Hampaita??

Noniin, kysymys kuuluu, kuinka nuorena voi hampaat alkaa puhkeamaan?? Tuolla 2kk pojalla pilkottaa ihan selkee hammas (no joku valkonen siellä on..) edessä alhaalla, on nyt viimepäivät ollu aika levoton ja kitisee aika-ajoin, nyt alkanut tunkemaan kaikkea mahdollista suuhun, nyrkkiä, hihaa, lelua, minun olkapäätä..:D Voiko tuossa iässä todella hampaat puhjeta jo???

4.6.2013
Tii03
Tii03

Se on kyllä ihan lapsesta kiinni, että kauanko kestää. Esikolla hampaat oli pitkässä puussa ja saattoi hyvin mennä toista kuukautta ennen kuin puhkesi, puhumattakaan että olisi täyteen mittaan kasvanut. Lopetin aina sen hampaan kasvamisen seurannan siinä vaiheessa kun oli tullut täysin läpi. Kuopuksella hampaat tuli rytinällä läpi kun rupesi niitä oikeasti tekemään. Joskus saattoi olla päivän tai parin itkuja ja uskottiin et hammasta pukkaa, mutta ei sit tullukaan. Mut ko vaaleeta näky ni etuhampaat ainaki tuli ihan viikossa läpi. Täyteen mittaan en ole noitakaan seurannut, että kauanko meni.

4.6.2013
misukka
misukka

Kuinka kauan siinä Misukka meni että se sieltä tuli esiin? Ja kuinka kauan yleensä menee että hammas puhkeaa kokonaan?:D

Kun minusta tuntuu, että jo pari viikkoa sitten katottiin, että onpas vaalea kohta ikenessä, ja nyt sieltä sitten selkeesti jo jotain pilkottaa, että on tullut hieman jo ulos ikenestä..

4.6.2013
Tii03
Tii03

Joillakin on hampaat jo syntyissään. Keskimäärin ekat hampaat tulee noin 4kk iässä mut joillakin on tosiaan jo syntyessään ekat hampaat suussa ja toiset saa ensimmäisensä vasta likempänä vuoden ikää.

Meidän esikolle tuli ns. helmihammas noin 2kk iässä. Sellainen valkoinen pieni nastura kulmahampaan kohdalle. Hiukka ihmeteltiin että kummasta paikasta tulee läpi eka hammas mutta olikin vain tuollainen. :)

Tipahti sit omineen pois ku oli tullu ikenestä läpi.

4.6.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...