Kysymys menkoista!

Tästäki on varmaa viis ja miljoona keskustelua mut ei ainakaa silmiin osunu ku selailin joten alotetaa uus aihe :D Eli kuinka nopeasti teillä on tullu menkat e-pillereiden lopettamisen jälkeen? Mä lopetin joku kuukaus sitte (noin suurinpiirtein) pillerit eikä menkkoja oo vielä tullu. Eikä niitä tullu koko sinä aikanakaan kun niitä pillereitä popsin eikä ehtiny tulla ennenku alotin ne pillerit. Imetän edelleen kuopusta, ni voiko se vaikuttaa siihen ettei niitä menkkoja nyt hetkeen tule vieläkään? Mä jotenki haluisin et tulis ne menkat joka kuukausi nytte (oon varmaa ihan sekasin ja ainoo joka toivoo menkkoja alkavaksi :D) ku on pitkään ollu vuotamatonta mut toisaalta taas pelkään et millaset vuodot (ja lähinnä kivut) sieltä sitte joskus tulee ku ensin on 9kk vuotamatta odotuksen vuoksi ja sitte ei synnytyksen jälkeenkään tuu niitä menkkoja ennen pillerien aloittamista. Tais olla aika epäselvästi kirjotettu toi viimenen lause :D pääkysymys on lähinnä tuo et vaikuttaako tuo imetys siihen ettei niitä menkkoja oo odoteltavissa hetkeen? :) Kiitoksia jo etukäteen teille jotka luette ja vastaatte!

5.5.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler

Taikatyttö, juu justiinsa jätin pillerit pois, varmaa joku kuukaus sitte ja aattelin et menkat alkaa melkeen heti mut eivät sitten alkaneet :) ja ei, en ainakaa viimesimmän testin mukaan ole raskaana. Meillä poika on nyt 7,5kk ja kiinteitä syö, mikä taas on vähentäny sitä maidon määrää mut siltikään ei ne menkat oo alkanu. No, tulevat sitte ku tulevat :D

Tii, saa tungetella. Menkoistahan me puhutaan :D mullaki muistaakseni tuli esikon synnytyksen jälkeen ekat menkat aika pian jälkivuodon loppumisen jälkeen. Sillon en tosin pystyny imettämään ku maito ei noussu, ni varmaa vaikutti seki asiaan.. et ihan hyvin sullaki voi vaikuttaa et ne menkat tulee jo nyt ku et imetä.

8.5.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler

tii, jos et imetä ni hyvin todennäköistä et menkat alkaa nopeastikin.

8.5.2013
misukka
misukka

vielä vastailen, mulla loppu myös maidon tulo pari viikkoa sitten, eli en oo myöskään imettänyt.. eli voisko sekin sitten laukasta ne menkat? vielä ois pari viikkoa lääkäriaikaan, kai mie sinne asti voin ootella taas näitten ongelmieni kanssa:D? (tai no tottakai jos kippeeks menee, niin soitan toki lääkärille..mutta näin muuten..)

8.5.2013
Tii03
Tii03

Jatkan nyt vielä että itsellä esikon saatuani jälkivuoto kesti kaikkinensa 10 viikkoa. 5 viimeistä viikkoa meni suunnilleen niin, että välillä tuli viikonkin rusehtavaa vuotoa ja sitten kun alkoi toivoa että vuoto vihdoin loppuisi, niin seuraavana päivänä solahti taas reilummin ja vuoti pari kolme päivää kunnes tuhrutteli taas. Tätä tuhruttelua/vuotelua aaltoili edestakaisin monen monta kertaa.

8.5.2013
misukka
misukka

Tii: Sanotaanko näin, että kaikki on mahdollista. Imetys voi sotkea hormonitasapainon ihan täysin ja menkat heti jälkivuodon loputtua on täysin mahdollista. Samoin se, että tuon vuodon päätyttyä et seuraavia menkkoja koe muutamaan kuukauteen.

Seuraa omaa oloasi. Jos alkaa kipuilla kovasti, haju muuttuu epämiellyttäväksi jne. ni sitten kannattaa olla yhteyksissä lääkäriin.

8.5.2013
misukka
misukka

Saako tungetella ja kysyä samaan aiheeseen liittyvän kysymyksen? :) en viitsinyt uutta ketjua aloittaa, kun huomasin tämän tuossa etusivulla!

Voiko olla mahdollista, että menkat alkoivat jo nyt, kun synnytyksestä aikaa vasta reilu kuukausi?? Minulla loppui jälkivuoto 1½viikkoa sitten, sen jälkeen tuli semmoista ruskeeta tuhrua ja viimeiset 4pv tullut ihan pelkkää valkovuotoa.

Tänä aamuna sitten taas verta! Voiko ne olla menkat, vai jatkuuko se hemmetin vuoto vieläkin?!

 

Anteeksi tunkeiluni, varsinkin, kun ei ollut vastausta edes sinun kysymykseenkään:) itse en pillereitä ole koskaan käyttänyt, vaan sekin kai tulee ajankohtaiseksi itsellekin pian....

8.5.2013
Tii03
Tii03

Mulla on imetys vaikuttanut menkkoihin. Esikon aikaan imetys loppui kun lapsi oli 7,5kk ja tasan kk myöhemmin tuli ekat mensut. Heti säännöllisinä. Menkat ovat aina olleet kivuliaammat esikoisen jälkeen kuin ennen esikoista. Tosin eipä nuo juuri missään tuntuneetkaan ennen synnytystä.

Kuopuksen aikaan menkat alkoi säännöllisinä kun vauva oli 7kk vanha. Imetin kuitenkin 1v2kk ikään saakka. Tosin puolen vuoden iästä eteenpäin tärkeimmät ja pisimmät imetykset vain aamuin illoin.

8.5.2013
misukka
misukka

Ois pitäny laittaa et kyseessä minipillerit ja valita kirjoitusasu vähän paremmin :D

5.5.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler

ja ne pillerit oli noita cerazetteja!

5.5.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...