IL uutisoi uutta tietoa raskaana tupakoimisesta..

Tätä( kään) tapaa en itse voi ymmärtää ja käsittää, miksi ehdointahdoin turmelee pienen, syntymättömän lapsen terveyttä..eikö oikeasti lapsi merkitse odottavalle äidille enempi kuin äidin oma mielihalu? Karmeimpia on silti kommentit, että meidän Pirkko- Kalle on ihan terve vaikka poltinkin :/ Niin, ehkä ekat elinvuotensa..mutta mitä kaikkea voi tupakoimisella pitkässä juoksussa pienellensä aiheuttaa! En pystyis elämään itseni kanssa, mikäli polttaisin tai esim mieheni polttaisi lasten seurassa. Pakko oli laittaa tämä, vaikka tiedän, että kohta kiehuu : D

19.4.2013
tyttö
tyttö

Samaa mieltä aloittajan kanssa! Itsekkin polttanut vuosia ennen ensimmäistä lasta, mutta vaikka kuinka teki tuskaa luopua tupakasta, niin lopetin mahassa kasvavan vauvan vuoksi! Tärkein siinä tilanteessa on syntyvä vauva ja hänen terveys, ei minun mielihalua ja riippuvuus (josta kyllä eroon pääsee jos oikeasti haluaa ja välittää). Tämä aihe vaan taitaa aikalailla tabu olla äitien joukossa, että tästä  ei saisi ääneen puhua. Mutta siis Ällöttävän näköistä toimintaa, kun äiti maha pystyssä polttaa röökiä tai äiti vaunuja työntämässä ja kaikki savut sauhuaa vaunuihin vauvaan päin. yök! Tupakalle vaan roima hinnan korotus! :)

19.4.2013
Jentsu
Jentsu

Eikä se tupakointi aikuisellekaan hyvästä ole.

19.4.2013
misukka
misukka

Täysin samaa mieltä maaruan kanssa.

Jos on polttanut raskausaikana ja imetysaikana ja lapsi on vielä toistaiseksi terve, ei silti voi tietää miten tupakointi voi vaikuttaa lapsen elämään vielä aikuisiällä.

Minusta jokaisen vanhemman ja lasten kanssa tekemisissä olevan olisi syytä miettiä että kannattaako riskeerata pienen viattoman lapsen terveyttä kun aina voi valita toisin.

Venäläistä rulettia pienen lapsen elämällä :/

19.4.2013
misukka
misukka

Mä kans jäin vähä oottamaan et mikä tässä oli se _uus_ tieto mitä il uutisoi...

19.4.2013
miima_
miima_

Ite olen kyllä aina ollut tietoinen sikiön kasvun ja kehityksen suhteen olevista vaikutuksista, alttiudesta infektiokirteisiin, infektioastmaan ja astmaan, käyttäytymis ja oppimishäiriöihin, mutta en ole kyllä ollut tietoinen, että pitkässä juoksussa voi olla ihan mt-ongelmiakin, äidin raskaudenaikaisen tupakoinnin vuoksi. Ikinä ei ole silmään moinen mistään osunut.

19.4.2013
tyttö
tyttö

niin mikä se uusi tieto oli?

Riippuvuus on riippuvuus, ei kaikki sitä valitse. Itestäkin se näyttää pahalle, mutta ei se lopettaminenkaan kaikilta käy niin vain sormia napsauttamalla. Mie oon ollu joitain vuosia savuton, ja se lopettaminen oli oikeesti todella vaikeeta!

19.4.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...