Mitenhän mun pitäis toimia?

nyt arvon mammakollegat! mie alan olemaan niin väsynyt että pää hajoaa kohta! nyt se huudatusunikoulu on kohta pakko aloittaa, mä en enää muuta keksi!! elikkäs kaikki jotka tuommosen on suorittanut ja saanut lapsensa sillä nukkumaan, miten toimitte? kauan lapsi huuti yöllä? nukutitteko kuitenkin ensin sänkyyn vai veittekö sinne että oppii nukahtamaan yksin? meillä tuo yksivuotias vaatii JOKA yö että mä istun moneen otteeseen tunnin verran siinä pinnasängyn vieressä, ja kyllä, että siinä pitää ISTUA!! ei kelpaa että ottais patjan makkariin sängyn viereen että olisin siinä. eikä kelpaa vieressä nukkuminen. muutoin huuto on sama vaikka ei olis huoneessa ollenkaan. ku sitten taas mä tykkään siitä illalla nukuttamisesta, se on sellainen ihana yhteinen hetki ihan kahdestaan, mutta siitä tuo sit varmaan oppi et kun ei osaa nukahtaa yksin ni tarvii sitten yölläkin minut siihen kun havahtuu.. MITÄ MÄ TEEN??! isäännältä turha toivoa apuja öisin, hää ei suostu menemään. oikeen pelkää sitä huutoa jo valmiiksi. se on kokeiltu että puolisen tuntia se ainakin huutaa siellä sängyssä. oli jo niin paniikissa etten uskaltanut antaa pidempään. mites tuo unikoulu periaatteessa toimii? että viedään sänkyyn ja annetaan ensin 5min. huutaa, sitten käydään katsomassa? mutta rauhotellaanko silloin ennen ku lähdetään pois? meinaan tuon tyypin rauhottamiseen itkun jälkeen tarvitaan puolikin tuntia. huh, mammat. nyt tosissaan tarvitten vinkkejä!!!

13.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

oho, teillähän nukutaan vähän... kyllähän meillä on pitkät nuo yöunet jos ei oteta huomioon sitä öistä huutamista

14.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

päikkäreitä nukkuu suunnilleen 12-14. yleensä kestoltaan 1,5-2,5 tuntia. yöunille käy puoli 8 maissa

14.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

viime yö meni suht hyvin. nukuttamisessa meni tunti, ja heräs kerran joskus 12 kieppeillä. mutta mun ei tarvinnut istua ku vartti siinä ni nukku taas aamuun asti :) tuossa viikko takaperin poju siirtyi yhtiin päikkäreihin. ennen heräs joka aamu 6 hujakoilla. mutta nyt viikon verran nukkunut lähemmäs 8!

14.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

Mun tarttis varmaan kans ruveta tekeen jotain tuon meijän 11kk ikäsen kans.. Syö siis vielä yöllä pari-kolme kertaa ainakin(!!, joskus useemminkin) tissiä.. Nukkuu meidän keskellä, alkuyön omas sängys, siis siihen asti, että herää syömään..
Toisaalta, onhan tää helppoo, ku toinen imasee maidot ja mä saan jatkaa unia :D

..mut alkaa vaan kohta käymään ahtaaksi, kun monesti aamuisin meitä löytyy samasta sängystä viisi ihmistä :D

Mut ehkä kans tuota univelkaa on sen verran paljon, että meen sieltä mistä aita on matalin ;) vähemmällä pääsee, kun ottaa viereen, eikä huudata, sillä yöllä muutenkin se hermo on tiukemmas :p

13.5.2013
surkelo
surkelo

kannattaa sitten miettiä jos on kova Tahtonen lapsi. Mä olen ollut ja olin huono nukkumaan. äiti kokeili tuota huudatusta ja se jäi siihen kun olin huutanut 3 tuntia. enempää se ei jaksanu kuunnella ja tää ei ole siis mikään vitsi. .

13.5.2013
teeko
teeko
3 years, 11-month-old toddler

ja siis varmaan tää kaikki johtuu just siitä että kun on tottunut nukahtamaan niin että meikälänen on siinä vieressä niin yöllä kun herää ni säikähtää kun siinä ei olekkaan ketään. yöllä siinä siis ei tartte näkyä ku vaikka mun käsi ni jo rauhottuu

13.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

meillä tuo ei siis saa samassa huoneessa oikeen nukuttua. koko ajan heräilee hihkumaan, ja ku isäntä tekee kolmivuorotyötä ni heräilee aina ku isäntä lähtee/tulee töistä. yövalo on käytössä. kai se olis nyt vaan opetettava nukahtamaan itsekseen. voisin lykätä tuota viikonlopulle kun isommat lähtee isälleen ni eivät herää pienen huutoon sitten.

13.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

Mulla ei ole kokemusta unikouluista mutta meillä lapset ovat oppineet nukahtamaan itsenäisesti ihan maalaisjärjen avustamana.

Mie lähtisin alottelemaan tuota teidän juttua sillä, että puhut lapselle nukkumisesta, että kun mennään nukkumaan niin sinne jäädään itsekseen tekemään sitä unta. Että äiti ei jää sinne huoneeseen nukuttamaan. Onko teillä mitään yölamppua käytössä? Että pelkääkö pimeää? Vai onko kyse ihan tottumisesta, että sinä olet vieressä nukuttamassa.

Iltasella viet lapsen sänkyynsä, sanot hyvät yöt ja jätät sinne. Jos alkaa huutaa niin menet takaisin ja sanot että nyt nukutaan ja menet taas pois. Itkun noustessa taas menet rauhottamaan ja sanot että nyt nukutaan. Ja siis pikku kitinäistä et vielä heti mene mutta jos alkaa olla vähänkään hätääntynyt, niin menet. Mutta kun kerran päätät, että et enää huoneessa nukuta, niin pysy päätöksessäsi. Koska jos huudolle annat periksi, seuraava kerta on vielä vaikeampi. Ja vielä se asia, että sun täytyy olla varma tästä. Koska jos sä olet epävarma ni se huuto on taattu kun lapsi vaistoaa sun epävarmuutesi.

Tsemppiä!

13.5.2013
misukka
misukka

niin joo ja sama homma päikkäreillä. parin tunnin päikkäreitten aikana herää kahdesti jolloin pitää nukuttaa uudelleen.

13.5.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...