Sokerivauvat?

Kellään kokemuksia? Mulla tehään toista kertaa sokerirasitustesti koska vauvan mahanympärys on isompi kun pitäis :P Mutta toivotaa et kaikki ois hyvin :)

18.5.2013
Noorasd
Noorasd

Sokerissa pissaa..Oisko siis ollut pissassa sokeria 😅 Ja arvot... Piru kun tällä puhelimella tulee niin hirveästi näitä kirjoitusvirheitä 😬

24.1.2015
carata
carata

Mulla tehty kaikissa rasitus, koska sokerissa pissaa ja aina ollut kuitenkin aevot paremmin kuin hyvin. Ärsyttävää tollainen. Enkä kuulu edes riskiryhmään. Nyt ajattelin jo sanoa, etten neljättä kertaa mene vaikka ois kuinka sokeria pissassa. Sit voin jos arvot alkaa olemaan kuralla.

24.1.2015
carata
carata

Toisaalta hyvä että tarkastetaan ja tutkitaan jos sillä saadaan edes jonkun dibeteksen puhkeaminen ehkäistyä ja/tai hoidettua ajoissa.

20.1.2015
Minnie
Minnie

Tuo diabetes ei määräydy painon mukaan, oma paino ~52kg ja silti nuo diagnoosit. Suvussani ei ole diabetestä, harrastan liikuntaa ja syön hyvin terveellisesti.

20.1.2015
Minnie
Minnie

Mulla kaksi lasta joiden molempien raskausaikana raskausdiabetesdiagnoosin sain.
Paastoarvot silti aina alhaisia, liiankin, 2-3 välillä useimmiten, joten luulen et mul on jokin erilainen häiriö kun ilman raskauttakin laskee liian alas helposti.

Ei koskaan puhuttu vatsanympärysmitasta, ylimääräisiä lääkäri ja ultrakäyntejä tuli, kaikki huoli ihan turhaan, vauvat olivat ~3kg ja syntymän jälkeisen 3vrk verensokeriseurannan aikana ei ainoatakaan poikkeamaa.

19.1.2015
Minnie
Minnie

Minä oon napsahtanu kahdesti sokerirasitustestissä. Esikon kohdalla rv 26 tunnin arvo oli koholla. Silloin olin ruokavaliohoitoisena ja arvoja seurattiin kerran kuussa tapahtuvalla paastoverikokeella. Esikko oli 3690g ja 50cm.

Kuopuksen aikaan jouduin käymään testissä kahdesti koska en kärynnyt rv 12. Rv 26 sit paastoarvo oli rajalla ja sain sokerimittarin kotiin. Sillä mittailin arvoja kunnes hoitaja totesi et arvot on ihan loistavia et neljän vikan viikon aikana ei enää tarvinnu mittaillakaan mitään. Kuopuksella kokoa 3270g ja 52cm.

Vatsan ympäryksestä mulle ei olla puhuttu koskaan mitään.

Menetetyn aikaan kieltäydyin menemästä siihen ekaan rasitukseen koska musta se oli täysin turha. Enkä kyllä seuraavallakaan kerralla aio mennä siihen rv 12 rasitukseen. Voin sen sijaan mittailla arvoja vaikka kotona kun mittari on jo.

Ja noista raskausdiabetesdiagnooseista ei pääse eroon vaikka arvot olisi kuinka hyviä kotimittauksilla. Jos sen leiman on kerran saanut ni se seuraa loppuelämän.

18.5.2013
misukka
misukka

On mulla viikkoja jo 37+2 ja sokerit ekassa testissä ihan tosi hyvät mut nyt ne seuraa sit kuitenki :P

18.5.2013
Noorasd
Noorasd
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...