Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kierukka irtoamassa?!

Huomasinpas tässä kun rupesin ihmettelemään vuotoa, niin kierukanlangat on varmaan lähemmäs 4cm pitkät! Aiemmat vuodot kierukan aikaan ollut tuhnua, nyt valuttaa kirkasta verta.. Voi jösses kun ei mikään suju, kohta ollaankin taas kondomin käytössä kun ei ole löytynyt sopivia pillereitä ja oon liian huonomuistinen niille :D Mitä mun pitää tehä? Soittaa neuvolaan, lääkärille, gynelle??

9.6.2013
Jnia
Jnia

Niin luultavasti :D On kyllä mennyt luottamus tuohon TKseen, silloin kun kierukka laitettiin niin viikko sen jälkeen tuli pissatulehdus, lääkäri odotutti 2 päivää ennen reseptiä antibiootteihin koska halusi tarkemmat tulokset. Ei perskuta, kai sen tuntee sattuuko sisälle vai kustessa :D

25.7.2013
Jnia
Jnia

jospa se lääkäriopiskelija suosii luonnon menetelmiä. Suositaanhan maidonnousuunkin kylmiä kaalinlehtiä rintoihin laitettavaksi. Kylmä helpottaa kipuun ja kaalissa on muistaakseni tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Eli kylmää kaalia varpaan kääreeksi?

25.7.2013
misukka
misukka
3 years, 8-month-old toddler

Katoppas ku tarkistin asian, vaiva oli tulehtunut varvas :D ja löytyipäs selvennys sitten tähä lääkäriinkin :D

"joo, ihan virolainen lääkäriopiskelija.. meillä oli hieman kommunikaatio-ongelmia.. en oo koskaan kuullu että tulehtunu varvas hoituu jollain kaalikeitolla!!"

25.7.2013
Jnia
Jnia

Kaalia? No olis ees puolukkaa tai karpaloita. Sen voisin vielä uskoakin kun niillä on virtsateitä puhdistavia vaikutuksia.

25.7.2013
misukka
misukka
3 years, 8-month-old toddler

Miten muistelisin että oli joku virtsatientulehdus ja on tällä hetkellä raskaana, tämä lääkäri on joku väliaikanen :D

25.7.2013
Jnia
Jnia

Perskuta minkä kaveri oli kirjottanu FB :D:D 10 pistettä ja papukaijamerkki päälle tämän paikkakunnan TK!!

"sain sitte reseptintynkäsen terveyskeskuksesta (ajattelin siis jo että olen kaiken nähny sen hoitohenkilökunnan toimesta mutta mitä vielä).. arvatkaas mihin? kaaliin.. siis tavalliseen kaaliin!! kaalilaatikko- kääryle- keittokaaliin!!! kummastako tämän nautintoaineeni nyt sitte noudan.. apteekista vai citymarketin hedelmä- ja vihannesosastolta?"

24.7.2013
Jnia
Jnia

Oon huomannu että täällä kun käy lääkärissä niin pitäisi olla sunnuntai keskipäivä, silloin ei ole paljoa porukkaa ja yleensä on joku väliaikainen keikkalääkäri paikalla, ne ei turhia odota.. Viikolla turha toivo päästä pikkuasiasta alle kahden tunnin. Tai edes lapsen kanssa.

20.6.2013
Jnia
Jnia

no jo on! 

Itekin asun Keski-Suomessa. ja kyllä myö ollaan aina saatu tosi hyvää palvelua. Kyllä se voi olla hurjaa tuo vaihtelu :o

20.6.2013
mammae11
mammae11

Tilastojen mukaan Keski-Suomen 3 huonoimpaan kuuluu :D Joskus kun veli oli pienenä kipeä niin äiti oli käynyt kahvihuoneessa huutamassa lääkärin HEREILLE kun oli ottamassa päiväunia.. Saas nähdä mitä tulee kun tekevät nyt laajennusta tuohon vanhaan TK:seen, paranisko yhtään asiakaspalvelu.. Tiedä vaikka saisivat lisää porukkaa töihin ja ne olis vähän innokkaampia työnsä suhteen!

20.6.2013
Jnia
Jnia

Missä ihmeessä työ asutte kun noin huonot TK:n palvelut? en minäkään menisi jos noin kohdellaan.

20.6.2013
mammae11
mammae11

Katsoi lankojen näkyvän ja arvioi ne 2,5cm mittaisiksi, neuvolassa aiemmin sanoi olevan lähemmäs 4cm.. Kerroin niiden olleen vajaan 1cm mittaiset ennen niin sehän siitä innostui ja valitti ettei niitä ole koskaan katsottu laittamisen jälkeen, että mistä minä tiedän niiden pituuden? Hhhhmm, mistähän se suunnilleen tietäisi.. Ainiin! Onhan minulla sormet ja tuntoaisti! 

Olipa taas niin epämiellyttävä kokemus terveyskeskuksessa.. Neuvolaan varmaan soitan joku päivä että ottavat kierukan pois jos nyt jatkuu alavatsan nippailut. 

Jälleen kerran oli TK:ssa pieni lapsi odottamassa kauemmin kuin minä. "Lapset ensin" periaate käytössä, mutta missään se ei näy. En sitten kyllä haluaisi tietää kauanko itsellä menisi korvatulehduksen diagnoosiin siellä :D Esikoinen oli vähän alle vuoden kun odotettiin siellä 4 tuntia. Kävin sitten kysymässä luukulta miksei päästä jo niin vastaus oli "Aijaa eihän täällä sen nimistä olekkaan, nyt on varmaan mennyt sotu väärin tänne kun ei ole teille varausta ollenkaan, ilmoitankin lääkärille että ottaa mahdollisimman pian." 

Tämän takia en mene 2 viikonkaan flunssan takia lääkärille jossei ole selvästi jotain pielessä.

20.6.2013
Jnia
Jnia

Lisäänpä tähän että luultavasti lääkäri uskoi kierukan olevan paikallaan "pienen kohtuni vuoksi" jota se ei edes ollut testannut, liekkö tiennyt kahdesta lapsesta :D Käski seurata tilannetta eikä lähtiessä esittämääni kysymykseeni laskun hakemisesta vastannut asiallisesti vaan "mistä minä noista laskuista tiedän koska se ei minulle kuulu" :) Ihanata.

19.6.2013
Jnia
Jnia

Eikä, mun tilitys lähti taivaan tuuliin kun netti katkes! Tiivistettynä: Neuvolassa oli mukava täti, lääkäriin odotin 2h turhaan ja siellä oli suoraan sanottuna Vi**umainen täti joka kyseenalaisti kaiken mitä kerroin. Tulehdusarvot oli vissiin kohdillaan ja ilmeisesti myös kierukka oli paikoillaan, tosin neuvolan täti sitä epäili suuresti. En kyllä enää ikinä mene päivystykseen jossen oo oikeasti kuolemassa johonkin erittäin akuuttiin asiaan, kuten menen melkein kokonaan poikki. 

Kyllä voin taas kehua tämän kunnan TK:n toimintaa! Ei hele..

19.6.2013
Jnia
Jnia

Täytyypä tulla huomenna kirjottelemaan :) Tyttö piti ensin tuoloista kiinni, teki paikoillaan käännöksen ja siitä suoraan naamalleen, muutenkin koko päivän ollut ihan tohelo, kiipeilee uhkarohkeasti eikä suostu jäämään seisaalleen kun laskee lattialle.. Varmaan vähän haittaa unia ja syömistä kun 2 poskihammasta tulossa :)

18.6.2013
Jnia
Jnia

Huomiseksi aika kierukan tarkistukseen, ei ollut huolissaan muista oireista mutta tarkistetaan onko kierukka paikallaan.

18.6.2013
Jnia
Jnia

Nyt rupean soittelemaan tilanteesta.. Oireet kadonnut ja langat lyhentynyt 3 senttiin, oon aina ollut siinä uskossa että kierukka on helppo, mutta en kyllä enää ikinä ota uudestaan! Ja luin tuosta kohtutulehduksesta niin yleensä on kovat kivut, itsellä on epämääräistä jomotusta ja selkä oli jumissa, tosin on kova kipukynnys.. Se selviää tunnin sisällä kuinka käy ja miten saan ajan tutkimuksiin. Kaiken kukkuraksi mahan vedin sekaisin kun isäntä oli ostanut rypäleitä ja niitä piti mennä syömään vaikka tiedän niiden vetävän mahan sekaisin, kovin on epäonninen olo :D Kuopuskin kaatui aamulla suoraan naamalleen ja molemmat huulet auki, onneksi ei käynyt pahemmin.. Sehän tästä olisi puuttunut että molemmat oltaisiin lääkäriin jouduttu.

18.6.2013
Jnia
Jnia

Aamulla piti soittaa e-neuvolaan mutta soittoaika oli jo mennyt ohi, huomenna soittelen ja kysyn miten tehdään. En viitsi lähteä päivystykseen istumaan 4 tunniksi..

17.6.2013
Jnia
Jnia

Nyt epäilenkin kohtutulehdusta, kuumetta 37,8, alavatsaa jomottaa ja alaselkää nippaa välillä aika pahasti, koko lantionalueelta odon tuntuinen(ei satu muttei ole normaali), päätäkin särkenyt pari päivää ja väsyttää.. Ei enää vuoda mutta lankoja tunnustellessa tulee tahmaista limaa.. yök. Ja ei ole ruokakaan maistunut pariin päivään kun ollut etova olo, aamuisin meinannut oksentaa. Toisaalta pelottavan paljon raskausoireiden kuuloista, mutta en edes muista milloin viimeksi ollaan heiluteltu peittoja :D

17.6.2013
Jnia
Jnia

Juu, mullakin on Mirena, langat on normaalisti ollut vajaan 1cm mittaiset, nyt edelleenkin sitä 4cm luokkaa.. Ja nyt vuoto on normalisoitunut, mutta varmaan huomenna soitettava ehkäisyneuvolaan kun sitä kautta otin..

Tutkin googlen kautta muita keskusteluja aiheesta niin joillakin on vain mystisesti kadonnut :D Osalla ollut kauheat kivut ja osa vain huomannut vessassa istuessa että nyt tipahti :D

Itsellä vielä tallella, mutta kyllä kävi mielessä että voisi sen poistattaa jos se on huonosti(todennäköisesti onkin) ja koittais vaikka kapselia jos se olis vähän tehokkaampi kuin pillerit.. Mulla mennyt aiemmista pillereistä vuoto päälaelleen, 3vk vuotaa ja tauon aikana loppuu, siinä sitten koittaa sotkea ja ilman vuotoa pitää käyttää kumia :D 

Ettis tämän päivän puhelinnumeroa sinne neuvolaan ja koittais huomenna soittaa jos ei ole soittoaikaan ihan tukossa. Ja pitäis kuopukselle varata 1v neuvola-aikakin, jospa nekin osais jotain sanoa kun sinne soitan kuitenkin ensin ettei unohdu.. :)

10.6.2013
Jnia
Jnia

HELP! Tuli mieleen, onneksi ei eilen tehty sängyn puolella mitään jos tää tästä nyt tipahtaa :D Olis tukalat paikat sen jälkeen kun kolmatta ei haluta..

9.6.2013
Jnia
Jnia
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...