Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kilojen lähtö synnytyksen jälkeen

Itse olen vasta raskaana (la heinäkuussa), mutta olen jo alkanut pohtimaan raskauskilojen lähtemistä. Raskausaikana painoni on noussut ja noussut, vaikka syön terveellisesti. Asia stressaa minua todella paljon ja en malta odottaa, että kiloja alkaisi lähteä. Mitenkä tuo muilla äideillä on mennyt? Millä tahdilla kilot ovat tippuneet? Onko ollut työn ja tuskan takana vai onko lähtenyt alussa kuin itsestään? Erityisesti jännittää laitokselle jääneiden kilojen määrä.

27.4.2013
pikkupaavi
pikkupaavi

Hehee, täällä vauva ollut poissa masusta jo kohta 4kk. Kiloja tuli yhteensä 26, joista nyt poissa on noin 14. Eli vielä 12 kiloa matkaa maaliin. En ole kuitenkaan asiasta enää niin kovin stressaantunut, vauva on ihana ja minäkin olen! :D Kyllä sen painon saa pudotettua, kun sen aika tulee :)

13.11.2013
pikkupaavi
pikkupaavi

Mitenkä musta tuntuu, että täällä on yltiö positiivisiä tekstejä? Lähes kaikilta on kilot lähteneet 2kk synnytyksen jälkeen ja lukema näyttää jopa miinusta ennen raskautta.

Keskustelun aloittajalle: saat kesävauvan joten varaudu turvotuksiin. Itselläni oli jalat kuin tukit, niitä nilkkojen luumuhkuroita ei edes nähnyt :) ja teki todella kipeää laittaa käsi nyrkkiin kun sormet olivat niin turvoksissa. Mutta mitä sitten, sä saat vauvan, maailman ihanimman asian josta monet vain haaveilevat, eivätkä silti sitä saa. 

Mulla oli lähtöpaino 63kg ja lisää tuli melkein 25kg! Vauva painoi yli 4kg ja siihen vedet ja istukka päälle. Nyt vauva on tasan 4kk ja kiloja on edelleen +10. Kaikki on vatsassa ja reisissä eli vanhat farkut ei mene päälle. Imetys auttoi alkuun muttei enää.

Enää en jaksa myöskään stressata, tiedän, että tarttisi lähteä tonne lenkkipolulle kaloreita polttamaan jos näistä mielii eroon. Ja sitä en tiedä miten tän löysän mahanahkan saa pois. Ehkä ikä on osatekijä, en ollut mikään nuori synnyttäjä, vaan lähes 40v.

Kuitenkin, nauti siitä raskaudesta ja muista ottaa valokuvia sun masusta!

13.11.2013
Bella7
Bella7

itse synnytin juuri 6  päivää sitten ja voin sen verran kertoa että raskauden aikana minulta lähti 8-10 kiloa ja ihan loppu vaiheessa tuli 2 kiloa. Synnytyksen jälkeen lähti kuitenkin 7.7 kiloa. En näe kauheata stressiä paljon lähtee ja paljon tulee takaisin mutta tarkoitus olisi pudottaa reippaasti painoa että pääsisi normaaleihin mittoihin.

12.11.2013
Mella_
Mella_

Sama vika täällä... Laskettu aika lähestyy, olo on kuin norsulla. Syön ihan normaalia kotiruokaa ja silti vaan paino nousee. Veden juontia olen lisännyt raskauden aikana ja samoin naposteltavat herkut vaihtuneet suurimmaksi osaksi porkkanaan, omenaan, mandariineihin ja näkkileipään. Illalla on niin mukava ottaa sohvalle kaveriksi jotakin pientä, esim jonkun hedelmän :) Onneksi ei ole enää montaa viikkoa jäljellä, niin saan pudottaa painoa ihan urakalla.

12.11.2013
nennahh
nennahh

Mulla tuli kiloja raskauden aikana 11,4kg. Laitokselle niistä jäi 9kg vaikka poika painoki sen reilu 3kg :D eli ite selvisin hyvin vähillä painon nousuilla, onneks. Neuvolan vanha täti kyllä jakso paasata joka kerta siitä, että on nyt tullut liikaa painoa. Jos vaikka kuukaudessa oli tullu se vajaat pari kiloo ja sitten, kun painoa tippu niin sekään ei ollu hyvä ollenkaa. Missään vaiheessa en muuttanut ruokavaliota, muuten kun "kiellettyjen aineiden" käytön. Laitoksella kävin lepäilemässä kuukautta ennen laskettua kolme päivää, kun herra meinas ottaa varaslähdön. Loppuajan olinki sitten liikkumis/rasitus kiellossa. Sen ajan oliki paniikki siitä painosta :/ Nyt jätkänpätkä on 2.5vko vanha ja vielä en oo alottanut laihduttamista, lievä ylipaino oli raskauden alussa (BMI 26), huih :D Kyllä sen itse silloin tiedosti jo ja olin alottamassa kiinteytyskuuria, jotenki tilanne muuttu :D Nyt tähtäimessä on, että ristiäisiin oltais kunnossa eli 7.12 :)

6.11.2013
Kipakka1988
Kipakka1988

Mun kroppa on paremmassa kunnossa kuin ennen raskautta- six pack tuli lisäksi , rinnat on ihan samankuntoset kuin ennen raskautta ka arvetkun puuttuu. Katsotaan miten käy nyt tässä toisessa

11.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

10.10.2013
JaFo
JaFo

Itelle tuli raskausaikana 18kg... Nyt 2,5viikkoo synnytyksestä ja jäljellä on vielä 6kg nuita raskauskiloja... Saahan sitä raskausaikana ärsyttäö nuo kilot, ite en ainakaa nauttinu niistä yhtään... Olo oli ku norsulla loppumetreillä...

10.10.2013
Aiaic
Aiaic

*rennosti

10.10.2013
Nennna-
Nennna-

Mut älä turhaa stressaa, varmasti pääset takaisin kuntoon ajan kanssa. Nautit nyt ja otat tenkosti :)

10.10.2013
Nennna-
Nennna-

Mun paino ennen ekaa raskautta oli 52kg ja nousi 69kg. Synnytyksen jälkeen paino tippui muutamassa kuukaudessa itsestään takaisin 52kg. Mulla on aina ollu tosi hyvä aineenvaihdunta ja en meinaa lihoa vaikka mitä tekisin, aina ollu hoikka. Mulla tosin jäi kauheen löysä nahka varsinkin reisiin kun lihoin ja laihduin niin huimaa vauhtia :/ salille siis vain:) nyt tän toisen raskauden aikana ei oo paino noussu ku vain muutaman kilon sillä en oo tunkenu suuhun koko ajan mitä sattuu eikä ruokahalu oo muutenkaan iso, nyt alkaa rv 28 :--)

10.10.2013
Nennna-
Nennna-

Mun paino nousi 52-70, ja 5 kuukaudessa olin lähtöpainossa, lenkkeilin paljon vauvan kaa ja kävin jumpassa iltaisin

10.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

Mulla tytön kanssa aloitus paino oli 52kg ja synnärille mentäessä se oli 62kg. Synnytyksen jälkeen en vaa'alla käynyt, mut vauva oli 3kg ja istukka n.0,5kg. Siihen lapsivedet, turvotukset ym...Jälkitarkastuksessa paino oli 55kg ja siinä se pysyi, kun imetin. Maito nousi nopee ja tuntuikin, et se kolme kiloa on edelleenkin jakautunut noihin kahteen ruokinta koneeseen. Tietenkin löysää jäi maaun seudulle ja reisiin, mut 3kg mulle tytöstä jäi. Nyt toisen kanssa aloitus paino oli siis 55kg ja kiitos pahoinvoinnin, paino on nyt 53kg. Mut uskon, että se alkaa taas pikku hiljaa tasaisesti nousemaan :) Viikot nyt siis 14+0

21.8.2013
carata
carata

Laskettuun aikaan mulla on nyt 4 vuorokautta jäljellä ja painoa on tullut raskauden aikan yhteensä +14kg. Maltilla mennään, välillä tullut herkuteltua liiaksi, nyt keskitytään normaaliin ravitsevaan ruokailuun :)

21.8.2013
satsiki
satsiki

Minulle tuli raskausaikana 11kg lisää (50kg-61kg). Oli siis ensimmäinen lapsi, eikä hän painanut kuin pikkusen reilu 3kg. Siinä sitten synnytyksen jälkeen tuumin, että etkö sitten voinut viedä vähän enempi noista kiloista pois ;) Noh, ei mennyt paria viikkoakaan niin lähti itsekseen kilot. En oikeastaan tehnyt mitään muutaku kävelin pikkasen. Vatsakin kiinteytyi normaaleihin mittoihin itsekseen. Sanoivat, että  nopeaan painon lähtöön ja kiinteytymiseen voisipi olla syynä nuori ikäni (21v).

12.7.2013
Ansku92
Ansku92

Esikoista odottaessa mulla paino nousi 16kg (66-82). Loppujen lopuksi ylimääräisiä kiloja jäi 4kg. Nyt kun toista odotin paino nousi myös 16kg (70-86). Nuorimmainen 3,5kk ikäinen ja painoni on nyt 68kg!

Olen aloittanut uuden harrastuksen; zumbaamisen! Ihan mahtavalta tuntuu aina tunnin jälkeen! :) Polttaa kyllä kaloreita tehokkaasti!

11.7.2013
Mippe90
Mippe90

Toiset niitä miettii, ei kukaan käskystä nauti kertyneistä kiloista. En muutenkaan käsitä tuota "nauttimista", raskauteni meni kivasti ja helposti, mutta kyllä on mukavaa kun sukat saa taas jalkaan ja näkee itsensä muutenkin kun peilin kautta. Liikkuvana ihmisenä on vaikea hyväksyä se, ettei kykene kaikkiin samoihin suorituksiin kuin ilman pallomahaa..esimerkkinä vaikka rehusäkkien nostelu.

Älkää käsittäkö väärin, se pallo joka on nyt päivänvaloa nähnyt reilun viikon, makoilee tässä rinnalla ja on ihana, rakas ja parasta mitä minulle on tapahtunut:)

Itselle tuli painoa vähän yli 13 kiloa ja nyt noista jäljellä reilu 4 kiloa, eli tosi nopeasti lähtenyt! Alunperin olen pienikokoinen ja raskausaikana säännöllisen liikkumisen ja terveellisen ruokavalion ansiosta ei juuri turvotustakaan ilmennyt. Täysimetän vauvantahtisesti (nopeuttaa palautumista synnytyksestä, kilojen karisemista yms).

Kyllä ne lähtee nopeasti pois, älä huoli:)

15.6.2013
Pikkukenraali
Pikkukenraali

Mulla tuli pikkasen turvotusta loppuraskaudessa, mutta ei paljoa että olis painoon niin vaikuttanut. Synnytyksen jälkeen turposin ihan mahottomasti. Siis jalat oli kun elefantin ja hoitajat kävi niitä vähän hieromassa :D

Painoa keräänty aika huimalla vauhdilla alusta asti ja n. 1kk ennen synnytystä se alko tasaantumaan ja yhden +0 sain seurantakirjaan (ai, että se tuntukin hyvältä) :D

Mä stressasin kanssa ihan älyttönästi painon nousua koko raskauden ja kaikki se "hehku" oli kyllä kaukana musta.. Mut jälkeenpäin ajatellen oli ihan hölmöä. Ei sitä vaan siinä tajunnut ja tosiaan kun tuli melkein aina sen 700-800g/viikko painoa ja kerran oli vetäny kuukauden aikana +1kg/viikko painoa. Olin ihan kauhuissani, että millanen möhkäle musta tulee jos loppuun saakka kerään tollain painoa.

Terkka kyl pisti mut sokerirasitus testiin ja kyseli syömisiä kerran, mutta sen jälkeen se ei puuttunut mun painon nousuun yhtään. Ainoa kuka stressasi mun painosta oli minä itse :D

25.5.2013
Hennu86
Hennu86
3 years, 5-month-old toddler

Voisko osa tulleesta painosta olla turvotusta? Mulla nimittäin paino nousi nyt loppuraskaudesta ihan älyttömästi parissa viikossa. Sanoivat, ettei ole edes mahdollista lihota tämmöstä vauhtia ja turvotustahan se.
Sain ohjeeksi syödä paaaljon tuoreita mansikoita ja tuoretta tai purkitettua anansta, ananasmehukin kuulemma käy. Ne toimivat nesteenkerääjinä.
Olen ohjetta totellut ja paino tippui viikossa sen verran kuin oli aiemmin noussutkin :D

Mulla on laskettuaika viikon päästä ja painoa on raskauden aikana tullut 12kg.

25.5.2013
tklt
tklt

mä sain tyttäreni joulukuussa, sektiolla, sinne ny jäi vähän kiloi (ehkä 5-6 kg), tuli painoo siit 10-15kg, vast nyt on alkanu paino tippuu 2-3 kg, mut ne on ollu vaikeesti tiputettavii, mä kävelen iha hirvee pitkii matkoi ja yritän hieman laskee kaloreit päiväs, mut nyt on kyllä vaikeeta. just ennen raskaaks tulpp laihdutin 23 kg, eikä se ollu edes vaikeeta, mikäs täs nyt mättää, mut yritän olla positiivinen ja jatkaa, menen pian koittaa rullaluisteluu (siks KOITTAA koska ei suositellu fysioterapeutti sitä mulle enää), mut mä haluun! ja jatkan parin tunnin lenkkei, mikäs siinä vaunuillessa, mut sit ei voi tehdä näin pitkii ku on toi tytön isoveli välil mukan, ei jaksa vielä niin pitkii matkoi pyöräillä. raskauden jälkee kävin myös salil, mut ei tippunu paino, kai siin sit lihaksii tuli ;) mutta pidä mieli positiivisena ja anna aikaa, älä stressaa :)

25.5.2013
wipe691
wipe691

Mä olen luontaisesti alipainoinen. Mun paino on jo lapsena noussut huonosti ja nyt aikuisena itsensä lihotus on mahdoton tehtävä. Esikoisesta tuli 10kg ja olin laitokselta lähtiessä lähtöpainossa. 1,5v imetyksen aikana lahduin vielä 5kg lisää vaikka kaikkeni yritin. Toisesta tuli 15kg ja nyt 2kk synnytyksestä on 5kg jäljellä ja toivottavasti jääkin. Nyt saman verran kun aloin odottamaan esikoista. Pahoin vain pelkään imetyksen vaativan tälläkin kertaa osansa.

23.5.2013
alexsandra
alexsandra

Ai että mun oloa helpottaa nää teidän kertomukset. Tiedän, että kaikki raskaudet on erilaisia, mutta kyllä sitä vaan kummasti lohtua saa, jos muillekin on tullut sitä painoa (ja se on vielä lähtenytkin). Vaikea omassa tilanteessa ymmärtää kommentteja siitä, että jos vaan syö terveellisesti, ei painoa tule. Omalla kohdallani ainakin tuntuu olevan "suuremmat voimat" eli varmaankin hormonit tässä painonnostajina. Nyt menossa 32. viikko ja painoa tullut noin 19 kg. Todella masentavaa ja koko ajan elän jonkinlaisessa kriisikuplassa, mutta ei tässä nyt oikein mikään auta. Synnytystä odotellessa ;)

23.5.2013
pikkupaavi
pikkupaavi

+25kg tuli raskausaikana (lähtöpaino 61kg) synnärille jäi 3-4kg ja kotiin toin vielä kauhean turvotuksen :) 1kk päästä oli paino 68kg ja siitä tippu 64kg ja loput lähti hissukseen seuraavan kuukauden aikana. Eli kaikki lähti vajaassa 3kk:ssa. Olin aika kipeä synnytyksen jälkeen, joten ihan pieniä vaunulenkkejä tein ja söin kun hevonen  ;D Ja paino on pysynyt lähtöpainossa siitä asti. Itse myös imetin poikaa melkein 7kk ikäiseksi.

Muistan kyllä kun itkin sitä painon nousua raskausaikana ja olin ihan varma, ettei niitä saa enää ikinä pois. En ollut ikinä aiemmin painanut niin paljon ja jostain tuli ihan kauheat ulkonäköpaineet.. Se on kun kroppa muuttuu vaikka kuinka olis varautunut siihen :)

Hyvää kesää ja onnea loppuajalle :)

22.5.2013
Hennu86
Hennu86
3 years, 5-month-old toddler

Mulla tuli raskausaikana kiloja 26kg ja nyt kahdessa kuukaudessa lähtenyt jo 20kg ilman mitään liikuntaa tai ruokavaliota. Imettäminen ilmeisestikin kohtuu tehokasta koska ensimmäiseen kuukauteen en päässyt edes vaunulenkeille koska vauva syntyi sektiolla. Nyt kun voin pikku hiljaa palata urheilun pariin niin toivottavasti nuo viimeiset 6 kg lähtevät. Herkuttelu loppuu/ vähenee siinä kohdin kun paino jämähtää paikalleen sitä ennen aion nauttia niin kuin tähänkin asti:). Tsemppiä kaikille kilojensa kanssa taisteleville ja ihanaa kesän odotusta!!

22.5.2013
captaincurly
captaincurly

Mulle kävi niin kivasti et otin raskauskiloja vaan 9. Laitokselle jäi melkein 7kg. Täysimetin ja imetän vieläkin (laps pari vk vajaa vuoden) ja kiloja yhteensä lähti 18kg et nyt mennään reippaasti miinuksella ja pituus/paino 169/45 (sairasta, tiedän) ja painoa en ole pudottanut päivääkään nyt vuoden aikana. Oma fiilis et oispa raskauskiloi tullu enemmä ku se 9kg ://

18.5.2013
Jennga89
Jennga89
6-month-old baby

Ai niin ja taruh: nuo Fitfatmin ohjeet ovat kyllä tosi hyviä, itse niillä laihduttelin 20kg ennen raskaaksi tuloa :)

29.4.2013
pikkupaavi
pikkupaavi

Ihanaa ja lohdullista oli lukea kaikenlaisia vastauksia. Ehkä tästä raskaudesta selvitään ja näistä kiloistakin sitten pääsen eroon :) Tosiaan ruokailut on kohdillaan, mutta liikunta on kyllä nyt myöhemmässä vaiheessa jäänyt vähälle todella ikävien liitoskipujen takia.

29.4.2013
pikkupaavi
pikkupaavi

mulla tuli raskausaikana +14,5kg ja nyt 4,5kk synnytyksestä on lähtenyt kaikki tulleet raskauskilot ja omiakin vielä yli kymmenen kiloa :)

27.4.2013
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

Mulla tuli 3kg painoa raskaudesta ja ne jäi synnärille. Mut koska toimin lypsylehmänä, niin tuli siin kahes kuukaudes kaikki kolme kiloa taas uudestaan takasi. Vauvan olles n.8kk pudotin päättäväisyydellä 7kg.

27.4.2013
Sralla
Sralla

kiloja tuli +27. sairaalaan jäi muistaakseni 4. tai 7.  kaiken kaikkiaan painoa putosi 19kg   noin 5kk aikana. jos oikein muistan. lähtöpaino oli niin alhanen, ettei sinne ollut tarkotustakaan päästä, yllättävän hyvin silti läksi ne ylimääräset kilot.  niin, ja vaivihkaa on yrittäneet nyt vuodensisään takasinkin;)

27.4.2013
Blanco
Blanco

Mulle tuli 17kg ja 12kg jäi synnärille. Nyt jäljellä vielä 4kg ja poika 1v4kk.

27.4.2013
AlliU
AlliU

Raskauskiloja tuli alle kymmenen. Sairaalasta kotiuduttua olin 2kg alle lähtöpainon. Mutta siitä sitten alkoikin vaikeudet. Minkäs teet, kun ensimmäinen kuukausi menee siihen, että joka päivä joku on tulossa vauvaa katsomaan. Pakkohan siitä kahvipöydästä on itsekin jotain ottaa, ihan seuran vuoksi. Ja vauvan nukkuessa on vaikka ja kuinka paljon aikaa ravata jääkaapilla. Mutta silti aikaa on liian vähän, että ehtisi tekemään terveellistä ruokaa :D

Töihin paluu on taas tasannut painon, nyt ollaan suunnilleen samoissa kuin ennen odotusta.

27.4.2013
TyPo1
TyPo1

Mulla tuli esikoisesta vaan 5kg.. 15kg jäi synnärille ja viiden viikon imetyksen aikana lähti 3kg. Imetys loppui tosiaan viiden viikon jälkeen ku sairastuin keuhkokuumeeseen, ekan viikon kotona ja sit toinen viikko sairaalassa, minkä aikana paino putos 6kg lisää.

4 vuotta ja oon nyt raskaana ollessani edelleen 20kg kevyempi kuin esikon odotuksen alkuaikoina. Odotan kuin kuuta nousevaa tän kakkosen syntymää ja sitä sen jälkeistä, meidän alueelle Prismaan avattiin just uus sali ja sinne sit kiloja karistaan ja kiinteytyyn kauppareissujen yhteydessä :) ja ehkä muutoinkin :) Ainii, ja tässä raskaudessa ei paino oo vielä noussut yhtään, rv 19 pärähti tänään käyntiin.

27.4.2013
Nannah90
Nannah90

Mulla tuli raskauskiloja esikosta joku 12-14kg ja kaikki lähti korkojen kera ristiäisiin ja meidän häihin mennessä. Hiukka jännitin et kuinka mun käy ku kolttu oli jo ostettuna ku saatiin tietää et odotetaan pientä. Vähän tartti miehustaa kasvattaa eli saumavarat hyötykäyttöön mut muuten meni mekko päälle ihan kiroilematta. :)

Useimmilla imetys vie raskauskilot ja vähän ylimäärästäkin helposti mennessään.

Mulla lähti paino nousuun sitten ku esikko alko syömään kiinteitä. Inohdin tarkkailla omia syömisiäni ja ku peni ei vienykään kaikkea ni vähän jäi itelle ylimäärästä. niistä onki ollu vaikeeta päästä eroon. Kuopuksen aikaan pääsiin vajaassa kuukaudessa lähtöpainooni mut ylimääräsiä tuo ei vieny.

27.4.2013
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

jos sulla on paino noussu turvotusten takia, etkä oo syöny kahen edestä ni eiköhän ne kilot siitä tipu :) mulla tuli 23kg, sairaalaan jäi 11kg, kaks viikkoo synnytyksestä oli lähteny 20kg, sit musta alko tuntuu et ne loput 3kg ei lähe millään, vaikka ne kyl lähti jo 2kk synnytyksestä :D ja nyt mä painan vähemmän ku ennen raskautta ja oon ollu aina hoikka.. en joutunu tekee mitään ton painon pudotuksen eteen, söin ihan hirveitä määriä ku imetys ja kevyet vaunulenkit tuntu kuluttavan niin paljon.. :)

27.4.2013
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...