lapsen jättäminen hoitoon ja itse viihteelle lähtö!

elikkäs kun mulla on nyt kaveripiirissä monella ystävällä saman ikäisiä lapsia ja olen kun ne ovat FB:sen päivitelleet (eräs 2 vko vanhan lapsen äiti)kuinka he lähtevät ja jättävät lapset ja lähtevät juomaan kaljaa ja "viihteelle " ei siis ei 2 vkon jälkeen synnytyksestä eikä minusta vielä 3kk jälkeen ole pakko lähteä "tuulettumaan" siinä vaiheessa voin kysyä no harkitsitkohan taas tuotakin lasta yhtään? itselläni on nyt 8kk ikäinen enkä ole lastani jättänyt 3 tuntia pidempään kellekkään hoitoon ja nyt sitten kuukauden päästä tahtoisin jo käydä hiukan musiikkia kuuntelemassa ja ottaa isännän mukaani mutta veikkaan että omasta lähipiiristä ei hoitajaa löydy....

24.5.2013
Heidimys90
Heidimys90

En oo itse laittanut muksua hoitoon ku pari kertaa muutamaksi tunniksi siskolle, koska ei oo oikeestaan ollu mitään syytä. Oon vähän semmonen ihminen, etten koiraakaan laita hoitoon ku tykkään hoitaa asiat itse:) Mutta kyllä huutelin sillon loppuraskaudessa, että kesällä pääsen sitte terassille, mutta kuten aiemmin jossain jo kirjotin niin, niin se vaan jäi. Siskon kanssa tossa itsenäisyyspäivänä juotiin lasilliset kuohuvaa ku muksut oli nukkumassa ja jotenki tuli vaa semmonen olo, että eiköhän se juominen omalta osalta ollu siinä. Mutta eihän se tarkota ettei lastaan rakasta tai ole hyvä isä/äiti jos baariin lähtee oli sitte vaikka 2viikkoa tai 3vuotta? siinä vaiheessa oon erimieltä jos siellä kapakassa pitää joka kuukausi hillua. Jos on muuten menevä ihminen niin eihän sen lapsen tulon tarvitse olla sitä että mihinkään ei pääse. Jokainen tehkööt omat valintansa niinkui parhaaksi näkee. Itselläni on hyvä näin koiran ja lapsen kanssa kolmistaan kotosalla tai reissussa :) Ja onhan se hienoa jos pystyy toiseen ihmiseen luottamaan niin paljon, että uskaltaa muksun hoitoon laittaa:)) Siinähän se lapsikin oppii vähän itsenäisemmäksi.

15.12.2014
Paula265
Paula265

musta ei pidä lähteä tuomitsemaan viihteellä käyviä vanhempia.  tuskin kukaan sentään joka viikonloppu mihinkään pääsee?  itse ajattelen monasti, että jokaiselle vanhemmalle tekisi välillä ihan hyvää päästä viettämään lapsetonta iltaa.  oli se sitten lätkäpeli, baari-ilta, illanistujaiset, whatever.  sellainen jossa itse saa heitettyä hetkeksi aivot narikkaan vanhempainroolista, juteltua omien ikätvereidensa kanssa ja oltua hetken aikaa joku muu kuin pullantuoksuinen äiti.   toisille kerta vuodessa riittää, toisille on tarpeen kerran kuussa päästä illaksi pois kotoota. mikään ei oikeastaan voi sanoa mikä on "oikea" ja mikä "väärä" mitta. niin pitkään siis kunhan se ei lapsiin ja perheeseen  vaikuta.

mikä sitten on oikea ikä jättää lapsi ensimmäisen kerran jonkun muun hoidettavaksi, sanotaan nyt vaikkapa illan ajaksi, niin senhän määrittelee jokainen itse. mie en esimerkiksi ole lapsiani kyennyt sen kummemin imettämään, joten he eivät ole olleet miusta riippuvaisia ruoan vuoksi, vaan sen pulloruokituksen on voinut ihan hyvin tehdä isikin.

vaikka mie en pahemmin baareissa olekkaan päässyt käymään, niin tuon mittakaavan mukaan taidan olla melko paska mutsi kun jätin esikoisenkin ensimmäisen kerran kahdenviikon mittaiseen hoitoon isovanhemmilleen jo puolen vuoden iässä.   tämän nuorimmaisen kanssa tulee olemaan sama juttu. ikää tulee mittariin juuri 6kk kun myö karataan miehen kanssa kahden viikon lemmenlomalle.  lapset jää kaikki suomeen.   helppoa se ei ole koskaan meille, mutta kun tiedetään, että on luotettavat hoitajat, lapsilla kivaa ja parisuhteelle aina uusi alku, niin why not?

15.12.2014
Blanco
Blanco

Meidän neiti oli 2kk kun mentiin isännän kanssa yhen bändin keikalle mitä oltiin odotettu tänne päin tulevaksi ikuisuuden. Ja hoitajaksi tuli mun sisko joka tuli meille kotiin yökylään ja laitettiin ite vauva nukkuu ennen kun mihinkään lähettiin ja se ei ollu ees heränny syömään ennen ku takas tultiin :) ja korviketta meil kyl vaan juodaan. Mut hyvin meni :) en mä sitä pois kotoa ois kyl raaskinut yökylään laittaa. Onneks sisko tuli meille ja ei ollu kyl mikään ongelma ku muutenkin tääl viihtyy viikottain kahvittelemassa :D

15.12.2014
ihqui
ihqui

Löysin tämän jo vähän vanhan keskustelun ja ajattelin kertoa, että itse jätin esikoiseni ensimmäistä kertaa yöksi hoitoon, kun hän oli 1,5 v. Kyseessä oli hääyö ja olin silloin raskaana, enkä mennyt siis juomaan. Olen nyt 22 v ja lapset ovat 3 v ja 10 kk. Viimeeksi join silloin ennen kuin aloin odottamaan esikoista.. Eli nyt keväällä tulee 4 v juomattomuutta. 

Nyt olen miettinyt, että tulevana kesänä jättäisin neidin ensimmäistä kertaa yöksi ja menisin juomaan.. Mutta taas en ole ihan varma. Olen ollut niin kauan ikääni nähden juomatta, että vähän tuntuisi typerältä mennä juomaan.. Mutta saa nähdä, miten teen. 

Ainiin.. Poika, kun jäi silloin 1,5 v ensimmäistä kertaa yöksi hoitoon, yö meni ihan hyvin. Oli muistaakseni vain kerran herättänyt ja halunnut tutin. 

Minusta jokainen saa tehdä oman päätöksensä, kunhan se ei vahingoita lasta. Mutta se on minusta typerää, että minua on monta kertaa lähes moitittu siitä, etten jätä lasta hoitoon ja mene juomaan. Jos kaipaan omaa aikaa, minulle riittää vaikka kävelylenkki yksin. Nyt kun sain toisen lapsen, ei enää kukaan ole oikein sanonut mitään.. Kai kerrankin näkevät, ettei sillä ole mitään merkitystä minulle. 

Kerran näin yhden vauvan, noin 4 kk, joka oli ensimmäistä kertaa yöhoidossa.. Vauva oli kotona saanut äidinmaitoa ja selvästi tottunut vain siihen.. Pullo ei kelvannut. Huuti kuulemma koko yön... Jos aikoo jättää tuon ikäisen hoitoon, niin minusta pitäisi varmistaa, että vauva syö tuttipullosta. 

En pidä itseäni parempana äitinä kuin muut, olen vain itse tehnyt tällaisen valinnan äitinä. Minusta lasten kanssa on ollut aivan ihanaa olla kotona. 10 kk tytöstäni olen ollut tähän mennessä erossa vain yhteensä noin tunnin. 3 v poika on ollut välillä päivisin hoidossa ja hän ollut ollut yöhoidossa yhteensä 3 yötä. Poika on ollut pienestä hieman arka, mutta nyt leikkii isompienkin lasten kanssa innolla. Tyttö taas on alkanut vasta nyt näyttämään hieman vierastamista, enää ei välttämättä ihan kaikkien syliin mene hymyillen noin vain. Vaan vaatii vähän ensin tutustumista omassa tahdissa.

14.12.2014
Anni92
Anni92

heheh nyt otat ihteesi kun sanon mutta hyvä on nostaa omaa profiilia arvostelemalla muiden tekoja :) en mie itekkään oo 2 viikkoista jättäny mutta 2kk olen isälleen ja hyvin meni heillä :) joskus sattuu odottamattomia juttuja joihin on kiva lähteä mukaan :) itellä sattu kaveri tulemaan kaukaa pohjoisesta tuolloin ja ei oltu nähty vuosiin ja rallatteluksihan se meni ;) enkä mie sen perään päässy vuoteenpuoleentoista mihinkään xD että ihan nappi paikkaan tuli vaikka junnusteri oli pieni :D ei voi sanoa toisesta että lapsi menee taka-alalle kun äiti haluaa bailata jos sattuu joku sauma milloin se on mahdollista niin miusta se pitää silloin käyttää :)

24.5.2013
imppuliina
imppuliina

mie tiiän yhen joka lähti samana päivänä kun kotiutui vauvan kaa sairaalasta sektion jäljiltä. Että juu... Ite en myöskään pariviikkosta raaskis yön ajaks jättää, pari tuntii oon käyny kaupassa tms kun on ollut niin pieni vauva. Mihin se vauva nukkuessaan äitii tarvii? :D Mutta en mie ruppee hymistelemään siitä että kuka käy ja missä vaiheessa, kaikki on niin pitkään hyvin kun pysyy kohtuus ja lapsella on turvallinen ja tuttu hoitaja :)

24.5.2013
riu
riu

Tyttö tais ekan kerran olla hoidossa noin 4-5 kk ikäisenä kun olin katsomassa kaverin vauvaa. Oma vauva oli vähän nuhainen, niin en uskaltanu ottaa mukaan. Tais olla samoja aikoja, max kuukautta aikasemmin ku olin ekaa kertaa baarissa. Mut sielläki selvinpäin :D ja tyttö oli kotona isänsä kanssa. Yökylässä oli ekan kerran 8kk ikäisenä ja otin silloin muutaman sidukan. Mut jokainen tekee niinku tykkää, mut ei musta olis ollu kahden viikon päästä synnytyksestä vielä lähtijäks :D

24.5.2013
Aino9
Aino9

no en kyll iteklään lähtis parin viikon päästä synnytyksestä en kyll parin kk kaan päästä. mut minusta oli kauheeta kuulla et mun entinen kaveri oli synnyttäny lapsen etuajassa. lapsi oli teholla sit nii tää mamma oli tokassu sit et nyt pääsen sit baariin. ja oli käyny useasti sillä aikaa ku lapsi oli teholla ja hoidossa. se oli tosi pieni sillonku se synty. en muista millä viikolla oli..

24.5.2013
nasu0810
nasu0810

Itse kävin "viihteellä" ekan kerran synnytyksen jälkeen, kun lapsi oli 3kk ikäinen (siskoni luo iltaa istumaan ja juomaan parit, palatessa taidettiin paikallisessa muutama juoda). Ja lapsi oli tuollon isänsä kanssa kotona ja joi siis pelkästään nannia, niin no problem. :-) Yökylään meni ekan kerran joskus 8kk ikäsenä mummulaan, jossa oli siihen mennessä monta monituista kertaa muutoinkin jonkun tunnin ollut "hoidossa" tai muuten vaan mummu halunnut hakea lapsen mummulaan aikaa viettämään. 

Kaverini oli meidän kanssa "viihteellä", kun hänen lapsensa oli 1kk. Ja hänen lapsensa oli kotona isänsä kanssa ja myös oli nannivauva. :-) En katsonut sitä pahalla, eikä tuo nyt varsinaisesti ollutkaan mikään "ryyppyreissu", vaan käytiin keikalla kuunteleen musaa ja siinä muutamat joivat.

Mut nämä on niin niitä juttuja, että jokainen tekee miten parhaaksi näkee. Mun mielestä seki, että käykö vaikka tuttavien luona juomassa parit, vai tosiaan meneekö baariin vetää "kaatokännit" on asiat erikseen. Kyllähän tuommosissa tapauksissa käypi mielessä vaikka ja mitä. 

Me ollaan onnellisessa "asemassa", kun on molempien sukulaisia (lapsen mummuja, pappoja, tätejä ja setiä jne) asumassa lähellä ja lapsi tottunut heihin, niin tarpeen tullen tai joskus muuten vain, on ollut kätevä pyytää heitä tänne kotiin tai viedä lapsi heille hoitoon. :-)

24.5.2013
pelargoni1
pelargoni1

No huhhuh! Luulis et kaksviikkosen kanssa ois vielä niin siinä vauvahuumassa, ettei kävis mielessäkään mitkään yöjuoksut. :/

Itsehän en raaskinut tyttöä yökylään antaa (ja pitkin hampain päiväseltäänkin) ennenkuin tuo oli jo päälle 2v. Ja sillonkin oli kokoajan ikävä. :D Nykysellään tulee sillon tällön tempastua, mutta kyllä se eka yökyläily oli vaikee! :')

24.5.2013
Monster
Monster

Jaan kanssasi  tunteen siitä että jos 2 viikkoisen jättää hoitoon jotta pääsee itse kännäämään niin eipä se lapsi taida kovin tärkeä olla. :/ On tärkeysjärjestys pahasti pielessä.

Lapselle olisi ehkä ollut parasta olla vielä syntymättä jos äiti ei ole valmis vastuutaan kantamaan. Tai viina on tärkeämpää.

24.5.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...