Harjoitus suppareita :P

Heipsan! Huomasin tossa viime viikolla, tai no itse ainakin näin päättelin että mulla olis tullut muutama harjoitus suppareita, lähinnä epämukavia kuin semmosiii oikein kipeitä. Onkos muilla esikoistaan odottavilla ollut näitä ja minkälaisia? :)

21.5.2013
Outii
Outii

Mulla on alkanut supistelee nyt jos kävelen liian vauhdikkaasti, eli ennemin lyllertelen eteenpäin ku haluun että se epämukava fiilis jatkuu :)

24.6.2013
Outii
Outii

Nyt on täälläkin ruvennu supisteleen sillee, ettei jää enää arvailujen varaan. Kipeää ei tee, eikä tunnu enää selän puolellakaan, mutta tympeitä ovat. Pikkusenkaa vikkelämpää yrittää laittaa töppöstä toisen eteen, nii johan pallo muuttuu kiveksi, kummasti sen jälkeen vauhti hidastuu täysin. Välillä ollu sellasia päiviä et olohuoneesta keittiöön kävelykin ottaa voimille saati sitten koiran kans lenkillä käynti ja töissä juoksentelu...
Mut kerta eivät kipeitä oo, nii voiko silti paikat ruveta aukenemaan?

12.6.2013
miima_
miima_

Itsellä ollut usean päivän ajan supisteluja. Tänään tullut useammin vaikka levännyt koko päivän tulee makuulla ollessakin. Neuvolassa asiasta mainitsin ja täti kuittasi asian, että jos ne on kivuttomia niin ei syytä huoleen. Olen viikolla 23 ja risat. Hieman rupeaa huolestuttamaan kun niitä tulee useammin, lääkärineuvolaan on aikaa kolmisen viikkoa, uskaltaako odottaa sinne asti vaiko tarkastuttaa kohdunsuun tilanne aikaisemmin? Liitoskivun tapaisia kramppeja on lähes päivittäin johtuen rasituksesta ja esiintyy aina seksin jälkeen silloin kipu on kovaa alamahalla vannemaisesti lantionseudulla. Kestää n.10-20min. Onko kellään vastaavia kokemuksia??? Pitäneekö ainakin seksin harrastamista vähentää vaikka "pupututtais" kuin ;)

10.6.2013
kata_oo
kata_oo

Ninrik, kuinka pitkällä sun odotus on?

Ylipitkiä päiviähän sulla on, ja kait siellä sun työpaikalla on muitakin työntekijöitä kuin sinä.

Ajattele vauvaasi, kyllä muut työntekijät hoitaa sun asiakkaiden hiustenleikkuut.

7.6.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No eilen yöllä kun kävelin töistä kotiin, niin eiköhän yllätys yllätys tuli niit harjotus suppareita muutama, maha meni vähän kovaks ja oli vaikee kävellä. Heti helpotti ku pääsin bussiin istumaan.

7.6.2013
Outii
Outii

Mulla ei oo onneks nyt ollut mitään harjotus suppareita, mut niinhän se taitaa olla, se mitä luonto päättää niin sitä meidän on vaikee ymmärtää tai se että mikä oikeesti sit käynnistää synnytyksen :) Välillä on ollut semmonen ahdistava olo, en tiiä johtuuko se tästä ilmasta kotona (meillä on siis liian kuuma sisällä) vai onko ne sit jotain hyvin lieviä suppareita, joita en vaan ymmärrä :D

6.6.2013
Outii
Outii

mulla oli rv12+jotain ekan kerran harkkasuppari, maha ihan pinkeenä ja vähän ahdisti, mut ei mitään muuta.. ja niitä esiinty n. 2 viikon välein rv34 asti ja sitten rupes vähän useemmin tuleen :) ja tietty jos jotain raskasta teki, niin tuli useemmin :)

6.6.2013
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

Kyllä! raskaudessa ja synnytyksessä kaikki on nimenomaan mahdollista ja mahdotonta yhtä aikaa.

Ite kävin synnytystä edeltävänä iltana näytillä lapsivesiepäilyn vuoksi ja siellä sanoi, että täysin kiinni ja pitkä kohdunkaula. Sisätutkimuksen seurauksena jo kotimatkalla tuli eka napakka suppari joita tuli puolen tunnin välein koko yön. En tiedä kuinka oli paikat sit auennu. Ku sairaalaan päästiin aamusta ja teki sisätutkimuksen ni totesi et 5cm auki ja lähti kattoo synnytyssalia. 10 minsaa myöhemmin 10 cm auki ja sai ponnistaa.

5.6.2013
misukka
misukka

Taikatyttö. Mulla ei noi harkkasupparit tehneet alakertaan yhtään mitään vaikka oli kuopusta oottaessa lopulta pari viikkoa kipeitäkin. Monta viikkoa harkkaili kivuttomasti.

Joillaki noi voi tehdä paljonki ja joillakin ei yhtään mitään.

4.6.2013
misukka
misukka

Toivotaan Niknik että ne harjotus supparit vähän rauhottuu, että vauvasi saisi olla vielä pidempään mahassa :)

4.6.2013
Outii
Outii

Niih, no must tuntuu et ne supparit tuntuu jollain tapaa samalt kaikil meill naisill mut silti ihan erilaisilt, sama ku menkka kivut :) Noh, oikeita suppareita odotellessa :D

23.5.2013
Outii
Outii

Noi synnytyssupistukset on niin henkilökohtaisia juttuja et yleisohjeita voi antaa mut joskus harvoin on ihmisiä joilla synnytyssupistukset ei tunnu juuri lainkaan. Tältäkin palstalta löytyy sellaisia jotka ei tunne supistuksia. Mutta se on äärimmäisen harvinaista.

Mut supistukset voi olla kuin menkkakipuja, ne voi olla viiltoja selässä tai vatsan puolella, polttelua alaselässä. Ne voi aaltoilla tai vaan tuntua hurjana paineena jonkin aikaa. Itsellä kaksi hyvin erilaista synnytystä takana ja kumpikin alkoi myös erilaisilla supistuksilla. Esikosta tuntui kuin olisi viillelty veitellä kohdun suuta. Tai no oli noita kuopuksestakin mutta heikompina ja pitkän aikaa ennen synnytystä. Kuopuksesta synnytys lähti käyntiin selkeillä kovilla poltoilla, esikosta oli tuota viiltelyä tosi kipeänä pitkän aikaa. Ja menetetty syntyi myös viiltelyillä. Ei poltellut lainkaan.

23.5.2013
misukka
misukka

Itsekin kun olen pieni kokoinen, pituutta mulle on siis suotu vain huikeat 153cm, niin voin kuvitella miltä ne oikeet supistukset sit tuntuu :D Mut se henkeensaaminen ei tunnu kivalta :P

22.5.2013
Outii
Outii

Joo mullakin sis oli vähän semmost niinku hengenahistusta, mietinkin et miten ei henki oikein kulje ja mahas tuntu tosi epämukavalt :P Mut nyt ei oo siis ollut mitään, oikeita suppareita odotellessa :D Jotenkin mä oon ymmärtänyt, että ne oikeet supparit ois vähän niinku menkkakipuja, tosin 100 kertaa pahemmat sitten ku ne alkaa olee tosi kipeitä.

22.5.2013
Outii
Outii

samaa sanon ko jenkku. Ei ne supparit vielä saisi sattua.

22.5.2013
misukka
misukka

Esikoista oottelen enkä oo iha varma vieläkää noista suppareista :) Luultavasti muutama on ollu ku yht äkkiä tullu aika ahistava olo ja alaselkää ruvennu juilimaan. Tänää viikkoja kasassa 22+6.

22.5.2013
miima_
miima_

Itellä oli joskus rv 20 hirmu kipeitä harjotussupistuksia yks päivä ja ne vaa jatku yöhön mut ne sit loppu :) Nyt vaa lähinnä sellasia että epämukavaa selkä- sekä reisikipua supistusten aikaan ja tuntuu ku alkais kuukautiset :P Mut ehkä pitääki olla ku la nii lähellä :)

22.5.2013
Noorasd
Noorasd

Esikkoa odotellessa viimeisillä viikoilla muutamia kertoja vatsa kovettui mutta ei muuta. Ei meinannut sitä kovettumistakaan juuri huomata. Musta se tuntui silloin lähinnä hassulta. Ei edes epämukavalta.

Kuopusta oottaessa noita tulikin sit reilummin. Alkoi rv 10 ja tuli monta kertaa päivässä ihan selkeinä, hiukka ahdistavina. Pari-kolme viikkoa muistaakseni niitä tuli mutta sitten laantuivat pois kunnes sit rv 30 jälkeen niitä tuli vahvempina monen monta viikkoa joskus jopa säännöllisinä. Ja vikat 3 viikkoa hengenahdistuksen lisäksi sattui alavatsalle ja poltteli alaselkää.

22.5.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...