Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Puheterapian jatko?

Me ollaan tuon pojan 3v3kk kanssa käyty nyt kevät ja alkukesä puheterapiassa. Nyt puheterapeutti sanoi että pidetään puheterapiassa taukoa ja jatketaan, jos pojalle myönnetään Kelan korvaama puheterapia. Meillä tutkimukset kesken lasten neurologialla. Lääkärillä ollaan käyty,mutta vielä odotellaan aikaa toimintaterapeutille ja puheterapeutille, jonka jälkeen tehdään yhteenveto. Eli ilmeisesti päätös onko poika oikeutettu siihen Kelan korvaamaan terapiaan. Minua jäi vaan kovasti mietityttämään mitä sitten tapahtuu, jos poika ei saa tuota Kelan terapiaa vai tapahtuuko mitään? Kertokaa te joilla on tästä kokemusta. Minulla on nyt kauhea huoli, jos poika ei enää puheterapiaan pääse, on kuitenkin selvästi muita ikäisiään jäljessä. Aktiivisessa käytössä ehkä 20-30 sanaa, lauseita ei puhu.

24.6.2013
piglet82
piglet82

Meillä diagnoosina kielellisen kehityksen viivästyneisyys. Kuvat on käytössä ja viittomia alettu opetella. Minä oikeesti kirjotin siihen hakemukseen kaikki mahdolliset hankaluudet. Oon samanlaisia hakemuksia paljon työssäni tehnyt vanhuksille. Mulle ei niin ole väliä mistä puheterapia saadaan, kunhan jostakin. Ollaan tuohon kaupungin puheterapeuttiin oltu oikein tyytyväisiä. Päätin nyt etten tee valitusta. Reilun puolen vuoden päästä pojalla on sitten uudet kontrollit lasten polilla.

31.10.2013
piglet82
piglet82

Hieno juttu :)

30.10.2013
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Onneksi soitin tänään lastenneurologian polille, jossa siis pojalle diagnoosi ja kuntoutussuunnitelma tehtiin. Sanoivat että Kelan valitusten käsittelyaika on keskimäärin 1,5 vuotta eli voin tehdä muodollisen valituksen mutta pojan nykytilanteeseen se ei auta yhtään. Lain mukaan pojan pitää tässä tilanteessa saada puheterapiaa terveyskeskuksen puolelta, koska siihen selvä tarve on. Soitin puheterapeutille jolla ollaan käyty ja poika saa nyt siellä jatkaa. Vähänkö mieli helpottui :)

30.10.2013
piglet82
piglet82

Joo päätettiin nyt että valitukset tehdään molemmista päätöksistä. Kerho-ohjaaja kirjoittaa vielä yhdessä erityislastentarhanopettajan kanssa lausunnon meidän pojasta joka liitetään valitukseen. Pojan käyntimäärät kunnan puolella ovat kuulemma täynnä eli ainakin nyt valituksen käsittelyyn asti on ilman puheterapiaa ja sitten mietitään jatkoa jos valitus hylätään. Eli pitkä prosessi tästä tulossa eikä kyllä pienen ihmisen parasta taas ajatella yhtään :/

29.10.2013
piglet82
piglet82

Saitko sä lääkäreiltä sellaiset paperit joilla voi hakea sen korotetun tuen?

Ei ole meinaan eka kerta kun kuulen, että joku terapiakorvaus vaatii sen korotetun vammaistuen saamisen. Eli varmaankin kannattaa laittaa valitus molemmista. Ja kunnolla kirjaat siihen, että mitä vaikeuksia ja missä kaikissa tilanteissa toi puhumattomuus aiheuttaa. Lähtien, että teidän on vaikea ymmärtää lasta ja hän turhautuu kun ei saa ilmaistua itseään. Kavereiden saamisen vaikeus ynnä muut myös. Ja todella ylidramatisoiden.

28.10.2013
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Riu, tuota minäkin mietin että miksei poika voisi jatkaa kaupungin puheterapeutilla. Oon ollut siihen tosi tyytyväinen ja se olis yksinkertaisin ratkaisu. Täytyy tänään soitella sille puheterapeutille, jolla ollaan käyty ja kysyä mitä tässä kannattaa tehdä. Kumma miten nämäkin asiat menee ihan eri tavalla kunnasta riippuen.

Nyt kun vielä luin nuo paperit tarkemmin niin syy miksi Kelan korvaamaa puheterapiaa ei myönnetty on se ettei poika saa korotettua vammaistukea vaan sitä alinta, joka nyt myönnettiin. Eli sitten mun täytyisi ilmeisesti tehdä valitus molemmista päätöksistä.

28.10.2013
piglet82
piglet82

en sitte tiiä miten oikeesti menee, mutta naamakirjasta luin leijonaemojen ryhmästä joskus että helpompi on laittaa suoraan uusi hakemus joka käsitellään noppeempaan ku valitus.

Meillä lapset ei oo ollu koskaan kelan järjestämässä terapiassa, vaan se on ollu kunnan omaa :)

26.10.2013
riu
riu

Laita ihmeessä valitus tuosta päätöksestä. Siinähän tulee päätöksen mukana valitusosoite. Siihen kirjailet perusteita, että miksi pitää kuntoutus saada.

Ei se mitään ota jos ei annakaan.

Ei pysty noita kelan päätöksiä kaikistellen ymmärtämään.

26.10.2013
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Kelalta tuli päätökset, pojalle myönnetty vammaistukea mutta kuntoutushakemus hylätty.. Vähän ristiriitaista ettei pojalla katsota olevan oikeutta puheterapiaan mutta kuitenkin vammaistukea myönnetään. Lääkärinlausunnon ja puheterapeutin mukaan pojan puhe on lähes kaksi vuotta jäljessä normaalia kehitystä, mutta silti Kelan mukaan kuntoutustarvetta ei ole. Ihan kamala olo siitä että nytkö poika ei saa puheterapiaa enää ollenkaan :( Täytyy maanantaina soittaa asiasta jonnekin. Voisiko poika sitten jatkaa tk:n puheterapeutilla?

26.10.2013
piglet82
piglet82

Täällä myös sama, että kelan kustantamaa yksityistä puheterapiaa voidaan antaa kotona.

Vinkkinä, riu tietää tän puolen hankaluuksista, voit häneltä(kin) saada vertaistukea.

11.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No niin saatiin tänään sairaalasta paperit, joissa luki että pojalle diagnosoitu kielellisen kehityksen viivästyneisyys. Kuntoutuksena Kelan korvaamaa puheterapiaa 30x45min. kotikäynteinä. Lisäksi korotettua vammaistukea voidaan hakea. Nyt pitäis vaan löytää yksityinen puheterapeutti, tuossa on lista niistä eli huomenna sitten soittelemaan. Tosiaan yllätys että puheterapiaa annetaan kotikäynteinäkin :)

11.9.2013
piglet82
piglet82

Vähän tännekin päivitystä eli nyt ollaan käyty Keskussairaalan tutkimukset läpi ja ens viikolla niillä on siellä palaveri, jossa mietitään kuntoutussuunnitelmaa meidän pojalle. Eli lähdetäänkö hakemaan sitä Kelan korvaamaa puheterapiaa ja hakemaan hoitotukea jne. Pojan puheterapeutti tk:n puolelta soitti ja sovittiin hänelle nyt muutama aika kunnes jatkot selviää. Olin ymmärtänyt vähän väärin eli joka tapauksessa puheterapia jatkuu tk:n puolella, jos ei Kelan korvauksiin poika ole oikeutettu. Suuri helpotus siitä! Vähän mielestäni pojan puhekin edistynyt kesän aikana, kahden sanan lauseita alkanut tulla, tosin sanat vielä osittain epäselviä joten vieraat ihmiset ei välttämättä ymmärrä mitä poika yrittää sanoa :)

23.8.2013
piglet82
piglet82
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...