Ahvenanmaa ja punkit!

En tiennyt mihin osioon laittaisin, niin pistin tänne :) Eli ollaan menossa ensi viikolla kahdeksi yöksi maarianhaminan lähistölle, mukaan lähtee 8v, 6v ja 1,5v lapset. Ensin olin ihan innoissani lähdöstä, mutta nyt mua alkoi hirvittää punkit. Vaikka niitä nyt nykyään löytyy melkein joka paikasta jo, niin onkohan niitä tuolla ihan vilinään asti?? Uskaltaako lasten kanssa mennä autosta ulos ollenkaan? :/ Ja eniten huolettaa voiko niitä olla mökin sisälläkin, ja sitten kömpivät yöllä lasten tai meidän kimppuun.. Suunnittelin jo suursiivouksen ja kaiken puristelun kun päästään perille...Mies ei ole yhtä huolestunut, itse taidan olla liikaakin. En vain ikinä anna itselleni anteeksi, jos joku lapsista saa pureman ja sitä kautta vakavamman seurauksen.. :/ Eli kokemuksia jos joltain löytyisi, niin olisin enemmän kuin kiitollinen vastauksista. Rokotetta ei ehditä enää ottamaan, ja matkaa varatessa meinasivat ettei kahden päivän takia tarvitsekaan. Niin ja kuinka sitten suojaan lapset parhaiten?

19.6.2013
amilia
amilia

No eihän ne punkit oikeastaan petivaatteissa viihdy jos ei pölypunkkeja lasketa mutta enhän on asia erikseen.

Kunhan huolehtii ettei sisään niitä kauheasti kanna eli sisääntullessa käy vaatteet läpi ni tuskin ne vuoteisiinkaan eksyy. Ihan samalla tavalla ne punkit täälläkin petivaatteisiin löytää. Ei ne ole maailmalla sen kummempia otuksia.

19.6.2013
misukka
misukka

Kiitos vastauksista, hieman mieltä rauhoitti :) Taidan mennä apteekkiin kyselemään millä kaikella voitais koittaa karkottaa..

Tuo tarkastus ja vaatteiden ravistelu ulkoa tullessa aiotaan tehdä aina, mutta entäs yö, mua kammoksuttaa jos lymyävät jossain mökissä :/ Voisin varmaan petivaatteet ravistella ennen kuin mennään nukkumaan.. Taidan olla hieman hysteerinen jo :)

19.6.2013
amilia
amilia

Perusohjeethan on, että heinikossa ei kannata hiihdellä koska siellä ne viihtyy tai jos on pakko ni sit vähän pitempää housua jalkaan ja tietty kannattaa käydä kintut läpi ettei siellä ole vaeltelijoita eikä purasuja. Jos on ehtiny purasta ni mahdollisimman nopsaan punkkipihdeillä otus varovasti pois.

19.6.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...