Mielipiteitä otan vastaan

Jotkut saattavat muistaa tuon meidän epäonnistuneen raskauden vuoden vaihteen tienoilta, olin siis juuri viime kuun lopulla toisessa kaavinnassa ja kohtuun oli ensimmäisen kaavinnan jäljiltä jäänyt istukkakudosta (ihan patologi tutkinut) ja siitä syystä hCG-arvo ei ollut laskenut niinkuin pitää (on siis nyt 3 eli normaali, JIPII !). Mutta lääkäri on sitä mieltä (tai oli sanelussa kaavinnan jälkeen sanonut) että ehdoton raskautumiskielto tulis olemaan 2v koska se hCG ei ollut laskenut 2kk ja muutenkin lasku hidasta. Mutta mutta.. Kun mä en sitä sulata. Se ei ole mun (eikä tämän sairauden) vika ettei se hCG ollut laskenut niinkuin pitää, vaan sen tyypin vika joka sen ensimmäisen kaavinnan tammikuulla on tehnyt koska ei sitä kunnolla ollut tehnyt (osittaisen ja täydellisen rypäleraskauden kohdalla kaavinta pitäisi tehdä todella todella todella tarkasti), vaan sinne kohtuun oli jäänyt sitä istukkakudosta (minkä koko oli muuten 3x9mm). Eli jos siis kaavinta olis tehty sillon tammikuussa yhtä hyvin kun nyt (meni 1h 30min kun normaalisti kaavinnassa menee 20min..) viimeksi niin se hCG olis todennäköisesti laskenut siinä 2kk ajassa normaaliin. Olipas selostusta ja selittelyä, mutta nyt ne mielipiteet kehiin! P.S. Tietty ymmärrän että tämä on vakava asia ja raskauskieltoon on aina joku hyvä syy, mutta tuo pituus on eri juttu.

28.5.2013
RJ89
RJ89

Sulla on täysi oikeus olla katkera. Kyllä olisin minäkin sinun sijassas. Hoitovirhe tehty ja sinä olet se joka kaiken kärsii, ei se joka mokasi.

Hyvä että on tekemistä. Toivottavasti Nordea on myötämielinen teitin asuntohaaveille :)

Jaksamisia!

30.5.2013
misukka
misukka

Täysin totta. Mut vittu oon vaan niin katkera. Samaan aikaan joku narkkari sai pahimmas tapaukses tietää olevansa raskaana. Anteeks, mutta se kuuluisa V-käyrä on nyt korkialla.

Mut mä soitan huomenna perhesuunnitteluun ja vaihdan pillerit kapseliin ja yritän nyt kasata itteni. Onneks on muutto yms. tässä nyt häirittemässä mun elämää. :D Vuoden vaihteessa mennään vähä Nordeaan juttusille josko ostettais tupa, niin eiköhän täs saa muutakin puuhaa..

29.5.2013
RJ89
RJ89

Voi vihne. Mut kyl mä melkein olen sillä kannalla et uskot sen 2 vuoden kiellon. Käyt vaikka vuoden vaihteessa sit jossain näytillä jossa tarkastavat tilanteen. Ko ei sitä tiiä mitä puolessa vuodessa voi tapahtua. Hyvällä tuurilla saat raskautumisluvan mut varustaudut nyt henkisesti siihen 2 vuoden taukoon vaikka kuinka pahaa se tällä hetkellä tekeekin.

Usko pois, se ahdistus lievittyy ja helpottaa ajan kanssa. Tilanne pitää nyt vaan hyväksyä jotta pääset eteenpäin. Jos sie tappelet vastaan ni paha olo vaan pitkittyy.

29.5.2013
misukka
misukka

Noniin, lääkäri soitteli. 2v sanoi vaikka kuinka intin vastaan. Syynä se että istukkasyöpä voi kehittyä ihan vain yhdestäkin elävästä solusta, eli rivien välistä luettuna varmuuden vuoksi.

Ens kesän alussa otan kyllä yhteyden yksityiseen puoleen ja kysäisen vielä niiden mielipiteen asiaan.

Ja aika jännä että nää on valtakunnalliset ohjeet ja silti vaihtelee piireittäin.

29.5.2013
RJ89
RJ89

Kiitos mammat mielipiteistä! :) Meinasin itekkin tonne yksityiselle itseni kiikuttaa, mutta toki on ihan hyvä idea odottaa vaikka ens vuoteen, sit tietää pysyykö se hCG aisoissa vai ei.

Ja kiitos dorikissa kun kerroit oman tarinan, vertaistukea tässä eniten kaipaa.

29.5.2013
RJ89
RJ89

no kylhän sitä jokainen voi tehdä omalla kropallaan mitä haluaa, mut ei se lääkäri huvikseen ehdottele ja toisrkseen se sulle vauvaa voi antaa tai olla antamatta.

mä tekisin niin että nyt sulattelisin sitä asiaa ja vaikka sen puolen vuoden - vuoden päästä kävisin toisella lääkärillä tsekkauttaas tilanteen, ku sillon se toivottavasti on muuttunu nykyisestä niin että ne osaa jotain jo sanoakki. voihan ne sillon arvioida että olivat liian varovaisia ekassa arviossa ja näyttävät vihreetä valoa.

ja jos raskautuu liian nopeesti ja jotain ikävää sattuu, niin onko se sit sen arvoista? ettei malttanu odottaa tai hyväksyä sitä mitä lääkäri sanoi, etenki jos sillä on vakavammat seuraukset.

28.5.2013
Mummy83
Mummy83

Niin siis en tiedä siitä onko nyt niin verrattavissa, mutta ainakin hoidetaan sytostaateilla millä hoidetaan syöpääkin. Sehän tästä puuttuiskin jos me oltain isännän kans molemmat käyty sytostaattihoidot läpi, ihan varmana saatais vielä lapsia.. :D

28.5.2013
RJ89
RJ89

En oo saanut lääkkeitä, meni nyt tolla toisella kaavinnalla kondikseen. Ainakin näillä näkymin.

Ja tästä voi kehittyä istukkasyöpä.

28.5.2013
RJ89
RJ89

Ja vielä lisäys, mun pitää siis tämän koko raskauskiellon ajan käydä mittauttamassa hCG kk välein, eli se voi ihan tyhjästä lähteä taas nousuun ja sit taas kaavinta edessä.

28.5.2013
RJ89
RJ89

Niin ja toi raskauskielto on aina 6-24kk, mut toi 2v on usein niillä joilla hommat menee niin pitkälle et tarvii sytostaattihoitoja yms. yms. huomattavasti vakavempaa mikä tää meidän tilanne on.

28.5.2013
RJ89
RJ89

ninnuppi, siis seuraava(t) raskaudet tulee olemaan hamaan tappiin riskiraskauksia kun on tämän sairastanut ja kaikkia seurataan kuulemma hyvin hyvin tarkasti (kahden vk välein ultra ja heti plussasta lähtien). Ja riski tulee siinä että rypäleraskaushan on siis harvinainen sairaus (yks tuhannesta raskaudesta on täydellinen ja n. 1/3000 on osittainen, meillä Seinäjoella olen ensimmäinen koko tänä vuonna) mutta kun sen on sairastanut niin se uusii herkästi. Ja seurauksenahan voi olla istukkasyöpää ja etäpesäkkeitä voi löytyä keuhkoista asti..

Et mä ymmärrän ja nään sen yhteyden esim. vuoden päähän, mut että kaks vuotta. Sehän on vittu kidutusta.

28.5.2013
RJ89
RJ89

Ja kategoriakin voi olla aavistuksen väärä, MUT MÄ HALUAN VAUVAN !

28.5.2013
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...