ruoka vinkkejä.

aloitin vauvalle jo 4kk kinteet, vihannes peruna soseet nyt tyttö 5kk ja saa syödä hiljallee lihaa. onko mitää hyvijä vinkkejä

23.6.2013
karju_
karju_

Siis ihan veteen keitin aina! Se vesi ottaa lihasta makua ni käytin sitä keittäessä syntynyttä lihalientä hyödyksi. Sitä voi vähän keittää kasaan et tulee enempi makua.

Ei meillä tänäkään päivänä käytetä lihalientä juurikaan muihin kuin keittoihin vähän makua antamaan. Ja joskus harvoin teen paistetulle kanalle kastikkeen kanaliemipohjaisena.

Lihalientä ei suositella alle vuosikkaalle. Siinä on niin paljon suolaa ja arominvahventeita.

26.6.2013
misukka
misukka

no nuo kasvis soseita oon tehny reillunmin ja pakastanut.

25.6.2013
karju_
karju_

Oot varmaan kasviksista kokeillut jo kesäkurpitsan ja palsternakan?

Jotkut totuttaa myös bataattiin. Sitä on myös valmiissa lihakasvissoseissa.

Jomman kumman pojan kanssa aloitin porsaanlihalla. Keitin vedessä ja soseutin.

24.6.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

minkä ikäinen vauvasi oli kun rupesit lihaliemellä keittäää.. pitäisko alkuun n vaan pelkällä vedellä keittää.. siis lihan

24.6.2013
karju_
karju_

Mä tein kuopukselle itse vihannes ja lihasoseet.

Keitin lihat oli se sitten possua, nautaa, kanaa tai kalaa. Possu ja nauta oli ulkofilettä. Se 200 g:n pala ei paljon maksanut. Lihaliemet käytin tietty hyväkseni. Ihan alkuun en maustanut lihoja mitenkään, kun makuun oli totuttu ni siinä 6kk tietämissä aloin sit laittaa yrttejä mukaan. Esim. naudan keitin sipulin ja laakerinlehden kanssa. Tehosekoitin meni melko tukkoon pelkällä lihalla eli keitinlientä sai laittaa sekaan reiluhkosti jotta sai sileää "tahnaa". Kasvissoseet ja lihatahnat pakastin kaikki omina jääpaloinaan ja sitten sekoitin kun oli ruoka-aika. Samoista lihoista sai monta erilaista ruokaa. En tykännyt ajatuksesta että joudun tekemään yhtä ja samaa ruokaa monta annosta pakkaseen vaan oli helpompaa tämä "noppasopan" teko. Ja tein sitten tarvittavia soseita aina lisää kun tarvitsi. Vei pakastimessakin vähemmän tilaa.

24.6.2013
misukka
misukka

jos mietitte että miksi en osta valmiiita 5kk pilttejä niin haluan kyllä tehdä kaiken itse

23.6.2013
karju_
karju_
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...