Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Toukokuu toivoa täynnä!

Aloitetaampas jälleen uusi ketju kun edellinen venynyt niin pitkäksi :)

9.5.2013
SariA
SariA

Kiitos onnitteluista! Ei joutunu meidän neiti palamaan lampun alle. Jee... Tulokset oli hyvät. Eipä tuo nyt niin keltaiselta enää näytäkkään ja jotenkin piristynytkin on kun oli hirveen unelias ennen kun joutu valohoitoon.
Synnytys teki kyllä kipeempää kun esikoisen ehkä just ton nopean etenemisen takia. Aukesin 5cm--10cm 45minuutissa. Ja voin sanoo et just toi aika oli tuskaa kun supisti kahenminsan välein ja supistus kesti n.minuutin. Sain kohdunkaulan puudutteen mikä oli pelastus ehdin levätä 10 min ennen ponnistamista. Ton puudutuksen aikana supistus tuntu vaan kovana paineena.

30.5.2013
puffi
puffi

Onnea puffi! :)

29.5.2013
SariA
SariA

Sulla oli puffi puoli tuntia nopeampi synnytys kuin mulla :) Mun synnytysaika oli 3h15min.

Me jouduttiin keltaisuuden takia olemaan viikko sairaalassa. Mut tosiaan mulla synty poika kk liian aikaisin. Toivottavasti teillä kaikki hyvin :)

29.5.2013
milai
milai

Paljon onnea puffi!!! Apua voiko noin nopeesti edes synnyttää xD ittelläni meni niin kauan et tuntuu mahdottomalta xD

29.5.2013
hursjes
hursjes

Onnea puffi!

28.5.2013
milai
milai

Meille syntyi su26.5 klo:01.17 ihana tyttö. Kiire oli kun synnytyksen kestoksi merkattiin 2h 45min. Ja laskettuaika oli 25.5 eli oli myös melko täsmällinen tyttö. Mitat 4280g ja 51cm. Sinivalohoitoon joutui kun veti keltaseks. Tänään päästiin kotiin mut huomen viel kontrolli käynnille ton keltasuuden takia.

28.5.2013
puffi
puffi

Hui kamala! Mäkin ihan itkee tirautin tota lukiessa... Pelottava tilanne ollu mut onneks nyt kaikkihyvin :)

25.5.2013
puffi
puffi

Kiitos kaikille onnitteluista :)

Menin tosiaan tiistaina supistusten takia laitokselle, jossa alettiin valmistautumaan ihan normaaliin alatiesynnytykseen. No, kaikki meni aluksi ok, kunnes klo oli jtn 21, supistukset voimistu ihan käsittämättömiksi. Ne alko, hiipu ja alko yhtäkkiä uudestaan. Eli en saanu yhtään takoa väliin, vaan supistukset periaatteessa jatku koko ajan. Vedin ilokaasua kaksinkäsin ja olin ihan sairaan kipeä. Sitte kätilö katteli vauvan sydänääniä, että on aivan liian korkeat ja useaan otteeseen. Lääkäri kutsuttiin paikalle ja minun piti maata selälläni (joka oli aivan kamalaa supistusten takia!), että hän saa otettua vauvasta jonku näytteen. Se näyte näytti jotain liian paljon ja samantien tuli määräys, että leikataan. Vähänkö minua pelotti, se oli aivan kamalaa! Olin aivan varma, että vauvalle on käyny tosi pahasti...itkin varmaan enemmän kuin koskaan.

Minut vietiin leikkaussaliin ja spinaalipuudutuksessa leikkasivat. Aluksi näytti että tulee hätäsectio, mutta loppujen lopuksi mentiin vain kiireellisellä. Tyttö syntyi vihreästä vedestä, eli oli kakannut lapsiveteen. Sen takia oli korkeat sykkeet. Minun kropan stressitilasta siis tuli vauvan stressitila, jonka vuoksi hän reagoi näin.

Sen takia hän on nyt vielä hoidossa, kun nieli sitä vettä ja keukoissa on pöpöä. Mutta arvot on muuten hyvät ja paranee päivä päivältä :) Ihana tyttö, pikkuinen blondi! On vienyt meidän sydämmet ihan täysin!

Kysyin lääkäriltä miksi ne supistukset ei laantunu missään vaiheessa, hän oli hieman sitä mieltä että kun mulla on se sectio takana, niin se kohdun aiheuttama supistus jäi jälkikipuna siihen vanhaan arpeen, joka tavallaan jatkoi supistusta ilman taukoa. Ja sanoi samalla, että jos vielä lapsia tulee, automaattisesti mennään leikkaukseen. Et semmosta tänne :)

24.5.2013
SariA
SariA

Paljon onnea sariA !!! Vihdoin tuli teillekin nyytti

24.5.2013
hursjes
hursjes

Paljon onnea SariA prinsessasta!

24.5.2013
milai
milai

Onnea SariA!!

Mä täällä viellä kärvistelen mahani kanssa. Huomenna la. :)

24.5.2013
puffi
puffi

Tää libero värkkää...

Niin siis päivitän nopeaa, että meille syntyi tyttö 21.5. klo 23.34 :) Ihana neitokainen painoi 3130g, pituus saadaan tietää ehkä tänään.

Minä pääsin jo kotiin, mutta neiti on vielä tarkkailussa. Kaikki kuitenkin hyvin, ei suurempaa huolta!

24.5.2013
SariA
SariA

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

24.5.2013
SariA
SariA

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

24.5.2013
SariA
SariA

Neuvolassa käyty.. Vauva on ihan lähtökuopissaan eli ootellaan nyt sit vaan et hän haluais sieltä lähtee syntyy. Iik.. Ihan jännittää välillä ja samalla haikeeta kun tietää et nää on tod.näk. mun elämäni viimeset päivät raskaana. Huomenna olis viellä esikoisen päiväkodissa kasvatuskeskustelu hetki et sen jälkeen ei oo mitään... Eli pe olis ihan hyvä päivä syntyy. Mut voihan täs joutua viel oottaa viikon jos toisenkin.

22.5.2013
puffi
puffi

Onnea äipsyli! Nostan hattua kun luomuna meni! Itte olin niin onnellinen lääkkeistä :D mulla aika pieni kipukynnys :D toivotaan muille PALJON supistuksia että pääsisitte tositoimiin ;)

21.5.2013
hursjes
hursjes

Onnea äipsylille!
SariA:lle onnea matkaan! Toivotaan että kohta on nyytti sylissä!

Mulla kans nyt jo toinen ilta kun huomaan et supistaa n.10-12min välein. Ei kyl oo mitenkään kauheen kipeitä mut sellanen selkee napakka kiristys kestää alle minsan. Toivotaan et olis merkki siitä et pääsis pian synnyttää.

21.5.2013
puffi
puffi

Viikko sitten syntyi meidän vauveli, 4,7kg ja 55cm. Eipä uskoisi, mutta todella kivuton luomusynnytys ilman repeämiä! Toki vauvan laskeutuminen viime hetkillä ja ponnistusvaihe tuottivat jonkin verran luomisen tuskaa.

21.5.2013
äipsyli
äipsyli

Olen heränny klo 5 ja siitä asti tullu supistuksia 10-15 min välein, kestoltaan 30sec-1min. Nuo pitkät supparit toooosi kipeät, olen saanut pari kyyneltäkin tirauttaa :)

En ole nukkunu heräämisen jälkeen...heti kun pääsen horrokseen, supistus varmistaa etten nukahda. Jeij.. Lähden sairaalaan klo 15 maissa, jos jatkuu näin... Haetaan ensin poika tarhasta 14.30 ja viedään mun vanhempien luokse. Vedet ei ole menny, joten en ole sata varma onko synnytys käynnistyny kun kuitenkin kotona ihan ok pärjään.

21.5.2013
SariA
SariA

Puffi, nukkuminen on katkonaista...herään todella useasti yöllä supistukseen. Ja sitte nuiden lisäksi pitää ravata pissalla :)

Meidän esikoispoika syntyi heinäkuussa -07. Odottelee kovasti vauvaa, halailee ja juttelee mahalle :) Ymmärtää hyvin, että pienokainen tulee kohta kotiin!

Aivan kauheet liitoskivut ollu tänään kun vauvalla joku liikkumisvimma. Todennäköisesti johtuu eilisestä terapiasta. Kätilö sanoi, että vauva yleensä reagoi kohtupisteiden painantaan kovilla liikkeillä ja on levoton kun kohtua supistelee. Näyttää pitävän meidän vauvan kohdalla paikkaansa :)

20.5.2013
SariA
SariA

Olin jo ihan varma et pääsit jo tositoimiin SariA. Saatko edes nukuttua yhtään kun sua on nyt jo aika pitkään supistellu? Varmaan väsyttävää tollanen. Mulla vaan välillä alamaha kipee, nivusiin ja persuksii juilii niin et täytyy kiljasta. Ja välillä ei uni tuu yöllä kun ravaa vessassa n.4 kertaa yössä.

Meillä poika synyny joulukuussa2007 ja nyt tän pitäis olla tyttö. SariA Odottaako teillä esikoinen jo kovin vauvan syntymää? Meillä poika puhuu jokapäivä vauvalle että "tule jo ulos" ja pussailee mahaa eli vauvaa. Eli poika on yhtä malttamaton kun minäkin. Ja kyllä toi mieskin jo oottaa et pääsis isyyslomalle. :)

20.5.2013
puffi
puffi

Minäkin vielä täällä :) Hei puffi, sulla on samanikäinen esikoinen kuin mulla! Ja nyt sitten nää pikkukakkosetkin samanikäisiä :)

ON: Eilen sen vyöhyketerapian aikana supisteli, jatku illalla kotona ja yöllä kans. Tänä aamuna supisteli, mutta nyt päivällä ei... Millon tää oikein alkaaaaaaa!!!???

20.5.2013
SariA
SariA

Heipsan! Täällä edelleen yheskasas. Pikkasen käy pitkäks nää arkipäivät... Siivous tehty ja kirppis tuli kierrettyy. Iltapäivällä esikoisen kanssa eskariin tutustumaan. On tää mun maha kyl aika valtaisa... Huomaa kun ihmiset tuijottaa mun mahaa. Varsinkin tänään kun oli kiree trikoomekko päällä niin tais oikee pistää ihmisten silmään. Miten nää viimeset päivät onkin niin pitkiä? Haluun jo nähä mun vauvan!

20.5.2013
puffi
puffi

SariA toivotaan parasta! Varpaat ja sormet ristissä täällä !::)))

19.5.2013
hursjes
hursjes

Niinhän niitä voikin, netissä on ihan hyvät ohjeet, on tullut kokeiltua jo ennen kuin menin ammattilaisen luo :)

Viime yö meni supistusten kourissa jotka jatkuneet aamuun ja aina nyt päivään. Aamulla oli tasasemmat välit 10-12min, nyt harvemmin. Katsotaan käynnistääkö illan vyöhyke tän kunnolla!

19.5.2013
SariA
SariA

Vauvatkin on yksilöllisiä, että jokaisella oma maidontarpeensa :) Miedän esikoispoika kun pääsi maidon makuun, niin sitten sitä menikin :D

Varasin huomiseksi sen toisen ajan terapiaan, josko siitä olis sitten kunnolla apua! Kolmatta kertaa en taida mennä, mutta onneks siitä on apua kypsyttämiseksikin jos ei synnytystä heti käynnistä :)

18.5.2013
SariA
SariA

Ja onnea kaikille jo vauvan saaneille 3

18.5.2013
Myy76
Myy76

Tuohon maitomääräasiaan sellainen kommentti,että meillä on kaikki kolme saaneet jo sairaalassa lisämaitoa,kun ei mulla oikein meijerilaitos ole tarpeen tuottoisa :) Lastenhoitaja sanoi ohjeen,että ekana päivänä vauva syö 10 ml kerralla (8x vrk), tokana 20 ml,kolmantena 30 ml jne. Ja sitten jostain oppaasta luin,että 0-1 kk ikäinen tarvitsee 500-600 ml maitoa vrk:ssa.

Meidän vaavi on nyt karvan alle 3 viikkoa,syö sekä rintaa että korviketta. Sairaalan syöttöpunnituksissa ennen kotiutumista mitattiin,että silloin vauva sai rinnasta n. puolet ateriastaan ja aikalailla samoilla mennään...pullosta menee tunnin baarireissun jälkeen 60-80 ml

Toivon kovasti supistustuulia niitä halajaville, vauva-arki on kaikkine itkuine ja kakkavaippoineen mukavaa aikaa :)

18.5.2013
Myy76
Myy76

Okei ::))) no mutta sehän menee sitte hyvin ::) vetelee nimittäin just about ton verran :) ! Ihmettelin ku niin pikkunen määrä on mutta nähtävästi siis riittää :D hämmentävää ku toinen on niin mini!

18.5.2013
hursjes
hursjes

Emmä ole vielä mihkään menny... :)

Eilen supisteli ihan mukavasti, uskon että terapialla oli merkitystä! Huomenna menen siis uudestaan jos tänään ei ole alkaakseen. Jotenki uskon ettei ole :)

Tuosta imettämishommasta sen verran, että vastasyntyneellä on tooooosi pieni mahalaukku. Ekat päivät riittää ruokalusikallinen maitoa kertasyönnillä ja sillä hän pärjää seuraavaan ruokailuun :) 15-20ml on hyvä vaihtoehto kun aloittaa pulloruokinnan. Nämä tiedot siis olen kuullut ammatti-ihmisiltä :) Tiedän, kuullostaa tosi vähältä määrältä, mutta tosiaan se mahalaukku on todella todella pieni!

18.5.2013
SariA
SariA

Eilen oli neuvola ja oli kuulema jo laskeutunu mut pää viel hiukan liikku. Painetta ja vihlasuja havaittavissa päivittäin et toivotaan et hän sielt koht ulos tulisi. Esikoisesta ei ollu mitään ennakko merkkejä synnytys käynnisty vaan yks yö tästä sit taas on hiukan näit tuntemuksii mut mitään ei sit kuiteskaan tapahdu. Tänään 39+0 ja esikoinen synty 39+1 eli ehkä huomenna?

Mites SariA? Ootko jo jakautunu?

18.5.2013
puffi
puffi

Apua kuinka isoja pikkusia sitä mahtuukin yhdestä ihmisestä ulos! Oli jo niin mukava duuni tämä prinssi (3180g) vaikka oli sen 2vk yli LA :D eka yö on mennyt hyvin omassa kodissa

18.5.2013
hursjes
hursjes

Sori ku tuun teidän juttuja tänne sotkemaan, muttaku ootte noista hierontajutuista höpissy, niin esikoisen täti kävi hermoratahierojalla pari viikkoa ennen laskettuaikaa ja samana iltana tyttö synty.. Synnytyksestä ei ollu mitään "alkavia merkkejä" ennen hermoratahierontaa. Nainen tiesi, että tulossa oli yli 4 kiloinen vauva, joten halus käynnistää synnytyksen ennemmin. Edellistä odottaessaan meni melkein 2 viikkoa yli la:n ja vauva painoi 4890g ja oli 55cm pitkä.. Leikkasivat välilihan ja repeskin lisäksi silloin.. Niin nyt tiesi varautua, kun tiesi, että on taas isokokoinen vauva tulossa.. Syntyi siis 38 viikolla sitten 4655g ja 54cm kokoinen tyttö.. Olis ylittäny 5 kiloa painossa, jos olis odottanu loppuun asti.. 

Ja siksi meni hermoratahierojalle, kun itse on ammatiltaan myös sama ja tiesi siitä olevan apua :)

17.5.2013
Ritu303
Ritu303

Jep puffi, toivotaan parasta :D outoo oli että maanantaina ultralla painoarvio oli kuiteski vähä yli 3,4kg :D ui, toi akupainanta kuulostaa niin siistiltä !:D toivotaan että se laittaisi vauhtia ;)

16.5.2013
hursjes
hursjes

Olipas mielenkiintoinen hoito!

Kävi kipeää, tosi arat oli ne painantakohdat jotka vaikuttaa kohtulihakseen.. Huh huh. Katsotaan nyt vaikuttaako synnytyksen alkamiseen. Varasin uudenkin ajan, tiistaille. Mutta terapeutti sanoi, että jos nyt alkaa supparit ja kestää pe/la eikä synnytys kuitenkaan käynnisty, niin mennä sunnuntaina jo uudestaan ottamaan lisäpotkua supistuksiin.

Voimat mulla on pois...väsyttää.

16.5.2013
SariA
SariA

Ihanan pieni poika sulle tuli hursjes vaikka meni niin paljon yli lasketunajankin. Mä täällä taidan kantaa jo jotain neljäkilosta mahassani tai ainakin siltä tuntuu eli sais kyl tulla nyt pian ettei ehi kasvaa ihan hirveen isoksi. Ja ihanalt kuulostaa myös toi teijän yö.. Toivotaan että jatkuu yhtä rauhallisesti :)

Huomenna taas neuvola...

16.5.2013
puffi
puffi

Hihi. ! Kiitos paljon :) ihan uskomatonta tää kyllä on! :) ja ku poika on niiiiiin rauhallinen :D tyytyväinen koko ajan, eka yökin meni mahtavasti, olin varautunut heräilemään koko ajan tai vähintään parin tunnin välein mutta ei, 00 heräsi kerran ja seuraavan kerran 5 ja sitten 9 :D

16.5.2013
hursjes
hursjes

Niin ja pitihän mun kommentoida jotain hursjesin synnytyskertomukseenkin :)

Olipas vaan pitkä päivä teillä! Mutta onneksi kaiken jälkeen kaikki on hyvin :) Onnea vielä kovasti!

16.5.2013
SariA
SariA

Yritin eilen muuttaa tuota mun raskausvaihetta, kun nyt siinä lukee vastasyntynyt...eipä onnistunu. Tai onnistu ensin, mutta päivitty takaisin vastasyntyneeksi..pöh.

Menen tänään illalla vyöhyketerapeutille :) Tää joka tekee on kätilö/vyöhyketerapeutti. Mielenkiinnolla odotan millaista on!

16.5.2013
SariA
SariA

Hihi!::)) dodi! Hyvä kun ittekkään tiesi missä on ku heräsi x) hoitaja sitten nätisti valisti että 9kerros, ja kuulema 9 osasto ja 9 huone xD ei oo vaikee muistettava :D

15.5.2013
hursjes
hursjes

Dodiin kirjottelen nyt kun pikku prinssi nukkuu ja itse alkaa olemaan voimissa, elikkäs: toissapäivänä sillon n.klo 10laitettiin se palonki, sen jälkeen alkoi 10min välein supistamaan, n.9 illalla se lähtikin pois mutta kättäriltä sanottiin että aamulla vasta tänne, noh, tännehän sitten raahauduttiin puoli 9 aamulla:) vähän ennen 10 puhkastiin kalvot kun olin reilulle 2 sormelle auki.. Sitten odoteltiin :D ja aika pitkään :D kivut oli kiitettävät(luojan kiitos löysin täältä jumppapalloja ja niillä palloiltiin suihkussa, oli muuten mahtavaa

15.5.2013
hursjes
hursjes

juu. täällä me päästiin kotiutumaan tänään. kaik on hyvin ja vauva vaan nukkuu kokoajan. ei hän malttais edes syödä juurikaan mutta sitten kun innostuu niin kyllä suu käy.

15.5.2013
TikTok
TikTok

Käytiin siellä neuvolassa ja sieltä ei mitään uutta omasta tilanteesta.

Paitsi maanantaille varattiin jo uus aika, th laittaa lähetteen äitipolille perjantaiksi 24.5. joka on sitten se ns. yliaikaiskontrolli. Siellä katsotaan kohdunsuun tilanne ja kai ne jotain sanoo käynnistys asiasta. Tämä kaikki siis ensiviikolla JOS en poksahda sitä ennen :)

Toisaalta haluaisin HETI synnyttämään, olen jopa malttamaton! Mutta toisaalta, meillä on nyt ne asuntolainajutut aikalailla käsillä ainakin tän viikon. Huomenna pitäis selvitä taas enemmän, tehdään vastatarjous myyjälle ja katsotaan josko jo viikonlopun aikana katsellaan kauppakirjoja. Mutta mä olen päättäny, etten ota yhtään stressiä tästä! Jos vauva haluaa syntyä vaikka ensyönä, hän saa ihan vapaasti tulla :) Asuntohommat on maallisia juttuja, niitä kerkee varmasti vähän myöhemminkin!

15.5.2013
SariA
SariA

Voi kauhee kuokka sun tilannetta! En kyl mäkään enää toskohtaa tiätäis millon sinne sairaalaan sit lähtis paitsi sit kun ponnistuttaa mut sit voipi olla jo myöhästä. Onko noi sun supistukset aukassu paikkoja? Täytyy vissiin toivoo et menis sit vaan vedet niin sit ainakin tietää et on tosi kyseessä.

Mulla jotenkin outo olo ollu sen su mega jomotusten jälkeen. Oiskohan vauva laskeutunu? En tiiä. Mut eipä ole nyt kahteen päivään ollu nyt minkään näköstä jomotusta alavatsalla/selässä. Vauva onneks liikkuu paljon eli kaikki tod.näk. kunnossa.

15.5.2013
puffi
puffi

Joo, täällä vielä. Tänään siis tasan 40+0 :)

Kohta neuvolaan jaarittelemaan samoja vanhoja...

15.5.2013
SariA
SariA

moikka!:) mä kotiuduin eile sairaalasta:) yö meni ihmetellessä:) sektion takia joutuu hieman miettimään istumaa menoa yms:/ mutta kyllä tämä tästä:) huomenna terkka tulee kotikäynnille poistamaan hakaset:)

15.5.2013
CMH90
CMH90

Ai oot viel yheskoos sariA

15.5.2013
puffi
puffi

Nyt käsi pystyyn ne ketkä ei oo viellä toukomammoista poksahtanu!! Onko muita kun minä ja ehkä SariA ellei oo nyt eilisen jälkeen tullu lähtöä? Tuntuu et oon koht yksinäni tääl odottamassa ja on vast toukokuun puolväli.

15.5.2013
puffi
puffi
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...