1,5 vuotiaan hidas painonnousu ja neuvola

Heippa! Meillä tyttö siis kasvaa pituutta ihan normi tahtiin mutta painonnousu on hidasta. Ja siitähän neuvolassa kälkätetään koko ajan. Mua siis ärsyttää kun tyttö voi kaikinpuolin hyvin ja painokin nousee vaikkakin hitaasti et pitääkö niitä käyriä koko ajan tuijottaa niin orjallisesti jos muuten vaikuttaa kaikki hyvältä? Olisko täällä muita pienipainoisten lasten vanhempia antamaan vähän vertaistukea tänne?!? Tyttö syö jo itse lusikalla ruokansa, tekee kotona pissat ja kakat vessanpönttöön, on iloinen ja erittäin sosiaalinen tyttö, mutta se hidaspainonnousu...mua siis rassaa koko asia kun neuvolassakin pitää ravata koko ajan ja juuri äsken sanottiin et painon PITÄÄ olla sit ens kerralla jo noussut! Ihan kuin en syöttäisi lastani!! Pakko syöttöön en tod ala! Lapsi syö hyvin, joskin ehkä vähemmän kuin joku toinen lapsi.. Kertoohan siitä pituuskasvukin... Painoa oli 1,5 vuotis neuvolassa vain 9kg ja rapiat ja pituutta 80 cm. Hoikka tyttö, mutta mun mielestä sopusuhtainen kuitenkin. Olen itse ollut hiukan pienempi jopa tuossa iässä ja vähemmän painanut ja isäkin oli pieni kokoinen... nyt mie miehen kans mietittiin et kun heinäkuun aika ja vielä elokuun lääkäri aika on käyty niin saa riittää. seuraava olkoon 2vuotis neuvola! Teenkö väärin jos en suostu siellä enempää ravaamaan? Tai voivatko siitä laittaa lastensuojeluasian vireille?? Hohhoijaa.. :/

28.6.2013
mössykäs
mössykäs

Niin tuttua.. Meillä kans lapset hoikkia. 6-vuotias tyttö nyt 16kg ja 3-vuotias painoi 3-v neuvolassa 10,8kg. 1-vuotiaana nämä keijukaiset olleet n. 7-kilosia. Vanhemman tytön kanssa neuvolassa oltiin huolissaan ja kaikki tutkimukset tehtiin sitten sairaalassa. Tämän nuoremman kanssa ollaan oltu viisaampia ja todettu, että perintötekijöistä johtuu..

Minusta tytöt eivät ole edes mitenkään "ruikelon" näköisiä vaan muutenkin sirorakenteisia ja näyttävät ihan terveiltä ja sopusuhtaisilta..

18.7.2013
ämppis
ämppis

Kuopuksellekkin mainittiin että on pikkusen liian vähän painoa, mutta menee niin hyvin omaa käyräänsä niin annetaan olla :) Tosin jos olisivat ruvenneet valittamaan niin itse en ole lihonut kuin 2kg 4 vuoden aikana ja kaksi lasta oon kuitenkin saattanut tähän maailmaan sinä aikana ja mies syö kuin hevonen ja ei liho..

16.7.2013
Jnia
Jnia

meillä neiti syntyi 4170g ja 52cm pitlänä :) . siuhen se isokokosuus jäikin. ;) 1.5v painoo oli 10020g & 80.1cm . käytiin k-s tutkimuksissa missään ei mitään vikaa. 2.v. painoo oli 10.7kg & 83cm. meillä neuvolan täti ei oo marpattanu koosta. oli huolissaan niin kauan ennenku käyrän lasku pysähty ja neiti rupes kasvaa -10 käyrää tasasesti. :) neuvolasta vaan sanottiin et toinen etti vaan sen oman kasvunsa missä sit kasvaa. jos lapsi kehittyy, syö ja on tyytyväinen niin minusta ei huolta. :)

1.7.2013
nasu0810
nasu0810

Oho.. Panon suhde pituuteen!! :D :D niin siis painon... ;)

28.6.2013
mamskis
mamskis

Hellurei. Täällä kans kahden hoikan lapsen äiti. :) Meillä lapset olleet aina siellä -10-käyrän alapuolella, lukuunottamatta ensimmäisiä 4kk, jolloin molemmat oli vähän plussalla painon kanssa. Mutta heti, kun oppivat kääntymään (3kk iässä), putosi panon suhde pituuteen tuonne miinukselle. Poika on ollut tasaisesti siellä -10 kohdilla tuonne 1v saakka, mutta 1,5v ja 2v neuvoloissa oli muistaakseni -15. Ja tyttö taas on ollut siellä -12-käyrällä, pahimmillaan -17. Mutta meillä taas neuvolassa ei olla oltu ollenkaan huolissaan, koska geenit on juurikin sellaiset, ettei noista kovin pulleita ja lyhyitä voi tulla. Molemmat lapset ovat pituudessa olleet aina 0-käyrällä tai plussalla, tyttö enemmän plussalla kuin poika. Esikoispoika oli 1v-neuvolassa 77cm ja 9,7kg, tyttö 78cm ja 9,2kg. Poika oli 1,5v-neuvolassa 84cm ja 10,6kg ja 2v taas 89cm ja 11,4kg. Eli tasaisesti on murut kasvaneet, vaikkakin siellä miinuksella ovat selkeästi tuon painonsa kanssa. Tytöllä on 1,5v-neuvola vielä edessä, eli vertauksesi en pysty vielä mittoja antamaan. Mielestäni teidän tytöllä tuo paino on pituuteen suhteutettuna oikein hyvän kuuloinen. Eihän kaikki lapset millään voi samasta muotista olla, ja jos kerran teilläkin on hoikan geenit, niin sitä suuremmalla syyllä. Älä turhaan ole huolissasi, uskon, että jos painoa on teidänkin tytölle tasaisesti tullut, nousee se sieltä koko ajan, pikku hiljaa... Ja kuten J75 tuossa jo mainitsikin, pituuskasvu kertoo enemmän. Jos pituuskasvu alkaa pysähtyä, silloin on enemmän syytä alkaa tutkia asiaa tarkemmin.

Toki onhan se hyvä asia, että neuvolassa ollaan tarkkana. Ymmärrän kyllä, että jatkuva ravaaminen ärsyttää, mutta ajattelisin, että parempi tutkia "liikaa" kuin liian vähän... Neuvoloissa on hurjasti eroja. Meillä tosiaan kumpikaan lapsi ei ole koskaan käynyt ylimääräisissä neuvoloissa, vaikka paino on ollut tytölläkin tuolla -17 kohdilla... Ovat kuitenkin tasaisesti kasvaneet, niin neuvolassa on katsottu kasvun olevan hyvää. Ja meillä tietysti tuo vaikuttaa suuresti, että lapset on pituudessa vähän plussalla. Käyrä kun kertoo painon suhteen pituuteen...

Mutta olisin tosiaan ihan rauhallisin mielin. :) Ja jos paino nousee tasaisesti nyt seuraavilla käynneillä, voit ihan hyvin pyytää, että seuraava käynti olisi 2v-neuvola. Voihan sitä sitten halutessaan varata ajan jo aiemmin, jos siltä alkaa tuntua.. :)

28.6.2013
mamskis
mamskis

Joo ollaan käyty sillä ravintoterapeutilla jo kun tyttö täytti vuoden..tyttökään ei tykkää neuvolassa käynneistä yhtään vaan huutaa naamapunaisena siellä.. :/ edellisessä paikassa oli kiva täti vielä ja tyttökin viihtyi paremmin, mutta kun muutettiin alkoi tämä hirveä kälkätys painosta jne..rasvalisää laitetaan jo ruokaan kans, mut tyttö on aina ollut hereillä ollessaan liikkuvainen, eikä oikeastaan hetkeäkään ole paikallaan..meidän vanhempien painoon eivät ota kantaa lainkaan vaikka olen maininnut asiasta...

28.6.2013
mössykäs
mössykäs

hmm... no minusta ei vertaistueksi ole kun meiän tyttö taas ollu isokokoinen. mutta katselin noitameidän käyriä, niin tytö on ollu vuoden vanhana pikkasen pienempi kun teidän tyttö nyt, eli varmaan joskus 1v ja 2kk ollut samoissa mitoissa kun teillä, niin ei nuo mitat nyt minusta ihan hirveen huonot ole... Kun tosiaan meillä tyttö ollu aina vähän pyöreä, niin minusta teiän tyttö kuulostaa ihan normaalilta, hoikka, mutta siis sopusuhtainen. Ja jos molemmat vanhemmat on pienikokoisia olleet, niin ihan ylireakoinnilta minusta toi vouhotus nyt tuntuu. Ja minusta voit kieltäytyä lisäkäynneiltä, eiköhän noi perus käynnit ole ne ns. pakolliset ja ainakin kannattaa sanoa vastaan ja oma mielipiteensä ja painottaa juuri tota, että olet ollut itse pienempikin tuon ikäisenä. Sillehän ei sitten kai voi mitään, jos neuvola vielä vastalauseenkin jälkeen painottaa tulemaan. hankala tilanne kyllä.

Me käytiin lisäkäynneillä kun tytöllä oli pieni pää... toisella käynti meni olankohautuksin, että ehkä se siitä, kun kerroin että olen itse pieni päinen. Ja 2v neuvolassa olikin jo kappas vaan mitat palanneet käyrilleen, eli oli vain sen hetken kasvu hitaampaa.

28.6.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

Vertaistuki olis paikallaan! Kiitos :)

28.6.2013
mössykäs
mössykäs
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...