sappi-arvot koholla, maksa-arvot ok?

Tarkoittaako, ettei mulla oo raskaushepatoosia? Kävin viime viikolla labrakokeissa ja ilm. ainakin sappi koholla... terkkarin mukaan maksassakin häikkää mahdollisesti. Kävin tänään äitipolilla vauvan heikkojen liikkeiden ja vähäisen lapsiveden takia ja mut passitettiinkin osastolle, kun mainitsin jalanpohjien aamuisista kutinoista ja sanoivat, että labroissa oli ollut myös häikkää. Nyt oon päivän osastolla makoillut, käyrää otettu ja oli ok ja hepatoosilääkitys aloitettiin. Maksa-arvot otettiin myös uudestaan, ja ne oli kuulemma ok, Sappi siis koholla, mutta silti sain kätilöltä toteamuksen, että huomenna takaisin kotiin. O.O

13.5.2013
Halitintti
Halitintti

ihan kätilöiden ja lääkärien kans... synnytysosaston nimittäin. :D Mutta vasta tänä aamuna löysin "selvää Suomea" puhuvan nuoren naislääkärin, joka kertoi, että maksa-arvot kunnossa, sappi koholla. Sappien kohoaminen viittaa silti hepatoosiin ja tämän vuoksi mua nyt tarkkaillaan aika tiiviisti kotiinlähdöstä huolimatta. Viikonlopulla vielä sykekontrolliin ja ens maanantaina otattaan uudet maksa ja sappiarvot, pienen verenkuvan lisäksi. Sen jälkeen vielä samalla viikolla synnytysosastolle uudestaan tutkittavaksi.

14.5.2013
Halitintti
Halitintti

Nyt kun arvot sain, p-afos oli ainakin 222, viite-arvo 105:een asti? Ja sitte sappi 11, tosin ei nyt otettu uutta sappiarvoa, joten tiä sitte onko siitä kohonnu... jalanpohjia ja käsiä ainakin kutitti taas viime yönä.

14.5.2013
Halitintti
Halitintti

Ok, mulla ilm. viikko sitte oli sappi 11... mutta täällä on nyt niin ärhäkkä mieskätilö, etten uskalla siltä mitään kys
yä noihin liittyen, kun melkein raivostu ku pyysin nätisti voisinko saada labra-arvot itellekki tietoon. Ja kun kysyin selänpoltoista, vastaus oli, kyllä sä sit tiedät, ku synnytys alkaa.

13.5.2013
Halitintti
Halitintti

Niin siis oon kuullu, ettei päästettäs la:n yli, mutta eipä noista ota selvää... pää pyörällä itelläki.

13.5.2013
Halitintti
Halitintti

Semmosta oon kuullu, ettei päästetään täs yli la:n ainakaan... mutta aika jännästi suhtautuvat koko hommaan. O.O menee tiellä i pää pyörälle.

13.5.2013
Halitintti
Halitintti

Mulla epäiltiin hepatoosia toisessa raskaudessa v. 2009 ja oli käynnistys-ajatustakin.. en sillon saanu lääkitystä, vaikka oli selvä kutina ja sappi-arvot koholla. Tyttö synty muistaakseni jonki verran ennen lsskettua aikaa itsekseen...

13.5.2013
Halitintti
Halitintti

Mulla oli esikkoa odottaessa v. 2000 maksa-ja sappiarvot ihan mitä sattuu, lääkitystä ei silloin ollut.

Lopputulos oli synnytyksen käynnistys.

Sinun tilanteestasi en osaa sanoa.

Pelargonilla tuoreempaa kokemusta asiasta, lääkityksen kanssa.

13.5.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rv 36+1

13.5.2013
Halitintti
Halitintti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...