lisääntyäkkö vaiko eikö, kas siinä vasta pulma!

bropleeman nimion se, että miehellä on jyllännyt jo tovin vauvakuume. ekan kerran tuo väläytteli toivetta uudesta kääreestä jo pari vuotta sitten, jolloinka olin vasta edelleen toipumassa esikosta, ja olin silleen  et NO WAY:D! nyt tuo ontartuttanut jo minnunkin vauvakuumeen, ja halu lisääntyä  on jo kohtalainen. mie silti pelkään kuollakseni synnytystä, ja vaikka itselleni on täysin selvää, että teen joka tapauksessa sectiolla, niin pelko edellisen kerran lääkärien toiminnasta ENNEN leikkuusalia on sellainen, mikä herää painajaisissa  yhä  uudelleen.  ja pelkään  raskautta. sitä käsittämätöntä väsymystä, pahoinvointia, kipuja. ja miten  kroppa levähtää taas käsiin juuri kun on  alkanut saada siitä otetta. viimeksi tilanne oli selvä. mulla  oli työ, jota kohtaan innostus oli jo  ehtinyt melko  pitkältikkin sammua. työtilanne oli jopa sellainen, että ellen oisi raskauden puolesta  päässyt  lomille, niin edessä oisi varmaan  ollut hermoloma.  mulle oli suorastaan helpotus päästä keskittymään itteeni ja kasvavaan masuun, sekä  kuntoutukseen, mitä tuo maha oli saanut aikaan. tällä hetkellä tilanne on toinen, kun kerrankin on työ jota tykkää tehdä ja jossa on päässyt etenemään. työ, jota EI VOI TEHDÄ RASKAANA. jeps.  siinä tuli ongelma number one.  ja sitten se,  että kun  tuo nuorimmainen nyt on kohta 3, niin ei siinä juurikaan enää  voi keskittyä itseensä ja masuun,  vaan voimia ja kuntoa pitäisi todellakin riittää jo olemassaoleviin lapsiin! ja mie ihan oikiasti sekoan, jos joudun jäämään kotia yksin  nuorimmaisen kanssa. onko  musta menemään ihmisten  ilmoille sitten käärön ja uhman kera, kun kumpikin vaatii  täyden huomionsa. ja  miten meidän rahatilanne sitten kestää kahden hoitolapsen hoitomaksut kun palaan töihin? tässä nyt kuitenkin 4 vuotta mennee vielä velkakierteessä, mikäli kaikki sujuu hyvin. oisin valmis jättämään ehkäisyn pois samointein, jos raskausaika olisi mahdollista mennä pikakelauksella läpi. että oisin työkykyinen, ja oisi hommia jota  voisin tiineenä tehdäkkin (joo-o, no sitä varten olen jo koulutuksilla ollutkin, mutta toistaiseksi näitä erikoishommia ei vaan ole tarpeeksi työllistämään täyttä viikkoa) ja että  tietäisin, etten luhistuisi sen mahan alle, olisin varma ettei synnärillä ole puoskareita, ja että mammaloman  kestäisin mökkihöperönä, ja töihin palatessa oisi sama pesti edelleen mulle varattuna, ja että osaisin vain luottaa siihen, että myö pärjättäisiin rahallisesti jotenkuten,  niinkuin tähänkin asti. mies vaan tivaa  jo kiihtyvällä  tahdilla että koska ja koska. ja suuttuessaan väittää että mulle työ on perhettä tärkeempi, vaikka viime  kesästä saakka  olen nuita erikoisjuttujen koulutuksia käyny ja niitä hommia haalinut ihan vain turvatakseni elannon siinä vaiheessa, kun oon maha pystyssä. että oisi jotain korvaavaa jota tehdä. sillä varastohommiin musta ei ole tiineysajaksi, ei ainakaan jos kivut on puoliakaan samaa luokkaa kuin edellisessä raskaudessa. voi mammat!  mitä on teidän neuvot ja mielipiteet?

9.5.2013
Blanco
Blanco

no niin, kiitos teidän, alan jo oireilemaan ennakkoon:D karmea pahoinvointi iski! voi juutas, nyt se on kyllä oikiasti mahtanu tulla ruokamyrkytys taikka sokeriöverit äitienpäivä kakuista!

12.5.2013
Blanco
Blanco

riu, ja  sie puhut synnytyskammosta ihmiselle joka ennemmin synnyttäs vaikka sieraimesta kun  vaginastaan:D! siunattu olkoon sectio ja piru periköön kaikki pelkopolit ja tohtorit joitten "avun" takia läksin aina itkien kotiin.

11.5.2013
Blanco
Blanco

miulla kakkonen teki odotutti pitempään tuloaan ku esikoinen, että ei näistä aina tiiä :) Tullee kun on tarkotettu, niinhän se menee. Vitsi ku itellä ei ois niin jäätävä synnytyskammo niin ois kyllä ihana olla teijän kaa kuumeilemassa :)

11.5.2013
riu
riu

aargh, nyt tuleejo suorituspaineita xD esikkoa kumminkin tehtiin 3,5 VUOTTA! mut jos mie sillee mietin, et ei se kumminkaan vielä tuu, niintupsahdan sit kerrasta, mun  tuurilla.

eli kyl mie kesäterassit meinaan ensin kiertää:D ainakin osan;)

11.5.2013
Blanco
Blanco

aaaawwww ♥ nyt sitte niitä vauvauutisia uottelemaan ♥

11.5.2013
riu
riu

Hyvä Blanco! Pilsut mäkeen ja touhuilemaan :D

11.5.2013
misukka
misukka

hahha:D mitäs ihmeen vauvatärskyjä täällä jo lupaillaan:D?  ja joku menee vielä  lohduttelee  turvonneensa  kympin ENEMMÄN kun esikosta! nooooou!! siis ehä mie enää siinä vaiheessa pysy uimahallissakaan pinnalla eikä altaassa vesi riitä:D

ja naperoko se uteli  lapsilukua? kas alunperin mie olin aatellu perustavani kolmelapsisen perheen, mutta suunnitelmat meni uusiksi, kun meni naimisiin  miehen kanssa, jonka mukana  tuli 4 lasta:D eli viides  on nyt sitten meidän yhteinen ja mun  esikoinen. nyt siis nää mun "henkiset esikoiset", eli 19v kaksoset on  lentäneet pesästä, eli tilaa talossa...-ei olisi vieläkään vauvalle xD

aargh! mie vähän niinkö  lupailin jo miehellekkin eilen kuumeissani että lopettelisin pillerit syksyyn mennessä:D

10.5.2013
Blanco
Blanco

meiltä kieltämättä puuttuu kevätvauva... :D Mutta ei ei ei ei :D

No kuhan mie kaks viikkoo kohta vietän lasten kaa "lomalla" niin ne kuumeet äkkiä häviää :D

10.5.2013
riu
riu

Voipi olla että olisi vaikia seurata keskusteluja jos hetkeksi tipahtaa kyydistä :D

10.5.2013
misukka
misukka

misukka, riu, blanco :D ois aika täräkkä ryhmä :D

10.5.2013
imppuliina
imppuliina

Älä riu ruppee himmailee yhtään. Eikös se ala oleen jo sullaki taas aika ko kuopus on jo niin iso :D

Mä alan vakaasti uskoo et meillä tärppeillään vaan heinäkuussa. Joten tehäänkö tällejä ensi vuoden huhtimammoihin?

10.5.2013
misukka
misukka

ei ei ei ei ku tää on ihan nyt blancon juttu, se se tässä aikoo ruveta napa pystyssä kulkemaan :D Imppuliina mie en siun kaa samaan ryhmään ennää uskalla ruveta :DDDD

9.5.2013
riu
riu

No eipä ollu ylläri ettäs riukin täällä :D

9.5.2013
iputin
iputin

miun kanssa samaan odotusryhmään blanco ja riu :D saadaan kunnon ryhmä :D

9.5.2013
imppuliina
imppuliina

ja mittää en oo luvannu X)

Joo ne raha-asiat siitä ihmeesti vaan suttaantuu, eikä se tilanne miettimällä parane. Joku painonnousu ei ees oo mikkään syy :D Ja kuten jii sanoi, sitä ei koskaan tiiä miten kauan menee ennen ku se lapsi on valmis tulemaan...  Että ei ku vauvantekoon, on se sen harjottelukin mukavaa puuhaa ;D

9.5.2013
riu
riu

ja blanco :) anna mennä vaan :) tosiaan ne kivut ja pelot on samat parinkin vuoden päästä :) en sanois että tietäisin mitä joudut silloin kestämään mutta olet siitä selvinnyt kerran niin selviät toistekkin :) teillä on antaa rakastava koti niin miksi ei :)

9.5.2013
imppuliina
imppuliina

tipihii.... ei se riu vielä kääntynyt ihan totaalisesti ole mutta kohta kääntyy xD se jo tuossa lupaili kaikenmoista xD

9.5.2013
imppuliina
imppuliina

kassos se tieto lisää tuskaa lapsi lapselta :D Siis ite pelkään synnytystä ihan hirveesti, että sinänsä ymmärrän sinnuu :D Niin ku tuolla aiemmin jo sanottiin niin lapselle ei oo ikinä oikee aika jos sitä niin ku oikeesti käy miettimään. Kuuntele sydäntäs, koska se tietää parhaiten. For real :D

Ihkuu, lisää baby-blancoja :D

9.5.2013
riu
riu

juu, tottahan tuo:)  musta vaan  tuntuu että toista raskauttaan pelkää jopa ensimmäistä enemmän, en tiedä miksi. silloin kaikki oli uutta ja pelottavaa, nyt tuttua ja pelottavaa:D

9.5.2013
Blanco
Blanco

mutta mitä käy mun vasta karistamilleni senteille vyötäröllä xD?? kiva hoikistuttaa ittesä  ihan vain  raskautuakseen ja turvotakseen uudestaan sen +27kg, ja aloittaa hoikistus taas:D

sitä paitti, mun pitäs saaha laskettu aika kesälle, koska turvotuksen vuoksi mulle ei mahu lopussa enää kengätkään jalkaan. joten  hommiin pitäsi ruvetta melkein kohtapuoliin jos meinaan ensi kesänä jakaantua, apuva:D!

hah, mietinköhän mie asioita ihan  liika vaikiasti;)

9.5.2013
Blanco
Blanco

Dodii vauvakuumeilua sullakin,welcommen vaan :) mutta olen sitä mieltä että etukäteen noita asioita ei kannata murehtia,vaan aika näyttää mitä tuleman pitää..

9.5.2013
Surunauha
Surunauha

Mieki niin tiesin et Blancoa kuumettaa :D

Mut asiaan. Faktahan on se, että hetki vauvalle ei ole koskaan oikea. Joten ei muuta ko menoksi vaan. Kyllä kaikesta selviää jos niin on tarkoitettu.

Meille kolmas oli jo tulossa mutta häntä ei meille ainakaan ihan vielä suotu. Hirveä homam sitä asiaa oli sulatella ja pian perään sulatella se vastakkainen, että ei sitä kolmatta tulekaan jota jo kovasti odotettiin. Nyt on sitten päätetty että kolmas saa tulla kun luonto suo. Tosin epäusko moiseen tapahtumaan on tällä hetkellä suuri. Olen heittämässä hanskat naulaan että ei meille sitä kolmatta anneta.

Taloustilanne on keturallaan, kädestä suuhun mennään taas pitkästä aikaa kun valtio tekee omia tuhojaan perheen ostovoimalle. Kauhulla odotan sitä hetkeä kun täytyy molemmista täyden päivän maksut hoitomaksut maksaa (esikoulu päättyy 31.5 eli 1.6 alkaa täyspäivähoito esikolla). Auto vaatii uuden tuulilasin ku se halkesi tossa talvella ja joku kuspää meni rusikoimaan sivupeilinkin joten sekin odottaa rahaa että voi rikkinäiset osat vaihtaa. Isännän auto on sellainen ruosteläjä että epäilyttää vieläkö se menee katsastuksesta läpi. Uutta ei missään tapauksessa ole varaa hankkia.

Mutta silti se kolmonen on tervetullut heti kun uhkaa tulevansa.

Anna mennä vaan. Pitää uskoa ja luottaa elämään. Asioilla on tapana järjestyä parhain päin, joskus pitkän kaavan kautta mutta kuitenkin.

9.5.2013
misukka
misukka

kyllä mie sen tiiä, että vaikka mitä kävisi, niin lastansa ei tule koskaan  katumaan:)

ja jos luoja suo (alan  käyttämäänäitini termejä, apuva!!) niin toinen lapsi kyllä tulee. lähinnä vain ajankohta on ongelmallinen, eli tehdäkkö se  nyt, vaiko vuoden kahen päästä. vaikka eihänniitä lapsia rahalla tehdäkkään. niin silti en haluisi ehdoin tahdoin pistää perhettä ahdingolle. vauva itsessään eipaljoa rahaa vie,  mutta kasvaessa kyllä, ja eritoten ongelmalliseksi muodostuu se töistä tipahtaminen. vaikka nyt onkin kaksi suuta vähemmän ruokittavana, kun kaksi on jo pesästä lentänyt, niin velkaa on vielä runsaasti ja kiinteät kulut korkeat.

9.5.2013
Blanco
Blanco

hihhih:D

vai on tää ollut jo rivien välistä luettavana xD  voiapua! toivon mukaan ei ole meillätöissä ollut kukaan huomaamassa:D!

oon tässä aatellut, että josko  kesän jälkeen katottas. siihen mennessä toivon mukaan saatu velka-asiat järjestykseen, ja hyvällä tuurilla myytyä nuita romujakin poies, että talous antaisi myöten. jos nuita velkoja ei oisi, niin sittenhän se oisi ihan sama, saanko tiineenä työllistettyä itteeni täyspäiväisesti.  sitten se  ei oisi kuin kunnianhimolle  kolaus:D mutta joo. nautin miekin raskaudesta, vaikken sit kuitenkaan itse raskaudesta. siis xD

nautin siitä, miten HELPOTTUNUT mie olin  päästessäni keskittymään vain itteeni ja raskauteen. ja päivistä selviämiseen. sain jopa kuntoutus-arjesta rakennettua itselleni nautittavan ajan.  nautin aamupalan, sitten läksin uimahallille, sen jälkeen menin usein  sit kaverin luokäymään kahvilla, ja sit vasta kotia siivoomaan/ruoanlaittoon ym ym. sain hyvin pitkältikkin omilla ehdoilla toteuttaa sitä kuntoutusta ja olla siten, miten milloinkin tuntui parraimmalta olotilaan nähden.  nyt pelkään, että se raskausaika muuttuisi kilpajuoksuksi stressin kera. että työllistyminen tai sen puuttuminen ressaisi aivan ylikaiken. ja sit kotia jäädessä oisikin  pakko jättää nuorimmainenkin kotia, jokaoisi sillekkin aivan hirveä katastrofi kun kaveri jäisi kaikki hoitoon. ja multa leviäisi pää, kun en enää samalla tavalla saisikaan perehtyä omaan ja vauvan vointiin.

 

niin,  ja kävinhän mie pelkopolilla  edellisestäkin.  olivat varsin tietoisia etten kyennyt edes puhumaan synnytyksestä itkemättä. mutta omalla toiminnallaan saivat mut lopulta pelkäämään synnytystä vielä enemmän  (kuinka oli mahdollistakaan!),  sitten vielä sektiotakin, ja lopulta kun lanssilla tuli kiire lähtö sairaalaan, niin siellä oli  liuta urpoja, jotka eivät ottaneet vakavissaan ennalta sovittuja juttuja, eli leikkausta.  tästä laitoin synnytyksen jälkeen reklamaatiotakin useampaan otteeseen. tökeröin vastaus oli pahoittelu, jossa vain todettiin henkilökunnalle olevan erityisen vaikeata  suhtautua vakavasti pelkopotilaisiin  ja näitten kohtuuttomaan pelkoon synnytystä koskien. kuvitella! ja näin vastattiin sairaalasta, jossa on oma pelkopolinsa!

9.5.2013
Blanco
Blanco

Moro!! Onhan tätä jo rivien välistä aavistelukin :D Mitä voin kato omaa tähän kertoa niiiiiinn... Meillähän oli sen 5v tiukka päätös että tuo esikoinen on se ainoa lapsi meille. Sitten pari vuotta sitten alettiin miehen kans puhumaan ihan suoraan ja tulikin esille että molemmat on salaa haaveilleet toisesta. Esikoinenhan meillä synty pikkukeskosena ja toisen raskaus olikin sitten yhtä ravia ja laukkaa kontrolleissa. Lisäksihän olin kipeä, tuntu että lantio jättää mut matkastaan, mitään en pystyny tekemään ja töistä jäin jo vkolla 24. Ennen tuota olin ollu jo pätkäsaikuilla jonkun aikaa. Mutta kaikista kivuista huolimatta nautin raskaudesta ihan suunnattoman paljon ja minun maailman ihanin poika syntyikin ja meillä on ollut aivan uskomattoman mahtava vuosi. Tuntuu pahalta sanoa mutta olen nauttinut ihan suunnattomasti tästä vauva-arjesta, en esikoisesta muista nauttineeni näin. Sitten kun poika oli sen 6kk meillä alettiin puhumaan että yksi vielä. Ja hiphei, kuukauden päästä on laskettu. Mutta tämä raskaus on sitten aivan erilainen, kipuja on normaalin rajoissa ja kaikenlaista pientä, mutta niin täysin erilainen, ihana raskaus tämäkin. Hiukka mietityttää että miten sitä jaksaa kahden pienen ja kiukuttelevan esiteinin kanssa, mutta uskon että kyllä sitä pärjää kun on leikkiin alkanutkin.

Ja tuohon rahapuoleen, meillä yllätys oli tämä puolen vuoden jakso kotihoidontuella. Kun on tottunut siihen että kahden aikuisen palkat talouteen tulee, on se melko pudotus ollakin kotihoidontuella ja kun meillä menot pidettiin lainojen ja muiden osalta muuttumattomana. Sanotaanko että haasteellista on ollut, mutta selvitty. Samaa olen miettinyt että mites sitten kun pienet menee päiväkotiin, mutta olen kuitenkin sysännyt ajatusta pois, sen aika on sitten kun on, nyt ensin nautitaan näistä ihanista vauva/taapero ajoista kotona.

Ja uskoisin että nyt uskallat puhua noista peloistasi ja ne osataan kyllä ottaa huomioon koko raskauden ajan synnytykseen saakka.

Joten ei muuta ku ne pillerit nyt roskiin ja puuhaamaan ;)

9.5.2013
iputin
iputin

up!

9.5.2013
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...