Päivähoito ei voi sujua hyvin!

Varoitus nyt heti kaikille: Tämä ei ole provoksi tarkoitettu, vaan itseäni askarruttava asia. Meikäläisen oli tarkoitus irtisanoutua työpaikasta, koska työmatka on tosi pitkä ja työpäiville voi tulla pituutta matkan kanssa jopa 12 tuntia. Mieheni pyynnöstä kuitenkin jätin sen tekemättä, eli parin kuukauden päästä homma alkaa. Nyt kadun suostumustani. En millään usko, että 3,5-vuotiaan tyttömme olo päiväkodissa sujuisi. Ryhmässä on kaikkiaan 21 lasta eli noin kaksi kertaa enemmän kuin päiväkerhossa. Hoitopäivät olisivat kl 8-14.30, mutta uskon senkin olevan hänelle liikaa. Meteli, lapsimäärä, vieras paikka jne. jne. Hän ei siis ole ollut päivähoidossa. Lisäksi odotan itkuja lähtiessäni (jos tyttö on hereillä) ja kiukuttelua palatessani. Todennäköisesti ainakin puoli vuotta menee näin. Mutta työhönpaluun perumistakaan en enää kehtaa tehdä, koska pomo hermostuisi totaalisesti. Tässä vaiheessa hän ei ehdi enää hommata ketään tilalleni. Mutta kovasti suututtaa.

21.6.2013
odottaja
odottaja

Kysyin tänään isältäni: "Teinkö sinusta oikein, kun päätin mennä töihin irtisanoutumisen sijasta?" Hän vastasi: "Kyllä, koska ainahan voit sanoa: kiitti mulle riitti, jos homma ei toimi." Minusta oikein viisas kommentti.

9.7.2013
odottaja
odottaja

Jenkku92:lle: olet oikeassa. Ajattelen vain, että kun irtisanoutumisaika on vain 1kk, niin kohtelu mm. pomolta voi olla aika jäätävää tuon kuukauden aikana. Lapsellisesti ajattelen, että kenties hän on niin vihainen, että ei suostu edes laittamaan nimeään alle, vaikka hänen sihteerinsä kirjoittaisi työtodistuksen valmiiksi ja pomolta riittäisi vain nimikirjoitus.

23.6.2013
odottaja
odottaja

Kiitokset kaikille vastanneille. Tekalle: valitsimme päiväkodin siksi, että isosisko menee samaan yksikköön eskariin. Eskari sijaitsee kuitenkin ison pihan toisella puolella eri rakennuksessa, ja leikkipihakin on eri. Ei siis voi laskea sen varaan,että näkisi eskarilaista hoitopäivän aikana.

Lisäksi 3,5-vuotiaalla tytöllä on taipumusta ummetukseen ja hänen pitäisi juoda paljon. Epäilen, että hän ei alkuun juo tai syö mitään ja siksi taas itkee: "Pyllyyn sattuu" kakatessaan.

Pelkään edelleen, että työpaikalla nousee kova rähäkkä, jos irtisanoudun esim. jouluna. Koska olin niin monta vuotta pois, olisi ollut reilumpaa irtisanoutua ennen tuloani.

23.6.2013
odottaja
odottaja

no meillä oli lapset pienempiä ku alotti päivähoidossa, esikoinen oli 9kk, keskimmäinen 10kk ja pienin oli 1v 2kk. Esikoinen aikoinaan jäi 3v kotiin vuodeksi perhepäivähoitajalta ja meni sitten vuotta myöhemmin päiväkotiin, ja sekin sujui mallikkaasti, tyttö jäi aina mielellään sinne :)

22.6.2013
riu
riu

Riu on kyllä oikeassa. Oma terapeuttini kertoi, että kun heidän lapset menivät hoitoon, hän ja hänen vaimonsa puhuivat lasten kuullen vain hyviä asioita hoitopaikasta. Samoin miehelläni on positiivisempi asenne. Hän kehotti minua hakemaan kokopäivähoitopaikan, jotta se varmuuden vuoksi olisi. Ja sanoi, että jos tyttö ei sopeudu, niin "katsotaan sitä sitten".

Minä taas olen sen tyylinen, että haluaisin tietää, mikä on suunnitelma B, mikä suunnitelma C jne. Vielä Riulle: minkä ikäisinä lapsenne menivät hoitoon?

22.6.2013
odottaja
odottaja

Sitä mietinkin, että milloin ne päiväkodin puolelta alkavat ehdotella paikan vaihtoa. Saattaa nimittäin käydä niin, että tyttömme a) itkee paljon b) ei syö eikä juo siellä juuri mitään. Eli: kuinka kauan yritetään sopeutua vai vakuuttavatko hoitajat vaan: "Joillakin se tottuminen vie pidemmän aikaa."

22.6.2013
odottaja
odottaja

Meillä on hoito sujunut aina tosi hyvin, lapset ei oo koskaan itkenyt sen takia että pitää hoitoon mennä. Illalla joskus niitä ei meinaa mukaan saada sieltä :D Päiväkoti on ollut meijän pienimmänkii hoitopaikka kaiken aikaa, eikä kertaakaan mitän ongelmia. Miun mielestä ei pie kehittää ongelmia ennen ku niitä on, menää avoimin mielin ja noin isolle lapsellekkii voi koko ajan puhua päiväkodista myönteiseen svyyn; on leikkikvereita, askartelua, retkiä, jumppaa jne. Ja niin että sitten PÄÄSET päiväkotiin. Koska se miten työ suhtaudutte siihen lapsen kuullen ihan varmasti vaikuttaa myös!

22.6.2013
riu
riu

Emäntax5: juuri niin epäilen meidänkin tytölle käyvän. Sitten jää kolme vaihtoehtoa:

1) Irtisanoudun työstäni kesken vuoden, esim. 2 kuukauden jälkeen, mikä kyllä tuottaa siellä ongelmia. Tuskin saan vihaiselta pomolta edes työtodistusta. Toki päteviä työntekijöitä löytyy, mutta ei ehkä niin äkkiä.

2) Mieheni yrittää tehdä töitä kotona mahdollisimman paljon ja tyttö leikkii siinä sivussa.

3) Otamme hoitajan koko- tai puolipäiväisesti kotiin. Kylläkin kallis ratkaisu, mutta ehkä kuitenkin paras.

Mies tuskin jaksaa viedä 6-vuotiasta ensin esikouluun ja sitten 3-vuotiasta perhepäivähoitajalle jonnekin kauas. Eikä välttämättä opi olemaan vieraassa paikassa sielläkään. Ja minä lähden aamulla niin aikaisin, että kuljetukset väkisinkin jäävät iskälle.

22.6.2013
odottaja
odottaja

Olen lastentarhanopettaja, ja edellisessa tyopaikassani josta jain aitiysvapaalle, ryhmassani oli yhteensa 30 lasta. Se jos mika oli liikaa! Tuo 21 lasta kuulostaa viela suht normaalilta ja jopa siedettavalta, vaikka ihanne olisi tietenkin joku 10 lapsen ryhma seka lapsille etta aikuisille... Pahinta ja stressaavinta tyossani on juui tuo kamala meteli, kotiin tultuani en halua edes telkkaria paalle koska en vain sieda mitaan aania enaa rankan paivan paatteeksi :( mutta uskon etta paivahoidon aloitus menee teidan osalta hyvin, ja lapset ovat kuitenkin hyvin sopeutuvaisia :)

22.6.2013
Rebecca28
Rebecca28

Ei ole tytöllä todettu aistiyliherkkyyttä. Saattaahan se olla periytyvää ja todetaan myöhemmin. Mutta kovat raivokohtaukset talvella olivat vain uhmaa, täytimme yhden lomakkeen perheneuvolassa, ja toimintaterapeutti pisteytti sen.

22.6.2013
odottaja
odottaja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...