G: Kotimaan kohteita? :)

Kertokaa ja kehukaa ihan vapaasti eri paikkoja, vaikka omaa kotipaikkakuntaanne. Jos saatas listattuu kotimaan kohteita reissaaville perheille :)

11.6.2013
riu
riu

nyt pitää kehua, eilen käytiin ranuan eläinpuistossa, alle 4-vuotiaat ilmaseksi, ja ranuanjärven camping alue halpa ja tosi hyvä, paljon tehty remonttia.

14.6.2013
mustikka88
mustikka88

Juu, niin näky olevan. Kävin kurkkimassa sivut läpi ku rupesin miettii et kuin mä oon kuvitellu et ne on ilmasia vain tolle pikkuväelle mut siellähän tosiaan luki et ikään katsomatta pituusrajoitteita noudattaen. :D Ei menny hukkaan tämäkään päivä. Taas tuli opittua jotain :)

14.6.2013
misukka
misukka

No mut eikös ne o ilmasia vaan niille pienille? Vai onko multa nyt jotain menny pahasti ohi?

14.6.2013
misukka
misukka

Mun täytyy sanoa, et tuntuu hullulta lähteä jonneki lintsille noin pienten kanssa ku tuossaki jutussa ollut. Menee vanhempien rannekkeet ihan hukkaan. Me ei olla vielä kertaakaan käyty lasten kanssa omalla rahalla lintsillä kun koetaan, et menis ihan hukkaan se raha noitten kanssa.

Onneksi on ilmaisreissuihin ollu mahdollisuuksia eli noita 9-13 tapahtumia jotka joku firma biffaa. Esikon kanssa vois ehkä harkita lintsille lähtöä mut silloin pitäis kuopus jättää jonnekin hoitoon. Nuo 3-4 tunnin riekkumiset olleet tähän asti ihan riittäviä. Ei edes kaipaa koko päivän reissua tuo esikkokaan.

Wasalandia oli viime kesänä esikolle elämys vaikka meistä aikuisista se tuntuki laimeelta. Mut eipä sisäänpääsykään maksanu maltaita että oli jopa varaa mennä.

14.6.2013
misukka
misukka

Jokioisten museorautatie

Meidän piti vihdoin ja viimein viime kesänä mennä käymään siellä höyryfestareilla mut eipä sit saatu aikaiseksi. Jospa tänä vuonna sitten kun ei oikein muutakaan reissua ole mahdollista tehdä.

14.6.2013
misukka
misukka

ääh miusta kivoin huvipuisto lasten kaa on joka tapauksessa tykkimäki :D Myö ei mennä ees sinnekään tänä kesänä vaan käyvään tivolissa kuhan se tänne tulee kesäkuun lopussa :)

14.6.2013
riu
riu

eihän sitä tiiä jos siellä vaikka semmonen oiskii :D

14.6.2013
riu
riu

Menemme tänä kesänä Särkänniemeen. Esite löytyi lähikaupasta, ja lapset innostuivat. Kallis kohde, joten vaatii säästämistä ainakin meiltä!

14.6.2013
odottaja
odottaja

No pakkohan se miun on kehua Savonlinnan seutua. Meillä on tietty Olavinlinna, jossa on heinäkuussa suomenkieliset opastukset puolen tunnin välein. Ihan pienten kanssa hiukka hankala paikka sinänsä että siellä on paljon jyrkkiä portaita, mutta meilläkii isimies on kantanut lapsen siellä ihan sujuvasti :) Olavinlinnassa on myös lasten omia kierroksia joissa on sitte vähän erilainen setti. Lisäksi suosittelen linann vieressä olevaa maakuntamuseota, meijän lapset tykkää siitä tosi paljon! Pääsymaksuun sisältyy myös vierailu rannalla olevissa museolaivoissa, ja nekös vasta lasten mielestä jänniä on. Ihan äärellään on useita ravintoloita kesäaikaan että nälissään ei tarvii olla, lisäksi pikkukakkosen leikkipuisto, joka uusittiin vuosi sitten, ja uimaranta on linnalta noin 100-200 metrin päässä.

Savonlinnan tori on ihan ehdoton paikka käydä kesällä, sieltä löytyy tuoreet herkut ja siis lörtsykahvit on liki lakisääteiset. Torin vieressä on matkustajasatama josta lähtee taajaan maisemaristeilyjä. Niissä voi aina tinkiä hinnasta ;) Lapset pääsee aina kahtomaan miten laivaa ajetaan ja meijän muksut on saanu ohjatakin laivaa :) Kaupungilla tapahtuu aina kesällä, ja joka kioskissa ja kaupassa on sellaisia Savonlinna- this week lehtisiä joista löytyy kaikki nähtävyydet ja aukioloajat lähitienoilla hintoineen ja viikko- ja päiväkohtaiset tapahtumakalenterit.

Punkaharjulla on Kesämaa, jossa löytyy lapsille taatusti touhuttavaa. Sen vieressä olevalla Paviljongilla on viikko-ohjelmaa heti juhannuksesta eteenpäin ja ne toteuttaa retkiä takuulähtönä, niin että reissu tapahtuu olipa lähtijöitä 1 tai kymmenen. Punkaharju on kuuluisa kaunnista maisemistaan, ja niitä pääsee ihailemaan eri pituisilla kävelyillä. Harjualueella on metsämuseo Lusto. Kuulostaa ehkä äkkinäisestä tylsältä, mutta se on mahtava paikka vierailla lasten kaa! Siellä pääsee kaikkialle rattaitten kaa ja nähtävää ja koettavaa on paljon! Siellä on erilaisia teemapäiviä, jolloin voi olla tukkilaisnäytöksiä tai vaikka pettu-paja.

Kerimäellä on maailman suurin puukirkko. Mahtava ilmestys! Siellä on tänä kesänä vaivaisukkonäyttely, aatella vanhin vaivaisukko on 1600-luvulta :O Aivan ihana paikka ja itse kirkko on kesällä avoinna joka päivä ja sinne pääsy on maksutonta. Kerimäellä on myös hotelli Herttuassa semmonen sotahistoriallinen museo Itse näyttely ei oo kovin kummonen, mutta ulkona on isoja tykkejä ja kiinnostunut pääsee tutkimaan kunnostettua juoksuhautaa.

Rantasalmella on Oskari järviluonnonkeskus, ite en oo käyny tosi pitkään aikaan mutta pitäs olla lapsille sopiva paikka :D Rantasalmella on semmonen ku Järvisydän, jossa on tosi paljon kaikkee, mm. kesäteatteri jossa pyörii joku farssi. On kuulemma semmonen että lapsetkii voi sen kahtoo, mutta sijainti puolestaan on sitte sellanen että rattailla sinne ei pääse. Järvisydämestä on kuljetus joka päivä pariin otteeseen Linnansaaren kansallispuistoon veneellä. Sinne pääsee myös venetaksilla mutta riippuen tietty perhekoosta voi olla että se kuljetus on edullisempi. Linnansaareen pääsee myös Oravista, tavallaan vastarannalta. Oravissakii on tosi paljon palveluita, molemmissa paikoissa on mm. ravintolat ja vuokrausta ja ohjelmapalveluita.

11.6.2013
riu
riu

no Turku tietty :) täällä on vaik mitä kivaa, turun sivuilta kandee ensin kattoo tapahtumakalenteri et onko just sillon ku on tulossa jotain kivaa aktiviteettia meneillään.

Viime viikonloppuna osuttii sattumalta Seikkisrockiin, lastenpuistokonserttiin. Lapsille on tosiaan Seikkailupuisto, erilaiset museot kuten Turun linna ja Aboa vetus, järkkää lapsikierroksia, jokijuna kiertää Aurajoen vierustaa, tais olla joku koiramäki tmv ajeluki. Caribiaan pääsee sateisella ilmalla, kaks maauimalaa on kivat kesähelteillä. Samoin Jukupark. Nii ja aikuisille löytyy Flowpark :) Tuosta joelta lähtee myös saaristoajeluita.

Likillä'on myös Zoolandia ja Muumimaailma, sateisina päivinä Hoplop tai Leaf areena.

Porissa on Pelle Hermannin puisto, mikä on vähän vastaava ku Turun seikkis. Ja siellä taitaa olla pari puistoa Angry Birds teemalla. Yyteri tietysti on kiva kesällä, etenki mökkeilyä siellä suosittelen, oli kivaa. Jazzien aikaan jos menee, niin Kids Jazzeilla on ohjelmaa ja esiintyjiä lapsillekki :)

Vaasassa on Wasalandia ja Tropiclandia kivoja paikkoja ja TopCamping Vaasa kiva leirintäalue, ne vuokras jopa valmiiksi pystytettyjä telttoja pari vuotta sitten. Kaupunkinaki kaunis, etenki puistoalue veden äärellä.

Tampereen likilläki oli yks kiva leirintäalue mut siitä on 6v aikaa ni en muista nimeä, about 20min keskustasta jomman kumman järven rannalla. Sielläki ku tutkii Tampereen sivuja, ni on paljon kivaa koettavaa muutaki ku Särkkis. Vaikka sen Angry Birds puisto kiva onkin :) käytiin toukokuussa. Viime vuonna Finlaysonin trhtailla järkättii lapsille kierroksia, etsittiin kissan kadonnutta häntää tai jotain sellaista ja samalla tutustuttiin tehtaaseen. Kirjastossa oli muuminäyttely, en tiedä oliko sekin miten pitkä aikainen. Sit siellä on ööh joku paikallinen voi tarkentaa, mutjoku kotieläintila, olisko 30-40km Treeltä Poriin päin? Kiva paikka sekin, oli kaikenlaisia eläimiä ja pomppulinnoja, tramppoja jne millä leikkiä ja tietty grillauspaikat. Ideaparkissa Lempääläs taas se sisähuvipuisto Funpark.

Puuhamaa ja Serena myi joskus pari vuotta sitten yhteispaketteja et toisrna päivänä pääsi toiseen ja toisena toiseen. Yövyttiin sillon joku 10-20km Puuhamaasta leirintäalueella mökissä, sekin leirintäalue oli tosi kiva, mut nimee en muista, enkä kyl edes paikkakuntaa :/

Kouvolaan me meinattii suunnata tänä kesänä, ku on ilmainen majoitus kaverin luona. Tarkoitus olis korkata Tykkimäki, mäkää oo ikinä ollu, ja sit käydä melontareissulla siellä kansallispuistoko se on. Ja jotain muuta mitä keksitään :)

11.6.2013
Mummy83
Mummy83

Me suunnistetaan Hämeenlinnaan tutusmaan Hämeen linnaan ja Panssarimuseoon..

11.6.2013
sonja85
sonja85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...