Merkitseekö päivähoito aina sairastumisia?

Meidän tyttö on nyt reilu kolmevuotias, ja pikapuoliin hänen pitäisi aloittaa päivähoito. Todennäköisesti viitenä päivänä viikossa, ehkä 6 tuntia päivässä. Kauhistuneena vain eilenkin katselin leikkipuistossa, kun yksi tyttö yski kovasti ja suoraan toisia lapsia päin hiekkalaatikolla. Onko kellään libbeläisellä kokemuksia siitä, että päivähoidossa, jopa päiväkodissa, oleva lapsi voisi säilyä suhteellisen terveenä? Tänäkään vuonna tytöllä ei ole ollut minkäänlaista flunssaa, kotona kun on saanut olla. Vain seurakunnan kerhossa pari tuntia kerrallaan pari kertaa viikossa.

25.4.2013
odottaja
odottaja

No mullei oo kokemusta kun vasta vuodenvaihteesta, mut eipä tuo jäpikkä oo ollut kun pari kertaa kipee tänä aikana. Eikä tuo oo kyllä lenssuihinsa kuollut. :)

Pahin oli nyt kun meni korviin ja molempiin kaiken lisäksi, mut antibiootillapa siitäkin selvis.

26.4.2013
RJ89
RJ89

no meillä ne lapset on sairaina ihan ilman päiväkotiakin.... että tuskin tuo sen enempää sairastuttaa päiväkotikaa.... ja meillä nyt poika yskii ihan ilman mitää sairauttakaa.. :D tai noh... sitten se on ollu sairaana jo parivuotta

25.4.2013
imppuliina
imppuliina

Kiitos tähänastisista vastauksista. Kiva kuulla, että terveitäkin "päiväkotilaisia" löytyy. Saattaahan olla, että kun itse menen pitkän tauon jälkeen työpaikalle, jossa on paljon väkeä, niin tytön saamat pöpöt tarttuvatkin meikäläisestä!

25.4.2013
odottaja
odottaja

sweeney meillä sama juttu, että ei olla hysteerisiä sen puhtauden kanssa niin että vastustuskyky kasvaa :)

25.4.2013
riu
riu

meijän lapset on kanssa perusterveitä tenavia. Keskimäärin kerran vuoteen kippeenä. Räkätauteja nyt tullee ja mennee että niitä en laske. Ihan voit miettiä vaikka kuinka paljon pöpöjä on keskivertokaupan ostoskärryn aisassa...

25.4.2013
riu
riu

Meillä molemmat lapset aloittaneet hoidossa melko aikaisin. Esikko oli vuoden kun aloitti päiväkodissa, 1v4kk iässä siirtyi perhepäivähoitajalle muuton yhteydessä. Kuopus aloitti pphlla 1v4kk iässä.

Esikoinen on nyt vuoden ollut eskarissa ja on siis koko päivähoitouransa aikana ollut kipeänä (flunssassa) ehkä 6 kertaa yhteensä. Eskarista imuroi meille vatsataudin, ei mitään muuta. Ja siellä on pyörinyt jos vaikka mitä tänäkin vuonna. Entero pyöri pitkään ja yksikin isä totesi, et tuli sit kolmatta kertaa putkeen. Meille ei tullut lainkaan.

Kuopus on ollut herkempi keräämään flunssia ja räkä valuu toisinaan mutta mitään isoa ei ole osunut kohdalle.

Eli ei se päivähoidon aloitus aina tarkoita automaattisesti sairastelukierrettä. Todennäköisyyttä kasvattaa toki kun yllättäin siirtyy ympäristöön jossa on paljon entuudestaan vieraita ihmisiä.

25.4.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...