Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Toukovauvat

Mitäs toukovauvoille kuuluu?

20.5.2013
milai
milai

Viileästä rätistä oli PALJON HYÖTYÄ :)) pikkunen oli niin onnellisena samantien taas pitkillä unilla ::)! Toivottavasti pikkusenne parantu pian milai, harmi ku noin pikkusena hirmuinen yskä :(

8.6.2013
hursjes
hursjes

Toi viilee rätti on hyvä juttu, kannattaa kokeilla.

Meidän vauva joutui yöllä sairaalaan ja jäi osastolle :( Pojalla ollut tosi paha yskä, tuntuu että hän tukehtuu siihen. Kovat kipuitkut. Vien esikon iltapäivällä mummilaan yökyläilemään, ni päästään sairaalaan. Antibioottikuurin aloittivat varmuuden vuoksi. Testituloksia odotellessa.

7.6.2013
milai
milai

Mulla ei valitettavasti oo mitää vinkkejä antaa. :( Ostettii keväällä sellai ilmastointilaite makkariin, et öisin saadaa nukkua oikeenki ihanassa viileydessä. Mut päivisin on kyl kuuma (omasta puolestani siis nautin helteistä, mut poika ei). Huomaa, et pojalla on kuuma, se on ollu aika levoton. Terassin ovee ei oikee viiti pitää auki, ku heti on kämpässä mehiläiset ja hyttyset. Eilenki ehti hyttynen pistää poikaa nenänpäähän, ku vähä yritin viilentää kämppää pitämäl ovee auki... :(

7.6.2013
nassikka
nassikka

Jospa kastelet vaikka harson ja sen avulla viilennät vauvaa. Me käytettiin tota esikoisella kun oli kovassa kuumeessa ja sillä oli jo kertaalleen ollu kuumekouristus niin toi kostee rätti kyl viilentää ihan kivasti.
Täällä on hirmu nälkänen tyttö.. Ei taida mun maito riittää. Pakko antaa korviketta parikertaa päiväs. Muuten menee edelleen ihan hyvin vaikkei mitään rytmii oikeen ookkaan. Välillä tyttö on niin pirtee keskellä yötä ja nukkuu tuntitolkulla päivällä.

6.6.2013
puffi
puffi

Täällä kans hyvin vielä menee ::)! Yksi probleemo: MEIDÄN HUUSOLLI ON KUN SAUNA!! Millä saan ton pikkusen vaippaprinssin viileeks?!! Pelkät vaipat päällä ja pikkunen on kuitenkin ihan kuumA koko ajan :(( juo TODELLA paljon mikä on hyvä mutta en keksi mitään millä sais sen viilennettyä :( ei viitti mitään kylmää kylpyy ton ikäiselle kuitenkaan vielä antaa.. Vai voiko antaa?:D vinkkejä kaipailisin!

5.6.2013
hursjes
hursjes

täällä hirmu hyvin lähtenyt menemään. vauva nukkuu suhteellisen hyvin ja syö reippaasti. vähäsen välillä massu vaivaa mutta ei onneksi ole kuin satunnaista. ihana nähdä jo hänen kehittyvän kokoajan pikkuhiljaa.

5.6.2013
TikTok
TikTok

Mekin olemme saaneet tyttäremme kotiin, ihana tunne! Hän on kovin rauhallinen neiti, syö ja nukkuu :)

Ensiviikolla tulee sit neuvolatäti kylään.

1.6.2013
SariA
SariA

Onpa mukava kuulla, että kaikilla menee hyvin. Meidän poika nukkui juuri 5,5 tuntia ja viikko sitten huimat 6 tuntia yhteen menoon. Muutenkin meitä on kyllä siunattu aivan mahdottoman kiltillä lapsella. Poika syö hyvin ja kasvaa vauhdilla. On kans saanu melkoset läskiposket. Ja on nyt alkanut kiinnostua jo vähän leluistakin (niistä leikkimaton roikkuvista leluista). Mahdottoman nopeesti menee aika, pelottaa, että kohta mulla ei oo enää söpöä pikkuvauvaa vaan semmonen iso, touhukas poika...

1.6.2013
nassikka
nassikka

Kiva, että neuvolassa kaikki hyvin teillä hursjes :)
Meil on viikon päästä neuvola. Jännää taas nähdä paljon poika on kasvanut. Käyny vaattet niin äkkiä pieniks. Kauhiat läskiposket poitsulle tullut :D

31.5.2013
milai
milai

Jee, neuvolassa eilen käyty ja kaikki oli kunnossa pikkusella, painoa ois voinu tulla tosin vähän enemmän kuulema joten sovittiin ens viikon pe vielä painokontrolli aika :) pikkunen nukkuu edelleen hyvin, herää sen enintään 2 kertaa yössä ja muutenkin hyvin tyytyväinen toveri, nukkuu sitä paremmin mitä enemmän ääntä talosta löytyy ;D

31.5.2013
hursjes
hursjes

Meillä on hirveä flunssa lapsilla. Vauvakin ihan nokka tukossa ja kun ei noin pienelle voi muuta kun laittaa keittosuolaliuosta ja hiukan korotettu sängyn päätyä. Toivottavasti pian alkais hellittämään.

30.5.2013
milai
milai

Täälä oltu vauvan kanssa kotona nyt kaksipäivää ja hyvin on menny. Kovin on rauhallinen tapaus tuo tyttö. Niin erilainen kun esikko mikä huusi kovaa ja korkealta puolet vuorokaudesta. Mun mielestä tyttö ei oo oikeen edes itkeny kunnolla simmosta pientä kitinää vaan kuuluu. :) toivotaan että jatkuukin näin. Syö 2-4 tunnin välein. Ensviikon ti eka neuvola.
Aattelin jos tänään menis ekalle vaunulenkille. Yököttää vaan toi siitepölyn määrä tuol ulkona. Pihakin ihan kauheen näkönen kun on ihan keltasessa pölyssä kaikki paikat. Menispä pian ohi tää pöllytys kausi.

30.5.2013
puffi
puffi

Voi kun täällä on hiljaista :( Miten on toukovauvoilla menny ?::)) meil on tänää neuvola:)

30.5.2013
hursjes
hursjes

Neuvola täti kävi :)) kaikki on pikku herralla hyvin ja painokin noussut 3005g sairaalan lähtöpainosta 3310g ::)! Eli hyvin viikossa tullut :) jeejee, reaktiotkin oli kuulema hyviä ja ensi aika ensi viikolla :)

23.5.2013
hursjes
hursjes

Yhdyn kisuun, että älä ittees ruoski. Imetät minkä pystyt.

Mullakin meni esikosta paljon verta, että lääkäri oli antamassa mulle jo lisäverta. Mulla nousi maito kuitenkin hyvin, kiukulla sitä siellä sairaalassa pumppasin. Lapsi oli alle 2 kg.

Meillä ei ihan noin paljoa painoa ole tullut, kuitenkin 420g/vko. Nyt on painoa n. 3,5kg. Meillä kans syömissessiot kestää 30-40 min. Ja väliin mahtuu rintaraivarreitakin. Täytyy välillä tyynnyttää tutilla ja jatkaa sitten imettämistä kun rauhottuu.

Ihan hirveethormoninäppylät. Tai nyt ne on alkanu häviimään, mut naama ihan rupinen. Esikoisella ei näppyjä juurikaan ollut.

23.5.2013
milai
milai

Meidän poika on huomenna jo 6 viikon ikäinen, kun hänkin päätti syntyä 3 viikkoa etuajassa. Hyvin on mennyt (poika on aivan ihana!!), nyt viimeisen parin viikon aikana on pojallekin tullut vatsavaivoja ja on oppinut pulauttelemaan. Neuvolassa oli pituus tänään jo 55,8 cm ja painoa 4640 g. Mulla oli niin rankka synnytys (menetin puolet mun verivolyymista), että ilmeisesti siitä johtuen maito ei koskaan noussut. Sitkeästi kuitenkin imetän sitäkin vähää, mikä tisseistä irtoo (muutama 10 ml/imetys), kai joka tipasta kuitenkin hyötyä on..?? No meidän poikahan on ihan mahdoton syömäri, syö lähemmäs 1,5 l korviketta vrk:ssa, yölläkin 2,5 dl kerralla, eikä edes pulauttanut liikoja pois. Nyt sitten tuli neuvolasta ohjeeksi vähän rajoittaa syömistä, kun vajaassa 2 viikossa painoa tullut 750 g ja jo sitä ennen kans aika reilusti. Ei siis mikään ihme tuolla syömisellä, että on vähän noita vatsavaivojakin. Mut onhan tää vauva-arki aivan ihanaa, joskin tosi rankkaa, kun ruokaillaan 3 tunnin välein ja yksi ruokailukerta kestää sen 1,5 tuntia (saan kohta makuuhaavoja sohvalla istumisesta). Vähitellen alan onneksi päästä tästä huono äiti -syndroomasta, mikä siis johtuu siitä, etten pysty täysimettämään poikaa. :)

22.5.2013
nassikka
nassikka

Oivoi, toivottavasti se D vitamiini ei kovin pahoja vaivoja teetä :( juu tuo pumppaaminen toimi hienosti ja jalat koukussa hytkyttäminen :D pikkunen menee johki kunnon hyvän olon transsiin ku niin tekee ja sen jälkee kamala rutina takapuolesta xD kiitos vinkeistä :)! Mahan hierominenki auttaa kummasti ! Meillä käytiin tänään ekaa kertaa kylvyssä ja ai että täällä nautittiin !:D ois varmaa voinu jäädä koko päiväksi sinne :D ja huomenna heti aamusta neuvola tätikin tulee käymää nii saa tietää vähän mittoja ja miten on painoa tullut ::) !

22.5.2013
hursjes
hursjes

Mun vauveli on jo 6 vko, kun tuli maailmaan kuukaus liian aikaisin. Syöttöväli on ollut tiheä, nyt jo tasaantumaan päin. Painonsa pikkumies on tuplannut syntymäpainoonsa nähden. Tiukkaa tavaraa tuo äidinmaito. Pikkuinen kasvaa ihan silmissä.

Hursjes, tiedän, että on kurjaa noi vauvelin vatsakivut. Meillä on niitä kans ihan hirveesti, kun on keskonen ja hänelle joudutaan vielä antamaan rautalisää ja rautalääkkeet nyt tunnetustikin pistää pakin sekaisin. Valmistaudu siihen, että kun d-vitamiinit aloitetaan, ne saattaa laittaa myös vauvan vatsaa sekaisin. Esikko myös keskonen ja hänelle kokeilin kuplastoppia yms. mutta meille niistä ei ollut apua, joten tälle toiselle en ole niitä vaivautunut ostamaan. Luomukonstit, mitä kisu8 aijemmin jo mainitsi, on parhaita. Teen myös sitä, että laitan vauvan jalkojeni päälle vatsalleen ja hieron kevyesti selän puolelta. Tuo pumppaus on kyllä ollut paras keino meille.

22.5.2013
milai
milai

Täälläkin ihan hyvin menee, poika on 9 päivää vanha ja ollaan oltu nyt viis päivää kotona. Poika nukkuu yleensä just sen kolme tuntii ja syö sen jälkeen. Yleensä iltasin ja aamusin seurusteleekin kovin. :)

21.5.2013
Jeminavip
Jeminavip

Juu mulla on vielä paikat tosi hellänä ku imukupin takia jouduttiin väliliha leikkaamaan ja 7 tikkiä laittamaan :( outoa on vaa se että ihanku vaa yhtee tikkii sattuis ja muita ei ees tunne -.- ja muuten ois niin pirtee, innolla odotan sitä että voin ISTUA :D arki sujuisi vähän helpommin kuten syöminen :D

21.5.2013
hursjes
hursjes

täälläkin prinsessan kanssa lähtenyt hyvin arki sujumaan:) tyttö nukkuu sen 3 tuntii putkeen ja syö:) ja sit taas nukkuu:D toki on hereillä sen tunnin kaks ja sit taas sama rumba jatkuu:) ite oon jo hyvin toipunu leikkauksesta ja pystyy olemaan eskoisenkin kanssa:)

20.5.2013
CMH90
CMH90

Sori siis 3 päivä kotona ::)) !

20.5.2013
hursjes
hursjes

Hellou! Täällä ollaan nyt 5 päivän ikäisiä ::)! Neljättä päivää kotona vietellään ja kaikin puolin iloinen pikku prinssi täällä ::)! Kun ollaan tultu kotiin niin yöllä on nukuttu niin että ollaan herätty vaan kerran yössä, viime yönä herättiin jopa 2 kertaa ::) ja sitten noustaan ylös siinä 9 aikaa ::)) MUTTA ilmavaivat vaivaa minun pientä :(( vinkkejä otan vastaan ilomielin ! Tekee pahaa nähä ku toinen aivan tuskissaan aina välillä :( torstaina neuvolatäti tulee kotikäynnille, kääks! :D toivottavasti menee hyvin, en tiiä miks jännitän sitä :D meidän pikkuselle kaikki pienimmätkin vaatteet roikkuu päällä :( pitää syöttää ahkeraan jotta kasvaa!:D odotan innolla kun kaikki vaatteet sopii, on niiiiiin paljon kaikkea kivaa !:) mites muilla toukovauvoilla lähteny arki sujumaan?:))

20.5.2013
hursjes
hursjes
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...