onko muillakin mammoilla selkärangan jäykkyyttä?

en tiedä  missä kulkee raja normaalin jäykkyyden ja hmm.. epänormaalin jäykkyyden kanssa. mutta itselläni siis aina kun istun vähän kyyryssä tai kyykin tai muutoin olen kumarassa,  niin siitä ojentuminen alkaa olla todella vaivalloista. ennen siitä seuranneeseen selkäjäykkyyteen piti kyyristellä koneen äärellä pari tuntia, nykyään viisi minuuttia riittää, ja noustessa joudun  olemaan tovin 90asteen kulmassa, pidettävä pöydästä  tukea ja vähitellen ojennettava rankaa suoraksi. tuohon suoristamiseen meni ennen ehkä viitisen sekunttia, nyt pahimmillaan minuutin verran. ei se  sen kummemmin  kipeää tee,  paineen tunnetta vain. ja ärsyttää erityisesti jos pitäisi kiireällä lähtä johonkin,  niin mamma senkuin halailee vielä pöytää siinä vaiheessa kun kakaratkin on autossa jo:D mitenhän tuota saisi vetristettyä,  kun toimii kuitenkin sitten taas ihan vetreesti kun on suoristunut. mutta sitten probleema on taas toiseenkin suuntaan. eli pitkän seisoskelun/kävelyn tms. pystyssä olon jälkeen  selkään tullee taas kaamea paine, ja on ihan  pakko saada kyyristettyä se, mutta siihenkin suuntaan mennään sitten mittarimatoa hitaammin:D onko muilla??

16.5.2013
Blanco
Blanco

pala on lähteny:D!  hiphei! kyllä se vielä kuukauden melkein viihtyi sielä niitten  refluksilääkekuurinkin jälkeen, mutta sitten häipyi, ihanaa!

ja äippäni kertoi kärsineensä ressipalasta "vuodesta yhdeksänkymmentä-ja-jotain.." eli  sukuvika ilmeisesti;)

18.5.2013
Blanco
Blanco

no mie oon tähän mennessä pitänyt niitä aina vain ammattisairauksina. lonkan tulehtuessa mietin et eii helvetti ois pitäny  niin tiheesti miehen kans lemmiskellä autossa kun alkaa paikatkin hajoilee jo xD

viimesin rannevamma oli läpi lopputalven. vähän ihmettelin että' mikäs nyt vasenta kättä vaivaa kun oikeehan se on usein se  joka reistaa. mutta en tiiä, sekä edellisessä, että tässä nykysessä työssä kyllä oireilee muidenkin kädet aika ajoin, että voihan se olla sit sitäkin. tosin  mie oon ainut jolla on ihan rannetta lastotettuna ja paketissa viikkotolkulla:/

nykysellä lonkille riittää myös pelkästään toisella kyljellä nukkuminen.  niin juutas että kipuilee aamulla! pakko nukkua tyynyt haarojen välissä ja vaihtaa toistakymmentä kertaa yössä asentoa ettei mikään osa kropasta ota liiaksi osumaa  patjaan;)

18.5.2013
Blanco
Blanco

itselläni se alaselkä/ristiselkä on aina ollut se ongelman ydin. joskus kipu levinny ylemmäskin,  mutta aina lähtökohta ollut alhaalla. lonkat on oireillut vuosia, ensin tulehtui joskus 5v sitten, ja viimein kuin alkoi tuntua taas omalta, tulin tiineeksi, ja sille tielle jäivät lonkat. heti jos raskaampi työpäivä ollut,  tai jos päivän aikana pitänyt vetää tai työntää jotain painavaa, niin oon kävelykyvytön illalla. ranteet on muutaman kerran vuodessa paketissa ja buranakuurilla jännetuppitulehdusten  vuoksi.

mutta siis tuon selkäkivun kanssa olen jo oppinut elämään. siitä kärsinyt kuitenkin jo 14v saakka, ja sitä oon oppinut kuulemaan ja ennakoimaan. tuo  jäykistyminen on tullut pikkuhiljaa puskista nyt muutamassa vuodessa. se ei varsinaisesti satu, tai ainakaan sillä tavalla että itku tulisi ja lääkettä pitäisi ottaa. se vaan tuntuu pahalta, siltä kuin rangan tilalla oisi rautaseiväs joka ei tahdo suoristua ei millään. ja vaikka selkä sitten lopulta oikenee, niin kävely jää toviksi vielä sellaiseksi ankkamalliksi. hmm.

18.5.2013
Blanco
Blanco

pitää varmaan  työterkkarilta varata aika fyssarille. saa ehkä tasokkaampaa opastusta ja palvelua kun  kunnan jonoista... mie mietin että voisiko olla selkärankareumaa? mutta eikös siinä se pahin jäykkyys ole nimenomaan  aamuisin? ja aamuyöllä? mie oon ky aamusin tosi kipee jos oon koko yön samassa asennossa nukkunu, mutta normaalisti pyörin  öisin ku väkkyrä, ni aamusin ei oo ongelmia. ehkä se on sit tosissaan jotain nivelten yliliikkumista. raskauden aikana se aiheutti isoja ongelmia kun en päässyt autosta/tuolilta/sohvalta  ylös kun selästä paukkui aina joku paikoiltaan ja tuntui ettei jalat ole  enää kuin nahan varassa lantion jatkeena. inhaa.

18.5.2013
Blanco
Blanco

ei mulle  varsinaisia ohjeita ole sit kumminkaan annettu. tai yksi fysioterapeutti antoi kotiohjeet  eri liikkeisiin, ja niitten  liikkeitten jälkeen mie en päässy kahteen päivään  sängystä ylös:D sit yks sanoo toista ja toinen toista. edellinen käski mennä harrastamaan pilatesta. no se on ollut pohdinnassa pari  vuotta, toistaiseksi olen vasta henkisesti ajatuksessa mukana.

18.5.2013
Blanco
Blanco

onkohan se tälle rangalle ihan ok:D? rakennevikaa nuo tohtorit on aiemmin löytäneet, pelkään että  onnistun katkomaan koko ruodon lopullisesti jos meen sitä kiertotreenaileen ja kokeileen ääriasentoja:D

17.5.2013
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...