5D: 20 lapsen isä

Satuin siis ohimennen vaihtamaan kanavaa kesken (otsikossa mainitun) ohjelman ja mä olen järkyttynyt! Tuli ihan huono olo. Ohjelma kertoo seuraavaa: Mikellä on yht.20 lasta 4 eri naisen kanssa ja nykyisen naisen kanssa 9 lasta. Mike on työtön ja alkoholisti. Perhe asuu perus brittiläisessä rivitalossa, jossa on 4h, keittiö jne. Perhe elää tuilla. Ne haki Strongbowta isälle rattaiden kanssa! Muksut kainalossa. Monta laatikkoa, koska Mike ei voi olla juomatta; "Päivät on tylsiä selvinpäin. Päivässä on liian monta tuntia!". Siis mitä v****a!? Vahemmat vetää röökiä olohuoneessa, kun lapset parveilee ympärillä!! Ylipäätään en ymmärrä sisällä tupakointia vaikka asuis yksin. Isä lipittää siideriä lasten edessä päivät pitkät eikä äitikään näytä kuppiin sylkevän. Mike on aloittanut juomisen 14-vuotiaana, on ohjelmaa kuvatessa 49-vuotias eikä ole kuulemma mitään mielenkiintoa lopettaa juomista. Mikea uhkaa vankilatuomio(syy meni multa ohi) josta johtuen hän on pidättäytynyt siideristä, koska "vankilassa ei saa alkoholia!" Uskomatonta!!!  Lapset saa kyllä huomiota osakseen ja näkee että heitä rakastetaan paitsi tietysti ettei sisällä tupakoiminen ja se siiderin lipittäminen nyt ei ihan sitä kuvaa annakaan. Oli pakko päästä purkautumaan kun ukkokin lähti kahville, niin en pääse sille papattamaan. Mä olen niin järkyttynyt....

6.6.2013
AlliU
AlliU

Ite kuulun myös niihin jotka on äitin ja iskän touhuja seurannu keittiössä tiuhaan ja kotityöt on aina kuulunu hommiin! Niistä ei keskusteltu. Tietysti mulle lankes vähän enempi, kun oon neljästä sisaruksesta ainoa tyttö ja vielä toiseksi vanhin, mutta eipä siitä oo ollu muuta kuin hyötyä. :) Omat lapset tulee myös osallistumaan kotitöihin jahka sopivia hommia löytyy ikää kohden. Minä en rupee ketään passaamaan! :D

27.6.2013
AlliU
AlliU

Mä oon taas näitä, jotka on ollu ruuanlaitossa mukana pienestä pitäen. Muistan ku kolmannella luokalla olin yksin kotona nii olin äitille tehny yllätyksenä makaroonilaatikkoa ja muffinseja jälkkäriksi. Oon aina tykänny tehä ja touhuta, mut jälkien siivous ei oo ikinä ollu mun vahvimpia puolia, mut onneks nyt on tuollanen mies ;D
Ja sitten tuosta ohjelmasta. Olihan se aika järkyttävää kattoa tuollasta, mut pahemminkin vois olla. Lapsilla ainakin oli katto pään päällä, heistä välitettiin ja koulujakin kävivät.

26.6.2013
miima_
miima_

Ilmottaudun näihin uusavuttomiin! :D:D Olin 17 kun muutin kotoa, en ollut koskaan laittanut pyykkikonetta päälle, keittänyt makaronia enkä kotona osallistunut siivoamiseen, ruoan tekoon tai muuhun kotihommiin :D Oli meillä miehen kanssa ihmettelyä kun tehtiin ensimmäisen kerran ruskea kastike :) Ja näin sitä 3v myöhemmin teen joka päivä ruoan, hoidan lapset ja pyykkiä pesen kun tarvitsee :) Kotona asuessa huone oli aina aivan sekaisin ja jätin tavarat siihen mikä oli lähimpänä ja kas kummaa kun muutettiin omaan kotiin niin siellä oli aina siistiä ja hoidin kaiken yksin kun mies oli armeijassa. Nykyään on kaikki lelut pitkin lattiaa lasten takia, mutta muuten on perus siisteys :D

25.6.2013
Jnia
Jnia

Uusavuttomuus lisääntyy suomessakin kovaa vauhtia. On niitä toki joka polvessa, mut tuntuu et nykyään 16-20v on ihan pihalla siitä mitä tapahtuu. :D Kotona ei opeteta ruoanlaittoa jos pidetään enää edes kuria. Olikohan se viime vuoden puolella Vauva lehdessä yks nuori äiti ilmotti, että hänen tyttärensä saa tehdä mitä vaan kunhan ei satuta muita. Ei siis meinaa asettaa rajoja muuten. Ite oon välillä ehkä turhankin tiukka äiti, mutta mä pyrin kasvattamaan mun lapsen(lapset) niin ku mut on kasvatettu. Rajat on rakkautta :)

19.6.2013
AlliU
AlliU

Mulla se on jotain sairasta uteliaisuutta kun pitää noita kattoo vaikka siitä aina yleensä *ska fiilis jääkin. Ei mekään toki mikään malliperhe varmasti olla mut tommoset ohjelmat kyllä tuntuu niin epätodellisilta, koska ne on niin kaukana omasta turvallisesta elämästä.

Mitä nyt tulee siihen seksivalistukseen ym. niin luulis nykypäivänä ettei ihan oikeesti muka mistään, siis mistään saa mitään vihjettä siitä mikä on kondomi, miksi sitä käytetään. Tuntuu niin hullulle. No toisaalta, mä olisin valmis vetelemään jos jonkimoisia nuoria pitkin korvia nykypäivänä ihan jo suomessakin. Tai ehkä pitäs niitä nuorten vanhempia vedellä pitkin korvia... En tiedä.

19.6.2013
AlliU
AlliU

MInäkin katoin tuota vähän aikaa ja oli pakko jättää kesken.. Sama kun tuli ohjelma alkoholia juovista raskaana olevista äideistä! Ja sekin taisi olla briteissä.. Ja se oli niille melkein normaalia!

19.6.2013
Jnia
Jnia

Joo briteissä ei tosiaan oo samaa neuvolakulttuuria saatika sukupuolivalistusta esim. koulun puolesta toisin kuin suomessa! Toisaalta nykyään on netti mistä löytää jos jotain tietoa, että en mä ihan pistäs koulun tmv. vastuulle. Kyllä se pitäs ihmisestä itsestäänkin lähtee.

Monesti on tv5 tullu näitä Britannian nuorimmat isovanhemmat ohjelmia joissa muksuja pyöräyttää pahimmillaan 13-14-vuotiaat! "Lapset on hyvä tehdä nuorena, niin voi sit vanhana tehdä mitä huvittaa". Monet noista nuorista äideistä jättääkin lapset jatkuvalla syötöllä vanhemmilleen, kun tulevat täysikäsiks. Yks tyttö totes ohjelmassa, että "Minulla on oikeus mennä, koska lapseni ei ole enää pieni(2v.) ja olen aikuinen joten voin tehdä mitä ikinä haluan!"

20 lapsen isä dokkarin lopussa onneks sitten ilmotettiin, että isä on saanu apua alkoholismiinsa :) Tosin se sitten rupes puhumaan siinä, että josko vielä yksi lapsi! Vaimo ei onneks ollu samaa mieltä, kumma juttu ;)

19.6.2013
AlliU
AlliU

Minä katoin kans tuon 5D:n! Aivan KAMALAA! Siis olin kans aivan järktyttynyt siitä meninigistä, opettavat lapsilleen aivan kamalia asioita (polttaminen ja juominen, pummaaminen, tuilla eläminen, lasten holtiotn tekeminen...) Ei voi muuta sanoa ku että pahalta näyttää britannian tulevaisuus ku siellä tuntuu tommosia kouluttamattomia pummeja olevan vähä joka paikassa...oon monia muitakin ohjelmia kattonu, jossa just kouluttamattomat (tai jopa kouluja käyneet) brittivanhemmat juovat ja polttavat myös raskausaikana, syövät ja syöttävät lapsilleen pelkkää roskaruokaa ym. Siskoni on ollut sairaa´hoitajana englannissa, ja kertoi että siellä ei ole neuvolaverkostoa niinkuin meillä suomessa. Raskaana olevat eivät edes tiedä että polttaminen ja juominen ei ole  hyväksi sikiölle!!!! Kukaan ei kerro niille... ne tapaavat kerran raskauden aikana kätilön , jonka kans käydään läpi vain tulevaa synnytystä. Surullista :( ne lapset säälittää eniten.

19.6.2013
Rebecca28
Rebecca28
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...