Apua!Onko tää ihan normaalia...?

Joo, kädetön kolmen lapsen äiti kyselee... :) Tämä meidän uusin tulokas on nyt kolme viikkoa vanha. Äh, en tiedä, mistä aloittaisin... Eli on saanut sairaalassa jo lisämaitoa, kun ei vaan meijerilaitokseni tuotanto ole riittävä - eikä siinä mitään, näin on ollut ennenkin. Tämä murunen syö hyvin rinnasta, siis on oppinut oikean imuotteen jne.Mutta ruokailu rinnasta kestää vähintään tunnin ja sen jälkeen jää huutamaan ja hamuamaan lisää. Annan sitten korviketta pullosta jayleensä vetelee reippaalla tahdilla 60-80 ml. Saako vauva rinnasta siis juuri mitään?! Onko tässä mitään järkeä? Syömisen jälkeen pitää röyhyttää, muuten puklailee ja saa kovat ilmavaivat sekä melkein poikkeuksetta kovan hikan. Toinen tunti kuluukin sitten helposti näiden ruokavaivojen rauhoitteluun... ja muutama tunti tai n. tunti ruokailusta alkaa "närästys" eli vauvalle nousee hapanta maitoa suuhun ja saa hänet huutamaan tuskissaan :// Antakaas nyt hyvät siskot neuvoja, mitä mun kannattaa tehdä?Ja mitä ruoka-aineita mun pitäs välttää, mitkä siis maidon kautta aiheuttaa vauvalle vatsakipuja ja ilmavaivoja? Sängyn pääty on nostettu kirjoilla, röyhtäyttelen vaavin...neukusta suosittelivat maitohappobakteeria, jota ajattelin tänään hakea.oikos muuta? Kakkaaminenkaan ei vaavilta oikein suju aina...ja välillä tulee kunnolla "räjähtämällä" vihreetä liejua?! Viitannee ilmavaivoihin... :/

20.5.2013
Myy76
Myy76

Hellou!

Täällä puhuu tuoreäiti, jolla samanlaiset ongelmat alussa. Meillä itkettiin kovasti ja rinnalla viihdyttiin päivät. Yöllä kuitenkin nukuttiin kolmen tunnin pätkät perhepedissä, kun tyttö saatiin hysyteltyä nukkumaan. Annoin päivisin tytön viihtyä rinnalla. Ja aluksi luulin ettei maitoni riitä, mutta rohkeasti jätin lisämaitoa pois, koska refluksivauvoillahan on tapana juoda siihen, ettei hapot nouse ylös. Kun tyttö alkoi pulautelemaan lisämaidon jälkeen, tajusin antavani sitä liikaa.

Tytön ollessa kuuden viikon ikäinen, alkoi vihreät kakat ja niitä oli joka vaipassa. Mainitsin kaksi kuukautis tarkastuksessa lääkärille ja meille aloitettiin Antepsin -kuuri(0,5 ml kolme kertaa päivässä) kahdeksi viikoksi refluksivaivoihin. Tällä jäi vihreät kakat pois ja tyttö muuttui iloisemmaksi, mutta tietenkin tytölle tuli ikääkin. Vieläkin näin kolmikuukautisena refluksivaivaa on, mutta puklut ei tule itkun kanssa. Mutta kehoittaisin siis neuvolassa puhumaan ja kertomaan lääkäritarkastuksessa. Itse aluksi jätin ruoka-aineita pois, mutta millään ei ollut niin huomattavaa eroa, etten alkanut ruokavaliotani muuttamaan. Joskus kuitenkin pulauttelu ja refluksi voi johtua allergioistakin.

Ja meillä vatsaväänteet pahenivat maitohappobakteereilla, mutta toisilla se auttaa. Vauvat ovat niin yksilöitä. Kyllä se kultainen keskitie löytyy, kuhan lapsikin osaa paremmin ilmaista itseään. Niin ja mehän kävimme myös vyöhyketerapeutilla. Jaksamisia pikkuisen kanssa, itkua on välillä raskasta kuunnella. 3

Toivottavasti pikkuisenmahavaivat helpottavat.

26.5.2013
Henniem
Henniem

Refluksi tuli mullakin mieleen. Ensi hätään vinkkaisin apteekista saatavaa maidonsakeuttajaa. Nutrilon Nutriton on tuote. Laita sitä ohjeen mukainen annostus korvikkeen sekaan ni maidosta tulee sakeampaa ja saattaa pysyä paremmin sisällä. Käytettiin itse kuopuksen kanssa ku pulautteli jonkin verran. Toimii yhtä lailla rintamaitoon kuin korvikkeeseenkin. Rintamaidon kanssa suosittelevat sekoittamaan pieneen määrään vettä ja lusikoimaan suuhun ennen imetystä. Mutta kun pullosta kerran nyt juo niin korvikkeeseen on helpompi sekoittaa suoraan.

Lisäksi juota maito vähän pätkissä ja röyhtäytä välissä niin tulee ilma ulos. Noinkin pienellä voi mennä paljonkin ilmaa sisuksiin jos kovin ahnaasti imasee.

Mie oon molempien kanssa harrastanut noita väliröyhyjä, maitomääristä välittämättä viimeistään puolivälissä röyhtäytys.

Ja paha mennä sanomaan, paljonko se pieni sun rinnastasi saa. Pullosta tulee niin helposti että saattaa helposti vetästä itsensä ylitäyteen ku nälkäinen on. Huomasin kuopuksen kanssa tän, että ahmi niin kauheella vauhdilla et sit ylimääräset tuli kaaressa ulos.

20.5.2013
misukka
misukka

Soita neuvolaan.

Mulle tuli sama mieleen kuin tuvituksella.

20.5.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hops

20.5.2013
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...