Ei raskausarpia eikä epämääräisiä lisäaineita vauvalle

Olin ennen raskautta hyvinkin timmissä & hoikassa kunnossa. Pitkin raskautta tunsi mahani venymisen turhankin hyvin. Vatsani lisäksi rintani ovat kasvaneet hurjasti, useammalla kuppikoolla. Olen selvinnyt täysin ilman raskausarpia kiitos manteli- ja kookosöljyn. Öljyt ovat 100%:sti mantelia/kookosta (kumman nyt valitsetkaan) eli ihan luonnon omia tuotteita. Ei todellakaan tarvitse murehtia, että kehoon saatika kehittyvään vauvaan joutuisi mitään ylimääräistä/epämääräistä (esim. hajusteita ym. lisäaineita). Kookosöljy imeytyy minulla manteliöljyä paremmin ja saa ihon tuoksumaan ihanalta ja tuntumaan hirmuisen pehmeältä! Alkuraskaudessa olin kuitenkin hyvin hajuherkkä, jolloin minun nenääni hajuttomalta tuntuva manteliöljy sopi paremmin. Tiedän öljyjen todella tehonneen, sillä murrosiässä sain raskausarpia kehittyvään kroppaani, kun taasen nyt arpia ei tosiaan ole tullut yhden yhtä - ei pienintäkään viirua! :) Samaisia tuotteita voi muuten käyttää moneen muuhunkin, mm. ruuanlaitossa. Itse olen ostanut em. tuotteita Life-liikkeistä, mutta Googlen avulla löytää varmasti sen itselleen sopivimman paikan hakea/tilata näitä. Ihania odotusaikaa kaikille!3

16.5.2013
tklt
tklt

Mulle ei tullu yhtäkään raskausarpea, rasvaisin itseäni kerran päivässä suihkun jälkeen aloe rasvalla( ostettu robinhoodista) , maksoi 1.5 e per purkki. Äitini ei ole käyttänyt mitään rasvaa , tuloksena koko maha on täynnä raskausarpea.

2.4.2014
Wonderful052
Wonderful052

itelle on tullut tähän mennessä vain oikeanpuoliseen rintaan venymisen jälkiä tosi haaleita mutta huomaa kyllä, rinnat siis kasvaneet kahdella koolla tähän mennessä. Maha kasvanut paljon mutta ainuttakaan arpea ei ole vielä tullut ja jos nyt kahdessa kuukaudessa vielä aikoo tulla niin sitten tulee. Itsekkin ennen raskautta olin todella hoikka ja timmissä kunnossa , olen vieläkin timmi ja hoikka paitsi tietenkin mahasta. En ole mikään "onnekas" vaan olen liikkunut raskauden läpi ja syönyt erittäin terveellisesti=)

26.3.2014
Halinalle19
Halinalle19

Mulla tuli tytön kanssa 4 arpea vatsaan, vaikka rasvailin joka päivä body shopin kookos/kaakao/mikälie vartalovoilla mahaa. Nyt tässä raskaudessa samat arvet ovat taas tulleet punaisiksi ja niiden kaveriksi on tullut muutama lisää. Ja kyllä, nytkin olen rasvaillut. Ei vain auta. Sf mitta on nyt 34 (rv 37), joten eipä tuo vatsakaan järin iso ole, mutta ei vain kestä venymistä. Ja niin, pari pientä arpea on tullut reiteenkin!

27.1.2014
carata
carata

Mäkin löysin raskausarvet vasta sitten kun masu tyhjeni :D ei ne mahassa raskausaikana näkyny

27.1.2014
aadasisko
aadasisko

Eipä ole mikkään kikat auttanut - jostain luinkin sitten että se on ihotyypistä kii, ei rasvapurkista ja oon samaa mieltä. Toisaalta toisille tulee ihan tosi pienet masut ja vauvatkin. Kropan muotokin siis sanelee jotain.

27.1.2014
aadasisko
aadasisko

mikään konsti ei iene 100% varma ehkäsy raskausarville. niin moni asia kumminkin siihen vaikuttaa. ihotyyppi, ihon kunto, nesteytys, venymämäärä, ikä jne..

mitä nuorempi, sen kimmoisampi iho. mitä enempi sitä rasvaa ja juo vettä,  sen paremmin iho säilyttää joustavuutensa.  jokaisella iholla on kuitenkin maksimipisteensä, ja sen ylitettyä se repeää. vaikka tekisi mitä. joillakin se maksimipiste tulee vastaan aiemmin ekassa raskaudessa ihon ollessa tottumaton venymään, toisilla vasta jälkimmäisissä, kun iho  iän ja elämäntapojen myötä ei vaan ole enää entisensä.

mie suosittelen kyllä tekemään kaikkensa välttääkseen turhat ratkeamat. ihokuorinnat, rasvailut ja runsaan vedenjuonnin. mutta ihmeitä ei nuokaan tee, eli jos se meinaa revetä, niin kyllä se vaan repeää, vaikka kuinka tanssisi sadetanssia;)

18.8.2013
Blanco
Blanco

Onko kukaan testaillut Bio Oil-öljyä? Itsellä menossa vasta rv 7 ja sitä kehotettiin käyttämään neljännestä raskauskuusta alkaen kahdesti päivässä. Kiinnoistaisi kuulla kokemuksia! :)

Vielä tuli mieleen... Onko raskausarvet perinnöllisiä? Jos äitille on tullut niin todennäköisesti tyttärellekin tulee?

18.8.2013
Donna888
Donna888

Mä käytin ihan rypsiöljyä ja en estääkseni arpia vaan siihen tajuttomaan kutinaan :D Aikalailla käytin öljyä kotidopplerin kanssa kun en jaksanut tilailla niitä asiaan kuuluvaa geeliä.. Sydänäänten kuuntelun jälkeen oli aina hyvä levittää öljyä jokapaikkaan. On halpaa, riittosaa ja tosi hyvää iholle ;)) Eikä muuten oo lisäaineita! Ja rasvailu ei auta arpiin uusien tutkimusten mukaan, mutta hyvä on rasvailla jos kutisee. Itellä tuli muutama arpi ja olen niistä muutamasta hyvin ylpeä! Katsotaan mitä tästä toisesta tulee ;)

4.7.2013
Hennu86
Hennu86

Mulla tuli siinä vaiheessa ku poika laskeutu lantioon ja kyllä kirvelikin ja vaan siihen vauvan pyllyn kohtaan

4.7.2013
teeko
teeko

Raskausarpeihin auttaa mitään vaan rasva, kun vaan muistetaan käyttää jokaisen suihkun jälkeen :)

4.7.2013
kseniak
kseniak

Meillä ihan neuvolatäti vinkkasi kookosöljyn käytöstä.
Oli asunut aikoinaan jossain hieman lämpimämmässä maassa (hyvä muisti, joo) ja kertoi, että tuollapäin kaikki odottavat äidit käyttivät kookosöljyä eikä raskausarpia ilmestynyt kellekään.

16.5.2013
tklt
tklt

tästä ei oo kauheen kauan edes kun oli joku tutkimus jossa lopputulemana kerrottiin että noilla rasvailuilla ei oo mitään merkitystä arpien tulemiseen. Allekirjoitan väitteen. Rasvasin esikoista uottaessa ja silti maha muistutti lähinnä seepraa... Hassua oli että tokaa ja kolmatta uottaessa samat arvet vaan venyi :D Eli alku oli jo semmosta vaaleeta arpikudosta ja sitte arven yläosa oli punanen :D

16.5.2013
riu
riu

Voi olla että noista öljyistä on apua. Itse käytin raskausarpivoidetta ja laskettuna aikana ei ollut pienintäkään arpea vielä tullut. Lasketun ajan jälkeen niitä alkoi kuitenkin tulemaan ja ihan kivasti niitä ehtikin siinä kahdessa viikossa tulla mitä raskaus meni yli lasketun ajan.

16.5.2013
JennnyLee
JennnyLee
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...