opettajat eivät välitä väkivallasta, apua!

näin se on, että nuorimmainen poika on kokenut  väkivaltaa koulussaan koko ekan luokkansa. kiusaaja on poika samalta luokalta. kiusaaminen  on lyömistä, potkimista, sekä tappouhkailua. poika  on monesti itkien soittanut äitinsä hakemaan hänet koulusta poies, ja äiti siis ollut yhteydessä sekä opettajaan  että rehtoriin  USEASTI. koulu myöntää ensin, että ovat voimattomia tämän kiusaajan suhteen  (hei haloo,  eivät saa hallintaan 8-vuotiasta  kundia!), mutta seuraavalla sekunnilla leimaa äidin reagoinnin ylilyönneiksi ja vainoharhasuudeksi,  koska  "mitään ongelmaahan ei ole". nyt tilanne on edennyt  siihen, että poika ei ole  koulussa lainkaan, koska pelkää sinne menoa kuollakseen. koulu ei tee mitään asialle ja kiusaaja on omassa elementissään. käytiin viime  viikolla miehen kanssa sitten koululla, rehtori oli "tavottamattomissa", mutta  pojan  opettajaa  päästiin puhuttelemaan.  tämän yritti pyyhkäistä asiaa vähättelemällä,että "eihän  sitä eilen edes lyöty". kun tenttasimme, että millä tavoin koulu aikoo ongelman ratkaista, ainua vastaus oli, ettei asiasta voi käytävällä puhua.  vaan eipä ole yhteyttäkään otettu, vaikka rehtorille on viestiä laitettu, että välittömästi pitäisi päästä puhumaan. opettajalle kerrottiin, ettei poika tule kouluun ennenkuin koulu saa väkivallan loppumaan. opettajan mielestä kiusatun  pojan poissapitäminen on  "paras ratkaisu".  kiusaaja edelleen siis koulussa... nyt sitten opettaja lähettelee pojan äidille viestiä, että poika EI SAA olla  poissa koulusta, ja tämä jätetään luokalle,  koska ei koulua käy.   Maarua, kerro meille miten viemme asian eteenpäin?? on aivan hullua, että opettajat sulkevat silmänsä väkivallalle, paapovat kiusaajaa ja leimaavat  kaikki kiusatulle pojalle oikeutta ja turvaa hakevat hulluiksi. ja nyt vielä ovat jättämässä luokallekkin!

19.5.2013
Blanco
Blanco

rikosilmoitus on  tehty. ja siis opettajasta ja rehtorista, ei todellakaan tästä toisesta 8-vuotiaasta:D lastensuojelukseen on pojan äiti soittanut, koululautakuntaan, sossuun. kiusaajaan ei saada kuria, mikä kertoo varmasti siitä, ettei monellakaan pojan elämän osa-alueilla ole kaikki kunnossa. mutta lähinnä se, että opettajat/reksi tietentahtoen antaa väkivallan jatkua, ja sitten  kehtaa vielä vähätellä!  pojan äiti kun  kävi kerran hakemassa hakattua lastansa  koulusta kesken päivän poies pojan soitettua itkien kotiin, alkoi opettaja huutamaan  äidille, koska tämä kuulema häiritsi tuntia:O

mahtoi olla rehtori joka soitti tänään miulle ja tavoitteli miestäni. tylyin koskaan käymäni puhelu koulun henkilökunnan kanssa näin aikuisiällä! ei suostunut kertomaan nimeään, eikä ensin edes mistä soittaa ja millä asialla. lopulta löi luurin  korvaan kun totesin että johan  tässä ollaan teidän soittoa odotettukkin.

myös muut vanhemmat ovat kertoneet että käytös tältä opettajalta ja rehtorilta on ollut aina todella töykeää ja välinpitämätöntä.

nyt toisen oppilaan isä on kertonut aikovansa tehdä isommankin lehtijutun ko.asiasta. on toimittaja ammatiltaan. kyllä pitää nämä opettajat saada viroistaan, ja tilalle ihmisiä, jotka puuttuvat tilanteeseen!

20.5.2013
Blanco
Blanco

Nosto etusivulle.

20.5.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulle tekee ihan pahaa lukea tätä :( Ite oon niin koulukiusaamista vastaan kuin vaan olla ja voi. Nykyään kun toimin vpk nuorten kanssa niin en kattele sitten hetkeäkään jos pientäkin syrjintää/kiusaamista on ilmassa, koko porukka puhutteluun, ei vaan kiusattu ja kiusaaja vaan myös kaikki muut ku ne eivät asiaan puutu millään lailla.
Nykyään on vaan niin perseestä (suoraasanottuna) ku puhutaan vaan jatkuvasti lasten oikeuksista, mihinkään ei voida puuttua ilman jatkoseurauksia (pitäisi myös painottaa lasten ja nuorten VELVOLLISUUKSIA!!). Meepä tosiaan ite huutamaan (ehkä vähä liian turhan voimakas ilmaisu) kiusaajalle, nii ite joudut syytetyksi ties mistä siinä vaiheessa. Opettajienkin kädet on varsin hyvin sidottuina nykyään. Oppilaat hyppivät silmille mennen, tullen ja palatessa, eikä asialle voida tehdä mitään. Sitten saa taas lehdestä lukea ku joku opettaja on "pahoinpidelly" oppilasta hermostuspäissään tarttumalla tätä vain kädestä kiinni.
En halua kuitenkaan tällä puollustella opettajia. Mutta voihan asia olla niinkin että opettajat ovat täysin voimattomia tämän kiusaajan suhteen, joten he vierittävät turhautumisen ja kaikki syyt kiusatulle ja hänen perheelleen.

20.5.2013
miima_
miima_

no minä en menis 8-vuotiaasta mitään rikosilmotuksia tekemään. minä ensimmäisenä ottaisin yhteyttä kiusaajan huoltajiin, ja yriteetäisiin yhdessä selvittää tilanne, kävisin myös koululla juurikin kyselemässä opettajilta ja muilta oppilailta mitä siellä tapahtuu, ja jos opettaja on tommonen tekisin hänestä ilmotuksen jonnekin. ja ottaisin omaan puhutteluuni itse kiusaajan. 8v. ei enää keksi noin vakavia juttuja päästään.

kyllä jos opettaja on välinpitämätön ja reksi ei ota asiaa tosissaan niin joku viranomainen tarkastuskäynnille.  jo ennenku tilanne pääsee kovin pahaksi. kun ite olin yläasteella yksi tyttö vaihtoi koulua kiusaamisen takia, ja en minä mitään kiusaamista ollu edes välitunneilla nähny. tosin ei oltu samalla luokalla. eli kiusaaminen on varmaan rajumpaa näillä koulumatkoilla ja netissä.

mutta asiaa pitää jankata ja käsitellä niin kauan kiusaajan ja lapsen välillä kun sitä jatkuu ja joka kiusaamistilanteesta ilmoitus kiusaajan vanhemmille. luulis että jotain alkaisi tapahtumaan. missään nimessä ei saa luovuttaa koska se antaa kiusatulle kuvan että hän on nyt poljettu maahan tässä mennen tullen.

20.5.2013
mustikka88
mustikka88

Mie kans sitä mieltä, et jos ei mitään tapahu ni lopulta poliisin luo rikosilmotusta tekemään. Etenki siinä tapauksessa, jos fyysistä väkivaltaa niin, et tulee ruhjeita, vammoja, mustelmia et on "todisteita".

Tottakai opettajat väittää, et kaikkiin kiusaamis tapauksiin puututaan. Paha vaa, ku minuuki kiusas opettajat ite koko koulu ajan. Ilmeisesti ihan vaan siks ku olin "erilainen" ja just semmonen ku itestä hyvältä tuntu. Johtuskoha siitä, ettei tuo koulunkäynti nii hirveesti kiinnostanu enää siinä vaiheessa, ku piti päättää tekeekö töitä vai opiskeleeko.

20.5.2013
huopis
huopis

Mä tekisin heti ja välittömästi poliisille rikosilmoituksen siitä kiusaajasta. Samoin lastensuojeluilmoitus siitä kiusaajasta. Ja sitten ylemmälle taholle juttua viemään jos ei koulussa asialle tehdä mitään.

20.5.2013
misukka
misukka

Ikävä tilanne ;( Ja missään tapauksessa kiusattu ei ole se, joka pois koulusta joutaa, vaan kiusaaja! Ihmettelen kovasti, miksi ko. koulussa ei asialle tehdä mitään - vai tehdäänkö, mutta se vaikuttaa asianosaisista siltä, että mitään ei tapahdu. Omassa työpaikassani (olen siis opettaja) on tarkka ohjeistus koulukiusaamistapauksiin, ja kaikki tapaukset, jotka tietoomme saamme, käyvät läpi aikamoisen myllyn KiVa-tiimeineen jne. Jos kyseessä tosiaan on näin vakava kiusaaminen, että toinen ei uskalla kouluun mennä, koen, että "kollegat" siellä koulussa tekevät nyt pahan virheen, jos vähättelevät ongelmaa...tärkeää olisi ottaa kaikki osapuolet keskusteluun saman pöydän ääreen vanhempineen/huoltajineen ja selvittää asiat juurta jaksain. Ja päästä jonkinlaiseen lopputulemaan...

Mutta jos ope/reksi ei tee mitään (mikä oikeasti kuulosta oudolta!), ota yhteyttä koululautakuntaan tai sivistystoimenjohtajaan (ellei satu olemaan reksi itse) ja vaadi toimia pikaisesti!

Voimia!

20.5.2013
Myy76
Myy76

alexandran kansa täsmälleen sama tarina.... tosin mulla siihen liitty fyysistäkin.... naamaa töhrittiin tusseilla ison poikajoukon voimin ja luistinkassista tuli päähän... lumipallot ja pesut oli arkipäivää.. noita saatanoita kun ei saa kuriin.... eikä niille kukaan haluakkaan mitään mahtaa... mua kiusas opettajatkin ja samalla lailla rehtori sanoin mulle että oma syy.... minä istuin jälkiistunnossa kun MUN naama töhrittiin sillä tussilla ja menin pyytää apua toisen luokan opettajalta...  raaka maailma.. toivois että ees julkinen keskustelu ois vähän nostanu kiusattujen asemaa mutta sama paska näemmä jatkuu... tsemppiä vaan ja elkää missään nimessä luovuttako!

20.5.2013
imppuliina
imppuliina

Mä haluan toivottaa tsemppejä taisteluun. Mulla oli sama tilanne koko ala ja yläasteen. Yläasteella rehtori sanoi mulle suoraan että on oma syyni kun mua kiusataan. Kun en käyttäydy normaali teinin tavoin ja olin liian lapsellinen. Kukaan ei koskaan puuttunut kiusaamiseen vanhempien toistuvista pyynnöistä huolimatta. Ala asteelta siirryttäessä pahimmat kiusaajat siirreettiin samaan luokkaan kanssani asia josta olen eniten katkera.

20.5.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler

Tää ei nyt lohduta valittevasti ketään, mutta... Koulukyytejä ajaneena ja sitä kautta tarinoita kuulleena oon ymmärtäny, ettei koulukiusaamiselle nykyjään oikeesti tehä monesti yhtään mitään. Kiusatut on ne, jotka joutuu vaihtamaan koulua, koska kiusaamiseen ei puututa koulun puolesta juuri mitenkään ja asioita vähätellään. Lisäksi vanhemmat joutuu vieläpä maksamaan itse lapsen koulukyydit, koska uusi koulu ei tietenkään oo enää se lähin ja vanhemmat on ite halunnu vaihtaa lapsen siihen kauempana olevaan kouluun. Ja omalta kohaltaki huomasin jo yli kymmenen vuotta sitte, ku minuu kiusattiin ja jonkun kerran erehyin sit ärähtämään kiusaajille vähä kovemmalla äänellä, ni mie olin se joka oli rehtorin puhuttelussa ja joka uhattiin erottaa koulusta. Multa mm. rikottiin koulussa pyörä, varastettiin tavaraa(niin että joku näki sen ja osas sanoo kuka sen teki), haukuttiin, uhkailtiin, huudeltiin... ja sen kerran ku erehyin ees sanallisesti puolustautumaan, sain vaan sontaa niskaan.

19.5.2013
huopis
huopis

laitoin uuden linkin siihen alle, josko sillä näkyisi?

outoa:O

19.5.2013
Blanco
Blanco

facen libbesivulla julkastu, laittakaa mammat jakoon:)!

19.5.2013
Blanco
Blanco

pojan  äiti on ollut yhteydessä sossuun, koululautakuntaan jne. pojat vanhemmat ovat tietoisia asiasta, mutta poika ei edes asu kotonaan, koska vanhemmat eivät saa häneen kuria.

asiat on viety eteenpäin, tällä haavaa ei koululta ole kuitenkaan tullut mitään muuta kuin uhkailuja ja asiatonta huutelua.

laitoin juuri asiasta uutisoinnin kunnan lehteen sekä levitykseen facessa. en tiedä kuinka näistä asioista saa julkisuudessa puhua, joten jätin nimet mainitsematta,  ja mainitsin vain koulun, jossa tällainen tilanne on päällä. te kaikki, jotka facessa olette, laittakaa ihmeessä jakoon!

peekele! potkut edes moisille opettajille/rehtorille:/

19.5.2013
Blanco
Blanco

samaa ehdotan ku jii, että sitte seuraavaa tahoa tavoittelemaan. Onkos sen kiusaavan lapsen vanhemmat tietoisia tapahtumista?

19.5.2013
riu
riu

mie en taivu siihen, että sekä  kiusaaja, että välinpitämättömät opettajatja rehtorit voittavat JÄLLEEN yhden sorretun lapsen. se, joka koulua vaihtaa, saa luvan olla kiusaaja.

19.5.2013
Blanco
Blanco

up!

19.5.2013
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...