syömättömyys vatsataudin jälkeen..

kauan teillä kestänyt? tuo meidän kohta 1-vuotias oli 5 päivää takaperin vatsataudissa. yön oksenti ja seuraavana päivänä oli vatsa hiukan sekaisin. nyt tauti on ollut monta päivää ohi mutta mikään ei meinaa maittaa, ei edes huijattuna lelujen kanssa. pahaa tekee ku esim. eilen söi kolmelta päivällä päivän viimeisen ateriansa, iltapala ei kelvannut millään ja sitten hää huuti puoli yötä nälkäänsä, ei suostunut sillonkaan ottaa kuin vesihuikan, aamupuurolla sitten kymmenisen lusikkaa puuroa jopa. nyt sitten ei välipalakaan kelvannut. saas nähdä kuin päivällisen kanssa käy.

24.4.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

juu mustikkakeittoa kokeilin eikä kelpaa.. ainut mikä kelpasi eilen lounaaksi oli ihan soseeksi vedetty broileri ja peruna. syö kyllä siis jo karkeampaa ruokaa mutta nyt piti olla ihan sosetta. täytyy tänään koittaa samaa

25.4.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

no siksihän se kylläisyyden tunne tulee ku vatsalaukku on pienempi :)

Yhtälailla nälkä on siksi kun vatsalaukku pienenee kun siellä ei ole täytettä.

Sit jos vatsalaukun on opettany venymään paljon (=syö paljon) ni se kylläisyyden tunne ei tule niin helposti kuin jos syö usein pienempiä annoksia ja vatsalaukku pysyy pienempänä eikä veny helposti.

24.4.2013
misukka
misukka

No huomasin vaan, että kuopuksen vatsaan ei vaan mennyt niin paljon ruokaa kuin enenn tautia. Kyllä se itelläkin tiukkaa tekee heti ruveta normaaliannoksia syömään jos päivänki on syömättä mitään.

24.4.2013
misukka
misukka

Meillä tuo 2v nirsoili ruuan kanssa ihan joku aika sitten semmoisen 3-4 päivää vatsataudin jälkeen. Alkuun voit toki jotain herkkuakin yrittää tarjota että jotain uppoaa. Kun huomaat että jokin ruoka kelpaa, niin sitten palaatte takaisin arkirutiineihin ja normaaliruokaan. Eli herkkupäiviä  ihan joku pari kolme korkeintaan.

Mutta pääasia tietty että juo. Ja ruokamäärät voi olla tosi pieniä noin vatsataudin jälkeen kun vatsalaukku on niin kovin pienentynyt taudin aikana.

24.4.2013
misukka
misukka

vesi kuitenkin kelpaa päivällä  janojuomaksi. maitoon ei suostu koskemaankaan. pääasia tietenkin on että juo, mutta ei yhtään kivaa sitten tuo koko ajan kestävä nälkäkiukku. tuntuu jotenki et hää on jo vetänyt syömisen semmoseksi valtataisteluksi. katselee suu supussa hymyillen sellaisella "ylpeällä" ilmeellä kun yritän tarjota ruokaa. mutta ei avaa suutaan eikä suostu myöskään syömään itse.. HUOH...

24.4.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...