Vauva 6kk nukkunut aina huonosti

Osaisikohan joku antaa vinkkejä, miten saisin kohta 6kk ikäisen vauvan nukkumaan yönsä paremmin kuin heräämällä jopa tunnin välein. Öisin vauva herää noin 6-10 kertaa ja alan olla todella väsynyt, koska tätä huonounisuutta on jatkunut vauvan syntymästä lähtien. En ole siis itse saanut öisin nukuttua kun pieniä pätkiä kerrallaan. Vauva on ollut alusta asti kova pulauttelemaan, tosin nyt kiinteiden myötä pulauttelu on vähentynyt huomattavasti. Lääkärin ohjeiden mukaisesti maidottomalla olin yli viikon ja koska allergiaa ei todettu, refluksista on kyse. Vauva on alusta asti oppinut nukahtamaan illalla ja yöllä rinnalle ja näin ollen edelleenkin sitä rintaa öisin syö lähes joka kerta kun herää! Useimmiten kyse ei ole nälästä, koska pitää vain rintaa suussaan nukahtaakseen. Muutenkin syö vain vähän kerralla, mutta ei ole koskaan refluksin takia paljon maitoa kerralla juonutkaan. Tuttia ei ole huolinut lainkaan. Ensimmäiset 2 kuukautta meni itsellä todella vähäisissä unissa, koska nousin aina istuvilleen imettämään. Kun vauva oli nukahtanut, siirsin hänet pinnasänkyyn (ja lopulta sisällä vaunuihin kun niissä nukkui vähän paremmin)nukkumaan, alkoi usein samantien itku. Siinä sitten hyssyttelin vauvaa sylissä kämppää tallustaen jopa puolitoista tuntia. Lopulta parin kuukauden jälkeen annoin periksi ja otin vauvan viereeni nukkumaan, koska siinä imetys onnistuu helpommin. Nyt olisi viimeistään tarkoitus saada vauva nukkumaan paremmin öitä ja mielellään pinnasängyssä. Iltaisin imetän ja hänen nukahtaessaan saan siirrettyä pinnasänkyyn jatkamaan uniaan, mutta herää usein noin tunnin kuluttua nukahtamisesta. Yritän silittää ja tassutella vauvaa,mutta hän ei rauhoitu. Tai jos rauhoittuu niin herää pian uudestaan. Selkeästi hamuaa rintaa kun unissaan pää heiluu puolelta toiselle. Meillä syödään jo 5 ateriaa päivässä, joten iltapuuronsakin hän saa. Päivällä nukkuu noin 3h päiväuniaulkona vaunuissa, mutta sisällä ei nukahda kun vain rinnalle kun on väsynyt, mutta pinnasänkyyn siirtämisen aikana useimmiten herää. Silittelyä ja tassuttelua ollaan yritetty, mutta kun huutaa yöllä rintaa ja jos sitä ei saa niin huuto voimistuu joskus jopa hysteeriseksi. Yöllä isän lähellä huuto on yleensä vielä voimakkaampaa ja näin ollen isä on nukkunut jo useamman kuukauden toisessa huoneessa. Onko jollakin samanlaisia kokemuksia ja miten olette saaneet vauvan nukkumaan yönsä paremmin? Äitikin kaipaisi jo unta…

23.4.2013
vauvamasu83
vauvamasu83

Tosi ikävää Teeko, että miehesi on sairas, koska se varmasti tuo vielä lisästressiä vauvan hoitoon kun muutenkaan ei ole ollut vauvan kanssa helppoa. Toivottavasti pikkuisesi on kuitenkin terve. Meillä alku meni kehnosti kun oli paljon itkua ja juuri tuota pulautteluvaivaa, massuhan siellä kovasti vaivasi. Ja vielä tosiaan nuo uniongelmat. Alussa jouduttiin kehnon painonnousun takia pari kertaa sairaalaankin useamman päivän ajaksi ja siellä mm.syöttöpunnitusten lisäksi tutkittiin ultralla ettei ole mitään rakeenteellista vikaa. Onneksi näytti kuitenkin normaalilta. Nyt kun neiti täyttää kohta 6kk. niin on ihana seurata kuinka aurinkoinen hän suurimmaksi osaksi on :) Kunhan saataisiin vaan nuo yötkin nukuttua edes vähän paremmin...Mutta se on pientä sen rinnalla, että jollain saattaa olla oikeasti sairas lapsi. Täytyy vaan osata nauttia siitä, että pienokainen jaksaa hymyillä ja nauraa, vaikka öisin ei niin hyvin nukukaan :)

26.4.2013
vauvamasu83
vauvamasu83

Voi kuulostaa hassulta mut on ihana kuulla jonkun muunkin kamppailleen paino-ongelmien yms kanssa. Meillä mies käy töissä ja on vielä aika pahasti sairaskin (nyt taas ollu yli kk n kotona ) et täällä kans pitkälti yksin mennään. . ja just nyt on tutti vieroitus menossa kovatahtoisen pojan kans. must tuntuu et meillä noi paino-ongelmat oli alun perin syy noihin öihin ja tietty niihin totuttiin. mut meillä pullijuotto yöllä tuntuu ratkaisulta. jyst joi vettä taas kun Heräs tunti sitten. Meillä myös ummetus ja ilmavaivat valvottaneet jatkuvan puklaamisen lisäks. vähön kyllä ahdistaa neuvolan asenne näitäkin ongelmia kohtaan vaikka meillä on muuten tosi hyvä neuvola mut meillä refluksia epäilty ja melkein varmaksi lyöty mut eipä oo tutkimuksiin asti päästy. Samoin koliikkia oli ja runtaruokinnalla ummetus harvinaista. haluais vaan tietää onko poika edes Terve kun tuo isänkin sairaus on suolistossa. . muuten kyllä meillä lapsi onneks aina hymyilee ja on kauhean energinen sitä ne siellä neuvolassakin jaksaa aina hehkuttaa. .

24.4.2013
teeko
teeko

Hei!

Sulla on pieni vauva vielä, joten ei ole liian kauan saanut rintaa.

Itse imetin kahta lastamme pitkään, reilusti yli vuoden ikäisiksi.

Esikoinen vieroitettiin rinnasta valmisvellillä, siis annoin yöllä nokkamukista.

Nuorempi lapsista lopetti rinnan syömisen itse, monenlaisia keinoja kokeilimme.

 

Tsemppiä!

24.4.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos paljon vastanneille, olin ihan ihmeissäni kun näin moni oli vastaillut :) Syy siihen, miksi olen öisin jatkuvasti imettänyt (siis jopa tunnin välein) on se, että meidän pikkuisen painon nousun kanssa on ollut kamppailua ja tietysti se, että olen saanut vauvan rauhoittumaan. Aluksi luulin, että vauvalla on nälkä ja varmasti olikin. Kahden viikon iästä lähtien otimme lisämaidon käyttöön, mutta nyt kiinteiden myötä olen vain imettänyt, koska kiinteiden myötä myös paino on noussut vähän paremmin kun runsas pulauttelu on vähentynyt. Puurot teen korvikkeeseen. Vinkkeinä tuo vesi kuulostaa hyvältä ja aijon kokeilla. Unirättiä ollaan kokeiltu, mutta ei osaa hakea siitä turvaa. Tuttia en viitsi enää edes tarjota, koska alusta asti ollut yökkäilyä ja sen vieroitus on varmaan myös oma juttunsa. Tarkoitus on imettää maksimissaan vuoden ikään, jos maitoa sinne asti enää edes tulee...Tarkoitus on kyllä saada nuo yöhulinat loppumaan ja saada itsekin nukuttua. Täytyy vaan tehdä se päätös ja pysyä siinä lujasti kiinni. Aloitukselle on vaan niin vaikea löytää hyvää ajankohtaa kun mies käy viikolla töissä ja mummot asustelee kauempana.

24.4.2013
vauvamasu83
vauvamasu83

meillä kohta 7kk poika joka ollut myös kova pulauttelija ja on sitä osittain edelleen. Meillä on tuo tutti vaan pahentanu noita uni juttuja. . nyt meidän poika on sillä ruvennu nukkuu yhdellä herätyksellä yöt kun rupesin ilta ja yömaidot antaa huoneenlämpösinä pullosta. yölläkin vaan kerran ja muilla herätyksillä saa vettä. tissin saa kuudelta aamulla aikasintaan niin johan se herää tasan kuus aamulla kun on niin tissillä kasvanut :) ja jos vesi ei kelpaa (mä annan kans ton janon takia sitä kun meillä kans hikoilee kovasti) niin mä "pidän poikaa sylissä" niin et käytännössä halaan sitä pinnasängyn reunalla roikkuen. Siihen tuo rauhoittuu aika nopeasti. toivottavasti joku näistä auttaisi teilläkin! mä olin jo kans ihan loppu ku herättiin ainaki tunnin välein

23.4.2013
teeko
teeko

Pinnikseen siirtäessä heräämisen aiheuttaa usein se, että lapsi ehtii tottua sylissä lämpöön ja sitten pinnikseen siirrettäessä tuleekin kylmä. Kietaise lapsi valmiiksi peittoon ja siirrä peittoon käärittynä ni se sängyn kylmyys ei havahduta.

23.4.2013
misukka
misukka

Oletteko kokeilleet antaa pienelle esimerkiksi vettä yöllä?

Ja ihan haluan varmistaa, että pienellä ei esimerkiksi ole jano silloin tunnin päästä nukahtamisestaan? Moni ihmettelee että puuroa annetaan illalla ja silti heräillään yöllä. Ei ollakaan hoksittu, että lapsella saattaakin olla kova jano kun ei puuron kera ole tullut juotua riittävästi.

Pientä lisähaastetta luo se, että olet yrittänyt lopettaa yösyötöt mutta et ole pysynyt päätöksessäsi. Nyt pieni on jo hieman oppinut, että hän saa sen maidon kun huutaa riittävän pitkään. Eli sitä huutoa on luvassa vastakin.

Jos ette halua tutille opettaa tai se ei onnistu, niin onko teillä lapselle mitään rättiä tai unipehmoa jonka avulla hän voisi tyydyttää läheisyydenkaipuunsa? Tai voisitteko kuvitella opettavanne hälle semmoisen.

Tässä nyt pikaiseen juttuja mitä itselle tuli mieleen.

Tuo ikäkin on sinällään haastava hetki kun monella pienellä tulee tuossa 5kk tietämissä semmoinen lisääntynyt kaipuu äitiin. Lapsi alkaa hahmottaa olevansa erillinen yksilö.

23.4.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...