Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Osasitko ennustaa ennenaikaisen syntymän?

Minulla toinen raskaus. Ensimmäisessäkin raskaudessa supisteli pitkään ja kipeästi, mutta mitään ei alakerrassa tapahtunut. Nyt toinen raskaus ja supistelua on ollut, varsinkin öisin saatan herätä siihen. Rv 27+ risat oli paikat viellä kasassa alakerrassa. Mutta nyt juhannuksen olen oksennellut ja valvonut supistuksieni kanssa :/. Näytille joo periaatteessa voisi mennä, mutta äitipolin vastaanotto on aina kovin nihkeä, jos menee tarkistuttamaan. Siellä ei uskota supistuksia, jos kone ei niitä piirrä. Esikoisen synnytyksessäkään eivät kunnolla piirtyneet. Nyt menossa rv 31, ja vaikka muuten onkin jo niin kypsä olo, niin ymmärrän ettei vauva ole valmis. Eli oletteko te keskosten äidit aavistaneet ennenaikaisen synnytyksen? Onko kohdunkaula "hävinnyt itsestään yllättäen"? Oliko jotain josta tulevan synnytyksen olisi voinut arvata? Minulla raskauteni ovat olleet niin erillaisia että on hankala vertailla... Anteeksi että lähden näin arasta aiheesta kyselemään, mutta mutta...kysely ikä iski.

23.6.2013
pallokala
pallokala

Kyllä ennustin, molemmista lapsistani, että syntyisivät ennen aikojaan. Toisesta jopa viikon, jolla syntyy. Ja hassuinta on, että sanoin vielä hyvissä ajoin ennen eräälle toiselle ihmiselle, että syntyy silloin ja silloin, ja pitipä paikkansa.

22.4.2014
jennij
jennij

Meidän pojat syntyivät 24+1 ja kun vedet meni rv23 niin kyllähän sitten jo arvasin, ettei ne pitkään mahassa pysy, mutta ennen sitä ei ollut mitään aavistusta, että tulisivat ennenaikaisesti. Olin vasta pari päivää ennen ollut äippäpolillakin ja kaikki kunnossa, ei suppareita, ei mitään. Tai no, esikko tuli ennenaikaisena 35+6, joten ajattelin, ettei kolme varmaan sinne rv34 asti mene, mutta en olis arvannut, että noin aikaisin.

4.12.2013
Kisuliina
Kisuliina

Meillä tyttö syntyi rv34+2 .en osannut aavistaakkaan että tyttö syntyisi ennenaikaisesti . Minkäälaisia supistuksia ei ollut ja raskaus mennyt muutenkin todella hyvin .Mutta sitten yht äkkiä yhtenä yönä alkoi sattua selkää ja supistukset alkoivat ja vedet meni . Ja sitten tuli kiire ja iski hirveä paniikki. Kiireellisellä sektiolla tyttö saateltiin ulos ja siinä samassa tuli ilmi että minulla oli kaksiosainen kohtu eli kohdun reunassa oli 3 cm väliseinä jonka takia synnytys todennäköisesti käynnistyi koska tytöltä loppui tila kesken . Mutta onneksi seuraavassa raskaudessa osaa varautua ennenaikaiseen synnytykseen.

31.10.2013
Pauliina19
Pauliina19
2 years, 8-month-old toddler

Mä jotenkin tiesin että eka syntyy ennen aikojansa, raskaus meni joltain rv 20 alkaen ihan päin mäntyä ja 31+1 syntyi. Toinen raskaus meni hiukan paremmin, mutta aavistin ettei sekään loppuun asti kestä, 35+5 syntyi yllättäen lapsivesien menolla.

29.7.2013
milai
milai

Tiesin kyllä et syntyy ennen aikojaan. :) samana päivänä ku synnytys alkoi, sanoin kaverille et tässä kuussa se syntyy. Sillon oli 1.10. ja laskettu oli 11.11. Se oli vaan se oma tunne asiasta. Ja kyllähän mua upisteli kipeestikki, mut sitä nyt vissiin tuntuu olevan kaikilla, et ei siitä mitään voinu äätellä. Vaikka olin saikulla kylläkin viikolta 30 lähtien. Mitenkä yhtäkkiä ei kohdunkaula hävinny. Se alkoi hävitä vasta reilusti vesien menon jälkeen. :D

Mun neuvoni on et makaa mahollisimman paljon, ja tee niin vähän ku mahollista. Pyydä apua lapsen ja kodinhoidossa, ja saikkua jos olet työelämässä.

23.6.2013
Sralla
Sralla

Mulla on yks virallinen keskoslapsi, syntynyt 34+4. Toinen jolla keskosmaisia piirteitä 37+5. Lisäks kaks täysaikasta lasta ja nyt vielä viidettä odottelen rv 36+1.

Tuo vanhin, joka tosiaan keskosena syntyi, niin ei ollut kyllä mitään viitteitä siitä että oli tulossa, ihan puskasta suorastaan. Ei supistuksen supistusta tai mitään kipuja tai vuotoja, yhtäkkiä vaan lapsivedet meni. Kakkosta osasin jo vähän ootella, vaikka se ns. täysiaikainen olikin. Ja kyllä, juurikin se streptokokki mulla on, kolmatta oottaessa ei ollu, mutta muissa kyllä.

Mulla ei oo näistä mistään ollut mitään ennakkovarotusta että olisivat tulossa. Kaks viimestä tulleet vielä rivakkaa tahtia, joten varpasillaan ollu pakko olla. Seuranta on ollu näissä viimesissä tarkempaa, nelosta ootellessa viikossa kohdunkaula lyheni yhtäkkiä puoleen, ja mulla ei ollut siitä mitään tuntemuksia. 

Eli sekavana yhteenvetona että kyllä, kohdunkaula voi hävitä vaikkei mistään mitään tietäiskään. Paikatkin voi aueta tosi rivakkaa tahtia niin ettei itte tiedä mitään.. Ja jälkeen päin oon miettiny että oliko mitään merkkejä, niin en oo keksinyt yhtään...

 

Ja mene ehdottomasti vaan tarkistettavaksi jos siltä tuntuu. Oon nyt huomannut tätä viidettä oottaessani että nyt on alettu ottaa mun ns. olot ja tuntemukset huomioon, ja painottivat viimeks käydessäni että yhtään turhaa käyntiä siellä ei ole..

23.6.2013
virtaus
virtaus

Supistelu on onneksi jo helpottanut, mutta pitänee huomenna soittaa neuvolaan. Tuo streptokokki minulla huomattiin edellisessä raskaudessa. Eli todennäköistä on että voi olla nyttenkin "aktiivisena".

23.6.2013
pallokala
pallokala

Supistelu on onneksi jo helpottanut, mutta pitänee huomenna soittaa neuvolaan. Tuo streptokokki minulla huomattiin edellisessä raskaudessa. Eli todennäköistä on että voi olla nyttenkin "aktiivisena".

23.6.2013
pallokala
pallokala

ja tosiaan streptokokki on äidille vaaraton mutta jos se on elimistössä ni synnytykseen tarvii ab-tipan, vauvalle se on vaarallinen mikäli tarttuu synnytyksessä et se kannattaa ehdottomasti sulkee pois tai jos löytyy ni sanoo synnyttämään mennessä että tarvii sen antibiootin

23.6.2013
ninnup
ninnup

streptokokki näytteen voi ottaa ihan neuvolassa ettei tartte välttämättä äitipolille mennä mut toki lääkitys tarvii lääkärin määräyksen.. sitte paljon vettä ja lepoa, näitä ohjeita mä sain sillo estojen jälkee

23.6.2013
ninnup
ninnup

öp joo.. tuota käy tarkistuksella ja vaadi että ottaavat streptokokki näytteen.. se on kuulemma nykypäivänä aika yleinen ja hirviä riesa.. 

tytöstä mä supistelin jostai rv12 alkaen vähitellen, rv18 kävin sitte erikoislääkärillä tarkastuttaa ku rupes olee jo tosi tiuhaa ja voimakasta ja streptokokki sieltä löyty. söin kuurin mut ei se auttanu ja mitä pidemmälle meni sen voimakkaammin ja kipeemmin kävi supistamaan. rv 35+ kävin jo estotipoilla ja sain kortisonit vaikka ei sinänsä varsin vaikuttanu et ois syntymään lähteny ja ite tiesin että se oli se strepto mikä teki tuota mutta varmuuden varalta jos ei paikat pidäkään vaa lähtis tulemaan (mulla oli ennenaikasuuden riskit ku paikat mulla valmistuu himppa liian nopeesti ja se strepto siellä supisteli todella voimakkaasti) 
sit ku sain antibioottia suoneen, estot ja kortisonit ni se suppailu loppu ja oli poissa pari viikkoo ihan totaalisesti kunnes alko taas ja viimein sit synty 38+6..

pojasta pari vuotta aiemmin mulla ilman mitää oireita (vaan kivuttomia liki huomattavia harkkasuppareita) hulahti vedet 37+2 ja siitä lähti synnytys käyntiin. synnärillä ottivat testit ku lapsivedet meni "ennen aikojaan" ni streptokokki se sielläki kummitteli.. onneksi synnytys oli nii nopee ettei lapseen kerenny tarttua

23.6.2013
ninnup
ninnup

minulla kaksi keskoslasta, 34 ja 35 viikoilla syntyneet ja pienemmän keuhkot olivat epäkypsät syntyessään.. toisen syntymän aavistin, toista en

23.6.2013
ämppis
ämppis

Noilla oireilla menisin heti näytille, ihan sama miten siellä suhtatuvat.. Vauvasi ei muuten ehi saada kortisoneja keuhkoja kypsyttämään ennen kuin syntyy!

23.6.2013
ämppis
ämppis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...