Unissaan sekä valveilla outoa lihasten nytkimistä

Niin siis lapsi viikon ja kolme päivää ja eilen illalla alkoi ihme nytkiskely eikä se ollut säikähdyksestä vaan jotain ihan outoa.. Hallitsematonta suoraan sanottuna. Kuka tietäisi mistä on kyse? Hieman pelottavaa tuo nimittäin on.. Mut kerralla ei kuitenkaan tuu kun yksi tai kaksi nytkähdystä, välillä koko vartalo tekee sitä.

13.6.2013
Noorasd
Noorasd

Meilläkin on ollut tuota molemmilla lapsilla. Esikoinen nyki vauvana vähemmän mutta kuopus harrastaa sitä urakalla. Onneksi näin päin nyt jo tietää mistä kyse.

Mutta jos asia sua vaivaa ota ihmeessä neuvolassa puheeksi. Teillä on kun on tuo vauvan isän epilepsia taustalla.

18.6.2013
alexsandra
alexsandra
2 years, 1-month-old toddler

Sen verran rauhottelen, että epilepsialla on hyvinhyvin pieni mahdollisuus periytyä. Mulle aikoinaan hedelmällisyyshoidoissa selvitettiin tuota epilepsia-asiaa kun ex:llä oli ja sanoi, että meillä ei olis edes ollut mahdollista periytyvyyteen. Riippuu paljon miten epilepsiaan on sairastunut. Eli onko ollut synnynnäinen, vaiko kovasta päähän kohdistuneesta iskusta alkanut ja jälkimmäinen ei periydy :) 

Täällä on kanssa tuo poika sätkinyt vauvana :) ja olinhan siitä huolissanikin niinkuin varmaan kaikki ensimmäisen lapsen kanssa, mutta neuvolassa rauhoittelivat :)

Kysele ihmeessä vielä neuvolassa ja ota puheeks tuo epilepsia jos vaikka haluatte mielenrauhaa asialle tai siellä kokevat aiheelliseks tutkia asiaa :) Onneksi neuvolasta saa aina kysyä kaikkea vaikka välillä vähän hölmöäkin ;)

17.6.2013
Hennu86
Hennu86

Noh jospa se johtuis siitä keskushermostosta :) Mut seurailla pitää mikäli vakavammaks muuttuu :P

17.6.2013
Noorasd
Noorasd

Tutulta kuulostaa. Mulla kumpikin lapsista sätkinyt ihan pienenä. liittyy just tohon keskushermoston kehittymättömyyteen. esikkokin usein säpsähteli just nukahtamisvaiheessa ja heräsi sit vielä 2kk iässäkin kun nyrkit iski kehdon reunoihin. Oli sit pakko siirtää pois kehdosta ku ei raasu saanut nukuttua.

Mut jos siellä kerran on sukurasitetta olemassa ni kannattaa toki tarkkailla vähän tarkemmin että huomaa ajoissa jos on periytynyt.

17.6.2013
misukka
misukka

Siis nytkähtelee ihan kuin ois sähköiskun saanu.. Vähä kyl säikäyttää sellanen mut pitää neuvolasta kysyä asiaa. Ja just ihan välillä ku syö valveilla ollessaan tai kun on nukqhtamassa. Lapsen isällä epilepsia että voiko vaikuttaa asiaan sitten :/

17.6.2013
Noorasd
Noorasd

Kehotan edelleen soittamaan synnärille tai neuvolaan, niin kuin tässä on muutkin sanoneet.

13.6.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

meillä esikoisella oli kans nykäyksiä. Sain vastauksina neuvolasta että normaalia juuri tuon kehittymättön hermoston takia. Samoin normaalia silloin kun vauva on vaipumassa uneen tai heräilemässä.

Meillä "nykäykset" tosin oli ihan kunnon kramppaamista, niin että ylävartalo ja kädet nyki sen aikaa että ehdin säikähtää ja huusin lasta nimellä, johon ei reagoinu. Siltikin olivat sitä mieltä että tuosta aikasemmin selittämästäni kyse, kunnes sitten kysyin asiaa sijaislääkäriltä. Sanoi että jos tulee vielä niin heti yhteys lääkäriin, vaan eipä ole tullu sen jälkeen. Jälkikäteen oon miettiny, että meillä varmaan oli jotain epileptisiä kohtauksia, mutta se oli tosiaan ihan kunnon nykinää.

13.6.2013
naks
naks

Minun korvaan ei kuulosta tavanomaiselta.

Soita synnärille tai neuvolaan, niin tarkistavat.

13.6.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu ihan normaalilta kuulostaa tai meillä ainakin molemmat lapset teki sitä ja älä pelästy sitäkään et vauva nukkuu mut silmät voi olla auki ja menee ihan pingpongia :D

13.6.2013
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...