olevalla että ole hyvä ja poistu:D Kun ihan yhtä laillahan se raskaana oleva voi baariin tulla, eihän se sitä tarkota että se olis siellä alkoholia juomassa. Ja eihän se poke voi tietää ku raskaana olevan sisälle päästää, että onko siellä joku joka alkaa valittaan ku on raskaana baariin menny!

11.7.2013
Jemppuli
Jemppuli

Sehän oiski jos raskaana oleva nainen laskettais järjestyshäiriötä aiheuttavaks pelkästään olemalla raskaana. Järjetöntä. :D

Ja juu kyllä, raskaana olevan pitäs ymmärtää olla juomatta, vetämättä huumeita ym. mut niin niitä vaan tässä maailmassa riittää. Kaikkeen ei pystytä puuttumaan. Niin kierolta kun se kuulostaakin, niin raskaus ei ole baarimikolle syy olla myymättä vaikka se onkin moraalisesti väärin. Laki ei kiellä sitä.

11.7.2013
AlliU
AlliU

Jos mulle sanottas ravintolan ovella että mulle ei myydä, ole hyvä ja poistu ni nostasin kyllä syytteen syrjinnästä ja vieläpä voittasin sen. Aina pitää olla perusteltu syy, että ei sisään päästetä. Esim aiemmat käytöshäiriöt tai juurikin jos on vaikka lenkkarit jalassa ja pukukoodissa on tummat kengät. Tai jos käytös on agressiivista yms.... Ja näitä syytteitähän justiisa nostetaan aikas paljoki välillä ku poket ei tiiä että ne ei saa oman mielivallan mukaan valita asiakkaita:) Ja jos olisin raskaana ja mulle noin sanottas ni en todellakaan kääntys ovelta pois:D

11.7.2013
Jemppuli
Jemppuli

Raskaana olevan kohdalla se ei nyt vaan mene niin. Oli selvinpäin tai ei. Lasketaa syrjinnäksi. Sama kun sanoisit tummaihoiselle No can do, ole hyvä ja poistu. Paikka missä kaveri työskentelee, niin heillä on ovimieskin vain vklp iltaisin ja em. tapaus sattui iltapäivällä. 

Ravintola voi kieltäytyä myymästä tai päästämästä sisään jos ko. hlö on todella päihtynyt, hänen epäillään aiheuttavan järjestyshäiriötä tai jos paikassa on pukukoodi jota tämän asiakkaan asustus ei noudata. Noi on yleisimmät. En oo lakia sen tarkemmin tutkinu joten joku korjatkoon jos kokee tarvetta siihen. Ja tällä palstalla varmasti jollain moinen tarve on...

10.7.2013
AlliU
AlliU

Mä olisin vastannu moiseen kyselyyn ventovieraalta samoin ku HamsterMama. Ehkä vielä vähän törkeämmin. Mä en ole tilivelvollinen tuntemattomille ja hyvin harvalle tutullekaan. No, mä en tosin pidä muutenkaan siitä et ventovieraat kyselee henkilökohtaisuuksia. Ja juu, mä kuulun myös niihin jotka näyttää raskaana olevalta vaikka en oliskaan! Ei sentään baarissa oo kukaan koskaan tullu kyselemään. Luojan kiitos. Vaarin  vaimoke kyselee kyllä sitten senki edestä ;)

Ymmärrän kyllä tän naisen reaktion oikein hyvin. Se ei tosiaan kerro syyllisyydestä jos tolla tavalla tullaan syyttelemään ja parhaimmassa tapauksessa vieläpä syyttä suotta. Itse en puuttuis. Niin julmalta kun se ehkä kuulostaakin, niin asia ei yksinkertaisesti mulle kuulu. Surullista se on ja todella väärin syntymätöntä lasta kohtaan! Siinä ei paljon järki päätä pakota :(
Kaveri on baarissa töissä ja hänelle oli tullu raskaana oleva nainen(todistetusti) tiskille ympäri päissään(toivottavasti pelkästä alkoholista) ja pyysi paukkua. Onneks tää mamma oli tosiaan niin päissään, että kaveri pystyi vetoamaan siihen ettei enää myy. Asiakkaan raskaus kun ei ole syy olla myymättä alkoholia. :/

Toivottavasti tosiaan oli virhearvio eikä tosissaan se pahin tilanne. Törkeästi se mies kyllä käyttäyty!!! Mun mies ei kyllä tommosista lähtis kenenkään riveleihin kiinni ja hyvä niin.

9.7.2013
AlliU
AlliU

Niin tässä ei käy kyllä ollenkaan selväksi että oliko se oikiasti raskaana tai oliko se ees päissään.. sehän saatto olla vaikka kuskina.. ei se tarkota että ku raskaaksi tullee että nelijän seinän sissään pittää jäähä.. jos mie olisin ollu toi kyseinen nainen ja joku olis tullu saarnaana iliman että se tietää a että oonko raskaana ja b että oonko ees juonu mie olisin sanonu suoraan kyllä että suksihan vi..uun siitä ku et mistään mittään tiiä.. en koe että pittää ventovieraille mittään selon tekoa alakaa tekkeen! voihan se olla että se siksi lähti sieltä baarista ku joku tullee juopoksi ja huonoksi äitiksi haukkuun ilman syytä (jos siis olis selvinpäin) raskaus aikana muutenki noi hormoonit hyrrää ja voi pienemmästäki tulla paha mieli.. TUTKITAAN ENNENKU HUTKITAAN NAISET!

9.7.2013
HamsterMama
HamsterMama
3 years, 2-month-old toddler

Mä jäin miettimään myös tuota naisen kommenttia... meinaan ihmiset reagoivat asioihin eritavalla. Joku voi sanoa heti suoraan,on vastaus valmiina ja toiset eivät yhtäkkiä tilanteessa osaa sanoa mitään. Joten mielestäni naisen vastauksesta ei voi päätellä mitään. Että onko raskaana vai ei..

 

Itsellä oma maha näyttää siltä kuin olisin raskaana. Olin työkaverin kanssa yhdessä tekemässä töitä jossa tuli puhetta lapsista ja niiden hankkimisesta. Työkaveri tuumasi siihen että ehdit vielä tehdä hyvin yhden lapsen vai taidatkin olla jo raskaana ja vinkkasi silmää.... vaikka tiesin että maha näyttää siltä tuli se yllätyksenä että toinen näin sanoi ja jäin vähän haavi auki miettimään kuulemaani. En osannut sanoa mitään siihen ja sanoja kuitenkin oli tuttu ihminen... Tosin tilanteen mentyä ohitse,työvuoron aikana vielä sanoin että en,en ole raskaana. Niin ja työkaverillani on itsellä 3 lasta ja silti hän osui väärään kohdallani.

Voi olla että nainen oli raskaana tai sitten ei. Mielestäni maha ei vielä sitä kaikkea kerro. Nainen saattoi juoda alkoholittomia drinkkejä ja pitää vaan muuten hauskaa. En hyväksy miehen käytöstä että kävi toiseen kiinni,mutta tiedän 100 varmasti että oma mieheni tekisi näin myös jos joku tuntematon ns. hyökkäisi kimppuuni ja pahoittaisin tästä mieleni.

Siinä olen samaa mieltä että asiaan on hyvä puuttua,mutta ehkä sen olisi voinut tehdä hienovaraisemmin kuin suoraan hyökäten. Esim. hei,oletko mahdollisesti raskaana yms. Ja sitten antaa valistusta asiasta.... koska kukaan ulkopuolinen ei voi tietää toisten asioista. Ennemmin ottaa ensin selvää ja sitten vasta kommentoida. Näin ajattelen mä.

3.7.2013
Kamelot
Kamelot

Minä itse näytän siltä kuin olisin raskaana rv:llä 30 (ja synnytyksestä on aikaa 5,5vuotta) ja jos joku tulisi baarissa kysymään "Oletko raskaana?!?" Vastaisin ihan samalla tavalla kuin aloittajan "valistama" naishenkilö. Saattasin jopa kopata otsaan moista kyselijää!!

3.7.2013
BadHobbit
BadHobbit

Ihan oikein teit kun puutuit, mutta en mie niitä "syytä" ketkä on puuttumatta. Voihan sitä aina mennä pokelle yms sanomaan asiasta jos ei suoraan naiselle viitti :) Ja mie en kyllä tiiä oisinko siinä vaiheessa sanonut mitään, jos oisin ollut se nainen. Vähän eri tilanne mut silti, kun mie olin raskaana kävin apteekissa hakemassa lääkkeitä ison mahani kanssa ja apteekkari pokkana sano mulle että näiden lääkkeiden kanssa ei saa sit ottaa alkoholia :D Olin vaan hiljaa ja vilkasin miestäni, sit ku lähettiin niin meinattiin tukehtuu nauruun että näyttääkö siltä että oon nauttinut nyt vähän aikaan??:D

1.7.2013
napero24
napero24

Samaa mieltä taikatytön kanssa...mutta meitä on ihmisiä erilaisia ja jokainen tekee omat valintansa,mutta en kyllä kadu pätkääkään vaikka työnsin nokkani asiaan :) ja ei,en ole vastaan hauskanpitoa vaikka raskaana onkin eihän se elämä siihen lopu,mutta päihteiden käyttö ei siihen kyllä kuulu ja toivon sydämestäni että tuo vauva selviää kaikesta..Ja edelleen olisihan nainen sanonut että anteeksi mutta sä olet nyt väärässä,mutta ei..ja tuo mies kyllä heitettiin portsareitten toimesta ulos.Toivottavasti kärähtää jossakin vaiheessa touhuistaan!

1.7.2013
Shamyra
Shamyra

Mulle tuli kans heti mielee et oliks siin juomassa varmasti alkoholia, itekki tilasin sillo alussa ku oli tanssimassa niin jos jonkin laisia drinkkejä alkoholittomana, kuten mansikk margariittaa yms. Ja tarkkailun vielä silmä kovana ettei sinne vahingossakaan mitään mennyt :D vainoharhainen ehkä olen mut mielummin sen varmistin :) MUTTA jos se nainen tosiaan alkoholia joi niin HÄVETKÖÖT! Naurettavaa tuommoinen, ei ole kovin vaikea olla juomatta noin lyhyttä aikaa ja kyllä sitä pitää osaa selvinpäinkin pitää hauskaa!

1.7.2013
hursjes
hursjes

No ihan hyvin sai ainakin  mun äiti pitää meidät vaikka oli käyttäny isoveljeni aikana samanlailla raskausaikana viinaa ja huumeita. Ei aina kyl heti ragoi. joo no en nyt tiedä kuinka onnekas oon ollu ku äitini ja veljeni menetin sitten melkeen 4 vuotta syntymän jälkee :) mutta terve oon ihme kyllä kerran kahdessa vuodessa kipee (:

1.7.2013
Mella_
Mella_

tuommoset ihmiset ketkä juo ilman että välittävät sikiöstä, niin tuskimpa ne aikoo syntyneestä lapsesta sen parempaa huolta pitää... Eli ei niitä vaan kiinnosta toi pätkääkään. Se on ihan turha niille sanoa yhtään mitään, jos niitä ei kiinnosta! Siis tarkotan vaan että mitä se saarnaaminen auttaa, jos sille asialle ei käytännössä voi tehdä mitään. Onko suomen laissa mitään säädöstä tuohon, että jokin taho voisi asiaan puuttua?? Ja tuskin tota äitiä edes hetkauttaa jos se lapsi kuolee kohtuun tai syntyy vammasena... Taitaa olla tuhoon tuomittu lapsen elämä jo valmiiksi, synty sitten terveenä tai ei... Jos ei pysty kunnolla itsestä pitämään huolta, niin miten sitten lapsestaan...

Ja jos ei henkilöllisyyttä tiedä, niin on vaikea tehdä sitäkään vähää. Ja itse en menis tuolllaselle sanomaan yhtään mitään juurikin siitä syystä, että yleensä kaveripiiri on samaa luokkaa ja siinä voi olla oma henki seuraavana vaarassa, kun meet väärille tyypeille suutas aikomaan. Ventovieras ihminen ja ei tiedä yhtään onko mukana viinan lisäksi muutakin kamaa, joten kannattaa oikeesti olla aika varovainen...

1.7.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

eipä sekä oo ku sikiön laiminlyönnin. jos juo alkoholia raskauden aikana ei aina lapselle tule mitään. äitini joi kun minua odotti taisi ne huumeetkin pyörii mukana ... ei minulle tullut mitään neurologisia taikka fyysisiä sairauksia ja kehityin normaalisti. väärinhän se on jos laiminlyö tolla tavoin. lastensuojelu ei paljoakaan voi tehdä syntymättömän lapsen hyväks.

1.7.2013
Mella_
Mella_

Tällaisista asioista voi aina neuvolassa jutella jos tietää tyypin nimen. Niiden on pakko puuttua siihen eikä tule aiheutettua mitään konflikteja.

1.7.2013
Torvelo1
Torvelo1

On kyllä hurjan kuuloista :O Itse en olisi puuttunut, mutta jos olisin ollut samassa seurassa minkä kanssa olen baareissa kiertänyt niin varmasti yksi tuttuni olisi mennyt asiasta sanomaan ja meidän juorukerho olisi ruvennut supisemaan :D En kyllä ymmärrä miten se voi olla niin hankala olla juomatta sitä 9kk ja samalla säästää lapsen terveyden. Minäkin katsoin sen dokumentin ja siinähän tulee ymmärrysvaikeuksia ja kasvojen epämuodostusta.. Ja kuinka paljon se lapsen promillemäärä onkaan kun on niin pieni siellä mahassa ollessa :( pahimmillaan on sitten vieroitusoireita kun syntyy.. Myönnän että itse olin kaverin 18v synttäreillä juomassa kun olin raskaana, rv 4, ja en ollut tietoinen raskaudesta. Kyllä pelotti ja oli syyllinen olo kun sain tietää olevani raskaana.

1.7.2013
Jnia
Jnia

Mutta tosiaan; kysymällähän se selviää. :-)

1.7.2013
pelargoni1
pelargoni1

Tuli vaan mieleen, että ootko varma, et se joi alkoholia? Toki se tuollainen varmasti pistäis omaanki silmään, jos huomais raskaana olevan "bilettämässä"/ryyppäämässä. Oon kyllä itekki ollu joskus miehen ja kavereiden mukana baarissa raskaana ollessa ja mistäpä sitä tietää mikskä drinkiksi ne muut ihmiset on sitä mun tuoremehulasia luulleet. ;-(

1.7.2013
pelargoni1
pelargoni1

Shamyra: teit ihan oikein. Lisäksi sait varmasti itsellesi olon, että "ainakin tein jotakin". Olisin tehnyt itse samoin - ja saamastasi kohtelusta viisastuneena ehkä paennut paikalta, että nainen tai poikaystävä ei kovasti hermostu.

1.7.2013
odottaja
odottaja

oho aika moni teistä ei siis puuttuisi asiaan? Ja jos nyt joillekin jäi epäselväksi se,etten minä ollut tuolloin itse nauttinut vielä mitään ja ei en räyhännyt vaan puhuin ystävällisesti ja loin naiseen ystävällisiä katseita ja nainen oli langan laiha ja mahaa oli ja napakin pullahtanut ulos että en kyllä ole erehtynyt ja kai nainen olisi maininnut,ettei ole raskaana..ja voi kyllä erotan myös hunaltuneen ihmisen! Ja se jos mikä on välinpitämättömyyttä jos ei ystävällisesti "puuntu" vaikka moni niin täällä väittääkin ettei puuttumatta jättäminen olisi välinpitämyyttä...ja naurettavaa,että moni meistä soittelee ja tekee turhia lastensuojelu ilmotuksia vaikkei asiasta useimmissa tapauksissa edes ole kuullut tai tiedä muuta kuin että sieltä kuuuluu jatkuvasti itkua! Minä jötän mieluummin tuollaiset asiat puuttumatta ja puutun mieluummin näkemääni.

1.7.2013
Shamyra
Shamyra

Taikatytölle: ihan kaikki eivät ole paatuneita. Olen huomauttanut raskaudenaikaisesta tupakoinnista muistaakseni kahdelle naiselle. Kaksi vastasi: "ei kuulu sulle", mutta yksi irvisti ja sanoi: "Tiedän". Tuntui siis herkemmälle tapaukselle. Ja voihan huomautuksen tehdä nätistikin, esim. "Anteeksi, että puutun asiaan, mutta tiedätkö, mitä kaikkea tupakka/alkoholi tekee sikiölle?"

1.7.2013
odottaja
odottaja

Joo ymmärrän kyllä että vakavasta asiasta kyse ja itsestäkin tuntuisi kaamealle katsella sivusta. mutta ei mullekaan tulis mieleeni mennä sanoon asianomaiselle mitään, en sen takia, ettenkö välittäis. vaan ihan siksi, että jos tää henkilö raskaana olikin, niin eipä hän omaa tietämättömyyttään ryypännyt!!! Kyllä kaikki tietää, ettei ole vauvalle hyväksi dokata tai polttaa tai vetää huumeita, mutta jos joku näin tekee, niin minkä sille kukaan voi. Se kun ei tässä maassa lasketa rikokseksi, vaikka väärin onkin. Joten se on ihan sama mitä muut tälle ihmisella aukovat päätään, jos on tiensä valinnut, niin eiköhän tuo vain sisuunnu tuommosista sanoista. Tuskin olet nimittäin ainoa kuka on huomauttanu asiasta!!! Ja eiköhän se ole läheisien asia ottaa vastuuta, jos tämmöstä tapahtuu...

1.7.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

Minulta tuli monta vuotta sitten vanhempi mies kysymään koskas se pikkuinen syntyy. Hämmennyin aivan täysin enkä osannut sanoa kuin että ateeksi mitä? mies tajusi heti olleensa väärässä ja hämmentyi enemmän kuin minä. Loukkaannuin kyllä totaalisesti ja jos joku olisi minulle tullut asiasta mainitsemaan kun olen juhlimassa en todellakaan tiedä miten olisin reagoinut:D

On ihmisiä joilla kaikki vaan kertyy keskivartaloon, minä olen yksi oikein hyvä esimerkki tälläisista henkilöistä. Tämän vuoksi en ikinä mene puhumaan kenenkään raskaudesta ennenkuin olen sataprosenttisen varma, että hän on raskaana!Tiedän miten paljon se loukkaa ja kolauttaa itsetuntoa! minäkin olin tuolloin parikymppinen joten kylläpä tuntui pahalta kun joku luuli minun olevan raskaana vaikken ollut. Kyllä siinä vaiheessa alko pakostakin miettimään, että miksi minulla kertyy kaikki vatsanseudulle ja muille tasasesti kaikkialle:D

1.7.2013
Jemppuli
Jemppuli

kyllä mäki vastaan ihmisille ettei ole sun asias taikka ei kuulu sulle mun asiat! voihan se olla että näin vastannut kun on mennyt kesken. siinä ei kauheesti huvita kuunella kuinka tekee pahaa vauvalle kun on sen jo menettänyt. minä olisin asian antanut olla! on teitä sitte joka lähtöön.

1.7.2013
Mella_
Mella_

No minä ainakin vastaisin että ei kuulu sulle jos joku tulisi jotain hyvin yksityistä kyselemään tai etenki sättimään jostain. Olettaisin että kyseinen ihminen ymmärtäisi moisesta poistua paikalta.

1.7.2013
misukka
misukka

Naisen kommentti "ei kuulu sulle" kyllä viittaa siihen, että arvio osui oikeaan. Juuri tuolla tavalla on reagoinut pari raskaana olevaa naista, kun he ovat polttaneet tupakkaa ja olen siitä heille huomauttaunut. Tämä baarissa oleva nainenhan olisi voinut tiuskaista: "En ole raskaana!"

1.7.2013
odottaja
odottaja

Melkoisen uhkarohkean tempun kyllä teit.

Mä jäin miettimään AMP:n sanoja ja itsellä rv 19 menetetyn lapsen jälkeen vatsaa oli pitkään sen näköisesti että raskaana olisin. Mahaa on ollut sellaisen kyseenalaisen verran esikoisen synnytyksestä lähtien eli 7 vuotta.

Mä en ole sellainen että hukuttaisin surunu viinaan mutta moni muu on erilainen ja hyvinkin voisin uskoa että vastaavan menetyksen kokeneena lähtisi vetämään perseet jotta asian saa mielestään.

Tavallaan arvostan, että olit huolissasi syntymättömästä vauvasta mutta voitko todella olla 1000% varma että kyseinen nainen ei ollut juuri menettänyt pienokaistaan ja oli siksi baarissa. Samoin baarissa tosiaan myydään alkoholittomia drinkkejä jotka näyttävät ihan aidolta.

Mieheltä asiatonta käydä käsiksi mutta suoraan sanottuna hieman kerjäsit sitä kun noin kävit naisen päälle kuin yleinen syyttäjä.

1.7.2013
misukka
misukka

Ihan oikein, että menit sanomaan. Vastaanotto vain oli tylyä. Hyvä, että edes joku sivustaseuraaja kantaa vastuuta, kun odottava äiti itse ei siihen pysty. (Jos oli raskaana.)

1.7.2013
odottaja
odottaja

heh samaa mieltä olen muiden kanssa että oletko varma että oli raskaana :D? mielestäni vastaus vaikutti kuitenkin enemmän kypsän naisen vastaukselta kännirähisijälle, kuin siltä että olisi raskaana ja itsekäs, olisin toiminut aivan samoin ja jättänyt tuollaisen aivan omaan arvoonsa ja sanonut ettei se sinulle kuulu ja ajatellut että luule mitä luulet. ja baarimikollahan ei ole tuollaista vastuuta asiakkaistaan tietenkään, äidillä se vastuu vauvasta on. kyllähän baarimikot alkoholisteillekin tarjoilee eikä ketään kiinnosta heidän elämä ja sen vaikutukset muihin.

minulle sanoi aikoinaan kaverini kun odotin esikkoa rv10, että sullahan on jo hieno maha, ja grammaakaan en ollut lihonut ja mahani ei todellakaan ollut kasvanut senttiäkään kun vauvakin on silloin vasta nuppineulanpään kokoinen niin mistähän se maha sitten kasvoi?? :P nyt toisessa raskaudessa, vuoden välillä, yksi luokkakaveri sanoi nähneensä raskauteni heti koulun alettua rv9, mikä on vielä mahdottomampaa ja kilot varmasti oli vain edellisestä raskaudesta kun mulla jäi siitä 10kg.. minulla on oikeasti mennyt kauan ennen mahan kasvamista ja vaatteiden kiristämistä ja sf mittakin ollut molemmissa raskauksissa alakäyrillä ja esikko alle 3kg, joten rv9-10 kukaan ei ole raskausmahaani voinut nähdä mutta kyllä vaan muka näkivät heti kun kerroin asiasta.

 

minullakin vaan oli aiemmin semmoinen peruspömppis ja myöhemmin esikon jättämät kilot jotka näytti raskausmahalta.. tässä raskaudessa olen lihonut 4kg ja olen viimeisilläni joten jos joku rv9 näki mun raskausmahan niin huhhuh, jälleen maha kasvaa alakäyrilläkin eikä turvotustakaan ole kummastakaan ollut, mulla vaan on semmonen maha =).. ja rv30 eräs tuttu sanoi että sellaista se alkuraskaus on-kun kerroin sen hetkisistä vaivoistani eikä hän tiennyt viikkojani x) joten kaikkea voi kuvitella :D

 

 

on varmasti ollut naiselle iso asia väittää hänen olevan raskaana jos hän ei olekaan ollut joten laittaisin minäkin mieheni asialle ja joka tapauksessa loukkasit hänen yksityisyyttään... äidit ja muut tekevät kuitenkin tässä maailmassa paaaaljon pahaa kokoajan lapsille ja kasvattavat lapsia päin peetä ilman rajoja ja rakkautta muullalaillakin, enkä tarkoita että no voi voi, en minäkään halua kenenkään lapselle jo kohdussa huonoja lähtökohtia elämään, mutta miten saat heparit tuollaisesta asiasta josta tiedät vaan osan?? jos hän olisi raskaana voisi selvästi kusipäisenä ihmisenä tehdä noin, tottahan se on ettei asia sinulle kuulu :P ja muutenkaan maailma ei ole niin mustavalkoinen enkä tarkoita että tuollainen olisi mitenkään raskaana hyväksyttävää jos oikeassa olit.. on kuitenkin eri asia jos jokin on hyväksyttävää tai jos se on ymmärrettävää.. en yritä puolustella mutta mietin itse jos naisella oli esim jotain kamalaa tapahtunut lähipiirissä ja suomalaisittain hän hukutti surun viinaan eikä välittänyt yhden ryyppykerran vaikutuksista vauvaansa, surullisena ei aina ajattele kovin terävästi eikä tuo solvaaminen tunnu oikealta kun en tiedä heidän lähtökohtiaan.. tuskin hän kuitenkaan oli mikään päivittäinen kanta-asiakas (vaikka tiedän että alkoholia ei juoda raskaana yhtään enkä itsekään joisi)tai mistä tiedät mitä hän oikeasti joi?? olen itsekin istunut raskaana baarissa-juoden kolaa joka ei toivottavasti kenenkään silmään näyttänyt miltään rommikolalta ja pelkkä energiajuoma voi näyttää kaljalta jne.. (vaikkei sitäkään saisi juoda raskaana, tiedän) mm värikkäät drinkit nyt vasta onkin asia erikseen ja miksei kirkkaat voisi olla spriteakin.... onhan hän voinut juhlia ilman viinaa... ja voihan hänellä olla takana vaikka tuore raskaudenkeskeytys josta vielä mahaa ja siksi haluaa juoda, niin en menisi puuttumaan.... tai turvotusta, tai turvottava sairaus, tai ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä kohtukuolemaan jne.. eihän kohtukuolemassakaan synnytystä käynnistetä heti ja menisin minäkin sellaisen uutisen kuultuani juomaan...

 

voi myös olla että hän on juuri synnyttänyt, mulla ainakin maha pysyi kaaaauan... ja jos minulle tulisi joku huutamaan kun tekisin noin niin asia menisi kyllä toisesta korvasta pihalle ja nopeaa koska lähimmäiset usein parhaiten auttaa ja tuommoinen huutelu on todella alentavaa ja jos muutenkin tietää tekevänsä väärin tai vaikkei niin uskoisikaan, ei tuo auta mitään ja nolaat itsesi ja naiselle iskee vaan lisäahdistus mikä ei auta ketään..

 

anteeksi nyt vaan mutta tämä on vain minun mielipiteeni, puutuit väärin naisen yksityisyyteen olit oikeassa tai et :/ ... vaikka hän tuhoaisikin vauvansa terveyden, ei se ole mitään yleistä omaisuutta johon saa puuttua, vaan kuuluu myöhemmin sosiaalitoimelle tms...

1.7.2013
AMP91
AMP91

Ei millää pahalla, mut mua rupes vaa naurattaa tää juttu. Et oo tosissas et menit baarimikkoa syylistään?! Mietipä vähä kuinka paljo sieltä tiskin takaa näkee ihmisestä ja kuinka kauan siinä on aikaa tuijotella asiakasta + pitäskö sun mielestä jokaselta vähä pyöreä mahaselta naiselta ruveta kyseleen ettei se vahingoissakaan oo raskaana. Eikä sitä oo laissa kielletty ettei paksuna olevalle sais myyä.
Kyllä mä ainakin hermostuisin jos joku täysin tuntematon tulis mua valistamaan mistään asiasta. Eikä yks paukku mitään vahinkoa tee, tämän on lastenlääkäri sanonu. Ja niinku Riu jo kysyki, nii mistä tiesit et tää nainen joi ees mitään alkoholijuomia + et kuin paljo se oli juonu.

1.7.2013
miima_
miima_

ootko varma että oli raskaana? joillaki o luonnostaan sellainen maha taikka jääny synnytyksen jälkee

1.7.2013
Mella_
Mella_

anteeksi nyt vaan, mutta ootko sataprosenttisen varma että se oli raskaana??? Koska hyvin moni lapsia synnyttänyt luulee miusta samaa, vaikka en todellakaan ole. Toki siinä nyt ois voinu käsirysyt jättää välistä... Ja mistä tiiät että vaikka ois ollukkii raskaana ja juonu vaan limujuomia?

1.7.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...