6v uhman selätyskeinot

kertokaa mulle MITÄ me voidaan tehdä todella jääräpäisen lapsen kanssa? esimerkki edellispäivästä; tytöllä on tehtäviä, mitä sen pitää harjoitella (kyse siis toimintaterapeutin tehtävistä). Hän OSAA muttei huvita/halua. Sanoin että mitään muuta ei tehdä ennenkuin ne tehtävät on tehty. Ensin istui 1,5h pöydän ääressä tekemättä mitään. Sit siirsin pöydän eteiseen, missä ei ole mitään häiriötekijöitä ja istui toiset 1,5h siinä. Meillä meni koko ilta ennenku 8lta suostu ne tehtävät tekemään. Tänään sai sit oikein raivokohtauksen. Ensin oli tunnin tekemättä tehtäviä, sit pistettiin nurkkaan seisomaan, mut meinas lähtee pois sieltä ja kun nostin takas ja takas ja takas niin raivos niin rajusti et sai kunnolla pidellä. Nyt on rauhoittumassa parvekkeella; ainoa mistä saa oven kiinni mut niin et nähdään mitä se touhaa. Istunu siellä kaikes rauhassa nyt tunnin. eikä se oo nyt noista tehtävistä, vaan siitä että on pakko tehdä jotain mitä itse ei haluaisi tehdä. Kivan kieltäminen ei auta, koska yhdet kaverisynttärille menot peruttiin ja hän tyyliin kohautti olkia et ei olis kiinnostanutkaan mennä vaikka on niitä innolla odottanut. Tuo jäähylle laitto ei toimi, koska ei suostu tulemaan sieltä pois vaan itsepäisesti jatkaa itse jäähyllä oloa. Palkinnotkaan ei tehonnu, ku sanoin että jos nyt tekee tehtävät ensin, niin pääsee mun kanssa kirjastoon (tykkää käydä siellä) tai että lupasin jo aamulla et illalla pelataan pelejä sit ku tehtävät on tehty, niin niillä ei oo millään mitään väliä nyt kun on päättänyt olla antamatta periksi taistossa. Järkeily ei tehonnu ku koitin selittää että kaikilla on yhtä paha mieli ja että jos hän tekee mitä pyydetään, niin me tehdään vastavuoroisesti mitä hän haluaa. Ja toisin päin että jos hän kiukuttelee,niin miksi meidän pitäidi tehdä mitä hän haluaa. Mikä tuohon lapseen tehoaisi?! Vinkkejä teiltä, jotka ootte tätä helvettiä käynyt jo läpi, kiitos!

10.6.2013
Mummy83
Mummy83

Vertaistukea voin tarjota mutta en juuri muuta.
Tuo meidän 7v on uskomaton jäärä ja siihen ei kans tehoa sitten yhtään mikään. Ole tehonnut sen jälkeen kun 5vuotiaana tämän nykyisen uhmansa aloitti. Passiivista vastarintaa, jäkätystä, korvien puutetta, laiskottelua jne. Jos hän ei halua ni mitään ei tapahdu. Mä olen riun kanssa toiminu samoin, että kova kovaa vastaan ja periksi en anna kun jotain olen päättänyt.
Ja tolkuttoman paljon puhetta, selityksiä, uhkailua ja lahjontaa. Mä yritän uskoa että tämäkin on vain vaihe ja menee ohi. Mutta alkaa kieltämättä jo turtua ku 2 vuotta taisteltu eikä minkäänsortin vaikutuksia tunnu olevan.
Ulkopuolelta kiitellään, esim eskarista ja vieraat, mutta saisi se hyvä käytös näkyä joskus kotonakin.

11.6.2013
misukka
misukka

Auttaisko jos ite istuis siinä vieressä..jos sanois että minä tuun sun kaveriksi tekemään=)

Tekiskö nopeammin jos ois aikuinen kaverina..toi meidän 6-vee on ollu hankalin lapsita koko ikänsä,toiv.sille ei vielä pukkaa lisää uhmaa=D

11.6.2013
huiskutin
huiskutin

ensin muistutksena että onneksi tuo on vaan vaihe joka ajastaan menee ohi, luojan kiitos.

Mie vaan pein tietyn valitsemani linjan. Kova kovaa vastaan. Just tuolleen että uotetaan sitte vaikka maailman tappiin, mutta asiat on tehtävä. Vastapainona yritä keksiä kehuttavaa ihan pienistäkin onnistumisista, koska se on kaikille raskasta olla kaiken aikaa kiukkunen... Meillä tyttö on kanssa ollu aina tosi kovapäinen, mutta onneks miekii oon itepäistä sorttia ;) Ollaan otettu paaaaljon yhteen, nyt on taas seesteisempi vaihe mutta eiköhän se tääkii oo tyyntä myrskyn eellä.

10.6.2013
riu
riu

.

10.6.2013
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...