Vakityö,sairasloma,ä​-loma asiaa...

Vähä taustaa: mulla vakityö, nyt rv 18, selkä paskana, hirveet liitoskivut, pomo yrittää hiillostaa mua irtisanoutumaan. Jos jään saikulle nyt (mitä mulle on tarjottu jo helmikuusta lähtien) niin miten käy mun äitiysrahan, siis minkä mukaan se lasketaan? Pieneneekö se jos jään jo nyt saikulle? Vai voinko valita että kelassa huomioidaan joku tietty ajan jakso minkä mukaan se lasketaan? Tällä hetkellä töissä niin raskasta henkisesti (selän ja liitoskipujen takia myös fyysisesti) ettei pää pian enää kestä :( Itku tulee joka ilta, yöt menee pähkäillessä että mitä mä teen ja muu perhe kärsii mun äksyilystä :'(

15.5.2013
Tumila
Tumila

Kiitos vastauksista mammat :) tänään soitan neuvolaan saikusta, toivottavasti saisin koko loppuajan. Tätä ns.pomon kiusaamista on nyt jatkunu helmikuun lopusta (vk9) asti kun ilmoitin raskaudesta :/ ja kun oon saikun saanu otan yhteyttä liittoon.

16.5.2013
Tumila
Tumila

Ei vaikuta sairasloma äippärahaan, mut ite kun olin alusta 3kk saikulla karseen pahoinvoinnin vuoks, niin loppuvaiheessa putosin kelan sairaspäivärahalle, joka on siis pienempi kun työnantajan maksama.

15.5.2013
Lintu4
Lintu4

Ei saikku pitäis vaikuttaa jos et lähde vaatimaan, että pitää laskea 6kk tulejen mukaan. Kela kyllä laskee ne rahat ja ainakin teoriassa maksaa sen sulle edullisemman mukaan.

Mä kuopuksesta pyysin laskemaan tulojen mukaan mut en päässy ees minimiäippärahaan tuloillani kiinni ni sain sit minimin.

15.5.2013
misukka
misukka

Joo ja en todellakaan oo irtisanoutumassa vaikka tiedän etten sinne enää koskaan töihin mee :)

15.5.2013
Tumila
Tumila

Oon ollu samaisessa paikassa 2007 asti ja äitiys/hoitovapaalla 2/10-08/11 ja takas menin vaan koska sain puhuttua ittelleni 200€ palkankorotuksen muuten ois ollu hyödytöntä mennä kun 3 lapsen tarhamaksut on aika huimat... Sairaslomako ei siis vaikuta siihen äippärahaan jos jään jo nyt saikulle ja oon siihen asti et ä-loma alkaa?

Ja kyllä pomoni on iso perseenreikä!! Ja ikäväkseni joudun oleen samassa huoneessa sen kans joka päivä koko päivän :/

15.5.2013
Tumila
Tumila

Lähtökohtaisesti äippäraha maksetaan viimeisimmän vahvistetun verotuksen mukaan ellei tuloissa ole oleellisia muutoksia tullut eli käytännössä sun tulot kasvaneet rajusti. Ne tulot lasketaan 6kk tulojen mukaan vaan jos sä olet ihan nyt vasta alottanu työt. Ja siihen 6kk ajanjaksoon ei voi vaikuuttaa vaan se on sit 6kk äippäloman alusta taaksepäin.

Pomosi ei saa sua raskauden vuoksi irtisanoa. Siksi hän sua hiillostaa joka toisaalta kertoo musta jo karua kieltään siitä pomosta :/ Törkeä tyyppi. Mut pidä pintasi ja jää saikulle jos et töihin kykene. Ajattele itseäsi ja vauvaa.

15.5.2013
misukka
misukka

Hop...

15.5.2013
Tumila
Tumila
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...