Onko muillaki sellast...

Onko muillaki sillai et on yksin sun vastuulla kaikki vauvan hoito ja kotihommat yms. mitä tehdää kotona? Tääl on sillai :( Ja alkaa tuntua et voimat loppuu, varsinki sellasina päivin ku vauva on kiukkunen, ei kelpaa muu ku maito ja saa mitenkää nukkuu ja siihe lisäksi useemmalt päivält yöunisalso alle 7h :( Nies on luvannu monta kertaa et osallistuu enempi ja jonki aikaa on pitäny mut sit taas kaikki on jääny mun vastuulle. Ja alku kuus ehotin et hoidettasko vuorotellen aamut et saadaa molemmat nukkua vähä pitempää. Toimi loistavast pari viikkoa kunnes vajaa viikko sit palas entisee :(

13.5.2013
marsku88
marsku88
1 year, 7-month-old toddler

On meilläkin vähän samaa vikaa. Nyt tosin on ollu enempi oma-aloitteinen kun on lopettanu asioista nalkuttamisen :) Laittaa tiskejä, käyttää koiran kun pyytää(koira on mun) ja pesee pyykkiä sillon tällön. Vessaa ei siivoa ei millään! Testinä kokeiltu, en siivonnu 1,5viikkoon ja hyi helvetti mikä sikolätti se oli, mut ei voinu herra ottaa hommakseen! :D

Mä teen mielelläni kotihommia ja hoidan aina imuroinnin ja lattioiden pesun. Yksinkertaisesti mä teen sen paremmin ja tarkemmin joten ukon ei tarvii. Ne kerrat kun ukko on imuroinu, ni mä oon sitten menny perästä tovin päästä ja todennu että uusiks menee :D

Pojan hoitoon tuo sais osallistua enemmän, se ärsyttää. Vikaa on kyllä minussakin, kun mä automaattisesti teen mitä nyt ikinä tarvii tehä. Tulee rutiinilla enkä mä sit enää jää kyselemään toiselta yhtään mitään. Tietysti sitten kun ukko jää pojan kans kahdestaan, niin hommat hoituu kyllä hienosti jne. ettei sen puoleen kyllä tarvii valittaa :)

22.5.2013
AlliU
AlliU

Musta on alkanut viimeaikoina tuntumaan, että täällä mennään samoilla linjoilla. Alkuun tuntu, et olin niiin onnekas kun on mies joka auttaa niin paljon! Teki kotihommia, hoiti lasta (melkein enemmän kuin minäkään) , valvoi öitä ym ym.. Mutta kappas kun aloinkin toipumaan synnytyksestä fyysisesti, että jaksoinkin tehdä jo paljon, alko miehellä vähenee hommat vedoten "säkin voisit tän asian opetella" (mm.kylvetyksen, kun en pystynyt sitäkään alkuun tekemään kun sattui olla semmoisessa asennossa). Sitten ennen isyysloman loppua, jos pyysin apua, esim. lämmittämään maitoa kun lapsi huusi, vastaus: "sun pitäs opetella pärjäämään yksin kun kohta lähen töihin".. Tosin sitten kun hänellä on se huutava lapsi niin kyllä hänelle apu kelpaa...

Nyt kun mies on lähtenyt taas töihin, minähän se tietysti valvon yöt, että mies jaksaa töissä, minunhan ei tarvii kuin jaksaa hoitaa lasta kotona, samoin koiraa, kotia, itseäni(??)..

Mies tulee töistä kotiin, kuuluu "voisitko sää, kun mua niin väsyttää"... niin.. niin minuakin, olenhan valvonut yöllä, yöunet on semmosta 4-5 tunnin luokkaa.. Viimeyönä en ollut herännyt lapsen itkuun, niin mies ystävällisesti herätti mut!! Ois jumaliste itse mennyt, hän voi ihan yhtähyvin vauvan syöttää kun pullolla mennään...

Ja toinen on kun hän mennee töitten jälkeen harrastamaan.. "pitäähän mun harrastaa, että jaksan"  niinpä, millonkohan minä pääsen harrastuksiin?

Eli joskus mies lähtee 7:ksi töihin ja tulee illalla 9ltä kotiin, kun on mennyt suoraan töistä pelaamaan sulista, sählyä, ym..

Varsinkin, jos lapsella on kiukkupäivä, kyllä tää alkaa väsyttämään. Onneksi kiukkupäiviä on harvassa, mutta silti.

 

Jaksan lapsen kanssa olla iloinen ja touhuta, mutta hetikun mies tulee kotiin, se päivänaikana kertynyt väsymys ja ressi purkautuu sitten häneen ja lapsen saannin jälkeen tässä onkin enemmän varmaan tapeltu kuin oltu sovussa.... Harmittaa ihan kamalasti, eikä tämä ole puhumalla parantunut :(

14.5.2013
Tii03
Tii03

Mä oon sitä mieltä et mieheltä voi vaatia ees hetken aikaa olla lapsen kanssa, vaikka tekiskin töitä!! Lapsi on kuitenkin kummankin aikaan saannos, ja kyllä äitikin tarvii omaa aikaa, vaikka koko päivän kotona oiskin.

14.5.2013
miima_
miima_

Tuo on niin väärin et mies olettaa naisen pyörittävän koko huushollia!! Vaikka oiskin kotona äitiyslomalla/hoitovapaalla niin yhtälailla siinä tulee töitä tehtyä ku jos kävis muualla hommissa koko päivän. Mulla oli exä sellanen, joka oletti et mä teen kaikki kotityöt koulun ohella, ku ite se kävi töissä, nii eihän sitä voinu "raskaan" työpäivän jälkeen mitään muuta tehä ku maata sohvalla ja kattoa telkkaria tai istua kuono kiinni tietokoneen ruudussa. Ja jos ei joskus ollu ruoka valmista ku herra kotiutui niin voi kauhia sitä riidan määrää... Mies tuli puol viis yleensä töistä ja mulla saatto venähtää koulu joskus neljään. Siinä sitten imuroi, moppaa ja laita ruokaa samalla ku yrittää läksyjä tehä (lukioa kävin tuolloin, niin voitte kuvitella sen läksy määrän). Onneks meille ei sitte tullukaan sitä lasta siihen.
Ja ei siinä auttanu puhua asiaa sillee et kumpikin tekis kotityöt ja vuoroteltais ruuanlaiton kans. Se oli naisen hommaa nii naisen kuuluu se tehä. Kiehuttaa vieläkin tuollaset ihmiset...
Onneks nykytilanne on aivan erilainen. Mies on aktiivisesti kaikessa kodinhoitoon liittyvissä asioissa mukana ja yhdessä pidetään paikat siistinä. Saa nyt nähä et miten asiat muuttuu ku vauva tulee taloon ;)
Mä en valitettavasti alottajaa osaa auttaa, oli vaa pakko päästä purkamaan johonki ku rupes sen verra ottaan päähän :)

14.5.2013
miima_
miima_

Ja lisäyksenä, että ymmärrän kyllä jo mies tekee pitkää päivää töitä, ettei sillon ole oikeutettua vaatia, jos itse on koko päivän kotona, mutta jos molemmat vanhemmat on töissä ja vapaa aikaa ihan yhtä paljon ja molemmat ihan yhtä väsyneitä, niin minusta kotihommat pitää jakaa, eikä niin, että nainen tekee automaattisesti kaiken, siis missä välissä sitä ihminen lepää silloin???

14.5.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

Meillä kyl mies kohuullisen hyvin osallistuu ja oon yrittänny kattoo sormien välistä, jos ei johonkin osallistu, kun jotenkin kumminkin tekee... Käy esim. ulkona leikkimässä esikoisen kans yms. että mä saan tehdä kotitöitä rauhassa. tyttö on nimittäin todella omistava mun suhteen ja ei anna oikein tehdä mitään kotihommia.

MUTTA lisäys tohon miehen osallistumiseen, että vaikka osallistuu, niin se on hyvin kausi/päiväluonteista. ymmärrän kyl jos toisinaan on todella väsynyt, niin voi joustaa asioissa. mutta eniten minuu ärsyttää se, että jos minua väsyttää, niin silhän ei oo mitään väliä, mulle ei tulis mieleenkään jättä asioita tekemättä vaan siksi että ei nyt jaksa, siis tarkotan nyt ihan pakollisia asioita, kuten tytölle ruokaa, tyttö nukkumaan, tyttö pissalle yms. kun nehän on PAKKO tehdä, vaikka väsyttäis. Noh aina välillä jos kysyn, että voitko käyttää likan pissalla, ni tuleekin vastaus, en jaksa! Siis mitäh? Se ei oo minusta ees peruste!! eli mies kyl hoitaa lasta jos sattuu oleen sillä tuulella. Ja tää pätee vaan lapseen, kotitöitähän sitten ei kyllä tehdä viikolla lainkaan, on ilmottanu, että ei tee kun väsyttää, tekee viikonloppuna... noh. viikonloppu buukataan niin täyteen menoa ja ohjelmaa, että ei kerkiä. Eli herää kysymys, missä helkkarin välissä ne hommat sit pitäis tehdä, jos minä en niitä siis viikolla tee? Ja jos en kerkiä tehdä, niin Sit kyl huomautellaan, jos asiat on tekemättä, tiskit pöydällä, vaatteet pesemättä, villakoiria nurkissa. Ja sitten on niitä päiviä kun hän saattaa seitsemän aikaan illalla ilmottaa, että kyllä väsyttää, taidan mennä nukkumaan... Jahas... Mitähän kävis, jos mä tekisin samoin?? Monta kertaa tehty mieli kokeillä, mutta koska mulla on tärkeämpääkin tekemistä kun nukkuminen siihen aikaan illasta, niin en tee. enkä sais unta kumminkaan niin aikasin, niin mitäpä se hyödyttäisi... Oon vaan tokassu, että kyllä minuukin väsyttää... mutta vinkki ei tunnu menevän perille. Kyllä noista on sanottu ja asiat on parantunnu huomattavasti, mutta koulutus jatkuu... :)

Nyt olis toinen muksu tulollaan ja saa luvan mieskin hoidella esikkoa aikas ahkeraan, koska tiedän tuon tytön kuolevan tylsyyteen, kun "joutuu" jäämään hoidosta kotiin ja katsoon vierestä kun äiti hoitaa vauvaa. En ihan oikeasti tiedän miten pärjään tuon aktiivipakkauksen kanssa, vauva niinkään ei pelota...

14.5.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

Siis mulla mies töissä 9-17 ja ku tulee kotii nii kello on lähempänä puol 6 ja siit mee ku tunti nii alan laittaa tyttöä nukkuu.

13.5.2013
marsku88
marsku88

No meil oli. Sit erottiin, ja hoidin edellee yksin kaiken, mut en ollukka enää väsyny, ku ei tarvinu miettiä mitä toinen hommailee, missä ja kenen kanssa kun ei ollu useinka kotona, tai vastaavasti jos oli, katella kotona sohvalla röhnäävää laiskiaista.

13.5.2013
Sralla
Sralla

Kyllä meillä tuo miehen kutale etenki esikon vauva-aikaan oli just tuollanen. Hän kävi töissä ni ei sit jaksanu mitään muuta. Pääasiassa nuo lasten hoidot ja vastuut on jääny mulle. Kotihommiin tuo on jo oppinu osallistumaan. Vihdoinkin.

Kyllä mä tuossa jo sille sanoin, et sit ko joskus se kolmas saahaan ni hänki saa sit hoidella vaipan vaihtoja ja muita hiukka aktiivisemmin, et multa on jo kahesti vintti pimenny ku kaikki vauvanhoitohommat on ollu vaan mulla ja sillonki ku kuopuksesta pääsin tanssitunnille ni ei sekään mitään hermolepoa ollu ku piti sielläki ressata et kuinka kiukkunen herra on miun kotiutuessa ku on joutunu pienen huutoa kuuntelee. Et saapi oppia sitä karjumista kuuntelee.

Ja nyt ku toi esikko on 7v ja kuopus 2v ni noihin suhteet on ihan eri planeetoilta ku kuopuksen kanssa sentään viettäny aikaa. Alko heräämään todellisuuteen siinä vaiheessa ku esikko 4-vuotiaana ei kelpuuttanu isäänsä mihinkään. Mies tuskaili et miksi hän ei kelpaa. Totesin karusti et ihan oot ite pitäny etäisyyttä lapsees et nyt niität satoa.

Toivon teidän isännälle aikaisempaa herätystä. Lueta vaikka tää teksti sille...

13.5.2013
misukka
misukka

siis ymmärsinkö oikein että mies on kotona myös päivät?

Meillä ei oo vastaava tilanne, mutta tänne aina aika ajoin kirjotetaan samoista pulmista. Joku sai tässä tovi sitten miun mielestä loistavan neuvon, jossa oli jääkaapin ovessa lista johon merkattiin kaikki kotihommat, siis ihan kaikki alkaen pyykkikoneen lataamisesta ja käynnistämisestä. Siihen siis molempien tekemät kotihommat vaan ylös vähän aikaa, niin sen ehkä luulis avaavan silmiä jonku verran. Ite oisin varmaan kokeillu nimittäin tuota konstia vastaavassa tilanteessa :) Tsemppiä siulle!

13.5.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...